*

Αποστολέας Θέμα: Το lobby των φιλολόγων κτύπησε στο ΕΑΠ  (Αναγνώστηκε 117475 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fair_play

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Το lobby των φιλολόγων κτύπησε στο ΕΑΠ
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 21, 2009, 07:56:11 am »
Για άλλη μια φορά το lobby των φιλολόγων κτύπησε.
Φοβήθηκαν μη χάσουν τις ωρίτσες τους οι Φιλόλογοι, πίεσαν και το κατάφεραν.
Ντροπή σας κύριοι Φιλόλογοι.
μακάρι να είχε ένα lobby φιλολογων, να πίεζε για κάτι καλύτερο, επειδή όμως είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για τους ΠΕ02 δε νομίζω ότι πίεσε κανείς. Ήδη οι φιλόλογοι χάνουν πολλές ώρες από δεύτερες αναθέσεις και δεν πιέζουν, γι' αυτά τα ασήμαντα θα πίεζαν;
Εσένα τι σε κόφτει;

Αγαπητέ Syllas,

1) Εμένα τι με κόφτει; : Πρόκειται για μια τεράστια Α Δ Ι Κ Ι Α. Και δεν μου αρέσει να γίνονται αδικίες εις βάρος κανενός. Ειδικά όταν πρόκειται για αδικίες που προέρχονται από πολιτικές αποφάσεις, εξοργίζομαι.

2) Μακάρι να είχε ένα lobby φιλολόγων, να πίεζε... : Νομίζω ότι γίνεσαι άδικος. Να σου αναφέρω 2 παραδείγματα: α) 1 ώρα Αρχαία Γ.Π. στη Γ Λυκείου, β) +1 ώρα Αρχαία στο Γυμνάσιο εις βάρος της 2ης ξένης γλώσσας.

Και βέβαια αυτή η τελευταία επιτυχία: Ο αποκλεισμός του Ελληνικού Πολιτισμού από την Εκπαίδευση.

3) Δεύτερες αναθέσεις : Τι εννοείς ακριβώς; Μερικές ώρες Ιστορίας που παίρνει κανείς ξενόγλωσσος για να μην τρέχει σε 2 και 3 σχολεία;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:19:21 »

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 21, 2009, 08:06:39 am »

3) Δεύτερες αναθέσεις : Τι εννοείς ακριβώς; Μερικές ώρες Ιστορίας που παίρνει κανείς ξενόγλωσσος για να μην τρέχει σε 2 και 3 σχολεία;

Το βρίσκεις φυσιολογικό, ε;
Απαιτώ κι εγώ τότε όλοι οι έχοντες Proficiency και άδεια διδασκαλίας της Αγγλικής να έχουν δικαίωμα διορισμού στην
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 21, 2009, 08:09:39 am »
Είναι τουλάχιστον ντροπή ν' αντιμετωπίζεται το μάθημα της ιστορίας ως ένας τρόπος για να συμπληρώνουν καθηγητές το ωράριό τους.

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος stave

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 21, 2009, 08:18:28 am »
Συνυπογράφω και εγώ με LK και bikini.....Κι εγώ είμαι φιλόλογος και ταυτόχρονα έχω Proficiency και άδεια διδασκαλίας που μου έχει παραχωρήσει το υπουργείο και μου δίνει το δικαίωμα να διδάσκω Αγγλικά.
 Μήπως να διοριστώ και ως ΠΕ06; ??? ???

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:19:21 »

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 21, 2009, 08:20:15 am »
Προσωπικά θεωρώ ότι θα ήταν πολύ ωφέλιμο να εισάγονταν νέα μαθήματα στο σχολείο, που να αφορούν για παράδειγμα τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, το θέατρο κ.τ.λ.. Θεωρώ ωστόσο ότι το μάθημα της λογοτεχνίας που προαναφέρθηκε προηγουμένως ήταν ένα ατυχές παράδειγμα. Πραγματικά δεν πρέπει κανείς να αντιδράσει στην προσπάθεια διαφόρων ( συμφερόντων) να παραχωρεί τα εργασιακά δικαιώματα των φιλολόγων σε κάθε σχεδόν απόφοιτο ανθρωπιστικών σπουδών(βλ. παρακάτω επικάλυψη μαθημάτων;)Και δε μιλάω για το ποιος είναι ικανός να διδάξει ένα μάθημα, αυτό σαφώς και καθορίζεται από μια σειρά άλλων παραγόντων (προσωπική μελέτη, αφοσίωση κτλ) αλλά μιλάω για εργασιακά δικαιώματα φιλολόγων.

Αγαπητό chryssoulaki,

εργασιακά δικαιώματα φιλολόγων : Ακριβώς για δικαίωμα πρόκειται. Δηλαδή να δώσει το ΥΠΕΠΘ το δικαίωμα  στους απόφοιτους του Ελλ. Πολιτισμού του ΕΑΠ να διεκδικήσουν μια θέση στην εκπάιδευση. Δεν θα τους χαριστεί η θέση.
Π.χ. στους απόφοιτους της Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης προκηρύχθηκαν 12 θέσεις για 2 χρόνια. (Τεράστιος αριθμός!!!!!).

