*

Αποστολέας Θέμα: Ηλικία και ΑΣΕΠ  (Αναγνώστηκε 30185 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Ηλικία και ΑΣΕΠ
« Απάντηση #84 στις: Ιουλίου 12, 2009, 03:14:31 pm »
maryk, δυστυχως δεν εχει καθολικη ισχυει αυτο. στο δικο μου χωριο για παραδειγμα επιβιωνει ακομα. ειμαι ενας γεροντοκορος.

(γειτονισσα) - καλε κα Αννα, πότε θα φαμε κουφετα και απο το Μαρκακι?
και η μανα μου καθε φορα που θα μιλησουμε στο τηλεφωνο μου λεει:" αντε γιε μου πια καιρος σου ειναι,θα κλεισω τα ματια μου και δεν θα σε δω αποκατεστημενο. η κυρα Ασημινα απο διπλα καθε μερα αυτο με ρωταει (δεν εχει αλλο καημο αυτη, μονο το δικο μου) δεν σας λεω βεβαια τι απαντω στη κα Ασημινα. δεν χρειαζεται.
Όπως και στην πόλη...απλά στο χωριό το μαθαίνεις γιατί το λέει η γειτόνισσα ή η παραγειτόνισσα...παραπέρα δεν έχει.

Αλλά και εσύ από χωριό είσαι...τί σημαίνει ότι στην περίπτωσή σου ισχύει η γενικευμένη ατάκα:
στα χωρια δε σπουδαζουν, παντρευονται...
??

Επίσης (πληροφοριακά) οι έρευνες δέιχνουν ότι μεγαλύτερο ποσοστό από χωριά σπουδάζει παρά από πολη έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι το κάνουν για να φύγουν απ'το χωριό...
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:47:26 »

Αποσυνδεδεμένος karavolias

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Ιουλίου 12, 2009, 03:19:37 pm »
οι παλιές εποχές πέρασαν,η ουσία τώρα είναι να έχουμε δουλειά να επιβιώνουμε. ότι σχόλια και να κάνουν άσχετοι είται στην πόλη είτε στο χωριό το σημαντικότερο είναι να έχουμε τη δουλειά μας. χωρίς δουλειά οικογένεια δεν μπορούμε να κάνουμε.

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Ιουλίου 12, 2009, 03:22:39 pm »
οι γυναικες συνηθως θελουν νωριτερα αποκατασταση(λογικο γιατι αν καποια παει 40 για να διοριστει,πως να κανει παιδια μετα?),αλλα κ ο αντρας δεν μπορει να τρεχει να κανει τον ωρομισθιο με 300 ευρω,γιατι ειναι αυτος που παραδοσιακα θελει η κοινωνια να φερνει τα περισσοτερα χρηματα στο σπιτι(κατι που συνηθως στη γυναικα <δικαιολογειται>)......

στα χωρια δε σπουδαζουν, παντρευονται απ' τα 14 και στα 27 ή 28 θεωρεισαι 'γεροντοκορος-η'.. ενημερωτικα.. αν διοριστουμε αναπληρωτες σε κανενα χωριο με αυτη τη νοοτροπια νομιζεις θ αργησει να κυκλοφορησει το ονομα 'ο δασκαλος ο γεροντοκορος'? :P εγω ημουν αναπληρωτρια σε πολη και παλι ενα κοριτσακι αλβανακι με ταραξε ολη τη χρονια 'κυρια εχεις παιδια?' και 'εισαι μεγαλη αντε κανε παιδια'! κ σ εναν αμορφωτο ή ένα νηπιο δεν καθεσαι να πεις περι ασεπ και καλα περιμενω μονιμο διορισμο, τοσα χρονια πηγα σε αει κλπ, δεν καταλαβαινουν. Στα ματια του χωριατη ή του παιδιου μας εχουνε παρει τα χρονια οποτε οπως το δει κανεις.
Οσο για το 'δικαιολογειται' και το παραδοσιακα, ευτυχως ή δυστυχως περιμενουν κι απο μας να δουλευουμε κ να βγαζουμε χρηματα. κανε μια 'βολτα' στα ηλεκτρονικα στεκια των νηπιαγωγων κ δε θα βρεις αντρα ουτε για δειγμα! η ζωη εχει γινει τοσο απαιτητικη που δεν μπορει η γυναικα να καθεται, να τη θρεφει ο αντρας και να μεγαλωνουνε εστω κι ενα παιδι με εναν μισθο, οπως εκανε η προηγουμενη γενια.

