*

Αποστολέας Θέμα: Πολλαπλής επιλογής στο γνωστικό των αρχαίων?  (Αναγνώστηκε 11739 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ippolitus

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Πολλαπλής επιλογής στο γνωστικό των αρχαίων?
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 06, 2009, 10:16:28 pm »
Σαφώς και το άγνωστο από μόνο του αρκεί. Θα μπορούσαν να βάζουν πολλαπλής σε γραμματική, συντακτικό, ετυμολογία΄, λεξιλόγιο. Θα ξέρουμε όμως πόσο θα έχουμε γράψει και θα περιμένουμε απλά το αποτέλεσμα από το σχέδιο της διδακτικής.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:04:37 »

Αποσυνδεδεμένος XRISA

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 08, 2009, 11:18:15 pm »
Και για να σας πω και το πιο τραγικό απ όλα εγώ το άγνωστο ούτε που το άγγιξα, δεν προλαβα. Δεν είχα διαβάσει καθόλου και πηγα με όπλο ότι θυμόμουν από το διάβασμα που είχα κάνει στον προήγούμενο Ασεπ και έπιασα 47 στα αρχαία.....και αλήθεια δεν θεωρώ ότι έγραψα καλά στα ανάπτυξης, ότι μου ερχόταν έγραφα. και στισ πολλαπλής΄είχα περίπου τις μισές σωστές. Περίεργο.

Αποσυνδεδεμένος anthios

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • πάμε γι' άλλα..
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 09, 2009, 01:09:04 am »
Και για να σας πω και το πιο τραγικό απ όλα εγώ το άγνωστο ούτε που το άγγιξα, δεν προλαβα. Δεν είχα διαβάσει καθόλου και πηγα με όπλο ότι θυμόμουν από το διάβασμα που είχα κάνει στον προήγούμενο Ασεπ και έπιασα 47 στα αρχαία.....και αλήθεια δεν θεωρώ ότι έγραψα καλά στα ανάπτυξης, ότι μου ερχόταν έγραφα. και στισ πολλαπλής΄είχα περίπου τις μισές σωστές. Περίεργο.

Δηλαδή με λίγα λόγια ο βαθμός μπαίνει στην τύχη; Ανάλογα με τον γραφικό χαρακτήρα και την όρεξη του διορθωτή;

Αποσυνδεδεμένος DOG

• Πλήρες μέλος
  • Νυχτα ξελογιαστρα,νυχτα ομορφη.......
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 09, 2009, 01:13:39 am »

Δηλαδή με λίγα λόγια ο βαθμός μπαίνει στην τύχη; Ανάλογα με τον γραφικό χαρακτήρα και την όρεξη του διορθωτή;

εγω αρχαια ,αλλα k ειδικα διδακτικη ιστοριας επεσα πολυ εξω απ οτι υπολογιζα...λετε να φταινε κ τα γραμματα? (οι περισσοτεροι μου λενε οτι θυμιζουν γιατρου!)ενταξει ειναι λιγο καλικατζουρες,αλλα διαβαζονται!κ πιστευω οτι ισως επηρεαζουν,αλλα οχι πανω απο 2-3 μορια στα 100...αλλα μ αυτους δεν ξερεις ποτε!
μηπως στον επομενο ασεπ αντι να κατσω να στρωθω,να κανω ασκησεις παιδιων α δημοτικου κ να φτιαξω τα γραμματα?????

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:04:37 »

Αποσυνδεδεμένος nikolas_77

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 09, 2009, 05:06:32 am »
αν βαθμολογούνταν τα γράμματα εγώ πρέπει να κοβόμουν στο τόπο...!  :-[ Πάλι καλά που μπόρεσαν να βγάλουν τι έγραφα. Στα αρχαία πάντως πήγα με ό,τι γνώριζα από το πανεπιστήμιο ή από τα ιδιαίτερα με κάπως συστηματικό διάβασμα στη γραμματολογία που την απεχθάνομαι...

