Σύνολο ψηφοφόρων: 100
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κι όμως σύμφωνα με το συντακτικό της αρχαίας δεν είναι λάθος γιατί, όταν εξαρτάται από ρήμα ψυχικού πάθους, η αιτιολογική πρόταση εισάγεται με το "ότι"! Άρα μήπως ο Παπανδρέου παραξέρει αρχαία ελληνικά και αυτό τον κάνει να μπερδεύει τα νέα ελληνικά;
προσωπικα θα μου αρεσε και η καθ'υπαγορευση του κειμενου, αλλα αυτο πια δεν ειναι δυνατον, οπότε....
Παράθεση από: Μarkos στις Ιουνίου 09, 2009, 09:42:34 amπροσωπικα θα μου αρεσε και η καθ'υπαγορευση του κειμενου, αλλα αυτο πια δεν ειναι δυνατον, οπότε....Καθ' υπαγόρευση αρχαιο κείμενο στα 12/13χρονα, βρε Μάρκο; Αυτά τα κάναμε στο α' έτος φιλολογίας!! Μην ξεχνάμε τις παραμέτρους της ηλικίας, χρονολογικής και γνωστικής, που έχουν τα παιδιά. Και κυρίως.... σε τί θα τους ωφελήσει κάτι τέτοιο.
Παράθεση από: marion στις Ιουνίου 08, 2009, 07:39:32 pmΚι ενώ πολλοί Έλληνες σνομπάρουν τη διδασκαλία των Α.Ε., σε άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες η εκμάθηση της αρχαιοελληνικής καθίσταται μάθημα κατεξοχήν 1. σε ποιες χώρες συγκεκριμένα συμβαίνει αυτό; 2. τι εννοείς μάθημα 'κατεξοχήν';
Κι ενώ πολλοί Έλληνες σνομπάρουν τη διδασκαλία των Α.Ε., σε άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες η εκμάθηση της αρχαιοελληνικής καθίσταται μάθημα κατεξοχήν
α, το νηπιαγωγειο ξεχασα......και στο νηπιαγωγειο λοιπον : υδωρ=νερο, υδροπλανο,υδραγωγειο,υδροφόρα,υδροβιότοπος,υδρομασάζ κλπ κλπεπισης, πολυ σημαντικο, οι μαμαδες να διαβαζουν στα παιδια τους πανω απο τη κουνια τα Ομηρικα επη! (απο το πρωτοτυπο)
Παράθεση από: Μarkos στις Ιουνίου 10, 2009, 09:32:39 amα, το νηπιαγωγειο ξεχασα......και στο νηπιαγωγειο λοιπον : υδωρ=νερο, υδροπλανο,υδραγωγειο,υδροφόρα,υδροβιότοπος,υδρομασάζ κλπ κλπεπισης, πολυ σημαντικο, οι μαμαδες να διαβαζουν στα παιδια τους πανω απο τη κουνια τα Ομηρικα επη! (απο το πρωτοτυπο)Στον παιδικό σταθμό που πηγαίνει ο γιος μου η δασκάλα κοντεύει να τους μάθει απέξω όλα τα ποίηματα του Ελύτη.Παιδιά, έρχεται στο σπίτι και μου απαγγέλει στίχους του Ελύτη! Ξέρει, επίσης, το