Αυτές οι παροχυμένες αντιλήψεις για την επαρχία δεν αρμόζουν σε έναν εκπαιδευτικό.
Από χωριό είμαι και ξέρω.
Δεν είμαι από της πόλης τον αφαλό όπως εσύ.

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Ιουλίου 12, 2009, 03:28:42 pm »
maryk, δυστυχως δεν εχει καθολικη ισχυει αυτο. στο δικο μου χωριο για παραδειγμα επιβιωνει ακομα. ειμαι ενας γεροντοκορος.

(γειτονισσα) - καλε κα Αννα, πότε θα φαμε κουφετα και απο το Μαρκακι?
και η μανα μου καθε φορα που θα μιλησουμε στο τηλεφωνο μου λεει:" αντε γιε μου πια καιρος σου ειναι,θα κλεισω τα ματια μου και δεν θα σε δω αποκατεστημενο. η κυρα Ασημινα απο διπλα καθε μερα αυτο με ρωταει (δεν εχει αλλο καημο αυτη, μονο το δικο μου) δεν σας λεω βεβαια τι απαντω στη κα Ασημινα. δεν χρειαζεται.
Όπως και στην πόλη...απλά στο χωριό το μαθαίνεις γιατί το λέει η γειτόνισσα ή η παραγειτόνισσα...παραπέρα δεν έχει.

Αλλά και εσύ από χωριό είσαι...τί σημαίνει ότι στην περίπτωσή σου ισχύει η γενικευμένη ατάκα:
στα χωρια δε σπουδαζουν, παντρευονται...
??

Επίσης (πληροφοριακά) οι έρευνες δέιχνουν ότι μεγαλύτερο ποσοστό από χωριά σπουδάζει παρά από πολη έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι το κάνουν για να φύγουν απ'το χωριό...

μαρυκ, αμα το ξερει η γειτονισσα, τι αλλο θελω!!! προσοχη απο γιτονισσες και απο το .....φουρνο.
ειπα φουρνο και θυμηθηκα: εδω στην αθηνα το συμβαν,για να σας καταδειξω οτι ισυει παντου το κουτσομπολιο.ειναι στον ανθρωπο

παω να παρω ψωμι και περα απο μια καλημερα και γεια σας δεν ειχα ποτε με τη φουρναρισα.
-καλημερα, μισο κιλο ψωμι χωριατικο,παρακαλω,
- οριστε, το ψωμακι. 0.60 λ (γιατι το αλευρι πηρε πανω). Η μητερα σου καλα? την ειδα χτες παρα πολυ καλη γυναικα. μπραβο της ( δηλ.σαν να μου λεει, απορω πως εγινες εσυ ετσι!).Η αδελφη σου γεννησε εμαθα. τι εκανε? (αυτο δεν το ειχε μαθει φαινεται).
-αγορι, της λεω και ευχαριστω πολυ. γεια σας.

θελω να πω, οτι αν ο ανθρωπος ειναι κουτσομπολης ολα μαθαινονται αν ακι οχι παντα σωστα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 12, 2009, 03:33:26 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:47:26 »

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Ιουλίου 12, 2009, 03:31:13 pm »
Ναι μωρέ.........γιατί στις πόλεις δεν τη βγάζουν στο ματάκι της εξώπορτας να δουν ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει........
Τώρα θα μας πουν για τις πόλεις,δεν τις ξέρουμε εμείς.....

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Ιουλίου 12, 2009, 03:37:45 pm »
Συμπέρασμα:
ισυει παντου το κουτσομπολιο.ειναι στον ανθρωπο
Και μέγα συμπέρασμα:
Ναι μωρέ.........γιατί στις πόλεις δεν τη βγάζουν στο ματάκι της εξώπορτας να δουν ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει........