λογοτεχνία : Καλά, το περιορίζω στην ευρωπαϊκή λογοτεχνία.

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 21, 2009, 08:27:38 am »
Nα μπουν στην εκπαίδευση όλοι οι κλάδοι, αγαπητέ, αλλά ο καθένας να διδάσκει το αντικείμενό του. Το ξέρετε ότι στα φροντιστήρια δεν επιτρέπεται να διδάσκεις όσα μαθήματα από το σχολείο δίνονται ως δεύτερες αναθέσεις. Φυσικός δεν μπορεί να διδάξει μαθηματικά ή χημεία. Μπορεί να γίνεται, αλλά είναι παράνομο. Εκεί, λοιπόν, κατατάσσει η Πολιτεία το δημόσιο σχολείο, πιο κάτω και από αυτό που περιφροντητικά ονομάζει "παραπαιδεία"; Και αν αυτοί οι άνθρωποι που βγάζουν τέτοιους νόμους είναι ανόητοι, είναι στο χέρι σου να αρνηθείς να κάνεις ένα αντικείμενο που δε γνωρίζεις ή να φροντίσεις να ενημερωθείς. Πώς νομίζετε, δηλαδή, ότι διδάσκεται η ιστορία, βάζοντας τα παιδιά να υπογραμμίζουν τα σημαντικότερα; 

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 21, 2009, 08:30:37 am »

Το βρίσκεις φυσιολογικό, ε;
Απαιτώ κι εγώ τότε όλοι οι έχοντες Proficiency και άδεια διδασκαλίας της Αγγλικής να έχουν δικαίωμα διορισμού στην

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 21, 2009, 08:35:08 am »
Nα μπουν στην εκπαίδευση όλοι οι κλάδοι, αγαπητέ, αλλά ο καθένας να διδάσκει το αντικείμενό του. Το ξέρετε ότι στα φροντιστήρια δεν επιτρέπεται να διδάσκεις όσα μαθήματα από το σχολείο δίνονται ως δεύτερες αναθέσεις. Φυσικός δεν μπορεί να διδάξει μαθηματικά ή χημεία. Μπορεί να γίνεται, αλλά είναι παράνομο. Εκεί, λοιπόν, κατατάσσει η Πολιτεία το δημόσιο σχολείο, πιο κάτω και από αυτό που περιφροντητικά ονομάζει "παραπαιδεία"; Και αν αυτοί οι άνθρωποι που βγάζουν τέτοιους νόμους είναι ανόητοι, είναι στο χέρι σου να αρνηθείς να κάνεις ένα αντικείμενο που δε γνωρίζεις ή να φροντίσεις να ενημερωθείς. Πώς νομίζετε, δηλαδή, ότι διδάσκεται η ιστορία, βάζοντας τα παιδιά να υπογραμμίζουν τα σημαντικότερα; 

LK, μαζί σου 100%!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος eleni09 ΠΕ 02

• Έμπειρο μέλος
  • "όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 21, 2009, 08:47:56 am »

+++++++ LK εχεις απολυτο δικιο!!!!!
(καποια στιγμη στη β'λυκειου μου εκανε στο σχολειο ιστορια γενικης η καθηγητρια αγγλικων.......παντως..... καλη καθηγητρια ηταν η γυναικα....αλλα στα αγγλικα.......βλεπετε ειχαμε ελλειψη.....δεν υπηρχαν αρκετοι φιλολογοι ...τωρα ξεφυτρωσαμε..... ;) )

ελεος ρε παιδια ομως.....ποιο lobby...?  :-\ εγω εχω απορια ειλικρινα αν υπηρχε lobby θα σφαζομασταν για 500 θεσεις...? και αυτο ισχυει και για τις λοιπες ειδικοτητες κατα τη γνωμη μου....

Αποσυνδεδεμένος annie.d

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 21, 2009, 08:53:16 am »

παντως στη δικη μου πολη γεωλογος σε φροντιστηριο κανει μαθηματικα(ευτυχως γυμνασιου)!!!!!!!!!!

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 21, 2009, 08:59:32 am »
xarakara...καποια στιγμη στο γυμνασιο μια γεωλογος...μας εκανε φυσικη....στο σχολειο....μετα σταματησε.....δεν ξερω τι παιχτηκε...η γυναικα δεν ηξερε την τυφλα της...συγνωμη για την εκφραση.....ελυνε ασκησεις αγκαλια με το βοηθημα....
(το οποιο το κανουν πολλοι...διαφορων ειδικοτητων.....κ μαθηματικοι και φιλολογοι......και γενικως....και εμενα προσωπικα με εξοργιζει........το να βαριεται καποιος τοσο πολυ να ασχοληθει που δεν μπαινει καν στον κοπο να προετοιμασει το μαθημα της ημερας.... >:( ειναι απαραδεκτο........και ντροπη....τετοιοι ανθρωποι δεν πρεπει να θεωρουνται αλλα ουτε και να ειναι εκπαιδευτικοι...)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιουλίου 21, 2009, 09:14:33 am »
και γω στο γυμνασιο οταν πηγαινα,..... ιστορια μας εκανε μια..... "αγγλικου".