Το άγνωστο δε μου φάνηκε δύσκολο. Στην ερώτηση για τις τυπικές σκηνές, κόλλησα! Μου ήταν αδύνατο να γράψω έστω και μια γραμμή. Έμεινα εκεί να κοιτάω το γραπτό για κανα μισάωρο ή τρια τέταρτα προσπαθώντας να γράψω μια πρόταση και να ξεκολλήσω!! Δε μου έχει ξανασυμβεί! Εν τέλει έγραψα τσατρα πάτρα ό,τι ήξερα και πέρασα στον Θουκυδίδη. Την ερώτηση την είχα διαβάσει από το βοήθημα του Πασχαλίδη αλλά δεν είχα πια την άνεση χρόνου να απαντήσω όπως θα ήθελα..Ούτε θυμάμαι τι έγραψα και από γράμματα, βράστα!
Οι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολες αν και έκανα 2 λάθη από χαζομάρα ενώ 2 δεν ήξερα καθόλου  :'( .
Με βαθμολόγησαν με 54 και κάτι αν και περίμενα πολύ πιο χαμηλά. Άλλοι με πολύ πιο συστηματικό διάβασμα, με αρτιότερες απαντήσεις, τακτοποιημένες σκέψεις στο γραπτό τους και αξιοπρεπές άγνωστο βαθμολογήθηκαν πολύ χαμηλότερα!! Τι να πω!

Αποσυνδεδεμένος nebula

• Πλήρες μέλος
  • Ουφ...
    • Προφίλ
    • Φωτεινή Παντογνώστρα
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 09, 2009, 08:47:07 am »
Εγώ αναρωτιέμαι πλέον... οκ... άλλο μπορεί να υπολογίζεις και άλλο να σου έρχεται... ίσως η υπερβολική ελπίδα σε κάνει να πιστέψεις στο τέλος ότι έχεις γράψεις καλά... Λέμε τώρα, λες και είμαστε μικρά παιδιά, αλλά τέλος πάντων, ας πούμε ότι ισχύουν τα παραπάνω.

Πώς μπορεί κάποιος να διαχειριστεί μια τέτοια χαμηλή επίδοση για να μην ξανακάνει το ίδιο λάθος την επόμενη φορά;  :-\ Προσωπικά, ούσα προετοιμασμένη πάρα πολύ καλά στ' αρχαία, με συστηματικό διάβασμα, με μία άλφα διδακτική εμπειρία, με με με με.... πραγματικά δεν ξέρω τί άλλο πρέπει να κάνω για να βελτιώσω τον εαυτό μου. Τί άλλο να κάνω;;  ??? ??? Αυτό το 57,6 το φυσάω και δεν κρυώνει, ειδικά δε όταν για 0.04 μόρια θα με έστελνε στον κατάλογο με τους αποτυχόντες. Κι ας μη θυμηθώ τον διαγωνισμό του 2005, που πήγα ωσαν τη χαλαρουίτα, άφησα ολόκληρο θέμα αναπάντητο και πήρα κοντά 55!  :( Τί θέλουν τέλος πάντων αυτοί οι άνθρωποι;;

Πάντως, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό, αλλά και δόκιμο το γνωστικό των αρχαίων να γίνει όλο πολλαπλής επιλογής. Ας μην ξεχνάμε ότι αργότερα και μεις (όοοοοοοταν κάποια στιγμή μπούμε σε τάξη) θα ζητάμε ερωτήσεις ανάπτυξης από τους μαθητές μας. Είναι το μάθημα τέτοιο. Δεν μπορείς σε ένα αρχαιογνωστικό μάθημα, τίγκα στα ερμηνευτικά, τους συλλογισμούς κ.λπ. κ.λπ. να δώσεις πολλαπλές επιλογές... Αφήστε που όπως είδαμε και στα άλλα γνωστικά... οι πολλαπλών επιλογών ερωτήσεις μπορεί να περιέχουν ασάφειες και άλλες παγίδες. Οκ, αντικειμενική η βαθμολόγησή τους, αλλά τί μπορούμε να πουμε για την εκφώνησή τους;;  :-\

Αποσυνδεδεμένος CHRISOYLA

• Έμπειρο μέλος
  • "Κάτω από την άσφαλτο, υπάρχει παραλία"
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 09, 2009, 09:27:27 am »
Έχω ξαναπεί ότι πιστεύω πως πρόκειται για διαγωνισμό απόρριψης και όχι πρόσληψης φιλολόγων...πιστεύω ότι πάντα θα βρίσκουν τρόπο για να χαντακώνουν κόσμο. Έγραψα 27 αρχαία...λες και δεν ήξερα να μεταφράσω το μεν και δε, να πω τις τυπικές σκηνές ή να απαντήσω στο Θουκιδίδη, τον οποίο και διαβάζω από τη ΄β λυκείου για τις πανελλήνιες, αφού είμαι και από τους παλιούς...Πιστεύω ότι τα "παιδια" τα έβαλαν κάτω και είπαν...τόσα λεφτά...τόσοι από 24μηνο, τόσοι από 30μηνο, τόσοι από 40% από πού μπορών α κόψω...από ΑΣΕΠ! και τους δόθηκε η δυνατότητα!
Όσο για το ερώτημα πολλαπλής ή ανάπτυξης δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά κρίνοντας από τα πολλαπλής της ιστορίας π.χ. Κοινώς αυτό που λέω είναι πως αν θέλουν να σφάξουν θα βρίσκουν πάντα τον τρόπο...

