0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να ρωτήσω και γω κάτι; Τον Αυγουστο θα κάνω πρώτη φορά τα χαρτιά μου για αναπληρωτής στην κατηγορια ΠΕ70 (δάσκαλοι) και δεν έχω αποφασίσει ποια περιοχή να βάλλω πρώτη. Εκτός από Αθηνα που δε θέλω να δηλώσω ποιες άλλες περιοχές θα μου προτείνατε; (η απόσταση δε με νοιάζει)
Mάλλον το δεύτερο θα ήταν προτιμότερο γιατί τα μόρια είναι που παίζουνε ρόλο για το μόνιμο διορισμό. Δεν ξέρω πάλι και γω καλά, ας απαντήσει κάποιος πιο έμπειρος. Αν επιτρέπεται ΖΩΗ ποιο παιδαγωγικό τελειώνεις; Εγώ τελειώνω της Αθήνας...
Ζωή δεν θέλει και ρώτημα, τα πολλά μόρια να προτιμήσεις. Αν μπορείς και να πετύχεις σχολείο που δεν είναι δυσπρόσιτο και δίνει πολλά μόρια ( γιατί είναι μονοθέσιο, 2/θέσιο, 3/θέσιο κτλ ) ακόμα καλύτερα.Τα μόρια του σχολείου δεν παίζουν κανένα ρόλο για το διορισμό σας από τον πίνακα των αναπληρωτών. Παίζουν σημαντικό ρόλο αφού μονιμοποιηθείτε (για μεταθέσεις, τοποθετήσεις, οργανικές κτλ)
Αν πας ως αναπληρώτρια σε δυσπρόσιτο σχολείο, όντως διπλασιάζονται τα μόρια σου αλλά μιλάμε για διαφορετικά μόρια.Ως αναπληρώτρια παίρνεις μόρια ανάλογα με το πόσο καιρό υπηρετείς, είναι 1 μόριο το μήνα. Για παράδειγμα αν υπηρετήσεις ως αναπληρώτρια για πέντε μήνες στην Αθήνα θα πάρεις 5 μόρια. Αν υπηρετούσες όμως στον Άγιο Νικόλαο στη Τζια τα 5 μόρια θα διπλασιαζόντουσαν. Έτσι την επόμενη χρονιά στον πίνακα των αναπληρωτών θα είχες 10 μόρια προϋπηρεσία.Από αυτήν την άποψη δεν σε νοιάζει πόσα μόρια δυσμενών συνθηκών δίνει το σχολείο. Είτε είσαι στον Άγιο Νικόλαο Τζιας, που δίνει 9 μόρια είτε είσαι στη Λαμπεια στην Ηλεία που δίνει 4, ως αναπληρώτρια το ίδιο είναι για σένα.Πού θέλεις να μονιμοποιηθείς και έχεις τέτοιο άγχος με τα μόρια;
Σε ρώτησα για να σου πω αν αξίζει τον κόπο να ταλαιπωρηθείς με δυσπρόσιτα κτλ... Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι αισιόδοξα στον κλάδο μας και αν δεν είσαι βορειοελλαδίτισσα (βάλε όπου βόρεια Ελλάδα = από Λαμία και πάνω) που δεν ανοίγουν θέσεις για διορισμό και χρειάζονται αρκετά μόρια να μετάθεση, δεν υπάρχει λόγος να τρέχεις στις ερημιές και τις ραχούλες Δήλωσε τις περιοχές που σε βολεύουν ή που θα ήθελες να γνωρίσεις και όλα θα πάνε καλά!
Μια χαρά σε βρίσκω! Έβαλες όλες τις περιοχές που ρουφάνε σαν σφουγγάρι τους αναπληρωτές!