*

Αποστολέας Θέμα:  (Αναγνώστηκε 41872 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sgeorge

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #112 στις: Ιουνίου 08, 2007, 01:00:00 pm »
Ένα νόημα είχε κατά τη γνώμη μου ο θέμα της στατιστικής: Να δεις τις παραγοντοποιήσεις που γίνονται. Τότε βγαίνει 10 φορές πιο εύκολα, γιατί μένουν λίγοι δύσκολοι πολλαπλασιασμοί, που θέλουν χαρτί. Γιατί, ακόμα και το 65 στο τετράγωνο πχ θέλει να τον κάνεις τον πολ/μο, ενώ το 13 όχι. Αλλιώς, κάνεις ατελείωτες πράξεις και χάνεις χρόνο.
Γενικά, για όσους θα ξαναδόσουν, μου φαίνεται ότι όπου βλέπουμε πολλές πράξεις και κανένα μαθηματικό περιεχόμενο, κάποιο λάκο έχει η φάβα, και έχει νόημα να κοιτάμε τι κόλπο πρέπει να γίνει. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο βλάκες να μας αξιολογούν στο αν μπορούμε να κάνουμε πράξεις: Είναι γνωστό ότι ΔΕΝ μπορούμε!!!  ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 08, 2007, 01:06:13 pm από sgeorge »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:55:43 »

Αποσυνδεδεμένος shortmanikos

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • Μαθηματικός
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #113 στις: Ιουνίου 08, 2007, 01:42:12 pm »
Εγώ πάλι τις έκανα τις παραγοντοποιήσεις και πάλι μου βγήκαν οι πράξεις λάθος... Όταν λέμε δε ξέρουμε δε ξέρουμε...

Αποσυνδεδεμένος vikoulaki

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση:ΠΕ03
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #114 στις: Ιουνίου 08, 2007, 03:23:01 pm »
Παιδιά καλησπέρα και σε κάποιους καινούργιους συγχαριτήρια για την επιτυχία τους
Ειπώθηκαν πολλά απο την τελευταία μου επίσκεψη και ενω θέλω και εγω να σας πω αρκετά αλλά δεν έχω και πολύ χρονο.
Στο 2 διδ. δεν αξιολόγησα ενω στο 1 παρουσίασα και φύλλο εργασιας και αξιολόγησης
Στο γνωστικο η στατιστικη και η γεωμετρια μου έφαγαν πάνω απο 2 'ωρες και τελικα τα έχασα και τα δυο.Την στατιστικη απο λάθος και ενω κατάλαβα οτι είχα λάθος β<0 δεν μπορούσα να το δω.Στην Γεωμετρια ακολούθησα σύστημα το οποίο έδινε δευτεροβάθμια εξίσωση...και βλέποντας οτι έχω μόνο μιση ώρα πήρα να κάνω τα πολλαπλής με το σκεπτικο να αντιγράψω απο το πρόχειρο τις πράξεις στο τέλος.Το αποτέλεσμα ήταν να κανω μόνο τα 10 πολλαπλής, ευτυχως τα δυο δεν έπαιξα προπο και δεν πρόλαβα να αντιγράψω την Γεωμετρια και τελικα το έχασα όλο.Πραγματικα η αποδειξη της Γεωμετρίας ήταν πολύ καλη και έχω και απορία αν ο βαθμολογητής το κατάλαβε.Απλα είπα τι κάνουμε./Εχασα χρόνο χωρις λογο ενω όσοι άφησαν αυτο το θέμα για τελευταίο ή καθόλου έγραψαν καλά.

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #115 στις: Ιουνίου 08, 2007, 06:59:18 pm »
Εγώ αφησα τελευταία τη Γεωμετρία και αυτό το πολλαπλής με τα συνημίτονα.
Στα ανάπτυξης δε χρησιμοποίησα καθόλου πρόχειρο όμως και είχα 1 ώρα γι'αυτά τα δύο.
Κάπου εκεί τελείωσε η λογική, αφού μου πήρε 45 λεπτά να θυμηθώ ότι αυτό με τα συνημίτονα βγαίνει με τον τύπο του ημ2α και τελικά έβαλα 1/2^3=1/6 ο ηλίθιος.
Ευτυχώς της γεωμετρίας μου βγήκε σε 10 λεπτά...