ηταν πολυ ωραια. ντυνοταν μοντερνα και μας αφηνε να μιλαμε την ωρα του μαθηματος, ενω εκεινη εβγαζε με το τσιμπιδακι τα φρυδια της και εβαζε ρουζ και κραγιον.
παντως, για να ειμαι δικαιος μας εκανε λιγο μαθημα.
μας ελεγε τα βασικα. το ζητημα ειναι ομως οτι μαθαιναμε εστω και τα βασικα. τωρα μπαινουν μεσα στην ταξη σε πλακωνουν με χαρτες και σχεδιαγραμματα,χρονολόγια κλπ κλπ και σου κανουν ενα κεφαλι καζανι και δεν μαθαινεις. και μετα παιρνεις τηλεφωνο τον καθε μαρκο για ιδιαιτερο.(τωρα αν θα εχεις επιτυχια με το μαρκο ειναι μια αλλη ιστορια!!!)

συμπερασμα: υπαρχουν και καλοι καθηγητες,ασχετα με το αν ειναι αγγλικης ή γαλλικης.
ειναι στον ανθρωπο πιστευω.

οπωσδηποτε ομως θεωρω οτι οι β'αναθεσεις πρεπει να κοπουν.
λετε ομως οτι ειναι οικονομικοι οι λογοι που δεν το κανουν?
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιουλίου 21, 2009, 09:20:54 am »
και γω στο γυμνασιο οταν πηγαινα,..... ιστορια μας εκανε μια..... "αγγλικου".

ηταν πολυ ωραια. ντυνοταν μοντερνα και μας αφηνε να μιλαμε την ωρα του μαθηματος, ενω εκεινη εβγαζε με το τσιμπιδακι τα φρυδια της και εβαζε ρουζ και κραγιον.
παντως, για να ειμαι δικαιος μας εκανε λιγο μαθημα.
μας ελεγε τα βασικα. το ζητημα ειναι ομως οτι μαθαιναμε εστω και τα βασικα. τωρα μπαινουν μεσα στην ταξη σε πλακωνουν με χαρτες και σχεδιαγραμματα,χρονολόγια κλπ κλπ και σου κανουν ενα κεφαλι καζανι και δεν μαθαινεις. και μετα παιρνεις τηλεφωνο τον καθε μαρκο για ιδιαιτερο.(τωρα αν θα εχεις επιτυχια με το μαρκο ειναι μια αλλη ιστορια!!!)

συμπερασμα: υπαρχουν και καλοι καθηγητες,ασχετα με το αν ειναι αγγλικης ή γαλλικης.
ειναι στον ανθρωπο πιστευω.

οπωσδηποτε ομως θεωρω οτι οι β'αναθεσεις πρεπει να κοπουν.
λετε ομως οτι ειναι οικονομικοι οι λογοι που δεν το κανουν?

;D
εχεις ενα δικιο...οτι ειναι θεμα ανθρωπου και υπευθυνοτητας...αλλα πραγματικα...επειδη ο μονος λογος-εγω δεν μπορω να σκεφτω αλλον...- των β΄αναθεσεων ειναι η συμπληρωση ωρων καποιων καθηγητων....ειναι απαραδεκτο...δεν μπορει να λειτουργει ετσι το εκπαιδευτικο μας συστημα....
δλδ...αν κι εγω ειμαι καλη στη χημεια....(ημουν οντως....) να διδαξω και χημεια αν χρειαστει...?

σιγουρα ειναι και οικονομικοι οι λογοι...αλλα ειναι μονο οικονομικοι.....? μαλλον οχι......

Αποσυνδεδεμένος despoina25

• Συνδρομητής
  • Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιουλίου 21, 2009, 09:59:17 am »
    Ξέρω μια κοπέλα που τελείωσε το τμήμα "Ελληνικός Πολιτισμός" ΤΟΥ ΕΑΠ και σας πληροφορώ ότι δεν κάνουν ούτε παιδαγωγικά, ούτε αρχαία. Και δίνουν 4 θεματικές ενότητες (δηλάδή 4 μαθήματα) το χρόνο. Πώς είναι δυνατόν να έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους φιλολόγους; Συγκρίνονται τα 12 μαθήματα που περνούν συνολικά με τα 50-55 που δίνει ένας απόφοιτος φιλοσοφικής σχολής; Επιπλέον,ας μη ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι δεν έχουν δώσει ούτε καν πανελλαδικές.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182622
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)