0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Lasid στις Ιουλίου 01, 2011, 11:01:42 pmΕννοεί τις περιόδους 1 Ιουλίου 2009 - 30 Ιουνίου 2010 & 1 Ιουλίου 2010 - 30 Ιουνίου 2011 όταν λέει ότι σε καμιά από αυτές δεν πρέπει να έχεις κάτω από 80 αλλά στο σύνολο πρέπει να έχεις 200 τη διετία για να βγεις.Επίσης όταν ζητάνε εκτύπωση των ενσήμων των τελευταίων δύο ετών και πάλι εννοεί την ίδια περίοδο, αλλά εκεί δεν κάνουμε τσιγγουνιές. Αν πας στο ΙΚΑ και ζητήσεις τα ένσημα των τελευταίων δυο ετών, ο υπάλληλος σου λέει να βάλω από 1-1-2009; Ε να του χαλάσεις το χατήρι; Ας τον να σου τυπώσει δυόμιση χρόνια. Lasid, ευχαριστώ. Όπως πάντα, ενημερωμένος.
Εννοεί τις περιόδους 1 Ιουλίου 2009 - 30 Ιουνίου 2010 & 1 Ιουλίου 2010 - 30 Ιουνίου 2011 όταν λέει ότι σε καμιά από αυτές δεν πρέπει να έχεις κάτω από 80 αλλά στο σύνολο πρέπει να έχεις 200 τη διετία για να βγεις.Επίσης όταν ζητάνε εκτύπωση των ενσήμων των τελευταίων δύο ετών και πάλι εννοεί την ίδια περίοδο, αλλά εκεί δεν κάνουμε τσιγγουνιές. Αν πας στο ΙΚΑ και ζητήσεις τα ένσημα των τελευταίων δυο ετών, ο υπάλληλος σου λέει να βάλω από 1-1-2009; Ε να του χαλάσεις το χατήρι; Ας τον να σου τυπώσει δυόμιση χρόνια.
Καλησπερα. Μια ερωτηση. Εχω ξαναγραφτει περσι ταμειο ανεργιας. Φετος ολη τη χρονια (απο Οκτωβρη μεχρι 30 Ιουνη) μαζεψα 222 ενσημα. Ομως των δυο τελευταιων μηνων δεν μετρανε επειδη ετσι λεει ο οαεδ και επισης εχει γινει μια βλακεια επειδη αλλαξαμε εργοδοτη (απο το σχολειο εγινε η δευτεροβαθμια εργοδοτης μας) και δεν μου εχουν περαστει τα ενσημα Ιανουαριου και Φλεβαρη.Οποτε εχω 122 ενσημα που να μετραει ο οαεδ. Υπαρχει περιπτωση αν το γραφειοκρατικο προβλημα δε λυθει συντομα ''να χρησιμοποιησω'' ενσημα της προηγουμενης σχολικης χρονιας η αυτα δεν μετρανε επειδη ειχα παει περσι μετα την απολυση του Ιουνιου ταμειο ανεργειας? Αν καποιος ξερει ας πει μια γνωμη...
Παράθεση από: Touristakos στις Ιουλίου 04, 2011, 12:11:24 amΚαλησπερα. Μια ερωτηση. Εχω ξαναγραφτει περσι ταμειο ανεργειας. Φετος ολη τη χρονια (απο Οκτωβρη μεχρι 30 Ιουνη) μαζεψα 222 ενσημα. Ομως των δυο τελευταιων μηνων δεν μετρανε επειδη ετσι λεει ο οαεδ και επισης εχει γινει μια βλακεια επειδη αλλαξαμε εργοδοτη (απο το σχολειο εγινε η δευτεροβαθμια εργοδοτης μας) και δεν μου εχουν περαστει τα ενσημα Ιανουαριου και Φλεβαρη.Οποτε εχω 122 ενσημα που να μετραει ο οαεδ. Υπαρχει περιπτωση αν το γραφειοκρατικο προβλημα δε λυθει συντομα ''να χρησιμοποιησω'' ενσημα της προηγουμενης σχολικης χρονιας η αυτα δεν μετρανε επειδη ειχα παει περσι μετα την απολυση του Ιουνιου ταμειο ανεργειας? Αν καποιος ξερει ας πει μια γνωμη...Μάλλον δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις. Μετράνε τα ένσημα από τότε που διέκοψες το επίδομα ανεργίας και μετά.
