*

Αποστολέας Θέμα: Κατά τα άλλα υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης...  (Αναγνώστηκε 35495 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος eleni09 ΠΕ 02

• Έμπειρο μέλος
  • "όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν..."
    • Προφίλ
Απ: Κατά τα άλλα υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης...
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 06, 2009, 12:55:29 pm »
ναι βρε Αγαπη οκ. ετσι ειναι στα δημοσια αυτο ομως και παλι ...το οτι τα παιδια των ιδιωτικων δεν χανουν μαθηματα....δεν καθιστα ανωτερη την εκπαιδευση που λαμβανουν....και σαφως ουτε το επιπεδο τους........και ουτε βαβαια ειναι αυτη η λυση......μα ουτε κ ο βασικος λογος επιλογης των ιδιωτικων απο πλευρας γονεων..............

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:10:32 »

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 06, 2009, 01:02:36 pm »
Συμφωνώ,πολλοί τα στέλνουν εκεί γιατί έτσι "αρμόζει" στο κοινωνικό τους στάτους,βλέπε παιδιά μεγαλογιατρών,μεγαλοδικηγόρων κτλ
Προσωπικά εμένα μου αρέσουν οι αλήθειες.Δε μου αρέσει να μου βάζουν βαθμούς γιατί φοβούνται μη με χάσουν από πελάτη.
Κάποτε,στα ιδιωτικά πήγαιναν οι γόνοι καλών οικογενειών γιατί με τις επιδόσεις και τη συμπεριφορά τους δε θα τελείωναν ποτε στο δημόσιο.

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 06, 2009, 01:21:39 pm »
Δυστυχώς τα ιδιωτικα σχολεια εχουν καταντησει επιχειρήσεις και οι γονεις των παιδιών οι μεγαλομέτοχοι που κάνουν ό,τι θέλουν, ενώ οι δύσμοιροι οι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να σκύβουν το κεφάλι, αν θελουν να κρατήσουν τη θέση τους. (έχω πολλές τέτοιες περιπτώσεις)
Σ' ένα τέτοιο χώρο τι είδους παιδεία μπορει να παρέχεται;;;
Δε λέω , βέβαια, ότι στο δημοσιο σχολειο είναι όλα ρόδινα!!!
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος surviving innovation

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 06, 2009, 01:30:14 pm »
Υπάρχουν δύο μέθοδοι να αποτιμήσουμε την ενδεχόμενη διαφορά μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων. Η μια είναι να στηριχθούμε στις υποκειμενικές μας εμπειρίες (καμιά φορά και ιδεοληψίες) και με λογικοφανή επιχειρήματα να προσπαθήσουμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα. Μπορούμε για παράδειγμα να ισχυρισθούμε πως "αφού οι συμμαθήριές μου που πήγαν σε ιδιωτικό δεν πέτυχαν στη ζωή όσα πέτυχα εγώ ο απόφοιτος δημοσίου, άρα τα ιδιωτικά σχολεία δεν προσφέρουν τίποτα". Η μέθοδος αυτή οδηγεί συχνά σε σφάλματα, ιδιώς αν δεν έχουμε γνώση όλων των στοιχείων. Για παράδειγμα, τι ξέρουμε για τους μαθητές του ιδιωτικού που φέρονται να απέτυχαν συλλήβδην στις πανελλήνιες: μήπως είχαν ήδη εξασφαλίσει θέσεις σε αξιοπρεπή πανεπιστήμια του εξωτερικού; Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως ανεπαρκή την προετοιμασία που ενδεχομένως αποσκοπούσε σε μια θέση λ.χ. στο Durham και όχι στο TEI Δυτικής Μακεδονίας;

Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που μας προσφέρει η επιστημονικής μεθόδος: π.χ. να συγκρίνουμε με ένα t-test τα αποτελέσματα σε εξετάσεις εγνωσμένης εγκυρότητας. Η υπεροχή των ιδιωτικών σχολείων στις αξιολογήσεις αυτές είναι συντριπτική (Ενδεικτικά: Woessmann , L. 2006. Public-Private Partnership and Schooling Outcomes across Countries, Vandenberghe V. και Robin S. 2004. Evaluating the effectiveness of private education across countries: a comparison of methods), και μάλιστα αφού γίνει στάθμιση για το κοινωνικό/οικονομικό/εκπαιδευτικό υπόβαθρο των μαθητών. Η υπεροχή αυτή φαίνεται ιδιαίτερα αισθητή σε χώρες με ξεχαρβαλωμένη δημόσια εκπαίδευση (για την Ελλάδα δεν βρήκα στοιχεία, μάλλον γιατί η αξιολόγηση του δημοσίου σχολείου είναι ταμπού)

Τα ερευνητικά αυτά δεδομένα -έστω και επιλεκτικά- νομίζω αρκούν για να αμφισβητήσουμε τους ιδεολογικής προέλευσης ισχυρισμους πως το ιδιωτικό σχολείο δήθεν 'δεν προσφέρει τίποτα' ή προορίζεται μόνο για 'ψώνια'. Οι ισχυρισμοί αυτοί κλωνίζονται ακόμη περισσότερο αν συνυπολογίσουμε παράγοντες όπως την επένδυση σε κοινωνικό κεφάλαιο, την ασφάλεια, το εύρος των ερεθισμάτων, την υλικοτεχνική υποδομή και άλλα, που δεν μπορούν να αποτιμηθούν με ευχερεια, αλλά στα οποία η υπεροχή της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι μάλλον σαφής.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, ομολογώ ότι δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς ενόχλησε: ότι ο πρωθυπουργός της χώρας έχει την οικονομική δυνατότητα να στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο, ή ότι αποφάσισε για το μέλλον τους με κριτήρια πρακτικά περισσότερο παρά ιδεολογικά; Αν είναι το δεύτερο, πολυ φοβάμαι πως αργά η γρήγορα θα διαβάσω και διαμαρτυρίες ότι ο πρωθυπουργός (ειτε αυτός είτε ο επόμενος, δεν έχει σημασία) χρησιμοποιεί αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του και όχι ΜΜΜ, ότι παρακολουθεί τις ειδήσεις ιδιωτικού σταθμού και όχι της ΕΡΤ κ.ο.κ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:10:32 »

Αποσυνδεδεμένος cchatz

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ07
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 06, 2009, 02:07:33 pm »
surviving innovation ωραία τα λες, αλλά δεν μπορείς να αμφισβητήσεις το γεγονός ότι αρκετοί γονείς στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό είτε επειδή κινδυνεύουν να μείνουν στην ίδια τάξη, είτε επειδή έχουν δυσλεξία ή κάποια άλλη μαθησιακή δυσκολία. Σίγουρα κάποιοι θα υποστηρίξουν πως εκεί τα βοηθούν περισσότερο αυτά τα παιδιά, επιτρέψτε μου όμως να έχω διαφορετική γνώμη. Στην ουσία εξαγοράζουν ένα απολυτήριο για τα παιδιά τους. Μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως ένα παιδί που δεν μπορεί να γράψει μια πρόταση, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, βελτιώνεται τόσο, ωστε να έχει 18,19 ή 20 σε γλωσσικά μαθήματα.
Ίσως αν υπήρχαν αντίστοιχες έρευνες με αυτές που αναφέρεις για την εκπαίδευση στην Ελλάδα να οδηγούσαν σε διαφορετικά συμπεράσματα λόγω της νοοτροπίας των Ελλήνων. Άλλωστε δεν είναι όλα τα ιδιωτικά σχολεία ίδια, ούτε καν όσα βρίσκονται στην ίδια χώρα ή πόλη.