Αποσυνδεδεμένος ypernouli

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 09, 2009, 10:00:04 am »

Συμφωνώ με Chrisoula. Και εγώ μία από τα ίδια με τα αρχαία. Την προηγούμενη φορά χωρίς να έχω κοιτάξει αρχαία (είχα να πιάσω Επιτάφιο από τότε που τον δίναμε στις δέσμες, 7-8 χρόνια), Όμηρο ό,τι θυμόμουν από πανεπιστήμιο κ.ο.κ. έγραψα 55. Τώρα δεν είναι ότι διάβασα πάρα πολύ αρχαία - η ιστορία με φόβιζε- αλλά πλέον είχα εμπειρία από κατεύθυνση 2 χρόνων, τα είχα περάσει όλα κ από τα βιβλία καθηγητή για Θουκυδίδη, Όμηρο, είχα διαβάσει γραμματολογία...και το αποτέλεσμα 53,5  ::)
   Είμαι σαφώς υπέρ των πολλαπλών. Όχι ότι θα μας σεβαστούν έτσι, είναι ικανοί να μας βάζουν ερωτήσεις του στυλ  "Σε πόσους στίχους της Ιλιάδας έχουμε αναφορά του ονόματος του Διομήδη?", αλλά τουλάχιστον θα βγούμε από την αίθουσα και θα ξέρουμε πόσο γράψαμε, θα έχουμε επίσημες απαντήσεις. Θα ξέρουμε το γιατί. Όχι αυτό το άγχος, ο φόβος αν ο διορθωτής μας θα έχει ξυπνήσει καλά εκείνη τη μέρα... ας μείνει αυτός ο φόβος έστω για ένα μάθημα, την ειδική. Επιπλέον, δεν ξέρουμε τι κάναμε λάθος. Πειραματικά θα πάω την επόμενη φορά πάλι, θα αλλάξω τον τρόπο που διάβαζα αρχαία μέχρι τώρα. Και αν δεν πιάσει και αυτό θα τον αλλάξω ξανα. Θα μου κάτσει στα επόμενα δέκα χρόνια, που θα πάει..  ;D
  Λένε αρκετοί συνάδερφοι ότι είναι σωστό να εξεταζόμαστε και σε ανάπτυξης, εφόσον είμαστε φιλόλογοι και αυτό θα ζητάμε και από τους μαθητές. Πιστεύω ότι δεν ισχύει αυτό για τους εξής λόγους: οι μαθητές μας θα έχουν συγκεκριμένη βιβλιογραφία και, επίσης, θα μπορούμε να τους εξηγήσουμε εκ των υστέρων γιατί έγραψαν έτσι. πχ "πρόσεχε την επιχειρηματολογία σου, είναι ανεπαρκής". Εμείς με τις ερωτήσεις ανάπτυξης μένουμε με την απορία, βλ. γραπτά χωρίς διορθώσεις...  >:(

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 09, 2009, 10:06:47 am »
αρχαια την προηγουμενη πηρα 60.50 και τωρα 47.50. σιγουρα δεν περιμενα να παρω 60+ γιατι ειχα λαθη στο αγνωστο. ομως θεωρησα το 47.50 πολυ λιγο. Τωρα ακουγοντας τι βαθμους εβαλαν στα αρχαια λεω πολυ καλα τα πηγα.
πραγματι, δεν ειναι δυνατον να παρει κανεις 27 στα αρχαια!!!!! τι στο καλο? 10 πολλαπλων, 2 αναπτυξης και μια μεταφραση απο ποσο εβαλαν?
συμφωνω Χρυσουλα. Απορριψης και επ' ουδενι προσληψης.!!!!
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος anthios

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • πάμε γι' άλλα..
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 09, 2009, 10:49:29 am »
Έλεος πραγματικά..τόσα παιδιά (και μάλιστα του κλασσικού) να γράφουν χαμηλά, είναι δυνατόν να μη γράψανε άγνωστο;και στις ανάπτυξης δηλαδή ήταν εκτός θέματος για να πέσουν γύρω στο 50-40-30-20; Εγώ τα ίδια περίπου και πέρυσι και φέτος στα αρχαία. Συμφωνώ με τη Χρυσούλα για το ποιόν του διαγωνισμού. Όντως θα βρίσκουν κάθε φορά τρόπους να κόβουν αλλά τουλάχιστον θα γνωρίζουμε γιατί δε γράψαμε. Τώρα και να δούμε το γραπτό μας, πάλι δε θα καταλάβουμε τι δεν πήγε καλά.

