0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κι εγώ είμαι υπερ του ασυμβίβαστου! Πάντα μου την έδινε που συγκεκριμένες κατηγορίες καθηγητών μπορούσαν να ασκούν και ελεύθερο επάγγελμα.Εδώ να ρωτήσω, με τους μηχανικούς τι ισχύει;
Γνωριζει κανεις τι ισχύει για τους μηχανικους αν ναι ας μου απαντησει αμεσα ....ειναι πραγματικά επείγον.......
Σας είπε κανείς να μην διεκδικήσετε να δουλεύετε σε φροντιστήρια;
Παράθεση από: kostaskappa στις Ιουλίου 01, 2009, 06:26:28 pmΓνωριζει κανεις τι ισχύει για τους μηχανικους αν ναι ας μου απαντησει αμεσα ....ειναι πραγματικά επείγον.......Όπως ανέφερα και πιο πάνω, οι εκπαιδευτικοί μηχανικοί πρέπει να πάρουν άδεια από το ΠΥΣΔΕ για άσκηση ιδιωτικού έργου. Άρα λοιπόν θα πρέπει να έχουν στα χέρια τους κάποια συγκεκριμένη σύμβαση έργου για να τους δοθεί η άδεια. Δες και στο http://www.alfavita.gr/egiklioi/eg842a.php
ΟΛΟΙ οι καθηγητές μπορούνε να πάρουν άδεια για άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή από το ΠΥΣΔΕ, το έχω κάνει για συμμετοχή σε ερευνητικό πρόγραμμα πανεπιστημίου.Ο περιορισμός είναι ότι οι αποδοχές δεν πρέπει να υπερβαίνουν κάποιο όριο (ή το 50% ή το 100% των μηνιαίων αποδοχών, δε θυμάμαι καλά γιατί κανένα από τα δύο δεν κάλυπτα :-)) και ότι η εργασία δεν παρακωλύει το εκπαιδευτικό τους έργο, ότι δε θα φεύγεις από το σχολείο (θέλει και κάποιου είδους βεβαίωση από το διευθυντή). Λογικό μιας και μερικοί βάζουν κάτι μαθήματα σε ΤΕΙ / ΙΕΚ σε ώρες σχολικού ωραρίου αναστατώνοντας το πρόγραμμα. Επίσης το εισόδημα από τέτοιου είδους εργασίες μπαίνει στη δήλωση σε άλλο κωδικό και εάν είναι και μεγάλο σε πατάει στη φορολογία...