*

Αποστολέας Θέμα: Κατά τα άλλα υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης...  (Αναγνώστηκε 35443 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
Απ: Κατά τα άλλα υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης...
« Απάντηση #112 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 03:08:02 pm »

Αν και η σωστή λύση θα ήταν να καταργηθούν και απαγορευθούν εντελώς ιδιωτικά σχολεία/φροντιστήρια κλπ. Τέλος πάντων...

ζουμε σε σταλινικο καθεστως του προηγουμενου αιωνα για να κανουμε τετοιες ενεργειες; μην παμε σε ακραιες και ξεπερασμενες προτασεις τωρα...το σωστο ειναι να  ''καταργηθουν '' στην πραξη πειθοντας γονεις και μαθητες να μην τα προτιμουν...

Το ιδανικό θα ήταν να "καταργηθούν" στην πράξη όπως λες. Αλλά πρακτικά δεν θα γίνει ποτέ αυτό, οπότε τουλάχιστον ένας περιορισμός τους θα ήταν καλός για αρχή.
Τι είχε ο σύντροφος Στάλιν;;;
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:46:34 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 03:18:35 pm »
Το ιδανικό θα ήταν να "καταργηθούν" στην πράξη όπως λες. Αλλά πρακτικά δεν θα γίνει ποτέ αυτό, οπότε τουλάχιστον ένας περιορισμός τους θα ήταν καλός για αρχή.

δεν συμφωνω ...την ανικανοτητα δεν ειναι σωστο να την καλυπτουν φραγμοι στις ελευθεριες των πολιτων...

Με την ίδια λογική θα έπρεπε να απελευθερωθούν και πολλά άλλα πράγματα (π.χ. ναρκωτικά κλπ). Γιατί να περιορίζουμε γενικότερα τις ελευθερίες των πολιτών; Άσχετα αν περιορίζονται καθημερινά με πολλά άλλα..
Το θέμα είναι τι πολίτευμα θέλουμε.. αναρχικό; φιλελεύθερο ατομικιστικό; κρατικιστικό;
Για μένα η Παιδεία και η Υγεία θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν (και ποιοτικά εννοείται), χωρίς καμία εξαίρεση. Σίγουρα, για να φτάσει μια κοινωνία σε αυτό, θα χρειαστούν πάρα πολλές αλλαγές και μεγάλο μεταβατικό στάδιο. Το να συζητάμε για το αν περιορίζονται οι.. ελευθερίες των πολιτών με την επιβολή της δωρεάν παιδείας, ακούγεται τουλάχιστον περίεργο, όταν στη σημερινή καταναλωτική κοινωνία η "ελευθερία" του πολίτη εκτείνεται μέχρι το πλησιέστερο εμπορικό κέντρο. Τι συζητάμε τώρα;
Στην τελική, ένα σωστό κράτος έχει υποχρέωση όχι μόνο να φροντίζει οι πολίτες του να έχουν ελευθερία επιλογών κλπ, αλλά και να προστατεύει τους πολίτες του από καταστάσεις που μπορεί να τους βλάψουν άμεσα ή έμμεσα.
Έτσι πιστεύω σε γενικές γραμμές (χωράει πολλή συζήτηση, βέβαια, για τα επί μέρους ζητήματα) και πάντα καλοπροαίρετα οι διαφωνίες :)
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος Αναστασια 76

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κατι...κινειται....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #114 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 03:19:36 pm »

Αν και η σωστή λύση θα ήταν να καταργηθούν και απαγορευθούν εντελώς ιδιωτικά σχολεία/φροντιστήρια κλπ. Τέλος πάντων...

ζουμε σε σταλινικο καθεστως του προηγουμενου αιωνα για να κανουμε τετοιες ενεργειες; μην παμε σε ακραιες και ξεπερασμενες προτασεις τωρα...το σωστο ειναι να  ''καταργηθουν '' στην πραξη πειθοντας γονεις και μαθητες να μην τα προτιμουν...

"Δημοκρατία είναι όταν 4 λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για φαγητό"
(Αρκάς)

Κάποτε, τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα.
Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τριακόσιους...
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 03:24:57 pm »

(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:46:34 »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #116 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 03:33:35 pm »

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 05, 2010, 04:10:24 pm από Αναστασια 76 »
(Αρκάς)

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 05:03:53 pm »

Για μένα η Παιδεία και η Υγεία θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν (και ποιοτικά εννοείται), χωρίς καμία εξαίρεση.

