0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Landau στις Ιανουαρίου 05, 2010, 01:25:12 pmΠαράθεση από: rorygr στις Ιανουαρίου 04, 2010, 11:40:38 pmΠαράθεση από: Landau στις Ιανουαρίου 04, 2010, 10:16:25 pmΑν και η σωστή λύση θα ήταν να καταργηθούν και απαγορευθούν εντελώς ιδιωτικά σχολεία/φροντιστήρια κλπ. Τέλος πάντων...ζουμε σε σταλινικο καθεστως του προηγουμενου αιωνα για να κανουμε τετοιες ενεργειες; μην παμε σε ακραιες και ξεπερασμενες προτασεις τωρα...το σωστο ειναι να ''καταργηθουν '' στην πραξη πειθοντας γονεις και μαθητες να μην τα προτιμουν...Το ιδανικό θα ήταν να "καταργηθούν" στην πράξη όπως λες. Αλλά πρακτικά δεν θα γίνει ποτέ αυτό, οπότε τουλάχιστον ένας περιορισμός τους θα ήταν καλός για αρχή.Τι είχε ο σύντροφος Στάλιν;;;
Παράθεση από: rorygr στις Ιανουαρίου 04, 2010, 11:40:38 pmΠαράθεση από: Landau στις Ιανουαρίου 04, 2010, 10:16:25 pmΑν και η σωστή λύση θα ήταν να καταργηθούν και απαγορευθούν εντελώς ιδιωτικά σχολεία/φροντιστήρια κλπ. Τέλος πάντων...ζουμε σε σταλινικο καθεστως του προηγουμενου αιωνα για να κανουμε τετοιες ενεργειες; μην παμε σε ακραιες και ξεπερασμενες προτασεις τωρα...το σωστο ειναι να ''καταργηθουν '' στην πραξη πειθοντας γονεις και μαθητες να μην τα προτιμουν...Το ιδανικό θα ήταν να "καταργηθούν" στην πράξη όπως λες. Αλλά πρακτικά δεν θα γίνει ποτέ αυτό, οπότε τουλάχιστον ένας περιορισμός τους θα ήταν καλός για αρχή.Τι είχε ο σύντροφος Στάλιν;;;
Παράθεση από: Landau στις Ιανουαρίου 04, 2010, 10:16:25 pmΑν και η σωστή λύση θα ήταν να καταργηθούν και απαγορευθούν εντελώς ιδιωτικά σχολεία/φροντιστήρια κλπ. Τέλος πάντων...ζουμε σε σταλινικο καθεστως του προηγουμενου αιωνα για να κανουμε τετοιες ενεργειες; μην παμε σε ακραιες και ξεπερασμενες προτασεις τωρα...το σωστο ειναι να ''καταργηθουν '' στην πραξη πειθοντας γονεις και μαθητες να μην τα προτιμουν...
Αν και η σωστή λύση θα ήταν να καταργηθούν και απαγορευθούν εντελώς ιδιωτικά σχολεία/φροντιστήρια κλπ. Τέλος πάντων...
Παράθεση από: Landau στις Ιανουαρίου 05, 2010, 01:25:12 pmΤο ιδανικό θα ήταν να "καταργηθούν" στην πράξη όπως λες. Αλλά πρακτικά δεν θα γίνει ποτέ αυτό, οπότε τουλάχιστον ένας περιορισμός τους θα ήταν καλός για αρχή.δεν συμφωνω ...την ανικανοτητα δεν ειναι σωστο να την καλυπτουν φραγμοι στις ελευθεριες των πολιτων...
Το ιδανικό θα ήταν να "καταργηθούν" στην πράξη όπως λες. Αλλά πρακτικά δεν θα γίνει ποτέ αυτό, οπότε τουλάχιστον ένας περιορισμός τους θα ήταν καλός για αρχή.
Παράθεση από: Αναστασια 76 στις Ιανουαρίου 05, 2010, 02:06:23 pmΠαράθεση από: Landau στις Ιανουαρίου 05, 2010, 01:25:12 pmΠαράθεση από: rorygr στις Ιανουαρίου 04, 2010, 11:40:38 pmΠαράθεση από: Landau στις Ιανουαρίου 04, 2010, 10:16:25 pmΑν και η σωστή λύση θα ήταν να καταργηθούν και απαγορευθούν εντελώς ιδιωτικά σχολεία/φροντιστήρια κλπ. Τέλος πάντων...ζουμε σε σταλινικο καθεστως του προηγουμενου αιωνα για να κανουμε τετοιες ενεργειες; μην παμε σε ακραιες και ξεπερασμενες προτασεις τωρα...το σωστο ειναι να ''καταργηθουν '' στην πραξη πειθοντας γονεις και μαθητες να μην τα προτιμουν...Το ιδανικό θα ήταν να "καταργηθούν" στην πράξη όπως λες. Αλλά πρακτικά δεν θα γίνει ποτέ αυτό, οπότε τουλάχιστον ένας περιορισμός τους θα ήταν καλός για αρχή.Τι είχε ο σύντροφος Στάλιν;;;
