*

Αποστολέας Θέμα: Αλλαγές στην Τεχνική Εκπαίδευση - Τεχνολογικό Λύκειο  (Αναγνώστηκε 162110 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giannis1995P

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αλλαγές στην Τεχνική Εκπαίδευση - Τεχνολογικό Λύκειο
« Απάντηση #84 στις: Δεκεμβρίου 14, 2011, 09:39:04 pm »
Σε περίπτωση που το νομοσχέδιο δεν κατατεθεί μέχρι μεθαύριο Παρασκευή,όπως είχανε πει,τι γίνεται?Θα κατατεθεί αργότερα η υπάρχει περίπτωση να παραμείνει το υπάρχον σύστημα?
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 15, 2011, 12:16:50 am από Giannis1995P »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 02:48:36 am »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 23, 2011, 09:56:38 pm από Lasid »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 11:38:49 pm »
Ναι έτσι έλεγαν και τον περασμένο μήνα οτι θα το ψήφιζαν το αργότερο μέχρι 20 Δεκέμβρη και το είδαμε και αυτο.Πάντως έχει όπως λες διακομματική συναίνεση αφού συμφώνησαν και τα 3 κόμματα.Εγώ πιστεύω οτι,όπως παρουσιάστηκε το νέο γενικό λύκειο και το τεχνολογικό λύκειο,είναι πολύ καλύτερα απο το υπάρχον σύστημα.Το μόνο που δεν μου άρεσε στο Τεχνολογικό και πιστεύω οτι θα το επανεξετάσουν είναι η απουσία φυσικής και χημείας απο β και γ τάξη.Το Γενικό απο την άλλη είναι σκάλες ανώτερο απο το σημερινό γε.λ.
Όταν λένε ότι θα το δρομολογήσουν και έχουν συμφωνήσει και τα 3 κόμματα, είναι λογικό ότι θα ψηφιστεί.
Γιατί δε σου άρεσε η απουσία φυσικής και χημείας από τη β και γ τάξη, δεν είσαι τεχνική ειδικότητα;

Δε μας είπες αν διδάσκεις φέτος. Έχεις προϋπηρεσία στη δημόσια εκπαίδευση;

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 11:56:41 pm »
Ναι έτσι έλεγαν και τον περασμένο μήνα οτι θα το ψήφιζαν το αργότερο μέχρι 20 Δεκέμβρη και το είδαμε και αυτο.Πάντως έχει όπως λες διακομματική συναίνεση αφού συμφώνησαν και τα 3 κόμματα.Εγώ πιστεύω οτι,όπως παρουσιάστηκε το νέο γενικό λύκειο και το τεχνολογικό λύκειο,είναι πολύ καλύτερα απο το υπάρχον σύστημα.Το μόνο που δεν μου άρεσε στο Τεχνολογικό και πιστεύω οτι θα το επανεξετάσουν είναι η απουσία φυσικής και χημείας απο β και γ τάξη.Το Γενικό απο την άλλη είναι σκάλες ανώτερο απο το σημερινό γε.λ.
Όταν λένε ότι θα το δρομολογήσουν και έχουν συμφωνήσει και τα 3 κόμματα, είναι λογικό ότι θα ψηφιστεί.
Γιατί δε σου άρεσε η απουσία φυσικής και χημείας από τη β και γ τάξη, δεν είσαι τεχνική ειδικότητα;

Δεν μου άρεσε γιατί...δεν γίνεται τεχνολογικό λύκειο χωρις αυτά τα 2 και χωρίς βιολογία βέβαια.Δηλαδή δεν μπορεί ένας ηλεκτρολόγος η ηλεκτρονικός να μην διδάσκεται φυσική ή ένας νοσηλευτής βιολογια.Πως θα τα βγάλουν πέρα αργότερα?Άκουσα ομως οτι τώρα που συγκυβερνούν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ οτι έχουν γίνει αλλαγές στο νομοσχέδιο.
Εγώ δεν ξέρω αν πρέπει να έχω λογαριασμό εδω γιατί...δεν διδάσκω.Δηλαδή εδω και λίγο καιρο δεν διδάσκω πια.Είμαι συνταξιούχος.
Έχω όμως δύο παιδιά 16 χρονών και 18 χρονών και επειδή ο μικρός μου γίος το έχει μετανιώσει που πήγε γενικό λύκειο σκέφτεται να παέι τεχνολογικό του χρόνου αν όλα πάνε καλά.Ο άλλος τέλειωσε το λύκειο αλλά δεν πέρασε πουθενά και σκέφτεται και αυτός να πάει κάνοντας μόνο τεχνικά μαθήματα για να πάρει το πτυχίο.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 11:58:31 pm »

Άρα στις τεχνικές ειδικότητες αρέσει η απουσία της φυσικής και χημείας από την β και γ τάξη στο τεχνολογικό Λύκειο!!!!  :o :o

Κατανοητό βέβαια το γιατί ( ο σώζων εαυτόν  σωθήτω...  :P ), αλλά όχι και σε βάρος των φυσικών επιστημών στο τεχνολογικό Λύκειο βρε παιδιά...