Αποσυνδεδεμένος someone

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 06, 2009, 02:38:44 pm »
Να σας πω πώς σκέφτεται ο μέσος γονιός που αποφασίζει να στειλει το παιδι του σε ιδιωτικο?
(Και μιλάω, βεβαια, για τον γονιό μέσου εισοδήματος, που δεν μπορεί να επιλέξει ένα απο τα γνωστα ιδιωτικα οπου πηγαινουν οι "έχοντες" αλλά συμβιβάζεται με ένα καλό ιδιωτικό στη γειτονια του, έχοντας άποψη όχι θεωρητική αλλα απο φιλους, συναδέλφους, γονεις συμμαθητων των παιδιων μου...)
Μια εργαζομενη χωρισμενη μητερα, πχ,  επιλέγει να στερηθεί και να στειλει το παιδι της σε ιδιωτικο γιατι δεν μπορει να τα βγαλει περα με το ωραριο του δημοσιου, και δεν έχει τρόπο να βρει ανθρωπο να της προσεχει το παιδι όταν απροειδοποιητα δεν γινονται μαθηματα.
Άλλοι επιλεγουν να παρουν το παιδι τους απο το δημοσιο στη μεση της χρονιας γιατι ΄εχασαν καθε ελπιδα να
"διορθωθεί" η απαράδεκτη δασκαλα που εβριζε συνεχως τα πιτσιρίκια.
Και σε συζητήσεις που κανουμε με άλλους γονεις, ακουω τους περισσότερους πραγματικά προβληματισμένους γιατι θελουν να προσφερουν στο παιδι τους καλύτερη παιδεια, σωστές βάσεις απο την Α δημοτικου, και δυστυχως δεν πειθονται ότι μπορουν να τα έχουν αυτα στο δημοσιο της γειτονιας τους.
Κι εγω ειλικρινα αν είχα τη δυνατοτητα, θα επέλεγα ιδιωτικο γιατι μ'αυτα που ζουμε στο δημοσιο, αισθάνομαι ότι καταστρέφω τα παιδια μου που αξιζουν κατι καλύτερο...
Τωρα, τα σχόλια καποιου νωρίτερα για την Τσικνοπέμπτη και τις δικαιολογίες τυπου 'Ελλάδα είμαστε, όλοι γλενταμε την Τσικνοπεμπτη', θα τα θεωρήσω μάλλον ατυχή προσπαθεια να δικαιολογηθουν τ'αδικαιολόγητα...

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 06, 2009, 03:36:02 pm »
someone οι μεμονωμενες περιπτωσεις δασκαλων και καθηγητων που δεν επιτελουν σωστα το εργο τους και ειναι απαραδεκτοι.............δεν ειναι καθολου σωστο να γενικευονται...θα μπορουσες να πας τα παιδια σου σε ιδιωτικο οπου θα κανουν μαθημα ανθρωποι που δεν εχουν τις καταλληλες γνωστικες δεξιοτητες και θα τους εχουν προσλαβει σαν υπαλληλους γραφειου και εσυ δεν εχεις καν ιδεα..................και απλα θα θεωρεις οτι ειναι καλυτερα..............

οσο για την τσικνοπεμπτη ...αποτελει εθιμο και οπως ολα τα ηθη και εθιμα μας νομιζω δεν ειναι παρα θετικο το να το μεταφερουμε και στις νεοτερες γενιες.....η να το γιορταζουμε....οπως τα χριστουγεννα η το πασχα η τις εθνικες επετειους.......ειμαστε ελληνες και αυτα ειναι κληρονομια μας.....

στο δημοτικο της γειτονιας μου.....αγορασε ο συλλογος σουβλακια παρακαλω και τα εψησαν στην αυλη τα πιτσιρικακια στην αυλη μαζι με τους δασκαλους τους.....και σε πληροφορω το διασκεδασαν παρα πολυ......η μηπως αυτα δεν χωρουν σε ενα ελληνικο σχολειο? δεν θα αποποιηθουμε τις παραδοσεις μας.....ελεος.....

