0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: dina 94 στις Νοεμβρίου 12, 2010, 02:52:47 pmΣυμφωνώ !Και εγώ έτσι έκανα πέρυσι στα δικά μου .Και πραγματικά χωρίς να θέλω να θίξω κάτι αλλά παρακολουθώ τις απορίες των συναδέλφων και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον χαρακτήρα των ερωτήσεων καθως ,πάντα προσωπικά ,τον θεωρώ πανεπιστημιακό και ανεδαφικό των εξετάσεων . Νομίζω ότι πρέπει να δωθεί περισσότερη βάση στην περίληψη ,στην παράγραφο στο λεξιλόγιο και την έκφραση ,γιατί εκεί γίνονται τα ολέθρια λάθη των μαθητών μας και όχι αν μια επαγωγή είναι και αναλογία και η αναλογία είναι υποθετική με παραγωγικό περιεχόμενο ???Σε μαθητές απευθυνόμαστε όχι στο Μπαμπινιώτη !ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΤΟΣΤΟΜΗ!!!!Συνάδελφοι, έλεος, μη σπαζοκεφαλιάζετε με αυτά (καλά, αν θέλετε για δικό σας όφελος, πάω πάσο), αλλά κυρίως μην σπαζοκεφαλιάζετε τα παιδιά με τετοια ζητήματα...Δείτε τα θέματα των εξετάσεων - ακόμα και την πιο "δύσκολη" χρονιά (την οποία εγώ προσωπικά ακόμη αναζητώ, υπαρχει τέτοια;;; . Υπάρχει ποτέ περίπτωση να ζητηθούν τέτοια πράγματα;;; Ούτε κατά διάνοια, εδώ δε ζητείται πια ούτε καν σοβαρή θεωρία (πέρα από τρόπους ανάπτυξης παραγράφων)!.Έτσι κι αλλιώς αυτές οι απορίες προκύπτουν από τις ασάφειες και την προχειρότητα του σχολικού βιβλίου (σιγά τη διαφορά: υπεραπλούστευση και ανεπάρκεια αιτίου, για να μη θυμηθώ και το άλλο με την επίκληση στην αυθεντία ή την αναλογία που παρουσιάζονται μια έτσι μια αλλιώς). Ίσως ακριβώς γι'αυτό και δεν τα αγγίζουν οι θεματοδότες...Ας δίνουμε έμφαση - ΑΚΡΙ
Συμφωνώ !Και εγώ έτσι έκανα πέρυσι στα δικά μου .Και πραγματικά χωρίς να θέλω να θίξω κάτι αλλά παρακολουθώ τις απορίες των συναδέλφων και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον χαρακτήρα των ερωτήσεων καθως ,πάντα προσωπικά ,τον θεωρώ πανεπιστημιακό και ανεδαφικό των εξετάσεων . Νομίζω ότι πρέπει να δωθεί περισσότερη βάση στην περίληψη ,στην παράγραφο στο λεξιλόγιο και την έκφραση ,γιατί εκεί γίνονται τα ολέθρια λάθη των μαθητών μας και όχι αν μια επαγωγή είναι και αναλογία και η αναλογία είναι υποθετική με παραγωγικό περιεχόμενο ???Σε μαθητές απευθυνόμαστε όχι στο Μπαμπινιώτη !
Για να μη σε γελασω διοτι δεν εχω τωρα μπροστα μου το βιβλιο για να θυμηθω τον ακριβη ορισμο της εγκυροτητας, αληθειας και ορθοτητας , ταπεινη μου αποψη ειναι αληθινο και ορθο αλλα οχι εγκυρο , καθως δεν αποδεικνυεται.Δηλαδη στεκει λογικα ως επιχειρημα αλλα δεν αποδεικνυεται η εγκυροτητα του στην πραξη.Με καθε επιφυλαξη , οταν θα χω μπροστα το βιβλιο θα κανω εναν ελεγχο και θα σου ξαναγραψω.
Καμία άλλη γνώμη για την αξιολόγηση του επιχειρήματος δεν υπάρχει;
Είναι επαγωγικός συλλογισμός, ατελής επαγωγή (δεν έχει επαρκή στοιχεία), αναπτύσσεται με τη μέθοδο του αιτίου και αποτελέσματος (αίτιο: διαφήμιση, αποτέλεσμα: μαζοποίηση).Κατά τη γνώμη μου είναι:α) αληθής, γιατί η διαφήμιση μπορεί πράγματι να οδηγήσει σε μαζοποίησηβ) μη έγκυρος, γιατί το αίτιο είναι αναγκαίο, καθώς η διαφήμιση είναι βασικός παράγοντας που ευθύνεται για τη μαζοποίηση αλλά όχι επαρκές, καθώς δεν αρκεί η διαφήμιση για να οδηγηθούμε σε μαζοποίηση (πρέπει να συντρέχουν και άλλοι λόγοι όπως π.χ. έλλειψη κριτικής ικανότητας)--> άρα μη ορθός.
Παράθεση από: godspeed στις Νοεμβρίου 15, 2010, 11:55:06 amΕίναι επαγωγικός συλλογισμός, ατελής επαγωγή (δεν έχει επαρκή στοιχεία), αναπτύσσεται με τη μέθοδο του αιτίου και αποτελέσματος (αίτιο: διαφήμιση, αποτέλεσμα: μαζοποίηση).Κατά τη γνώμη μου είναι:α) αληθής, γιατί η διαφήμιση μπορεί πράγματι να οδηγήσει σε μαζοποίησηβ) μη έγκυρος, γιατί το αίτιο είναι αναγκαίο, καθώς η διαφήμιση είναι βασικός παράγοντας που ευθύνεται για τη μαζοποίηση αλλά όχι επαρκές, καθώς δεν αρκεί η διαφήμιση για να οδηγηθούμε σε μαζοποίηση (πρέπει να συντρέχουν και άλλοι λόγοι όπως π.χ. έλλειψη κριτικής ικανότητας)--> άρα μη ορθός.μα το ότι το αίτιο δεν είναι επαρκές δε σχετίζεται με τη μορφή - εγκυρότητα του επιχειρήματος, αλλά με την αλήθεια - περιεχόμενο
α) αληθής, γιατί η διαφήμιση μπορεί πράγματι να οδηγήσει σε μαζοποίηση