*

Αποστολέας Θέμα: Περίοδοι μέτρησης ενσήμων για το ταμείο ανεργίας (14μηνο, διετία)  (Αναγνώστηκε 110171 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος drifterx

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Συνεχίζει το ντέρμπι 5-3 :D Μάλιστα 2 απο τα καταστήματα που πήρα μου είπαν ότι μπορώ να πάω να κάνω σήμερα τα χαρτιά μου και αν δεν συμπληρώνω το πρώτο 80αρι θα κάνουν εικονική μετάθεση της άιτησης μου σε εκείνη την ημερομηνία που θα τα συμπληρώσω...

Τελικά έπιασα γραμμή με Αθήνα κεντρικά μετά από κανα 3ωρο και μου είπαν τα εξής:
- Αν πάρουμε την πρώτη προϋπόθεση (125 το 14μηνο χωρίς τους 2 τελευταίους μήνες και 80+80 τα δυο προηγούμενα χρόνια) τότε η μέτρηση των 125 ξεκινάει από την ημέρα της  απόλυσης και προς τα πίσω ενώ η μέτρηση των 80+80 ξεκινάει από την ημέρα της αίτησης και προς τα πίσω.
- Αν πάρουμε την δεύτερη προϋπόθεση (200 τα δυο προηγούμενα χρόνια και 80+80 τουλάχιστον τον κάθε χρόνο) τότε η μέτρηση των 200 και των 80+80 ξεκινάει από την ημέρα της απόλυσης και προς τα πίσω....
Και φυσικά μου είπαν ότι η υπηρεσία θα επιλέξει μία από τις 2 προϋποθέσεις με γνώμονα το συμφέρον του ασφαλιζόμενου.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 06, 2011, 01:46:36 pm από drifterx »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος bpetros

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση που αφορά την πρώτη φορά που κάνουμε εγγραφή στο ταμείο ανεργίας.
Τα 80+80 ένσημα μετράνε από την ήμερα της απόλυσης και πίσω ή από την ημέρα της αίτησης στον ΟΑΕΔ και πίσω??
Δηλαδή αν απολύθηκα 31/5 αλλά έκανα την αίτηση 15/6 (μέσα στα όρια των 60 ημερών), τα 80+80 από πότε θα μετράνε?
Έχω μπερδευτεί!!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Από την ημερομηνία απόλυσης υπολογίζονται.
Και τότε γιατί στο site του ΟΑΕΔ γράφει (το παραθετω ακριβώς):

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:
Αν επιδοτείται για πρώτη φορά:
•   Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες.

Η επιδότηση δεν ξεκινάει από τη στιγμή που θα κάνεις την άιτηση??

Δεν το κατάλαβα αυτό...80 το χρόνο; δηλαδή αν την τελευταία διετία έχεις 200 ας πούμε αλλά 30 τον ένα χρόνο και 170 τον επόμενο δεν το δικαιούσαι;  :-\

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
Δεν το κατάλαβα αυτό...80 το χρόνο; δηλαδή αν την τελευταία διετία έχεις 200 ας πούμε αλλά 30 τον ένα χρόνο και 170 τον επόμενο δεν το δικαιούσαι;  :-\

Όποιος επιδοτείται για πρώτη φορά χρειάζεται να έχει τουλάχιστον 80 ημέρες εργασίας, για κάθε ένα από τα δύο τελευταία χρόνια.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος Chunk

