0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: jak_13 στις Ιουνίου 06, 2011, 10:42:03 amΠαράθεση από: drifterx στις Ιουνίου 06, 2011, 10:19:37 amΘα ήθελα να κάνω μια ερώτηση που αφορά την πρώτη φορά που κάνουμε εγγραφή στο ταμείο ανεργίας.Τα 80+80 ένσημα μετράνε από την ήμερα της απόλυσης και πίσω ή από την ημέρα της αίτησης στον ΟΑΕΔ και πίσω??Δηλαδή αν απολύθηκα 31/5 αλλά έκανα την αίτηση 15/6 (μέσα στα όρια των 60 ημερών), τα 80+80 από πότε θα μετράνε?Έχω μπερδευτεί!!Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Από την ημερομηνία απόλυσης υπολογίζονται.Και τότε γιατί στο site του ΟΑΕΔ γράφει (το παραθετω ακριβώς):ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:Αν επιδοτείται για πρώτη φορά:• Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες.Η επιδότηση δεν ξεκινάει από τη στιγμή που θα κάνεις την άιτηση??
Παράθεση από: drifterx στις Ιουνίου 06, 2011, 10:19:37 amΘα ήθελα να κάνω μια ερώτηση που αφορά την πρώτη φορά που κάνουμε εγγραφή στο ταμείο ανεργίας.Τα 80+80 ένσημα μετράνε από την ήμερα της απόλυσης και πίσω ή από την ημέρα της αίτησης στον ΟΑΕΔ και πίσω??Δηλαδή αν απολύθηκα 31/5 αλλά έκανα την αίτηση 15/6 (μέσα στα όρια των 60 ημερών), τα 80+80 από πότε θα μετράνε?Έχω μπερδευτεί!!Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Από την ημερομηνία απόλυσης υπολογίζονται.
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση που αφορά την πρώτη φορά που κάνουμε εγγραφή στο ταμείο ανεργίας.Τα 80+80 ένσημα μετράνε από την ήμερα της απόλυσης και πίσω ή από την ημέρα της αίτησης στον ΟΑΕΔ και πίσω??Δηλαδή αν απολύθηκα 31/5 αλλά έκανα την αίτηση 15/6 (μέσα στα όρια των 60 ημερών), τα 80+80 από πότε θα μετράνε?Έχω μπερδευτεί!!Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Δεν το κατάλαβα αυτό...80 το χρόνο; δηλαδή αν την τελευταία διετία έχεις 200 ας πούμε αλλά 30 τον ένα χρόνο και 170 τον επόμενο δεν το δικαιούσαι;
Συνάδελφοι καλησπέρα. Ενώ πέρυσι πληρούσα την προϋπόθεση: ''Αν επιδοτείται για δεύτερη φορά:Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο, πριν από την απόλυσή του, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών. Για τους απασχολούμενους σε τουριστικά επαγγέλματα (ή και εποχιακά π.χ. μουσικοί, ηθοποιοί κ.α ) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο''.ωστόσο δεν πήρα το επίδομα γιατί μου είπαν ότι δεν ικανοποιούσα την προϋπόθεση να έχω 125 ημέρες εργασίας από την ημερομηνία πρόσληψης δηλ. από το Σεπτέμβριο και πήρα μόνο βοήθημα. Τι παραμύθι είναι αυτό; Ισχύει κάτι τέτοιο; Και φοβάμαι μη συμβεί το ίδιο και φέτος. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να στείλω επιστολή στο συνήγορο του πολίτη.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Καλησπέρα σας!Την εβδομάδα που πέρασε ο κύριος ΟΑΕΔ μου έφερε τα πάνω κάτω.. Η κατάσταση έχει ως εξής: είμαι καθηγήτρια ξένων γλωσσών σε φροντιστήριο. Πήρα επίδομα ανεργίας πέρυσι το καλοκαίρι γαι πρώτη φορά.Πηγαίνοντας λοιπόν και φέτος να καταθέσω τα χαρτιά μου με ενημέρωσαν ότι δεν δικαιούμαι επίδομα παρα μόνο το υπόλοιπο της περσινής επιδότησης.Έπεσα από τα σύννεφα αφού σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο του ΟΑΕΔ πληρώ ολες τις προυποθέσεις, δηλαδή κατά το τελευταίο 14μηνο (02/2010 - 03/2011) εχω 168 ένσημα. Αντ'αυτού με ενημέρωσαν ότι για τους καθηγητές ισχύει διαφορετική ρύθμιση και πρέπει να έχω 125 ένσημα από την αρχή της σύμβασης (11/10 στην περίπτωσή μου) εως και 31/03.Εγώ έχω μόνο 99 ένσημα....Και ρωτώ: τι γίνεται με τον απρίλιο και τον μάιο που δεν είχαν υπολογιστεί πέρυσι? Αν μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει, θα το εκτιμούσα..
