0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Lasid στις Ιουλίου 04, 2011, 06:08:04 pmΠαράθεση από: effie3s στις Ιουλίου 04, 2011, 05:56:53 pmΓια πάνω από μια δεκαετία, 1998-2010, έπαιρνα κάθε καλοκαίρι επίδομα ανεργίας όπου ζητούσαν και μετρούσαν τα ένσημα των 2 τελευταίων ετών. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα επειδή ενδιάμεσα έπαιρνα επίδομα. 'Αλλωστε όλοι οι καθηγητές σε δημόσιο, ιδιωτικό σχολείο ή φροντιστήριο είμαστε με 8μηνες ή 9μηνες συμβάσεις. Εκείνα που είναι μόνο συντάξιμα είναι τα ένσημα μητρότητας που ανήκουν σε διαφορετικό πακέτο κάλυψης. Και γι'αυτό είμαι σίγουρη.Δεν ξέρω αν κάποτε μετρούσαν τα ένσημα του τελευταίου διμήνου, αλλά δε μετράνε πια στην περίπτωση που έχεις επιδοτηθεί το καλοκαίρι με νέο ταμείο ανεργίας. Αν, όμως, πάρεις την περσινή συνέχεια τότε την επόμενη χρονιά που θα απολυθείς θα μετράνε και τα ένσημα των τελευταίων δυο μηνών. Όπου και να ρωτήσεις επίσημα στον ΟΑΕΔ θα σου πούνε ακριβώς αυτό που σου γράφω.Για των 2 τελευταίων ετων έγραψα. Των τελευταίων μηνών όντως ποτέ δε μετρούσαν.
Παράθεση από: effie3s στις Ιουλίου 04, 2011, 05:56:53 pmΓια πάνω από μια δεκαετία, 1998-2010, έπαιρνα κάθε καλοκαίρι επίδομα ανεργίας όπου ζητούσαν και μετρούσαν τα ένσημα των 2 τελευταίων ετών. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα επειδή ενδιάμεσα έπαιρνα επίδομα. 'Αλλωστε όλοι οι καθηγητές σε δημόσιο, ιδιωτικό σχολείο ή φροντιστήριο είμαστε με 8μηνες ή 9μηνες συμβάσεις. Εκείνα που είναι μόνο συντάξιμα είναι τα ένσημα μητρότητας που ανήκουν σε διαφορετικό πακέτο κάλυψης. Και γι'αυτό είμαι σίγουρη.Δεν ξέρω αν κάποτε μετρούσαν τα ένσημα του τελευταίου διμήνου, αλλά δε μετράνε πια στην περίπτωση που έχεις επιδοτηθεί το καλοκαίρι με νέο ταμείο ανεργίας. Αν, όμως, πάρεις την περσινή συνέχεια τότε την επόμενη χρονιά που θα απολυθείς θα μετράνε και τα ένσημα των τελευταίων δυο μηνών. Όπου και να ρωτήσεις επίσημα στον ΟΑΕΔ θα σου πούνε ακριβώς αυτό που σου γράφω.
Για πάνω από μια δεκαετία, 1998-2010, έπαιρνα κάθε καλοκαίρι επίδομα ανεργίας όπου ζητούσαν και μετρούσαν τα ένσημα των 2 τελευταίων ετών. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα επειδή ενδιάμεσα έπαιρνα επίδομα. 'Αλλωστε όλοι οι καθηγητές σε δημόσιο, ιδιωτικό σχολείο ή φροντιστήριο είμαστε με 8μηνες ή 9μηνες συμβάσεις. Εκείνα που είναι μόνο συντάξιμα είναι τα ένσημα μητρότητας που ανήκουν σε διαφορετικό πακέτο κάλυψης. Και γι'αυτό είμαι σίγουρη.
domenica και Lasid, προφανώς έχετε δίκιο επειδή όλα τα χρόνια που ανέφερα δούλευα σε φροντιστήριο, καλά αμειβόμενη (για φροντιστήριο ) και με ένσημα για 24 ή 25 μέρες εργασίας. Προφανώς συμπλήρωνα ένσημα και ποτέ δεν αναρωτήθηκα τί ισχύει επειδή ήμουν καλυμμένη.