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Συνάδελφοι καλησπέρα. Ενώ πέρυσι πληρούσα την προϋπόθεση:
''Αν επιδοτείται για δεύτερη φορά:
Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο, πριν από την απόλυσή του, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών. 
Για τους απασχολούμενους σε τουριστικά επαγγέλματα (ή και εποχιακά π.χ. μουσικοί, ηθοποιοί κ.α ) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο''.
ωστόσο δεν πήρα το επίδομα γιατί μου είπαν ότι δεν ικανοποιούσα  την προϋπόθεση να έχω 125 ημέρες εργασίας από την ημερομηνία πρόσληψης δηλ. από το Σεπτέμβριο και πήρα μόνο βοήθημα. Τι παραμύθι είναι αυτό; Ισχύει κάτι τέτοιο; Και φοβάμαι μη συμβεί το ίδιο και φέτος. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να στείλω επιστολή στο συνήγορο του πολίτη.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
Συνάδελφοι καλησπέρα. Ενώ πέρυσι πληρούσα την προϋπόθεση:
''Αν επιδοτείται για δεύτερη φορά:
Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο, πριν από την απόλυσή του, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών. 
Για τους απασχολούμενους σε τουριστικά επαγγέλματα (ή και εποχιακά π.χ. μουσικοί, ηθοποιοί κ.α ) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο''.
ωστόσο δεν πήρα το επίδομα γιατί μου είπαν ότι δεν ικανοποιούσα  την προϋπόθεση να έχω 125 ημέρες εργασίας από την ημερομηνία πρόσληψης δηλ. από το Σεπτέμβριο και πήρα μόνο βοήθημα. Τι παραμύθι είναι αυτό; Ισχύει κάτι τέτοιο; Και φοβάμαι μη συμβεί το ίδιο και φέτος. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να στείλω επιστολή στο συνήγορο του πολίτη.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δυστυχώς ισχύει αυτό και μάλιστα τα 125 ένσημα αφορούν τη χρονική περίοδο από την ημέρα πρόσληψης μέχρι και δύο μήνες πριν την ημερομηνία απόλυσης..Έχει συζητηθεί συχνά αυτό αλλά δυστυχώς δεν έχω χρόνο να ψάξω αυτή τη στιγμή και έχω την εντύπωση ότι υπήρχε μόνο μια προϋπόθεση που κάτι τέτοιο δεν ίσχυε.... 

@jak  :) ,χρειαζόμαστε βοήθεια  :)
" ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει "
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος basilique

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Καλησπέρα σας!
Την εβδομάδα που πέρασε ο κύριος ΟΑΕΔ μου έφερε τα πάνω κάτω.. Η κατάσταση έχει ως εξής: είμαι καθηγήτρια ξένων γλωσσών σε φροντιστήριο. Πήρα επίδομα ανεργίας πέρυσι το καλοκαίρι γαι πρώτη φορά.Πηγαίνοντας λοιπόν και φέτος να καταθέσω τα χαρτιά μου με ενημέρωσαν ότι δεν δικαιούμαι επίδομα παρα μόνο το υπόλοιπο της περσινής επιδότησης.Έπεσα από τα σύννεφα αφού σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο του ΟΑΕΔ πληρώ ολες τις προυποθέσεις, δηλαδή κατά το τελευταίο 14μηνο (02/2010 - 03/2011) εχω 168 ένσημα. Αντ'αυτού με ενημέρωσαν ότι για τους καθηγητές ισχύει διαφορετική ρύθμιση και πρέπει να έχω 125 ένσημα από την αρχή της σύμβασης (11/10 στην περίπτωσή μου) εως και 31/03.Εγώ έχω μόνο 99 ένσημα....
Και ρωτώ: τι γίνεται με τον απρίλιο και τον μάιο που δεν είχαν υπολογιστεί πέρυσι?
Αν μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει, θα το εκτιμούσα..
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 10, 2011, 06:42:29 pm από basilique »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Καλησπέρα σας!
Την εβδομάδα που πέρασε ο κύριος ΟΑΕΔ μου έφερε τα πάνω κάτω.. Η κατάσταση έχει ως εξής: είμαι καθηγήτρια ξένων γλωσσών σε φροντιστήριο. Πήρα επίδομα ανεργίας πέρυσι το καλοκαίρι γαι πρώτη φορά.Πηγαίνοντας λοιπόν και φέτος να καταθέσω τα χαρτιά μου με ενημέρωσαν ότι δεν δικαιούμαι επίδομα παρα μόνο το υπόλοιπο της περσινής επιδότησης.Έπεσα από τα σύννεφα αφού σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο του ΟΑΕΔ πληρώ ολες τις προυποθέσεις, δηλαδή κατά το τελευταίο 14μηνο (02/2010 - 03/2011) εχω 168 ένσημα. Αντ'αυτού με ενημέρωσαν ότι για τους καθηγητές ισχύει διαφορετική ρύθμιση και πρέπει να έχω 125 ένσημα από την αρχή της σύμβασης (11/10 στην περίπτωσή μου) εως και 31/03.Εγώ έχω μόνο 99 ένσημα....
Και ρωτώ: τι γίνεται με τον απρίλιο και τον μάιο που δεν είχαν υπολογιστεί πέρυσι?
Τίποτα δε γίνεται με τους δυο μήνες που αφαιρέθηκαν πέρυσι. Αυτό ήταν παλιά και δική μου απορία.
Όμως, ο κανόνας είναι ότι όταν επιδοτείσαι, ξαναρχίζεις να μετράς ένσημα από την πρόσληψη μέχρι και δύο μήνες πριν την απόλυση. Συνήθως δύσκολα οι καθηγητές εξασφαλίζουν νέο ταμείο και παίρνουν τη συνέχεια, δηλαδή το υπόλοιπο της περσινής επιδότησης. Κάτι είναι και αυτό...