Παράθεση από: basilique στις Ιουνίου 10, 2011, 06:30:00 pmΚαλησπέρα σας!Την εβδομάδα που πέρασε ο κύριος ΟΑΕΔ μου έφερε τα πάνω κάτω.. Η κατάσταση έχει ως εξής: είμαι καθηγήτρια ξένων γλωσσών σε φροντιστήριο. Πήρα επίδομα ανεργίας πέρυσι το καλοκαίρι γαι πρώτη φορά.Πηγαίνοντας λοιπόν και φέτος να καταθέσω τα χαρτιά μου με ενημέρωσαν ότι δεν δικαιούμαι επίδομα παρα μόνο το υπόλοιπο της περσινής επιδότησης.Έπεσα από τα σύννεφα αφού σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο του ΟΑΕΔ πληρώ ολες τις προυποθέσεις, δηλαδή κατά το τελευταίο 14μηνο (02/2010 - 03/2011) εχω 168 ένσημα. Αντ'αυτού με ενημέρωσαν ότι για τους καθηγητές ισχύει διαφορετική ρύθμιση και πρέπει να έχω 125 ένσημα από την αρχή της σύμβασης (11/10 στην περίπτωσή μου) εως και 31/03.Εγώ έχω μόνο 99 ένσημα....Και ρωτώ: τι γίνεται με τον απρίλιο και τον μάιο που δεν είχαν υπολογιστεί πέρυσι? Αν μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει, θα το εκτιμούσα..Τίποτα δε γίνεται με τους δυο μήνες που αφαιρέθηκαν πέρυσι. Αυτό ήταν παλιά και δική μου απορία.Όμως, ο κανόνας είναι ότι όταν επιδοτείσαι, ξαναρχίζεις να μετράς ένσημα από την πρόσληψη μέχρι και δύο μήνες πριν την απόλυση. Συνήθως δύσκολα οι καθηγητές εξασφαλίζουν νέο ταμείο και παίρνουν τη συνέχεια, δηλαδή το υπόλοιπο της περσινής επιδότησης. Κάτι είναι και αυτό...Πάντως για να μπορέσει κάποιος να βγάζει κάθε καλοκαίρι νέο ταμείο ανεργίας πρέπει να έχει 125 ένσημα αφαιρώντας τα ένσημα των τελευταίων δύο μηνών.
Για να υπολογίστεί το για πόσους μήνες θα πάρει κάποιος το επίδομα ανεργίας, σύμφωνα με το site του ΟΑΕΔ, μετράται ο αριθμός των ημέρων εργασίας το τελευταίο 14μηνο. Δεν διευκρινίζει όμως αν από αυτό αφαιρούνται οι δύο τελευταίοι μήνες, όπως ισχύει για τις προυποθέσεις του να πάρεις το επίδομα ανεργίας. Γνωρίζει κάποιος τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση;
Τίποτα δε γίνεται με τους δυο μήνες που αφαιρέθηκαν πέρυσι. Αυτό ήταν παλιά και δική μου απορία. Όμως, ο κανόνας είναι ότι όταν επιδοτείσαι, ξαναρχίζεις να μετράς ένσημα από την πρόσληψη μέχρι και δύο μήνες πριν την απόλυση. Συνήθως δύσκολα οι καθηγητές εξασφαλίζουν νέο ταμείο και παίρνουν τη συνέχεια, δηλαδή το υπόλοιπο της περσινής επιδότησης. Κάτι είναι και αυτό...Πάντως για να μπορέσει κάποιος να βγάζει κάθε καλοκαίρι νέο ταμείο ανεργίας πρέπει να έχει 125 ένσημα αφαιρώντας τα ένσημα των τελευταίων δύο μηνών.