Αποσυνδεδεμένος anthios

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • πάμε γι' άλλα..
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 09, 2009, 10:56:17 am »
http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=2918.msg28303#msg28303

και την προηγούμενη φορά τα ίδια λέγαμε..παρόλη τη γκρίνια μας ,όμως, δεν άλλαξε τίποτα αυτή τη φορά..

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιουλίου 09, 2009, 12:46:01 pm »
Δεν ξέρω ειλικρινά, αν θα προτιμούσα μια εξέταση στα αρχαία μόνο με μετάφραση και όλα τα υπόλοιπα πολλαπλών επιλογών. Ξέρουμε ότι στα αρχαία τσεκουρώνουν, πράγματι, αλλά είναι και το μόνο μάθημα που ρίχνει κάπως τη βάση. Αλλιώς θα θέλαμε 80άρια για μια αξιοπρεπή σειρά στον πίνακα.
 Επίσης οι ερωτήσεις ανάπτυξης είναι ο μόνος τρόπος για να δεις και τον τρόπο που γράφει ή σκέφτεται κάποιος, χρειάζεται και κάποια κρίση δηλ ενώ οι ερωτήσεις πολλαπλής θα έδιναν το προβάδισμα σε παπαγάλους με άπλετο χρόνο (δηλ φρεσκοπτυχιούχους, χωρίς υποχρεώσεις) να μάθουν απέξω όλο το Λέσκι κι όχι μόνο.
 Και βέβαια, να μην ξεχνάμε ότι αν θέλουν, άνετα μπορούν να σε τσεκουρώσουν και στα αρχαία. Και περίεργα συντακτικά μπορούν να βάλουν και ετυμολογία πανάγνωστων -τουλάχιστον στους περισσότερους- λέξεων και γραμματικούς τύπους ή μετάφραση λέξεων καθόλου συνηθισμένων. Γιατί στις 10 ερωτήσεις που έβαλαν πολλαπλής επιλογής πόσοι απάντησαν σωστά 8-10; Οι περισσότεροι κινήθηκαν γύρω στο 15/25.
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος anthios

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • πάμε γι' άλλα..
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιουλίου 09, 2009, 01:49:21 pm »
Ο παραλογισμός δε θα αρθεί ούτως ή άλλως. Το ζήτημα είναι να αρθεί η υποκειμενικότητα. Και σχετικά με τους φρεσκοπτυχιούχους δε συμφωνώ καθώς υπολείπονται στην εμπειρία, δηλαδή στη διδακτική αλλά και στο κλίμα του ασεπ. Οι ερωτήσεις πολλαπλής στην Ιστορία πχ είναι τόσο εξειδικευμένες, γιατί όχι και στο γνωστικό αντικείμενο των αρχαίων; πιο εποικοδομητικό θα ήταν να διαβάσουμε εν τέλει ετυμολογία και γραμματική παρά την Αντιγόνη και τον Επιτάφιο για πολλοστή φορά στη ζωή μας.

Αποσυνδεδεμένος stroumfita

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιουλίου 09, 2009, 02:28:40 pm »
παιδια ηταν το μόνο μαθημα στο γνωστικό όπου μπορούσαν να κόψουν.τ α άλλα λίγο πολύ είναι αντικειμενικά.. εγώ αδιάβαστη όλες τις άλλες φορές έγραφα αρχαία γύρω στο 70 . τώρα με τόσο διάβασμα 60 και να απορώ σαν το μ.... τι άλλο έπρεπε να γράψω...με μετάφραση στο άγνωστο σούπερ, Θουκυδίδη από Κακριδή, πολλαπλής 2-3 λάθη... μάλλον έχω ελλείψεις στην τυπική σκηνή. έλεος πια! πείτε μου κάποιος ένα βιβλίο να κάτσς να διαβάσω τα πάντα για τυπικές σκηνές...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182558
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)