Παράθεση από: Landau στις Ιανουαρίου 05, 2010, 03:08:02 pmΠαράθεση από: Αναστασια 76 στις Ιανουαρίου 05, 2010, 02:06:23 pmΠαράθεση από: Landau στις Ιανουαρίου 05, 2010, 01:25:12 pmΠαράθεση από: rorygr στις Ιανουαρίου 04, 2010, 11:40:38 pmΠαράθεση από: Landau στις Ιανουαρίου 04, 2010, 10:16:25 pmΑν και η σωστή λύση θα ήταν να καταργηθούν και απαγορευθούν εντελώς ιδιωτικά σχολεία/φροντιστήρια κλπ. Τέλος πάντων...ζουμε σε σταλινικο καθεστως του προηγουμενου αιωνα για να κανουμε τετοιες ενεργειες; μην παμε σε ακραιες και ξεπερασμενες προτασεις τωρα...το σωστο ειναι να ''καταργηθουν '' στην πραξη πειθοντας γονεις και μαθητες να μην τα προτιμουν...Το ιδανικό θα ήταν να "καταργηθούν" στην πράξη όπως λες. Αλλά πρακτικά δεν θα γίνει ποτέ αυτό, οπότε τουλάχιστον ένας περιορισμός τους θα ήταν καλός για αρχή.Τι είχε ο σύντροφος Στάλιν;;;
Παράθεση από: Αναστασια 76 στις Ιανουαρίου 05, 2010, 03:19:36 pmΠαράθεση από: Landau στις Ιανουαρίου 05, 2010, 03:08:02 pmΠαράθεση από: Αναστασια 76 στις Ιανουαρίου 05, 2010, 02:06:23 pmΠαράθεση από: Landau στις Ιανουαρίου 05, 2010, 01:25:12 pmΠαράθεση από: rorygr στις Ιανουαρίου 04, 2010, 11:40:38 pmΠαράθεση από: Landau στις Ιανουαρίου 04, 2010, 10:16:25 pmΑν και η σωστή λύση θα ήταν να καταργηθούν και απαγορευθούν εντελώς ιδιωτικά σχολεία/φροντιστήρια κλπ. Τέλος πάντων...ζουμε σε σταλινικο καθεστως του προηγουμενου αιωνα για να κανουμε τετοιες ενεργειες; μην παμε σε ακραιες και ξεπερασμενες προτασεις τωρα...το σωστο ειναι να ''καταργηθουν '' στην πραξη πειθοντας γονεις και μαθητες να μην τα προτιμουν...Το ιδανικό θα ήταν να "καταργηθούν" στην πράξη όπως λες. Αλλά πρακτικά δεν θα γίνει ποτέ αυτό, οπότε τουλάχιστον ένας περιορισμός τους θα ήταν καλός για αρχή.Τι είχε ο σύντροφος Στάλιν;;;
Για μένα η Παιδεία και η Υγεία θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν (και ποιοτικά εννοείται), χωρίς καμία εξαίρεση.
Παράθεση από: Landau στις Ιανουαρίου 05, 2010, 03:18:35 pmΓια μένα η Παιδεία και η Υγεία θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν (και ποιοτικά εννοείται), χωρίς καμία εξαίρεση. απλα εχουμε διαφορετικη ιδεολογια..εγω ειμαι φανατικα κατα του (υποχρεωτικου) κρατισμου..τι να κανουμε; και καλυτερα ας μην πιασουμε την αλλη μεγαλη γαγγραινα, την υγεια ,γιατι αν εκει ηταν υποχρεωτικα δημοσια θα επρεπε να εχουμε και ιδιωτικα νεκροταφεια γιατι τα δημοσια δεν θα μας χωρουσαν...
Μπορεί rorygr εσύ αυτά τα προβλήματα να τα έχεις εκ' των προτέρων λυμένα και να "ντύνεις" αυτή την υπεροχή σου με την αρμόζουσα ιδεολογία. Εγώ, όμως, εχω συμφέρον να επιζητώ διαρκώς την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείαςκαι να αντιμάχομαι κυρίως όσους την απαξιώνουν εκ' των έσω...
Παράθεση από: panos2 στις Ιανουαρίου 05, 2010, 06:47:26 pmΜπορεί rorygr εσύ αυτά τα προβλήματα να τα έχεις εκ' των προτέρων λυμένα και να "ντύνεις" αυτή την υπεροχή σου με την αρμόζουσα ιδεολογία. Εγώ, όμως, εχω συμφέρον να επιζητώ διαρκώς την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείαςκαι να αντιμάχομαι κυρίως όσους την απαξιώνουν εκ' των έσω...κανεις λαθος..το οτι υποστηριζω την ελευθερια επιλογης ενος ανθρωπου να παρει το παιδι του σε οποιο σχολειο η νοσοκομειο θελει σημαινει οτι απαξιωνω τον δημοσιο τομεα ; απλα απεχθανομαι το υποχρεωτικο....και επαναλαμβανω...ας αρχισει να λειτουργει ο σωστα η δημοσια εκπαιδευση και υγεια και ειμαι σιγουρος οτι θα προτιμηθει απο το συνολο των ελληνων..μεχρι τοτε ομως αν εγω κρινω οτι το παιδι μου θα μεινει αμορφωτο η θα κινδυνευσει η ζωη του επετρεψε μου να διαλεξω εγω που θα το παρω και οχι εσυ...
Όσο αφορά το παδί, με παρεξήγησες... Εγώ μίλησα για το δικό μου... Εσύ κάνε ότι νομίζεις σωστότερο...Δεν διαφωνούμε στη ουσία, απλά εσύ έχεις μάλλον περισσότερες δυνατότητες και είσαι πιο χαλαρός...
....Όταν πρωτοεμφανίστηκε αυτό το φαινόμενο πριν από 7 χρόνια περίμενα μια μεγάλη κρίση στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ο ιδιωτικός τομέας, όμως, κατάφερε να καλύψει αυτές τις κραυγαλέες αδυναμίες.