ΥΓ. Συμφωνώ βέβαια με τον Γιάννη... :)

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Δεκεμβρίου 24, 2011, 12:18:31 am »

Δεν μου άρεσε γιατί...δεν γίνεται τεχνολογικό λύκειο χωρις αυτά τα 2 και χωρίς βιολογία βέβαια.Δηλαδή δεν μπορεί ένας ηλεκτρολόγος η ηλεκτρονικός να μην διδάσκεται φυσική ή ένας νοσηλευτής βιολογια.Πως θα τα βγάλουν πέρα αργότερα?Άκουσα ομως οτι τώρα που συγκυβερνούν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ οτι έχουν γίνει αλλαγές στο νομοσχέδιο.
Εγώ δεν ξέρω αν πρέπει να έχω λογαριασμό εδω γιατί...δεν διδάσκω.Δηλαδή εδω και λίγο καιρο δεν διδάσκω πια.Είμαι συνταξιούχος.
Έχω όμως δύο παιδιά 16 χρονών και 18 χρονών και επειδή ο μικρός μου γίος το έχει μετανιώσει που πήγε γενικό λύκειο σκέφτεται να παέι τεχνολογικό του χρόνου αν όλα πάνε καλά.Ο άλλος τέλειωσε το λύκειο αλλά δεν πέρασε πουθενά και σκέφτεται και αυτός να πάει κάνοντας μόνο τεχνικά μαθήματα για να πάρει το πτυχίο.
Δίκιο έχεις σε αυτό που λες για τη φυσική και τη χημεία. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να διδάσκονται και στο τεχνολογικό λύκειο. Εγώ ρώτησα αν είσαι τεχνική ειδικότητα για να διαπιστώσω από πια οπτική γωνία βλέπεις τα πράγματα. Είναι φυσικό να ανησυχείς για το τι θα διαλέξουν τα παιδιά σου και την εκπαίδευση που θα λάβουν.

Φυσικά και μπορείς να έχεις λογαριασμό εδώ. Το γεγονός ότι συνταξιοδοτήθηκες δε σημαίνει ότι έπαψες να είσαι εκπαιδευτικός. Μάλιστα η εμπειρία σου μπορεί να είναι χρήσιμη για αρκετούς συναδέλφους. Θα χαιρόμαστε να διαβάζουμε τις απόψεις σου. Το μόνο που δε μας είπες είναι ποια είναι η ειδικότητά σου!  :)

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Δεκεμβρίου 24, 2011, 12:20:47 am »

Άρα στις τεχνικές ειδικότητες αρέσει η απουσία της φυσικής και χημείας από την β και γ τάξη στο τεχνολογικό Λύκειο!!!!  :o :o

Κατανοητό βέβαια το γιατί ( ο σώζων εαυτόν  σωθήτω...  :P ), αλλά όχι και σε βάρος των φυσικών επιστημών στο τεχνολογικό Λύκειο βρε παιδιά...

ΥΓ. Συμφωνώ βέβαια με τον Γιάννη... :)
Μπορεί να έδωσε άλλη εικόνα ο τρόπος που ρώτησα τον Γιάννη, αλλά στην απάντηση που του έδωσα είναι κατανοητό ότι κανείς δεν είπε πως είναι άχρηστο να διδάσκεται φυσική και χημεία στο τεχνολογικό λύκειο.

Από την άλλη οι ώρες των τεχνικών ειδικοτήτων έχουν μειωθεί στο γυμνάσιο και στο γενικό λύκειο...
Ε ας μη μειωθούν και στο τεχνολογικό λύκειο. Κάπου πρέπει να διοριστούμε κι εμείς για να διδάξουμε.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 24, 2011, 12:38:34 am από Lasid »

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Δεκεμβρίου 24, 2011, 12:38:11 am »

Δίκιο έχεις σε αυτό που λες για τη φυσική και τη χημεία. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να διδάσκονται και στο τεχνολογικό λύκειο. Εγώ ρώτησα αν είσαι τεχνική ειδικότητα για να διαπιστώσω από πια οπτική γωνία βλέπεις τα πράγματα. Είναι φυσικό να ανησυχείς για το τι θα διαλέξουν τα παιδιά σου και την εκπαίδευση που θα λάβουν.

Φυσικά και μπορείς να έχεις λογαριασμό εδώ. Το γεγονός ότι συνταξιοδοτήθηκες δε σημαίνει ότι έπαψες να είσαι εκπαιδευτικός. Μάλιστα η εμπειρία σου μπορεί να είναι χρήσιμη για αρκετούς συναδέλφους. Θα χαιρόμαστε να διαβάζουμε τις απόψεις σου. Το μόνο που δε μας είπες είναι ποια είναι η ειδικότητά σου!  :)
Mαθηματικος.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Δεκεμβρίου 24, 2011, 12:42:33 am »
Mαθηματικος.
Μια χαρά...ωραία ειδικότητα. Τα μαθηματικά είναι η αγαπημένη μου επιστήμη.

Αποσυνδεδεμένος edge

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Δεκεμβρίου 24, 2011, 12:22:46 pm »

Χρονια πολλά και ευτυχισμένα σε όλους τους συναδέλφους και στις οικογένειές σας !!!!!!!!!!!!!!!

Να περάσετε όλοι καλά και να φορτίσουμε μπαταρίες και υπομονή για το 2012 !!!!!!!!!!

Ας ευχηθούμε ο Αι

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182563
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144