*

Αποστολέας Θέμα: Tέλος η σχολή και τώρα είμαστε έτοιμες για δουλειά?-ΠΕ60  (Αναγνώστηκε 4707 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikolina

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
γεια σε όλους είμαι νέο μέλος στο forum, τελειωσα τη σχολη τεαπη αθηνων και μου προσφερθηκε μια θεση σε ιδιωτικο παιδικό σταθμό αλλα νιωθω ότι δεν ειμαι ετοιμη και δεν θα τα καταφερω...στισ πρακτικεσ τησ σχολήσ όλα ηταν απλα ημασταν 4 για 25 παιδια τωρα μονη μου για 20 τι να κανω? τα περισσότερα παιδια ειναι προνηπια¨η μικροτερα δεν ξερουν όυτε να κοβουν με το ψαλιδι. τι δραστηριότητεσ, παιχνίδια κατασκευέ  να κάνω?? υπάρχουν καταλληλα βιβλία???
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 30, 2009, 01:06:53 pm από Lenazagor »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Dr_Michael

• Ιδρυτής του PDE
  • Administrator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
    • Galop
Απ: ΤΕΛΟΣ Η ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ?? ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ?
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 29, 2009, 07:02:49 pm »
Σε παρακαλώ μετέτρεψε το μήνυμά σου και τον τίτλο σε πεζά.

Αποσυνδεδεμένος aggie

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: ΤΕΛΟΣ Η ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ?? ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ?
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 29, 2009, 07:16:27 pm »
θα βρεις τους ρυθμους σου σιγα σιγα μην ανχωνεσαι.προσπαθησε να εφαρμοσεις αυτα που εμαθες στη σχολη και θα βρεις μια σειρα.δουλεψε με θεματα που ανταποκρινονται στα ενδιαφεροντα τους οπως καλοκαιρι, παγωτο, θαλασσα, ψαρια κτλπ.κυκλοφορουν και καποια βιβλια με οργανωμενες δραστηριοτητες τα οποια μπορει να μην ειναι παντα πολυ αξιοπιστα ως προς το περιεχομενο αλλα σου δινουν καποιες βασικες ιδεες.Το πλαισιο το διαμορφωνεις εσυ αναλογα με τα ενδιαφεροντα και τις εμπειριες των παιδιων της ταξης σου. Καλη αρχη! ;)

Αποσυνδεδεμένος nikolina

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: τέλοσ η σχολή και τώρα είμαστε έτοιμεσ για δουλειά?
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 29, 2009, 07:24:08 pm »
σε ευχαριστω, απλα ξεκιναω σε μια ταξη που η νηπιαγωγόσ τουσ εφυγε γιατι γενναει και οτι τουσ εχω κανει το συγκρινουν με αυτα τησ κυρίασ τουσ και ολα κατα ενα περιεργο τροπο δεν τουσ αρεσουν.. επισησ οι προσπαθειεσ που εκανα για project γιατι αυτο εμαθα στη σχολη πεφτουν στο κενο όπωσ και οι κατασκευεσ που ουσιαστικα τισ φτιαχνω εγω. :(

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος aggie

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 29, 2009, 07:34:01 pm »
μην κανεις το λαθος να πεσεις στην παγιδα της συγκρισης.η καθε δασκαλα για τα παιδια ειναι ξεχοριστη.σιγα σιγα με υπομονη θα τα κερδισεις.για αρχη κανε παιχνιδια γνωριμιας ωστε να γνωριστειτε καλυτερα και να ερθετε πιο κοντα.μετα προσπαθησε να κινηθεις κοντα στα ενδιαφεροντα τους.το γεγονος οτι ειναι καλοκαιρι θα σε βοηθησει πολυ σε αυτη τη φαση πιστευω.καλυ τυχη και παλι

Αποσυνδεδεμένος maraki28

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 29, 2009, 10:06:19 pm »
σ αυτη την κατασταση βρεθηκαμε ολες την 1η φορα που μπηκαμε στην ταξη κ επειδη το ανχος ήταν μεγαλύτερο οι δραστηριοτητες ήταν αποτυχημένες. γι αυτο δνε χρειαζεται πανικος στην σχολη μας υπηρχε ενα βιβλιο που μας ειχε δωσει ο χρυσαφιδης νομιζω λεγετε η επικοινωνια στο νηπιαγωγειο αν δν κανω λαθος εκει θα βρεις πολλα παιχνιδια γνωριμιας επικοινωνιας συνεργασιας που ξετρελενουν τα παιδια. τα προνηπια ξετρελενονται για παιχνιδια κ μ αυτο τον τροπο τα κερδιζεις .μην μπαινεις στην διαδικασια του προτζεκτ χωρις να δημιουργησεις μι α καλη σχεση με τα παιδια σου χωρις να αντιληφθεις τις δυνατοτητες τους οπως επισης μην τους δίνεις χειροτεχνιες δυσκολες .προτιμησε απλες δινοντας τους την ευκαιρια να εξασκησουν τα χερακια τους . διαβασε τους παραμυθακια με τροπο θεατρικο προσπαθησε να κανεις δραματοποιηση με τον ποιο απλο τροπο ή χρησιμοποιησε το κουκλοθεατρο .τα προνηπια ειναι ευκολα παιδια μην τρελενεσαι απλα θελουν μαγεια  κ δημιουργικοτητα
μαρακι