Την παλινδρόμηση δε νομίζω ότι άξιζε να την αφήσεις στο τέλος, γιατί όσο πιο πολύ άγχος και κούραση έχεις, τόσο πιο πιθανό είναι να κάνεις λάθος στις πράξεις. Κάθεσαι και κάνεις τις πράξεις με όση ηρεμία μπορείς και μετά το ξεχνάς. Γιατί να αφήσεις το μοναδικό θέμα με ξεκάθαρο τρόπο λύσης;

Πάντως πιστεύω ότι βαρόμετρο του φετινού διαγωνισμού ήταν η διδακτική. Ένα ή δύο λάθη παραπάνω στο γνωστικό δε δημιουργεί διαφορές αντίστοιχες με αυτές στις βαθμολογίες της διδακτικής. Είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις υποψηφίων που πήραν 80+ στη διδακτικη και δε διορίζονται σε σχέση με αυτών που πήραν 90+ στο γνωστικό και έμειναν εκτός.
Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:55:43 »

Αποσυνδεδεμένος marsa

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω τα Μαθηματικα
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #116 στις: Ιουνίου 10, 2007, 06:32:52 pm »
Alexmaths, αν ήμουν στη θέση σου θα δήλωνα μόνο Αθήνα κι αν με παίρνανε έχει καλά, αν όχι, θα έκανα διακοπές διαρκείας!! (άντε και κανένα ιδιαίτερο να μην ξεχνάμε το sport). Εξαρτάται βέβαια και από τις οικογενειακές σου υποχρεώσεις.

Δεν ξέρω βρε παιδιά, αλλά όσο παιρνάνε οι μέρες, καταλαγιάζει η τρελή χαρά της επιτυχίας κι αρχίζω και σκέφτομαι βαριούς μοναχικούς χειμώνες στην επαρχία και όπως και να το πεις, ζορίζομαι λίγο. Το παθαίνει κι άλλος αυτό ή είμαι μόνη μου;

Και που το έγραψα ακόμη, ντρέπομαι, στη σκέψη ότι κάποιοι θα ήθελαν πολύ να είναι στη θέση μου και δε θέλω να φανώ αχάριστη, όμως η αλήθεια είναι ότι νιώθω κάποιο βάρος να φύγω μακριά από τον άντρα μου και τους φίλους μου.
Αι νεβερ ριντ σαμθινγκ ριτεν ιν γκρικλις

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #117 στις: Ιουνίου 10, 2007, 06:58:08 pm »
Απο μια ματιά που έρειξα στον πίνακα των αναπληρωτών και με τις λίγες γνώσεις που έχω έιδα οτι αν πάρει 200 αναπληρωτές οι 99 ειναι απο ΑΣΕΠ2 .,ενω οι υπόλοιποι είναι με καθαρή προϋπηρεσία.Ολα αυτά με κάποια απόκλιση γιατι δεν γνωρίζω τις φετινές προϋπηρεσιες των ωρομισθίων.
Για όσους έχουν ενδιασμό ,αν ήμουνα στην θέση τους θα δήλωνα μόνο τον νομό μου για αναπλήρωση, γιατι αυτοί οι μήνες μετράνε και για σύνταξη και για μετάθεση.

Αποσυνδεδεμένος alexmaths

• Νέο μέλος
  • *
  • Αρχή άνδρα δείκνυσι
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #118 στις: Ιουνίου 11, 2007, 04:56:42 pm »
Σ'ευχαριστώ marsa! Κι εγώ αυτό σκεφτόμουνα να κάνω... Μη ζορίζεσαι με επαρχία και γενικά μην πτοείσαι με τίποτα. Θα τη δούμε αλλιώς την όλη φάση. Ουζάκια, καφεδάκια και πολύ χαλαρούς ρυθμούς. Εξάλλου έχω ακούσει από τους περισσότερους νεοδιόριστους ότι περνάνε super στην επαρχία.
Careful with that axe Eugene...