απλα εχουμε διαφορετικη ιδεολογια..εγω ειμαι φανατικα κατα του (υποχρεωτικου) κρατισμου..τι να κανουμε; ;)

και καλυτερα ας μην πιασουμε την αλλη μεγαλη γαγγραινα, την υγεια ,γιατι αν εκει ηταν υποχρεωτικα δημοσια θα επρεπε να εχουμε και ιδιωτικα νεκροταφεια γιατι τα δημοσια δεν θα μας χωρουσαν...

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 06:47:26 pm »

Για μένα η Παιδεία και η Υγεία θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν (και ποιοτικά εννοείται), χωρίς καμία εξαίρεση.

απλα εχουμε διαφορετικη ιδεολογια..εγω ειμαι φανατικα κατα του (υποχρεωτικου) κρατισμου..τι να κανουμε; ;)

και καλυτερα ας μην πιασουμε την αλλη μεγαλη γαγγραινα, την υγεια ,γιατι αν εκει ηταν υποχρεωτικα δημοσια θα επρεπε να εχουμε και ιδιωτικα νεκροταφεια γιατι τα δημοσια δεν θα μας χωρουσαν...

Η δημόσια παιδεία και δημόσια υγεία χάνουν συνεχώς έδαφος τα τελευταία 20-25 χρόνια.

Η απαξίωσή τους οφείλεται κυρίως σ' αυτούς που μας κυβέρνησαν αυτά τα χρόνια, οι οποίοι είχαν σαν πρότυπο τα τεκταινόμενα στην Αμερική και Αγγλία (εκεί τους έστειλαν για σπουδές οι μπαμπάδες τους δυστυχώς...).

Το θέμα με απασχολεί τον τελευταίο καιρό γιατί άν επιδεινωθεί αυτή η κατάσταση, θα πρέπει να "πλακωθώ" ξανά στα ιδιαίτερα, ακόμη και τα σαββατοκύριακα (έχω διακόψει αυτό το χρόνο, επειδή προσλήφθηκα σαν αναπληρωτής) για να μπορέσω να χτίσω ένα δίχτυ ασφαλείας με διάφορες ιδιωτικές ασφάλειες υγείας, συνταξιοδοτικές... Επίσης πρέπει να αποταμιεύσω πολλά για ην εκπαίδευση της κόρης μου...

Μπορεί rorygr εσύ αυτά τα προβλήματα να τα έχεις εκ' των προτέρων λυμένα και να "ντύνεις" αυτή την υπεροχή σου με την αρμόζουσα ιδεολογία.

Εγώ, όμως, εχω συμφέρον να επιζητώ διαρκώς την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας
και να αντιμάχομαι κυρίως όσους την απαξιώνουν εκ' των έσω...

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #119 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 06:59:56 pm »
ο καθενας ειναι ελευθερος να πιστευει και να ψηφιζει οτι πιστευει....συναδελφε,δεν θα πρεπει λοιπον σε μια "δημοκρατικη "χωρα να κατακρινουμε κανενας... οι διεκδικησεις ειναι αναφερετο δικαιωμα μας...και ΕΜΕΙΣ τουλαχιστον διεκδικουμαι....τωρα το τι παιρνουμε ... :-X :-X ;D ;Dαστο καλυτερα....
(Αρκάς)

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 07:07:06 pm »

Μπορεί rorygr εσύ αυτά τα προβλήματα να τα έχεις εκ' των προτέρων λυμένα και να "ντύνεις" αυτή την υπεροχή σου με την αρμόζουσα ιδεολογία.

Εγώ, όμως, εχω συμφέρον να επιζητώ διαρκώς την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας

κανεις λαθος..το οτι υποστηριζω την ελευθερια επιλογης ενος ανθρωπου να παρει το παιδι του σε οποιο σχολειο η νοσοκομειο θελει σημαινει οτι απαξιωνω τον δημοσιο τομεα ; απλα απεχθανομαι το υποχρεωτικο....και επαναλαμβανω...ας αρχισει να λειτουργει ο σωστα η δημοσια εκπαιδευση και υγεια και ειμαι σιγουρος οτι θα προτιμηθει απο το συνολο των ελληνων..μεχρι τοτε ομως αν εγω κρινω οτι το παιδι μου θα μεινει αμορφωτο η θα κινδυνευσει η ζωη του επετρεψε μου να διαλεξω εγω που θα το παρω και οχι εσυ...