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 29, 2009, 10:33:59 pm »
nikolina καλώς ήλθες στο φόρουμ! Έγώ αποφοιτησα πέρσι απο τη σχολή και έχω ακριβώς το ίδιο άγχος με σένα. Έχουμε κάνει αρκετές πρακτικές  αλλά αλλιώς είναι να είμαστε ανα 2 και μάλιστα να κάνουμε δραστηριότητες που κάποιος έχει ελέγξει και αλλιώς μόνες μας :( :(
Φέτος λοιπόν όλη τη χρονιά συγκέντρωνα υλικό απο βιβλία με διαθεματικές δραστηριότητες, θεματικές μέχρι βιβλία με κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια στην αυλή, μουσικά cd και λογισμικά για τον υπολογιστή. Πιστεύω πως έτσι δεν θα αγχωθώ τρομερά όταν αναλάβω μια τάξη... Δεν είναι δύσκολο να ψάξεις για βιβλία...είναι βέβαια δαπανηρό αλλά τι να γίνει ::) για τις ηλικίες που θα έχεις εσυ δεν ξέρω ποια βιβλία να σου προτείνω γιατί όσα έχω απευθύνονται σε μεγαλύτερα(4-6) αλλά θα ψάξω καλύτερα και θα σου στείλω πμ αν θέλεις!

Αποσυνδεδεμένος mrsour

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 29, 2009, 10:36:57 pm »
nikolina καλώς ήλθες στο φόρουμ! Έγώ αποφοιτησα πέρσι απο τη σχολή και έχω ακριβώς το ίδιο άγχος με σένα. Έχουμε κάνει αρκετές πρακτικές  αλλά αλλιώς είναι να είμαστε ανα 2 και μάλιστα να κάνουμε δραστηριότητες που κάποιος έχει ελέγξει και αλλιώς μόνες μας :( :(
Φέτος λοιπόν όλη τη χρονιά συγκέντρωνα υλικό απο βιβλία με διαθεματικές δραστηριότητες, θεματικές μέχρι βιβλία με κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια στην αυλή, μουσικά cd και λογισμικά για τον υπολογιστή. Πιστεύω πως έτσι δεν θα αγχωθώ τρομερά όταν αναλάβω μια τάξη... Δεν είναι δύσκολο να ψάξεις για βιβλία...είναι βέβαια δαπανηρό αλλά τι να γίνει ::) για τις ηλικίες που θα έχεις εσυ δεν ξέρω ποια βιβλία να σου προτείνω γιατί όσα έχω απευθύνονται σε μεγαλύτερα(4-6) αλλά θα ψάξω καλύτερα και θα σου στείλω πμ αν θέλεις!
μπορείς να μου πεις και μένα κάποια βιβλία ή κάποιες ιστοσελίδες ή που μπορώ να βρω υλικό γενικά?? γιατί έχω αγχωθεί πολύ επειδή δεν έχω καθόλου εμπειρία και από Σεπτέμβριο δεν ξέρω τι να κάνω :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 29, 2009, 10:43:51 pm »
Για αρχή μου άρεσαν πολύ τα νέα βιβλία του Σαββάλα: "Διαθεματικές προσεγγίσεις για όλο το χρόνο" 3 τόμοι (τα αγόρασα πρόσφατα, δεν είναι ακριβά)και τα βιβλία με δραστηριότες γλώσσας της Αναγνωστοπούλου(αυτά τα έχω απο τη σχολή)! Πολύ καλογραμμένα και αναλυτικά...