Καλησπερα. Μια ερωτηση. Εχω ξαναγραφτει περσι ταμειο ανεργειας. Φετος ολη τη χρονια (απο Οκτωβρη μεχρι 30 Ιουνη) μαζεψα 222 ενσημα. Ομως των δυο τελευταιων μηνων δεν μετρανε επειδη ετσι λεει ο οαεδ και επισης εχει γινει μια βλακεια επειδη αλλαξαμε εργοδοτη (απο το σχολειο εγινε η δευτεροβαθμια εργοδοτης μας) και δεν μου εχουν περαστει τα ενσημα Ιανουαριου και Φλεβαρη.Οποτε εχω 122 ενσημα που να μετραει ο οαεδ. Υπαρχει περιπτωση αν το γραφειοκρατικο προβλημα δε λυθει συντομα ''να χρησιμοποιησω'' ενσημα της προηγουμενης σχολικης χρονιας η αυτα δεν μετρανε επειδη ειχα παει περσι μετα την απολυση του Ιουνιου ταμειο ανεργειας? Αν καποιος ξερει ας πει μια γνωμη...
Παράθεση από: Touristakos στις Ιουλίου 04, 2011, 12:11:24 amΚαλησπερα. Μια ερωτηση. Εχω ξαναγραφτει περσι ταμειο ανεργειας. Φετος ολη τη χρονια (απο Οκτωβρη μεχρι 30 Ιουνη) μαζεψα 222 ενσημα. Ομως των δυο τελευταιων μηνων δεν μετρανε επειδη ετσι λεει ο οαεδ και επισης εχει γινει μια βλακεια επειδη αλλαξαμε εργοδοτη (απο το σχολειο εγινε η δευτεροβαθμια εργοδοτης μας) και δεν μου εχουν περαστει τα ενσημα Ιανουαριου και Φλεβαρη.Οποτε εχω 122 ενσημα που να μετραει ο οαεδ. Υπαρχει περιπτωση αν το γραφειοκρατικο προβλημα δε λυθει συντομα ''να χρησιμοποιησω'' ενσημα της προηγουμενης σχολικης χρονιας η αυτα δεν μετρανε επειδη ειχα παει περσι μετα την απολυση του Ιουνιου ταμειο ανεργειας? Αν καποιος ξερει ας πει μια γνωμη...Δεν είμαι σίγουρη (το τονίζω) αλλά νομίζω ότι μετράνε τα ένσημα των περσινών 2 τελευταίων μηνών πριν την απόλυση, τα οποία πέρσι δεν μέτρησαν. Ρώτησε τό κι αυτό στον ΟΑΕΔ όταν πας. Μπορεί με αυτά να συμπληρώνεις. Αυτά πάνε για την επόμενη χρονιά, άρα φέτος.
Ο εργοδότης, όποιος και να είναι, οφείλει να δώσει βεβαίωση για την εργασία που έγινε, έστω και αν δεν έχει κάνει ΑΠΔ στο ΙΚΑ.