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 07:50:27 pm »

κανεις λαθος..το οτι υποστηριζω την ελευθερια επιλογης ενος ανθρωπου να παρει το παιδι του σε οποιο σχολειο η νοσοκομειο θελει σημαινει οτι απαξιωνω τον δημοσιο τομεα ; απλα απεχθανομαι το υποχρεωτικο....και επαναλαμβανω...ας αρχισει να λειτουργει ο σωστα η δημοσια εκπαιδευση και υγεια και ειμαι σιγουρος οτι θα προτιμηθει απο το συνολο των ελληνων..μεχρι τοτε ομως αν εγω κρινω οτι το παιδι μου θα μεινει αμορφωτο η θα κινδυνευσει η ζωη του επετρεψε μου να διαλεξω εγω που θα το παρω και οχι εσυ...

Τον καταναγκασμό τον απεχθάνομαι και εγώ. Αναγκάστηκα να πάω σε ιδιωτικό μαιευτήριο για την γέννηση της κόρης μου επειδή φοβήθηκα τα δημόσια μαιευτήρια. Οι μηχανές του "εργοστασίου" που βρέθηκα έκαναν κάποια λάθη... Το πλήρωσα εγώ 15000 ευρώ...
Υπάρχουν και ανάλογες περιπτώσεις στα δημόσια νοσοκομεία με τα φακελάκια...
Καταναγκασμός είναι να δουλεύω νυχθημερόν...
Με ευχές δεν γίνονται καλύτερα τα πράγματα στο δημόσιο... Αν δεν διεκδικήσουμε βελτιώσεις την πατήσαμε όλοι...

Όσο αφορά το παδί, με παρεξήγησες... Εγώ μίλησα για το δικό μου... Εσύ κάνε ότι νομίζεις σωστότερο...
Δεν διαφωνούμε στη ουσία, απλά εσύ έχεις μάλλον περισσότερες δυνατότητες και είσαι πιο χαλαρός...

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 08:05:06 pm »

Όσο αφορά το παδί, με παρεξήγησες... Εγώ μίλησα για το δικό μου... Εσύ κάνε ότι νομίζεις σωστότερο...
Δεν διαφωνούμε στη ουσία, απλά εσύ έχεις μάλλον περισσότερες δυνατότητες και είσαι πιο χαλαρός...

πιο χαλαρος δεν ειμαι τις ιδιες αγωνιες με σενα εχω...και σιγουρα δεν περιοριζομαι στις ευχες βελτιωσης....απλα διαφωνησα σε αυτο που γραφτηκε για καταργηση ιδιωτικων χωρων απο την στιγμη της ελλειψης ικανοποιητικων λυσεων στο δημοσιο.πρωτα φτιαχνουμε και μετα ζηταμε περιορισμους..εδω η μεγαλυτερη πολεμιος του ιδιωτικου τομεα Παπαρηγα εστειλε την κορη της στου DEERE για σπουδες.ποιος; η Παπαρηγα .οποτε φαντασου για τι τελμα μιλαμε...

Αποσυνδεδεμένος fragy

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 08:31:57 pm »
για να είμαι ειλικρινής και έχοντας εμπειρία και απο τα 2 σχολεία, και γω αν ήταν στο χέρι μου στο ιδιωτικό θα το έστελνα το παιδί μου.  Ποιός δεν θα ήθελε το παιδί του να μεγαλώσει μέσα σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον με πλούσιο παιδαγωγικό υλικό και όχι σε μια κρύα αίθουσα; Όχι σε οποιοδήποτε όμως. Υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία που γίνεται πραγματική δουλειά και σχολεία που πάνε τα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα.  Όπως και στο δημόσιο, υπάρχουν σχολεία με επιτυχίες κάθε χρόνο και σχολεία-παραθέριση. Παρόλα αυτά, πιστεύω οτι το ιδανικό θα ήταν αυτό που γίνεται φιλανδία. Τα σχολεία είναι ταυτόχρονα και ιδιωτικά και δημόσια. Ο κάθε γονιός πληρώνει με βάση της φορολογική του δήλωση οπότε όλοι είναι ευχαριστημένοι. Αυτοί που δεν έχουν δεν δίνουν τίποτα και αυτοί που έχουν, δίνουν. Επίσης, αν δεν υπήρχαν μόνιμοι υπάλληλοι πιστεύω οτι όλα θα λειτουργούσαν καλύτερα, αλλά ελλάδα ζούμε και γνωρίζουμε πολύ καλά οτι σ αυτήν την περίπτωση την θέση θα την έπαιρνε το βύσμα (όχι πως τώρα δεν την παίρνει αλλά εκεί ενας λόγος παραπάνω >:() και όχι ο καλύτερος.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 09:59:10 pm »
Αν άπαξιωθεί περισσότερο η δημόσια παιδεία και στέλνουμε όλοι τα παιδιά μας στα ιδιωτικά, τα λίγα πραγματικά καλά ιδιωτικά σχολεία θα απαιτήσουν πολύ υψηλά δίδακτρα. ( βασικός κανόνας της αγοράς...).

