Σύνολο ψηφοφόρων: 165
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γεια σας από μια τζιμινιέρα !!! Είμαι καπνίστρια και μπορώ να πω πως καπνίζω και πολύ. Όμως θεωρώ την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους κλειστούς χώρους απολύτως σωστή. Στο σχολείο που ήμουν πέρυσι η συντριπτική πλειοψηφία κάπνιζε κανονικά στο γραφείο αλλά και στο προαύλιο. Μάλιστα σε κάποιον από τους τελευταίους συλλόγους καταστρωνόταν σχέδιο υπέρ του καπνίσματος και κατά των ενδεχόμενων καταγγελιών για το σχ. έτος που ξεκινάει τώρα. Ίσως ήμουν πιο ελαστική τώρα με τους καπνιστές αλλά η παρουσία μου και μόνο σε εκείνο το σύλλογο με έκανε να νιώσω απίστευτα άσχημα απέναντι στους μειοψηφούντες συναδέλφους μου. Ομολογώ πως κι εγώ έχω ενοχληθεί πολλές φορές από τον καπνό άλλου και ταυτόχρονα αναρωτιέμαι πως μπορεί να νιώθει κάποιος που δεν καπνίζει. Έχω σιχαθεί πολλές φορές τον εαυτό μου όταν φέρει την "τσιγαρίλα". Έχω βαρεθεί να μασάω πολύ πολύ συχνά τσίχλα ή να καταναλώνω τόνους στοματικών διαλυμάτων ή να φρεσκάρω πολύ πιο συχνά τα ρούχα μου. Επίσης κάπου κάπου υπολογίζω τι ποσοστό από τα έσοδά μου καταλήγουν σε καμένα τσιγάρα και φρικάρω. Αναφορικά με την υγεία μου όσο μεγαλώνω εγώ μεγαλώνει και το λαχάνιασμα που νιώθω όταν περπατήσω γρήγορα ή τρέξω ( βέβαια ποτέ δεν ήμουν αθλητικός τύπος). Παρόλο ομως που είμαι καπνίστρια προσπαθώ πάντα να σέβομαι τους μη καπνιστές και θεωρώ ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό το πετυχαίνω ( ακόμη και στο σπίτι μου καπνίζω μόνο στο δωμάτιό μου ή στο μπαλκόνι, ποτέ στο αυτοκίνητο, ποτέ σε χώρο που βρίσκονται παιδιά, ποτέ ενώ κάποιος στο ίδιο δωμάτιο τρώει). Στο εύλογο ερώτημα δε μπορώ να απαντήσω. Ίσως το θεωρώ μια διέξοδο σε διάφορα θέματα που με απασχολούν, ίσως δεν έχω αρκετή αυτοπειθαρχία...Θαυμάζω απεριόριστα τον πατέρα μου που ενώ κάπνιζε πάρα πολύ στις 10/9/1992 ειπε ΣΤΟΠ και έκτοτε δεν ξανακάπνισε.Όμως θα προτιμούσα ο νόμος περί καπνίσματος να ήταν άγραφος. Δυστυχώς στην Ελλάδα κάποια πράγματα πετυχαίνουν μόνο με το μαστίγιο ( κι εδώ δεν ξέρω κατά πόσο θα πετύχει)
Στο σχολείο μας ο διευθυντής καπνίζει στο γραφείο του (και μάλιστα πούρο) σα να μην άλλαξε τίποτα. Τι λέτε, να την κάνουμε την καταγγελία;
ΠΑΡΑΥΤΑ
Παράθεση από: Ερωδιός στις Σεπτεμβρίου 08, 2010, 05:31:22 amΣτο σχολείο μας ο διευθυντής καπνίζει στο γραφείο του (και μάλιστα πούρο) σα να μην άλλαξε τίποτα. Τι λέτε, να την κάνουμε την καταγγελία;Παράθεση από: biki68 στις Σεπτεμβρίου 08, 2010, 06:12:54 amΠΑΡΑΥΤΑΆλλος ένας που συμφωνεί :http://www.youtube.com/watch?v=OiSRJ0mHMps
....
Πέρα από την πλάκα όμως, η εγκύκλιος δεν έλεγε ότι το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους χώρους του σχολείου ανεξαιρέτως; βγήκε καινούρια;Επί του πρακτέου: θέτεις το θέμα σε συνεδρίαση συλλόγου για εφαρμογή "βάρδιων" στο γραφείο. Εάν δεν βγάλεις άκρη έγγραφο παράπονο στην διεύθυνση. Εάν πάλι δεν βγάλεις άκρη, εξαφανιζόλ από το γραφέιο και κάθεσαι στην τάξη σου (δεν είσαι υποχρεωμένος ξέρεις να κατεβαίνεις στο γραφείο).
...