και κανεις δεν προσπαθησε να δικαιολογησει κατι...σαφως και επικρατει μια αλφα κατασταση στα δημοσια...πολλες φορες και απαραδεκτη....δεν ειναι γενικευμενη ομως....και σε καμια πριπτωση αυτο δεν σχετιζεται με την τηρηση η μη των παραδοσεων....ουτε βεβαια η λυση ειναι να στειλουμε τα παιδια μας σε ενα ιδιωτικο γερμανικου η ρωσικου η οποιουδηποτε τυπου.....ποιος εγγυαται οτι εκει οι δασκαλοι κανουν σωστη δουλεια??????

οταν ενας δακαλος ειναι συνειδητοποιημενος θα κανει σωστα την "δουλεια" του ανεξαρτητα απο το αν δουλευει σε ιδιωτικο η δημοσιο σχολειο...............

και σαφως δεν ειναι ολοιι οι εκπαιδευτικοι απαραδεκτοι και ασχετοι σαν τη δασκαλα που ανεφερες..........

σιγουρα υπαρχουν και απαραδεκτοι....οπως παντου αλλωστε....μα το να το γενικευεις ειναι υπερβολη.

Αποσυνδεδεμένος someone

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 06, 2009, 04:37:17 pm »
Συμφωνώ απόλυτα ότι δεν πρέπει να γενικεύουμε κρίνοντας απο 2-3 μεμονωμενες περιπτώσεις! Και φυσικά αναγνωρίζω ότι υπάρχουν καλοι δάσκαλοι στα δημοσια (και αν κρινω απόσα διαβαζω κατα καιρους και εδω, ειναι ευτυχως πολλοι!)
 - απλά έγραψα 1-2 παραδείγματα απαντωντας σε μια λάθος γενικευση που αφορουσε τους γονεις και τους λογους που επιλέγουν ιδιωτικο για τα παιδια τους. Δεν τα στέλνουν ολοι εκει για να'χουν το κεφαλι τους ήσυχο, να τα "παρκαρουν" ή να τους εξασφαλισουν καλους βαθμους όπως γράφτηκε. Φαντάζομαι να συμφωνεις ότι κι αυτο μια υπερβολική γενικευση ήταν.

(Όσο για την Τσικνοπέμπτη, επίτρεψέ μου να έχω διαφορετική άποψη αλλα δεν είναι αυτο το θέμα εδω, άλλωστε νομιζω ότι το πρόβλημα που αναφερθηκε ήταν ότι οι δάσκαλοι αρνηθηκαν να εξυπηρετησουν το γονιο τη συγκεκριμενη μερα...)

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 06, 2009, 05:31:59 pm »
Πως θα κάνει ο εκπαιδευτικός σωστά τη δουλειά,ανάθεση ασκήσεων,αξιολόγηση των μαθητών κτλ,όταν φοβάται ότι θα τον διώξουν αν τα παιδιά,αδίκως πολλές φορές,κάνουν παράπονα?

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 06, 2009, 06:21:40 pm »
Ιδιωτική- Δημόσια εκπαίδευση.

Το επίπεδο του εκπαιδευτικού προσωπικού: Νομίζω ότι είναι πάνω-κάτω το ίδιο και στα δημόσια και στα ιδιωτικά.

Επίπεδο μαθητών: Τα πράγματα έχουν αλλάξει σε σχέση με άλλες δεκαετίες, καθώς πολλοί καλοί μαθητές πλέον προτιμούν τα ιδιωτικά.

Υποδομές: Συνήθως τα ιδιωτικά υπερτερούν.

......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 07, 2009, 08:50:42 am »
someone...ομολογω οτι ειμαι γενικως εναντιον σε οτι αφορα την ιδιωτικη εκπαιδευση....

και σαφως οι γενικευσεις δεν ειναι αντιπροσωπευτικες....