Πάντως για να μπορέσει κάποιος να βγάζει κάθε καλοκαίρι νέο ταμείο ανεργίας πρέπει να έχει 125 ένσημα αφαιρώντας τα ένσημα των τελευταίων δύο μηνών.

Αποσυνδεδεμένος basilique

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Καλησπέρα σας!
Τίποτα δε γίνεται με τους δυο μήνες που αφαιρέθηκαν πέρυσι. Αυτό ήταν παλιά και δική μου απορία.
Όμως, ο κανόνας είναι ότι όταν επιδοτείσαι, ξαναρχίζεις να μετράς ένσημα από την πρόσληψη μέχρι και δύο μήνες πριν την απόλυση. Συνήθως δύσκολα οι καθηγητές εξασφαλίζουν νέο ταμείο και παίρνουν τη συνέχεια, δηλαδή το υπόλοιπο της περσινής επιδότησης. Κάτι είναι και αυτό...

Πάντως για να μπορέσει κάποιος να βγάζει κάθε καλοκαίρι νέο ταμείο ανεργίας πρέπει να έχει 125 ένσημα αφαιρώντας τα ένσημα των τελευταίων δύο μηνών.

Eυχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντησή σου.. Αν μου είχαν απαντήσει τόσο ξεκάθαρα και στον ΟΑΕΔ της περιοχής μου πέρυσι, δεν θα έτρεχα φέτος..

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Για να υπολογίστεί το για πόσους μήνες θα πάρει κάποιος το επίδομα ανεργίας, σύμφωνα με το site του ΟΑΕΔ, μετράται ο αριθμός των ημέρων εργασίας το τελευταίο 14μηνο. Δεν διευκρινίζει όμως αν από αυτό αφαιρούνται οι δύο τελευταίοι μήνες, όπως ισχύει για τις προυποθέσεις του να πάρεις το επίδομα ανεργίας. Γνωρίζει κάποιος τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση;

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
Για να υπολογίστεί το για πόσους μήνες θα πάρει κάποιος το επίδομα ανεργίας, σύμφωνα με το site του ΟΑΕΔ, μετράται ο αριθμός των ημέρων εργασίας το τελευταίο 14μηνο. Δεν διευκρινίζει όμως αν από αυτό αφαιρούνται οι δύο τελευταίοι μήνες, όπως ισχύει για τις προυποθέσεις του να πάρεις το επίδομα ανεργίας. Γνωρίζει κάποιος τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση;

Εγώ καταλαβαίνω πως αναφέρεται στις ημέρες εργασίας χωρίς τους 2 μήνες πριν την απόλυση.
Έχεις δει τους αντίστοιχους πίνακες;

ΠΙΝΑΚΑΣ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ            ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ                   ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ                       ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                   ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓ/ΤΑ

ΑΛΙΕΡΓΑΤΕΣ

14ΜΗΝΟ                              12ΜΗΝΟ                                  14ΜΗΝΟ   

Ημέρ. Εργασίας                        Ημέρ. Εργασ.                            Ημέρ. Εργασ.