Πάντως να ξεκαθαρίσω οτι εγω είμαι άπειρη όπως έχω αναφέρει...μη σας πάρω και στο λαιμό μου ε ;D ;D υπάρχουν τόσοι έμπειροι συνάδελφοι εδω που σίγουρα θα έχουν καλύτερες προτάσεις απο μένα ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 29, 2009, 10:46:09 pm από vasilikiP »

Αποσυνδεδεμένος mrsour

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 29, 2009, 10:46:38 pm »
Για αρχή μου άρεσαν πολύ τα νέα βιβλία του Σαββάλα: "Διαθεματικές προσεγγίσεις για όλο το χρόνο" 3 τόμοι και τα βιβλία με δραστηριότες γλώσσας της Αναγνωστοπούλου! Πολύ καλογραμμένα και αναλυτικά!

Πάντως να ξεκαθαρίσω οτι εγω είμαι άπειρη όπως έχω αναφέρει...μη σας πάρω και στο λαιμό μου ε ;D ;D υπάρχουν τόσοι έμπειροι συνάδελφοι εδω που σίγουρα θα έχουν καλύτερες προτάσεις απο μένα ;)
όπως και να έχει σε ευχαριστώ πολύ...  ;) ;)

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 29, 2009, 10:47:53 pm »
Τίποτα, να σαι καλά! Αν θέλεις να σου πω και άλλα να μου στείλεις πμ!

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 29, 2009, 11:37:24 pm »
Το βιβλίο "Επικοινωνία στο νηπιαγωγείο" είναι όντως πάρα πολύ καλό! Με πάρα πολλές πρακτικές προτάσεις-παιχνίδια!
http://www.perizitito.gr/product.php?productid=95432&page=1

Δες και αυτό το θέμα του pde που λέγεται "Εκπαιδευτικό υλικό για το νηπιαγωγείο":

http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=7685.0
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος afro ΠΕ60

• Νέο μέλος
  • *
  • Εducation prescolaire
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 30, 2009, 12:22:07 am »
γεια σε όλους είμαι νέο μέλος στο forum, τελειωσα τη σχολη τεαπη αθηνων και μου προσφερθηκε μια θεση σε ιδιωτικο παιδικό σταθμό αλλα νιωθω ότι δεν ειμαι ετοιμη και δεν θα τα καταφερω...στισ πρακτικεσ τησ σχολήσ όλα ηταν απλα ημασταν 4 για 25 παιδια τωρα μονη μου για 20 τι να κανω? τα περισσότερα παιδια ειναι προνηπια¨η μικροτερα δεν ξερουν όυτε να κοβουν με το ψαλιδι. τι δραστηριότητεσ, παιχνίδια κατασκευέ  να κάνω?? υπάρχουν καταλληλα βιβλία???

Μην αγχώνεσαι με τη θέση που σου προσφέρεται. Πέφτεις στα βαθιά αλλά είναι σίγουρο ότι θα μάθεις να κολυμπάς. Το κυριότερο είναι να μπεις με αυτοπεποίθηση στην τάξη να αξιολογήσεις και να γνωρίσεις το backround των παιδιών. Η γνώμη μου είναι να ξεκινήσεις με θεματικές προσεγγίσεις και όχι με project γιατί χρειάζεται περισσότερη εμπειρία. Να ξέρεις  ότι θα κληθείς να αντιμετωπίσεις και να διαχειριστείς ποικίλες καταστάσεις και θα πρέπει να μάθεις να συμφωνείς με τον εργοδότη ακόμη και αν σε πολλά διαφωνείς. Δυστυχώς έτσι είναι το καθεστος.
Η εργασία σε ιδιωτικό σχολείο είναι πολύ δύσκολη αλλά θα σε κάνει πολύ καλό επαγγελματία. Να δούμε εμείς που ξεκινούμε στο δημόσιο πως θα είναι άραγε...........
Δια βίου Εκπαίδευση

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 30, 2009, 12:41:11 pm »
Το καλό όταν ξεκινάς σε ιδιωτικό είναι ότι υπάρχουν παγιωμένες καταστάσεις( του τύπου εμείς εδώδουλεύουμε έτσι) . Είτε καλές είτε κακές έχεις σταθερές για να σε καθοδηγήσουν και να μάθεις πολλά πράγματα, ακόμη κι από εκείνα που θα συνειδητοποιήσεις ότι είναι λάθος ή αντιπαιδαγωγικά ή...... (γιατί πολύ απλά όταν βρεθείς στο δικό σου σχολείο δεν θα τα κάνεις). Δες λοιπόν πώς δουλεύουν οι άλλοι και προσπάθησε να "δεις" τις θεωρίες που έχεις μάθει μέσα στην καθημερινή σου πρακτική (σούπερ φροντιστήριο για ΑΣΕΠ) και όταν σε δυσκολεύει κάτι φρόντισε να ανατρέχεις σε αυτές για τη λύση.

Καλή αρχή!
ΠΕ60

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182745
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 733