PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα
(Συντονιστές:
Χριστίνα
,
MARKOS
)
προετοιμασία IELTS ή TOEFL
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: προετοιμασία IELTS ή TOEFL (Αναγνώστηκε 6537 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
vasp
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
προετοιμασία IELTS ή TOEFL
«
στις:
Ιουνίου 11, 2009, 09:02:18 pm »
Tweet
Καλησπέρα! Πρέπει άμεσα να αποκτήσω
IELTS
(6.5μονάδες) ή
TOEFL
(750 μονάδες) για να προλάβω αίτηση σε μεταπτυχιακό και θα ήθελα μερικές πληροφορίες απο έναν ΠΕ06 ή οποιονδήποτε έχει δώσει κάτι απο τα δύο! Ποιό να δώσω;;; Μπορείτε να μου συστήσετε βιβλία;;; Δυστυχώς θα πρέπει να "προετοιμαστώ" μόνη μου
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: προετοιμασία IELTS ή TOEFL
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 02:19:28 »
maryvas
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #1 στις:
Ιουνίου 11, 2009, 09:24:10 pm »
κ εγω τωρα προετοιμαζομαι για να δωσω toefl. εχω παρει το proficiency πριν 10 χρονια κ δε μου φαινεται δυσκολο. απλα θελει αρκετη εξασκηση γιατι ειναι το στυλ διαφορετικο. κ εγω που εχω κανει 2 μαθηματα μη νομιζεις οτι κανω τιποτα το ιδιαιτερο. δυο τρια πραγματα μου ειπε που με βοηθησαν. απο κει κ περα πρεπει να δουλεψεις μονος σου. παρε ενα βιβλιο "barron's toefl ibt internet based test". εχει τεστς να κανεις κ σου δινει κ οδηγιες πώς να τα κανεις. ειναι αρκετα καλο. αν τελικα επιλεξεις να παρεις αυτο, πρεπει να παρεις ξεχωριστα τα cds για τα listenings. το βιβλιο κανει γυρω στα 45 ευρω κ τα σιντις γυρω στα 40. ειπες οτι πρεπει να παρεις βαθμολογια 750. αν δεν κανω λαθος αυτο ειναι για το paper based. τωρα δινουν το internet based στο οποιο η κλιμακα ειναι διαφορετικη. δηλαδη για ενα μεταπτυχιακο που κοιταω λεει :"paper based-550, computer based-213, internet based-79,80"
το paper based νομιζω οτι εχει καταργηθει. κ αν βιαζεσαι για το μεταπτυχιακο πρεπει να δωσεις το internet based γιατι βγαινουν τα αποτελεσματα σε μερικες μερες ενω στο computer based κανουν 6 βδομαδες
Καταγράφηκε
vasp
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
«
Απάντηση #2 στις:
Ιουνίου 11, 2009, 09:52:15 pm »
maryvas σ' ευχαριστώ που μου απάντησες! Έχω μια απορία προφορικά πως δίνουμε αφου το test είναι computer based;;;
Καταγράφηκε
maryvas
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #3 στις:
Ιουνίου 11, 2009, 10:03:32 pm »
παρακαλω!
αχ τα προφορικα θεωρω οτι ειναι το πιο δυσκολο κομματι. στα προφορικα αν θυμαμαι καλα εχει 6 ερωτησεις. ακους την ερωτηση απο τα ακουστικα, σου αφηνουν περιθωριο 15-20 δευτερολεπτα να σκεφτεις την απαντηση κ απαντας μεσα σε 45 δευτερολεπτα. ουσιαστικα δλδ ηχογραφεις αυτα που λες. μπορει να ξεκινησει απο απλες ερωτησεις πχ "ποιο ειναι το αγαπημενο σου βιβλιο?" κ στη συνεχεια εχει δυσκολοτερες. δλδ ακους καποια διαλεξη κ σου κανουν ερωτηση πανω στο τι ακουσες. γενικα παιζει πολυ το listening. ακομη κ στην εκθεση εχει istening. δλδ εχει 2 εκθεσεις. η πρωτη ειναι μια κανονικη εκθεση. για να γραψεις τη δευτερη εκθεση διαβαζεις ενα κειμενο μεσα σε 3 λεπτα. επειτα ακους μια διαλεξη που εχει σχεση με το κειμενο κ επειτα εχεις μια ερωτηση να αναπτυξεις. συνηθως ειναι συγκριση ή περιληψη αυτων που διαβασες κ ακουσες. ακομη δεν εχω κανει τετοια εκθεση κ σκεφτομαι να δωσω στις 27 ιουνη.
η αλλη δυσκολια του τεστ ειναι οτι πρεπει να εισαι γρηγορος γι' αυτο κ θελει εξασκηση. στο reading για παραδειγμα εχεις 3 κειμενα 1,5 σελιδα περιπου το καθε κειμενο κ εχεις μια ωρα για να τα διαβασεις και να απαντησεις στις ερωτησεις των κειμενων. ολα γενικότερα τα κανεις στο κομπιουτερ. κ την εκθεση κ τα παντα. απλα θελει καποια τρικς.
για παραδειγμα στα readings δε διαβαζεις το κειμενο γιατι δεν θα καταλαβεις κ πολλα ετσι κ αλλιως. ολα εχουν επιστημονικους ορους. οι ερωτησεις σου λενε σε ποια παραγραφο πρεπει να ψαξεις. οταν σου ζηταει το θεμα του κειμενου κοιτας παντα την θεματικη προταση. μονο αυτη κ τιποτα αλλο γιατι μπορει να μπερδευτεις. οταν σου ζηταει την αποψη του συγγραφεα κοιτας παντα την κατακλειδα
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 02:19:28 »
vasp
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
«
Απάντηση #4 στις:
Ιουνίου 12, 2009, 02:11:27 pm »
maryvas νομίζω πως με κατατόπισες αρκετά, σ' ευχαριστώ και πάλι
Αν κάποιος άλλος έχει δώσει ή προετοιμάζεται για κάποιο απο τα δύο θα ήθελα να μου προτείνει βιβλιογραφία, να μου πει εντυπώσεις κτλ
Καταγράφηκε
vasp
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
«
Απάντηση #5 στις:
Ιουνίου 14, 2009, 08:12:39 pm »
Κανείς;;;;;; Ένας ΠΕ 06 μπορεί να μου προτείνει βιβλία;;;
Καταγράφηκε
Εκτύπωση