αλλα εγω , και μίλω καθαρα υποκειμενικα και προσωπικα δεν μπορω να καταλαβω με ποια κριτηρια επιλεγει ο οποισδηποτε γονιος να στειλει το παιδι του σε ιδιωτικο...δεν μπορω να το δικαιολογησω....και το τονιζω οτι ειναι καθαρα υποκειμενικη αποψη....και δεν βρισκω απολυτως τιποτα το θετικοτερο  στη συγκριση μεταξυ ιδιωτικου και δημοσιου (υπερ του ιδιωτικου)
, θα μπορουσα αντιθετα να πω οτι κατα την γνωμη μου ακομα και τα αποτελεσματα που αφορουν αμεσα τα ιδια τα παιδια ειναι αρνητικα......τα αντιμετωπιζουν πιο πολυ σαν πελατες καλως η κακως...κατα την πλειοψηφια των περιπτωσεων....και αυτο τα κανει να αποκτουν μια συγκεκριμενη νοοτροπια...

(για την τσικνοπεμπτη σαφως και αποδεχομαι το να διαφωνουμε.... :) και εχεις δικιο οτι ηταν βλακεια απου του αρνηθηκαν....αλλα μηπως δεν εγινε ετσι ακριβως ετσι ? μηπως τους προσβαλε? τοσο καφροι και αγενεις ηταν πια αυτοι? δεν το αποκλειω...αλλα....ξερεις , -και δεν εννοω οτι ο ανθρωπος δεν λεει αληθεια- αλλα καμια φορα τα΄βλεπουμε με την δικη μας οπτικη και τα παραποιουμε χωρις να το θελουμε...)

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιουλίου 07, 2009, 09:38:22 am »
αλλα εγω , και μίλω καθαρα υποκειμενικα και προσωπικα δεν μπορω να καταλαβω με ποια κριτηρια επιλεγει ο οποισδηποτε γονιος να στειλει το παιδι του σε ιδιωτικο...δεν μπορω να το δικαιολογησω....και το τονιζω οτι ειναι καθαρα υποκειμενικη αποψη....και δεν βρισκω απολυτως τιποτα το θετικοτερο  στη συγκριση μεταξυ ιδιωτικου και δημοσιου (υπερ του ιδιωτικου)

θα σε βοηθησω εγω παραθετοντας την επιστολη μιας μητερας που σταλθηκε στο

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιουλίου 07, 2009, 09:57:15 am »
δεν διαφωνω με τα οσα λεει η μητερα....μα ΔΕΝ πιστευω οτι η λυση ειναι τα ιδιωτικα....και ξερεις γιατι? σε τελικη αναλυση οι γονεις εχουν αγνοια του τι πραγματικα συμβαινει στα ιδιωτικα.....εμεις σαν ανθρωποι του αντικειμενου οχι.

και το οτι δλδ λ.χ στα ιδιωτικα δεν χανονται μαθηματα ειναι ο λογος και το κριτηριο επιλογης ενος ιδιωτικου? η αυτο το καθιστα ανωτερο απο εκπαιδευτικης πλευρας....

διαφωνω καθετα, και  εγραψα και παραπανω οτι η επιλογη καθηγητων στα ιδιωτικα γινεται καταρχας βασει γνωριμιων.....αν εχεις γνωστο να "ε χωσει" κοινως ( και για να μην γενικευσω παλι και αδικησω καποιους -τις περισσοτερες φορες....) η κατα δευτερον βασει της τσεπης του ιδιοκτητη.....γιατι φανταζομαι οταν η μητερα αυτη θα παει το παιδι της στο ιδιωτικο............δεν ξερει οτι η δασκαλα που εχει το παιδι στης ε' δημοτικου ειναι φιλολογος - και αν και αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι σε θεση π.χ να διδαξει φυσικη......δεν ειναι αχρηστη....μπορει να προετοιμαστει....- ωστοσο δεν εχει την απαραιτητη καταρτιση για να την διδαξει......ομως ο ιδιοκτητης του δηθεν ανωτερου εκπαιδευτηριου την προσελαβε ως υπαλληλο γραφειου.....(γιατι απαγορευεται μια φιλολογος να διδαξει σε δημοτικο..........) να γλιτωσει και ο ανθρωπος τις εισφορες στο ικα.....γιατι αν επαιρνε μια δασκαλα....θα τη δηλωνε σαν δασκαλα....και..θα ηταν παραπανω οι εισφορες.......