Για τους μη προνομιούχους η αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας είναι μονόδρομος.

Μια προτάση.

Θα μπορούσε η διεύθυνση ενός Γυμνασίου 300 μαθητών, σε συνεργασία με το σύλλογο των γονέων και κηδεμόνων, να ζητά κάθε χρόνο 100 ευρώ από κάθε γονιό και εκπαιδευτικό.
Με τα 30000+ ευρώ που θα μαζευτούν κάθε χρόνο θα μπορούσαν να βελτιωθούν οι υποδομές του σχολείου και να γίνει "κουκλί". Αυτό το σχολείο θα το σέβονταν όλοι περισσότερο...
Λύσεις υπάρχουν, απαιτείται μόνο πίστη στο κοινό καλό, εμπιστοσύνη και εμψύχωση στους εκπαιδευτικούς, χωρίς καχυποψίες και εμονές σε στερεότυπα...

Αποσυνδεδεμένος kyra_daskala

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 10:47:29 pm »
....
Όταν πρωτοεμφανίστηκε αυτό το φαινόμενο πριν από 7 χρόνια περίμενα  μια μεγάλη κρίση στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ο ιδιωτικός τομέας, όμως, κατάφερε να καλύψει αυτές τις κραυγαλέες αδυναμίες.

Αρχικά, οι γονείς έχουν άγνοια τι πτυχίο έχει ο δάσκαλος του παιδιού τους. Έχουν εμπιστοσύνη στον ιδιοκτήτη ή και στο διευθυντή του σχολείου, που μπορεί να δηλώνουν ό,τι θέλουν. Προσωπικά,όταν πρωτοεργάστηκα σε ιδιωτικό, μου έγινε να διακριτική σύσταση να δηλώνω μεγαλύτερη από ότι ήμουν, για να μην φανεί η απειρία μου και έχω θέματα με τους γονείς. Ακόμη όμως και να ήθελαν να το ψάξουν οι γονείς, πώς θα μπορούσαν;

Κατά δεύτερο λόγο, στα περισσότερα ιδιωτικά σχολεία ακολουθείται κοινή γραμμή μαθημάτων και ύλης ανά τάξη. Π.χ. στην τρίτη δημοτικού που δίδασκα εγώ, ήμαστε 6 συναδέλφισσες. Κάθε εβδομάδα σε ένα δίωρο κενό -κοινό για όλες μας - κάναμε κατανομή ύλης ανά ημέρα για όλη την εβδομάδα. Έτσι ανά πάσα στιγμή ήμαστε όλες στο ίδιο μάθημα, στο ίδιο φυλλάδιο και βάζαμε τις ίδιες ασκήσεις για το σπίτι. Αν υπήρχε απορία για κάποια διδασκαλία, κάποια από τις παλαιότερες συναδέλφους μας έδειχνε τον τρόπο. Έτσι το ιδιωτικό σχολείο εξασφαλίζει ότι δεν θα φανεί όιτι υπάρχει κάποιος αδύναμος κρίκος στο προσωπικό του. Αν ο "όποιος" συνάδελφος δεν κατάφερνε να σταθεί στην τάξη, απλά δεν τον ξανακαλούσαν το Σεπτέμβρη.

Τους ιδιοκτήτες δεν τους νοιάζει ο εκπαιδευτικός που έχουν στο σχολείο τους αλλά οι αριθμοί, πως θα πολλαπλασιαστούν οι πελάτες στην επιχείρησή τους. Δεν χρειάζεται να είναι οικονομικό το κίνητρο, αν ήταν καλύτερες οι συνθήκες εργασίας δεν θα έφευγαν οι δάσκαλοι από τα ιδιωτικά για το δημόσιο.

Προσωπικά, σε όποιον με ρωτά, προτείνω το δημόσιο σχολείο.

https://www.youtube.com/watch?v=MwRNvpGydzw
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30