Επίσης μάρκο με την παραγειτόνισσα τη φουρνάρισσα και όλη την περιφέρεια δεν έχω πρόβλημα...
Τεράστιο πρόβλημα δυστυχώς έχω με τη γειτόνισσα....
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος DOG

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Νυχτα ξελογιαστρα,νυχτα ομορφη.......
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Ιουλίου 12, 2009, 03:40:41 pm »
χαχαχα!!σωστος μαρκο!!!
επισης θα συμφωνησω με τη maryk,οτι το προβλημα οπως εγραψα ειναι της κοινωνιας κ οχι του χωριου.......
επισης μαρκο εβλεπα μια μερα αυτο το τηλεπαιχνιδι του mega που μαντευεις το ποσοστο των ερωτηθεντων που ειπε ναι η οχι σε κατι.λοιπον η ερωτηση στην οποια ο παιχτης επρεπε να μαντεψει το ποσοστο που ειπαν ναι ηταν:
θα προτιμουσατε για γαμπρο σας εναν αδιοριστο καθηγητη φιλολογιας η εναν ευκαταστατο χονδρεμπορο κρεατων???(προς θεου δεν εχω τιποτα με τους χονδρεμπορους,τη δουλεια τους κανουν κ αυτοι)
σας αφηνω να μαντεψετε το ποσοστο που προτιμουσε τον αδιοριστο φιλολογο κ αντιστοιχα τον χονδρεμπορο!!!

μια κ το θεμα πηγε λιγο αλλου να σας πω οτι το 76% προτιμουσε τον χονδρεμπορο κ το 24%τον αδιοριστο φιλολογο!!!!

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Ιουλίου 12, 2009, 03:43:03 pm »
μια κ το θεμα πηγε λιγο αλλου να σας πω οτι το 76% προτιμουσε τον χονδρεμπορο κ το 24%τον αδιοριστο φιλολογο!!!!
Συμπέρασμα:
Οι φιλόλογοι όχι μόνο(σύμφωνα με το ΑΣΕΠ) δεν κάνουν για τα σχολεία αλλά δεν κάνουν ούτε για γάμο...
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος Maro

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Ιουλίου 12, 2009, 03:45:27 pm »
Αποφοιτησα το 2003,ειμαι Νηπιαγωγος,εδωσα στον ΑΣΕΠ το 2005(συγκεντρωσα 9 μορια που με αφησαν εκει που ημουν και πριν το διαγωνισμο).
Ξαναεδωσα το 2007 και εκεινη τη φορα σταθηκα τυχερη και διοριστηκα  με τους συμπληρωματικους το 2008,εχοντας συμπληρωσει τα 40 χρονια(ποτε δεν ειναι αργα).

Αποσυνδεδεμένος millhaven

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Ιουλίου 12, 2009, 03:48:03 pm »
Μια ψηφος απο εμενα στους αδιοριστους φιλολογους,και γενικοτερα σε ολους τους αδιοριστους!!!!
Καταρα στον χονδρεμπορο!!!

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Ιουλίου 12, 2009, 04:19:25 pm »
δεν πειράζει συνάδελφοι, θα σας κρατήσω μια θέση στο...ράφι, δίπλα στηη δική μου.
και αν ρωτήσει η κουτσομπόλα  γειτονισσα, να της το πείτε. Μην την κρατάτε σε αγωνία τη γυναίκα και δεν μπορεί να φάει την ημέρα ούτε να κοιμηθεί το βράδυ  ;D ;D ;D
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος annie.d

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Ιουλίου 12, 2009, 04:23:09 pm »
βλεπω στους φιλολογους οι μεγαλοκοπελες δινουν και παιρνουν(και γω μεσα να μην ξεχνιομαστε) ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Ιουλίου 12, 2009, 04:26:39 pm »
και όχι μόνο στους φιλολογους....
είναι γενικευμένη η κρίση!!!

“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος annie.d

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Ιουλίου 12, 2009, 04:32:03 pm »
αν οσοι ειναι 27-28-29, ειναι γεροντοκορες τοτε τις λες και μεγαλοκοπελες."ευτυχως" που ειναι το ιδιο και στους αλλους κλαδους μη μας βγει το ονομα και τρεχουμε στο" φιλολογος ψαχνει" κατα το" αγροτης ψαχνει"( δεν ξερω τον τιτλο ακριβως) ;D ;D ;D

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182682
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)