Συνεχίζει το ντέρμπι 5-3 Μάλιστα 2 απο τα καταστήματα που πήρα μου είπαν ότι μπορώ να πάω να κάνω σήμερα τα χαρτιά μου και αν δεν συμπληρώνω το πρώτο 80αρι θα κάνουν εικονική μετάθεση της άιτησης μου σε εκείνη την ημερομηνία που θα τα συμπληρώσω...Τελικά έπιασα γραμμή με Αθήνα κεντρικά μετά από κανα 3ωρο και μου είπαν τα εξής:- Αν πάρουμε την πρώτη προϋπόθεση (125 το 14μηνο χωρίς τους 2 τελευταίους μήνες και 80+80 τα δυο προηγούμενα χρόνια) τότε η μέτρηση των 125 ξεκινάει από την ημέρα της απόλυσης και προς τα πίσω ενώ η μέτρηση των 80+80 ξεκινάει από την ημέρα της αίτησης και προς τα πίσω.- Αν πάρουμε την δεύτερη προϋπόθεση (200 τα δυο προηγούμενα χρόνια και 80+80 τουλάχιστον τον κάθε χρόνο) τότε η μέτρηση των 200 και των 80+80 ξεκινάει από την ημέρα της απόλυσης και προς τα πίσω....Και φυσικά μου είπαν ότι η υπηρεσία θα επιλέξει μία από τις 2 προϋποθέσεις με γνώμονα το συμφέρον του ασφαλιζόμενου.
Παράθεση από: drifterx στις Ιουνίου 06, 2011, 12:07:16 pmΣυνεχίζει το ντέρμπι 5-3 Μάλιστα 2 απο τα καταστήματα που πήρα μου είπαν ότι μπορώ να πάω να κάνω σήμερα τα χαρτιά μου και αν δεν συμπληρώνω το πρώτο 80αρι θα κάνουν εικονική μετάθεση της άιτησης μου σε εκείνη την ημερομηνία που θα τα συμπληρώσω...Τελικά έπιασα γραμμή με Αθήνα κεντρικά μετά από κανα 3ωρο και μου είπαν τα εξής:- Αν πάρουμε την πρώτη προϋπόθεση (125 το 14μηνο χωρίς τους 2 τελευταίους μήνες και 80+80 τα δυο προηγούμενα χρόνια) τότε η μέτρηση των 125 ξεκινάει από την ημέρα της απόλυσης και προς τα πίσω ενώ η μέτρηση των 80+80 ξεκινάει από την ημέρα της αίτησης και προς τα πίσω.- Αν πάρουμε την δεύτερη προϋπόθεση (200 τα δυο προηγούμενα χρόνια και 80+80 τουλάχιστον τον κάθε χρόνο) τότε η μέτρηση των 200 και των 80+80 ξεκινάει από την ημέρα της απόλυσης και προς τα πίσω....Και φυσικά μου είπαν ότι η υπηρεσία θα επιλέξει μία από τις 2 προϋποθέσεις με γνώμονα το συμφέρον του ασφαλιζόμενου.Θα ήθελα τη βοήθειά σας,τελικά με την αναμονή των 60 ημερών μπορεί κανείς να καλύψει το ένα από τα δύο 80άρια?Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Όπως φαίνεται στο μήνυμα που παραθέτεις, μπορεί να μετακινηθεί η ημερομηνία της αίτησης για να τηρηθεί η προϋπόθεση του 80 τουλάχιστον ένσημα το χρόνο για τα δύο τελευταία έτη. Οι 60 ημερολογιακές μέρες αντιστοιχούν σε 2 μήνες που με 25 ένσημα κάθε μήνα (αυτό είναι το μέγιστο) μπορείς να καλύψεις 50 ένσημα.Άρα δεν καλύπτονται 80 ένσημα με την αναμονή των 60 ημερών. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχουν τα ένσημα, για να τηρηθεί η ζητούμενη προϋπόθεση.
Ναι λογικά έτσι όπως τα λες καλύπτονται, γιατί ο τελευταίος χρόνος από την απόλυση έχει σίγουρα 80 ένσημα και ο προηγούμενος χρόνος έχει 1 μήνα + 5 μέρες και μαζί με 60 μέρες καθυστέρηση αίτησης φτάνεις τα ακριβώς άλλα 80 ένσημα. Διότι είναι 3 πλήρεις μήνες = 75 ένσημα + 5 ένσημα = 80 ένσημα! Πολύ οριακά τα έφερες chrisman! Με την ευκαιρία, καλωσήρθες και εσύ στο pde.
Ναι evievi, έτσι είναι. Το έχουμε γράψει πολλές φορές στο συγκεκριμένο τόπικ.Το 14μηνο σκοντάφτει στην ημέρα πρόσληψης, όταν πηγαίνοντας προς τα πίσω βρίσκει ότι το καλοκαίρι έλαβες τακτικής επιδότηση ανεργίας (από καινούρια έγκριση). Αντίθετα, το 14μηνο μετράει κανονικά αν το προηγούμενο καλοκαίρι έπαιρνες συνέχιση των περσινών μηνών επιδότησης που δεν είχες εισπράξει.