και αυτα τα λεω οχι γιατι τα φανταστηκα...αλλα γιατι εχω προσπαθησει να εργαστω σε ιδιωτικο....και εχω φιλη - φιλολογο- που εχει σε γνωστο εκπαιδευτηριο την ε΄δημοτικου....ειναι δηλωμενη ως υπαλληλος γραφειου.,...και η κοπελα δεν ξερει τπτ απο φυσικη μαθηματικα κτλ....παρα μονο γενικες βασικες γνωσεις....απλα πριν μπει να τα διδαξει τα κανει αναγνωση................και ξερουμε ολοι μας....οτι η φιλη μου...δεν ειναι η μονη....

αν αυτα τα ηξερε η καθε μανα πιστευεις πως θα ειχε την ιδια αποψη για τα ιδιωτικα?
γιατι εν ολιγοις κατ αυτον τον τροπο την κοροιδευουν.......

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιουλίου 07, 2009, 09:58:11 am »
δεν διαφωνω με τα οσα λεει η μητερα....μα ΔΕΝ πιστευω οτι η λυση ειναι τα ιδιωτικα....και ξερεις γιατι? σε τελικη αναλυση οι γονεις εχουν αγνοια του τι πραγματικα συμβαινει στα ιδιωτικα.....εμεις σαν ανθρωποι του αντικειμενου οχι.

και το οτι δλδ λ.χ στα ιδιωτικα δεν χανονται μαθηματα ειναι ο λογος και το κριτηριο επιλογης ενος ιδιωτικου? η αυτο το καθιστα ανωτερο απο εκπαιδευτικης πλευρας....?

διαφωνω καθετα, και  εγραψα και παραπανω οτι η επιλογη καθηγητων στα ιδιωτικα γινεται καταρχας βασει γνωριμιων.....αν εχεις γνωστο να "σε χωσει" κοινως ( και για να μην γενικευσω παλι και αδικησω καποιους -τις περισσοτερες φορες....) η κατα δευτερον βασει της τσεπης του ιδιοκτητη.....γιατι φανταζομαι οταν η μητερα αυτη θα παει το παιδι της στο ιδιωτικο............δεν ξερει οτι η δασκαλα που εχει το παιδι στης ε' δημοτικου ειναι φιλολογος - και αν και αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι σε θεση π.χ να διδαξει φυσικη......δεν ειναι αχρηστη....μπορει να προετοιμαστει....- ωστοσο δεν εχει την απαραιτητη καταρτιση για να την διδαξει......ομως ο ιδιοκτητης του δηθεν ανωτερου εκπαιδευτηριου την προσελαβε ως υπαλληλο γραφειου.....(γιατι απαγορευεται μια φιλολογος να διδαξει σε δημοτικο..........) να γλιτωσει και ο ανθρωπος τις εισφορες στο ικα.....γιατι αν επαιρνε μια δασκαλα....θα τη δηλωνε σαν δασκαλα....και..θα ηταν παραπανω οι εισφορες.......

και αυτα τα λεω οχι γιατι τα φανταστηκα...αλλα γιατι εχω προσπαθησει να εργαστω σε ιδιωτικο....και εχω φιλη - φιλολογο- που εχει σε γνωστο εκπαιδευτηριο την ε΄δημοτικου....ειναι δηλωμενη ως υπαλληλος γραφειου.,...και η κοπελα δεν ξερει τπτ απο φυσικη μαθηματικα κτλ....παρα μονο γενικες βασικες γνωσεις....απλα πριν μπει να τα διδαξει τα κανει αναγνωση................και ξερουμε ολοι μας....οτι η φιλη μου...δεν ειναι η μονη....

αν αυτα τα ηξερε η καθε μανα πιστευεις πως θα ειχε την ιδια αποψη για τα ιδιωτικα?
γιατι εν ολιγοις κατ αυτον τον τροπο την κοροιδευουν.......

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)