0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν μας προετοιμάζει καθόλου για την σχολική πραγματικότητα ούτε για το τι θα συναντήσουμε μπαίνοντας σε μια σχολική τάξη!! Ως προς αυτό λοιπόν μας στέλνει ξυπόλητους στα αγκάθια σε σχέση με τους απόφοιτους του Φ.Π.Ψ. που διδάσκονται και ψυχολογία και παιδαγωγικά!!! Εσείς δεν πιστεύετε ότι θα έπρεπε να υπάρχουν και στο φιλολογικό τέτοια μαθήματα??? Δεν θα ήταν χρήσιμα αλλά και απαραίτητα για να μπορούμε να ανταποκριθούμε ικανοποιητικά σε όλα τα επίπεδα???
γεια χαρά σε όλους!καταρχήν συνιστώ ψυχραιμία γιατί βλέπω ότι υπάρχει κάποια ένταση στη συζήτηση.εγώ είμαι απόφοιτη του κλασικού αθήνας 2004. συμφωνώ ότι το πρόγραμμα σπουδών στόχευε περισσότερο στον τομέα της φιλολογικής έρευνας και ήταν εντελώς ξεκομμένο από την εκπαιδευτική διαδικασία ομως δε μπορώ να παραβλέψω την αρκετά χρήσιμη διδασκαλία παιδαγωγικών και ειδικής διδακτικής που ανταποκρινονται απολύτως στις ανάγκες του διαγωνισμού.προσωπικά χωρις ιδιαίτερο διαβασμα απλώς και μόνο απο τα εφόδια της σχολής έγραψα γύρω στο 65-70 παιδαγωγικά και τις δυο φορές
Παράθεση από: stroumfita στις Μαΐου 14, 2008, 12:48:20 pmγεια χαρά σε όλους!καταρχήν συνιστώ ψυχραιμία γιατί βλέπω ότι υπάρχει κάποια ένταση στη συζήτηση.εγώ είμαι απόφοιτη του κλασικού αθήνας 2004. συμφωνώ ότι το πρόγραμμα σπουδών στόχευε περισσότερο στον τομέα της φιλολογικής έρευνας και ήταν εντελώς ξεκομμένο από την εκπαιδευτική διαδικασία ομως δε μπορώ να παραβλέψω την αρκετά χρήσιμη διδασκαλία παιδαγωγικών και ειδικής διδακτικής που ανταποκρινονται απολύτως στις ανάγκες του διαγωνισμού.προσωπικά χωρις ιδιαίτερο διαβασμα απλώς και μόνο απο τα εφόδια της σχολής έγραψα γύρω στο 65-70 παιδαγωγικά και τις δυο φορέςΩστόσο stroumfita, αυτό ίσως συνέβη καθώς τα θέματα -ιδιαίτερα στο διαγωνισμό του '07, οπότε και συμμετείχα-ήταν αντικειμενικά πολύ εύκολα. Κι εγώ έγραψα 86 περίπου, χωρίς ιδιαίτερο διάβασμα θα έλεγα, παρα λύνοντας μόνο πολλά test πολλαπλής. Δε σημαίνει όμως ότι η ευκολία του εξεταζόμενου αυτού αντικειμένου θα διατηρηθεί και στον επερχόμενο διαγωνισμό. Οπότε, ας μην αναπαυόμαστε...