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ03
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #119 στις: Ιουνίου 11, 2007, 09:38:19 pm »
Θέλω να ευχηθώ καλή σταδιοδρομία σε όσους διορίζονται και καλό κουράγιο σε όσους ξαναδίνουν.
Για κάποιους που έκαναν πιο παλιά σφοδρή επίθεση στο βικουλάκι,αγαπητοί μου φίλοι,πήρα μόνο 50 στην ειδική διδακτική και όμως είμαι στην πρώτη φουρνιά διοριστέων!!!
Και μη βιαστείτε να πείτε για προσαυξήσεις,έχω μόνο 1,42 από πτυχίο.

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #120 στις: Ιουνίου 12, 2007, 09:00:09 am »
Συγχαρητήρια για την επιτυχία σου, σου έυχομαι καλή τοποθέτηση
Ισως ξαναδώσω και λέω ίσως γιατι ευελπιστώ να φύγω με το 40% αν πάνε όλα τα καλά ,αλλά και αν χρειαστεί να ξαναδώσω δεν πρόκειται να ανοίξω βιβλίο.Τώρα πια σκέφτομαι αν  είναι  το τυχερό μου να διοριστω θα γίνει.

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #121 στις: Ιουνίου 13, 2007, 12:53:26 am »
Σ΄ευχαριστώ βικουλάκι και σένα εύχομαι ό,τι καλύτερο!!!
Όσο για τον άλλον που σε κατέκρινε επειδή δεν γνώριζες για την ισότητα των αριθμών της διδακτικής,μη μασας,ούτε κι εγώ το ήξερα,ούτε και πολλοί άλλοι!!!Έτριβα τα μάτια μου όταν το έκανα με γ.π και μου βγήκαν ίσοι!!!Ντρεπόμουν να το γράψω μπορώ να σου πω!!!
Σου εύχομαι να μπεις με το 40% με όλη μου την καρδιά!!!

Αποσυνδεδεμένος cretanman

• Νέο μέλος
  • *
  • Μαθηματικός
    • Προφίλ
    • Προσωπική Ιστοσελίδα
Απ:
« Απάντηση #122 στις: Ιουνίου 13, 2007, 07:01:12 pm »
Όσο για τον άλλον που σε κατέκρινε επειδή δεν γνώριζες για την ισότητα των αριθμών της διδακτικής,μη μασας,ούτε κι εγώ το ήξερα,ούτε και πολλοί άλλοι!!!Έτριβα τα μάτια μου όταν το έκανα με γ.π και μου βγήκαν ίσοι!!!Ντρεπόμουν να το γράψω μπορώ να σου πω!!!

Μια και είμουν εγώ εκείνος που "κατέκρινε", θέλω να σε ρωτήσω το εξής : Πού είσουν τόσο καιρό που συζητούσαμε το θέμα αυτό και γιατί δεν έπαιρνες θέση για να υποστηρίξεις το vikoulaki? Τώρα που "εχεις δεμένο το γαϊδαρό σου" βγαίνεις και μιλάς έτσι? Ήταν προς τιμήν της

Αποσυνδεδεμένος marsa

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω τα Μαθηματικα
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #123 στις: Ιουνίου 13, 2007, 08:58:48 pm »
Αλέξανδρε, θα σου απαντήσω σε κάποια από τα σημεία που έθιξες, χωρίς να μπω στην ουσία του διαπληκτισμού σου με την Μagda:

1) Φυσικά και συμφωνώ με τη σκέψη ότι η βαθμολόγηση της διδακτικής ήταν το κλειδί, αλλά ΟΧΙ ΜΟΝΟ σε αυτό το διαγωνισμό. Στον προηγούμενο βαθμολογήθηκα με ... 24,5. Ναι, μετά από τόσα χρόνια διδακτικής εμπειρίας σε φροντιστήρια κρίθηκα ανάξια από κάποιον ανώνυμο βαθμολογητή. Κι αν το καλοσκεφτεί κανείς μόνο τυχαίος δεν ήταν ο βαθμός. Εξηγούμαι: 24,5x60%=14,7 ακόμη και 100 να έπαιρνα στα παιδαγωγικά θα είχα 100x40%=40 Σύνολο: 14,7+40=54,7<55 (τότε η βάση σε κάθε ενότητα ήταν 55) Άρα έμενα απέξω! Φρόντισε λοιπόν ο βαθμολογητής αυτός να είμαι στους αποτυχόντες Ο,ΤΙ κι αν είχα κάνει στα άλλα μαθήματα. Τόσο άχρηστη με έκρινε!!!

Όποιος πήγε στον φετινό διαγωνισμό ήταν υποψιασμένος για το τι θα παιχτεί. Απλά ελπίζαμε όλοι να μην είμαστε εμείς αυτοί που θα καούνε. Το ξανάγραψα: έχω βάσιμες ενδείξεις, ότι άτομο που πήρε χειρότερο βαθμό από μένα, έγραψε πολύ καλύτερα. Ευτυχώς διοριζόμαστε και οι δύο, όπως κι εσύ άλλωστε. Το σταυρό μας να κάνουμε που γλιτώσαμε!

2) Το ποιοί πάνε διορθωτές δεν το ξέρω. Ξέρω όμως ότι τα 3
Αι νεβερ ριντ σαμθινγκ ριτεν ιν γκρικλις

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #124 στις: Ιουνίου 14, 2007, 12:11:02 am »
Αλέξανδρε,δεν πήρα θέση νωρίτερα γιατί όπως πολύ απλά μπορείς να δεις,έγινα μέλος πριν λίγες μέρες(2-3 νομίζω).Θα ήθελα να σου πω ότι δεν χρειάζεται να είσαι τόσο επιθετικός,με ανθρώπους που άρχισαν να δουλεύουν όταν εσύ πήγαινες νήπιο!!!(εννοώ τη βίκυ,είμαι λίγο μικρότερη εγώ)
Δεν υπερηφανεύομαι για το ό,τι δεν γνώριζα την ισότητα,απλά δεν πιστεύω πως μπορεί κάποιος να γνωρίζει τα πάντα.Όσο για το βαθμό πτυχίου δεν νομίζω να ανέφερα ποτέ κάτι!!!Ας μετράει, αν και οι νέοι φοιτητές,πιο υποψιασμένοι από μας,ίσως προσπαθούν πιο πολύ.
Προσπάθησε να γίνεις λίγο πιο διαλλακτικός,ειδικά τώρα που θα διοριστείς,γιατί το πιο χρήσιμο εργαλείο της δουλειάς μας είναι η υπομονή.

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #125 στις: Ιουνίου 14, 2007, 02:15:12 pm »
Το να συζητάμε για βαθμούς πτυχίου είναι τουλάχιστον αστείο λέω εγώ.

Επειδή έχω κάνει πολλά ιδιαίτερα σε φοιτητές του Μαθηματικού Πάτρας, ενώ σπούδασα στην Αθήνα, έχω να πω ότι απλά οι βαθμοί δε συγκρίνονται (χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες). Φαντάζομαι και στα άλλα τμήματα θα υπάρχουν διαφορές.

Ακόμα και στο Μαθηματικό Αθήνας νομίζω πλέον έχουν κάνει επιλογής τη Διαφορική Γεωμετρία και κάτι άλλα βαρβάτα (πρώην) υποχρεωτικά, οπότε και οι βαθμοί διαφορετικών υποψηφίων από το ίδιο τμήμα επίσης δεν είναι διατάξιμοι.

Ας μην πούμε καλύτερα για περιπτώσεις Ρουμανίας,
Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182620
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687