125-1491                          100-149                                  100-149                                             5μηνες

150-1792                          150-179                                  150-1792                                           6 μήνες

180-2193                           180-219                                  180-2193                                           8 μήνες

220-249                             220-249                                  220-249                                            10 μήνες

250 και άνω                       250 και άνω                            250 και άνω                                      12 μήνες

210 και συμπλήρωση         210 και άνω                            210 και συμπλήρωση                        12 μήνες

του 49ου έτους ηλικίας                                                    του 49ου έτους ηλικίας

• Ή 200  στη διετία

• Ή 250 στη διετία

• Ή 300 στη διετία
" ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει "
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Έχω δει τον πίνακα, αλλά δεν διευκρινίζει αυτό που ρώτησα για το 14μηνο.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Πριν από την παράθεση του πίνακα που δείχνει τη διάρκεια επιδότησης σύμφωνα με τα ένσημα αναφέρει:

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:
Αν επιδοτείται για πρώτη φορά:
•   Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες.
•   Επίδομα ανεργίας δικαιούται και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει στα δύο προηγούμενα, πριν από την απόλυσή του χρόνια, 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες), από τις οποίες 80 ημέρες, το λιγότερο το χρόνο.

Αν επιδοτείται για δεύτερη φορά:
Για τους απασχολούμενους σε τουριστικά επαγγέλματα (ή και εποχιακά π.χ. μουσικοί, ηθοποιοί κ.α ) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ:
Η διάρκεια της επιδότησης εξαρτάται από το πόσες ημέρες εργασίας έχει πραγματοποιήσει ο ασφαλισμένος στα προαναφερόμενα κρίσιμα χρονικά διαστήματα (14μηνο, 12μηνο ή διετία).

Επομένως τα ένσημα που καθορίζουν πόσους μήνες θα επιδοτηθεί ένας άνεργος (που δεν παίρνει πρώτη φορά ταμείο ανεργίας) υπολογίζονται στο 14μηνο αφαιρώντας τους τελευταίους δυο μήνες πριν από την απόλυση. Ακόμα και στην περίπτωση που παίρνει κάποιος πρώτη φορά ταμείο ανεργίας το 14μηνο υπολογίζεται αφού αφαιρεθούν οι τελευταίοι δυο μήνες πριν από την απόλυση.

Για κάποιον που βγαίνει για πρώτη φορά το διάστημα που καθορίζει τη διάρκεια επιδότησης είναι η τελευταία διετία πριν από την απόλυση.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 13, 2011, 12:15:36 pm από Lasid »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Κατάλαβα, μόνο για 6 μήνες θα δικαιούμαι φέτος το επίδομα ανεργίας, κάθε πέρσι και καλύτερα δηλαδή.  >:(
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 13, 2011, 12:29:57 pm από Green »

Αποσυνδεδεμένος MelG

• Πλήρες μέλος
  • Tout est possible.
    • Προφίλ
    • Καλά που έχουμε και τον Μάικλ Τζάκσον...
Τίποτα δε γίνεται με τους δυο μήνες που αφαιρέθηκαν πέρυσι. Αυτό ήταν παλιά και δική μου απορία. Όμως, ο κανόνας είναι ότι όταν επιδοτείσαι, ξαναρχίζεις να μετράς ένσημα από την πρόσληψη μέχρι και δύο μήνες πριν την απόλυση. Συνήθως δύσκολα οι καθηγητές εξασφαλίζουν νέο ταμείο και παίρνουν τη συνέχεια, δηλαδή το υπόλοιπο της περσινής επιδότησης. Κάτι είναι και αυτό...

Μήπως γίνεται κάτι με τους περσινούς 2 μήνες και μετράνε για το πόσους μήνες θα επιδοτηθείς; Πχ έστω ότι φέτος από τη μέρα της πρόσληψης ως τη μέρα της απόλυσης έχεις 130 ένσημα=δικαιούσαι 5 μήνες. Αν όμως έχεις από πέρυσι άλλα 50 (σύνολο 180), πας στους 8 μήνες επιδότησης. Κατάλαβα λάθος;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 13, 2011, 06:25:55 pm από MelG »
Χαίρομαι που δε θα διοριστώ ποτέ τελικά γιατί θα μείνω στην πόλη μου που λατρεύω.
Καλά που έχουμε και τον Μάικλ Τζάκσον πάντως...
http://www.youtube.com/user/mjacksontruth

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182597
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144