Παράθεση από: gpapage στις Ιουλίου 04, 2011, 12:18:18 amΠαράθεση από: Touristakos στις Ιουλίου 04, 2011, 12:11:24 amΚαλησπερα. Μια ερωτηση. Εχω ξαναγραφτει περσι ταμειο ανεργειας. Φετος ολη τη χρονια (απο Οκτωβρη μεχρι 30 Ιουνη) μαζεψα 222 ενσημα. Ομως των δυο τελευταιων μηνων δεν μετρανε επειδη ετσι λεει ο οαεδ και επισης εχει γινει μια βλακεια επειδη αλλαξαμε εργοδοτη (απο το σχολειο εγινε η δευτεροβαθμια εργοδοτης μας) και δεν μου εχουν περαστει τα ενσημα Ιανουαριου και Φλεβαρη.Οποτε εχω 122 ενσημα που να μετραει ο οαεδ. Υπαρχει περιπτωση αν το γραφειοκρατικο προβλημα δε λυθει συντομα ''να χρησιμοποιησω'' ενσημα της προηγουμενης σχολικης χρονιας η αυτα δεν μετρανε επειδη ειχα παει περσι μετα την απολυση του Ιουνιου ταμειο ανεργειας? Αν καποιος ξερει ας πει μια γνωμη...Μάλλον δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις. Μετράνε τα ένσημα από τότε που διέκοψες το επίδομα ανεργίας και μετά.Έτσι είναι... Εφόσον πήρες κανονικά επίδομα ανεργίας την προηγούμενη χρονιά, χρειάζονται 125 ένσημα από την ημερομηνία της νέας σύμβασης μέχρι και 2 μήνες πριν την ημερομηνία λήξης σύμβασης για να ξαναπάρεις νέο επίδομα. (Τα ένσημα των προηγούμενων μηνών είναι συντάξιμα μεν αλλά δεν υπολογίζονται για το επίδομα, έτσι ορίζει η αντίστοιχη νομοθεσία)Αν τώρα έχεις 122 ένσημα και γνωρίζεις σίγουρα πως δεν έχουν περαστεί ακόμα τα ένσημα 2 μηνών πρέπει να το γνωστοποιήσεις στον ΟΑΕΔ διότι είναι άδικο να δικαιούσαι επίδομα και να μην το πάρεις..
Για πάνω από μια δεκαετία, 1998-2010, έπαιρνα κάθε καλοκαίρι επίδομα ανεργίας όπου ζητούσαν και μετρούσαν τα ένσημα των 2 τελευταίων ετών. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα επειδή ενδιάμεσα έπαιρνα επίδομα. 'Αλλωστε όλοι οι καθηγητές σε δημόσιο, ιδιωτικό σχολείο ή φροντιστήριο είμαστε με 8μηνες ή 9μηνες συμβάσεις. Εκείνα που είναι μόνο συντάξιμα είναι τα ένσημα μητρότητας που ανήκουν σε διαφορετικό πακέτο κάλυψης. Και γι'αυτό είμαι σίγουρη.
Παράθεση από: effie3s στις Ιουλίου 04, 2011, 05:56:53 pmΓια πάνω από μια δεκαετία, 1998-2010, έπαιρνα κάθε καλοκαίρι επίδομα ανεργίας όπου ζητούσαν και μετρούσαν τα ένσημα των 2 τελευταίων ετών. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα επειδή ενδιάμεσα έπαιρνα επίδομα. 'Αλλωστε όλοι οι καθηγητές σε δημόσιο, ιδιωτικό σχολείο ή φροντιστήριο είμαστε με 8μηνες ή 9μηνες συμβάσεις. Εκείνα που είναι μόνο συντάξιμα είναι τα ένσημα μητρότητας που ανήκουν σε διαφορετικό πακέτο κάλυψης. Και γι'αυτό είμαι σίγουρη.Δεν ξέρω αν κάποτε μετρούσαν τα ένσημα του τελευταίου διμήνου, αλλά δε μετράνε πια στην περίπτωση που έχεις επιδοτηθεί το καλοκαίρι με νέο ταμείο ανεργίας. Αν, όμως, πάρεις την περσινή συνέχεια τότε την επόμενη χρονιά που θα απολυθείς θα μετράνε και τα ένσημα των τελευταίων δυο μηνών. Όπου και να ρωτήσεις επίσημα στον ΟΑΕΔ θα σου πούνε ακριβώς αυτό που σου γράφω.