0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αγαπητή Despoina,Πριν σχολιάζεις το θέμα, θα πρέπει να γνωρίζεις πραγματικά τι συμβαίνει, καθώς η παραπληροφόρηση δεν βοηθά κανέναν. Καταρχάς οι θεματικές ενότητες στον Ελληνικό Πολιτισμό του ΕΑΠ είναι 12 και όχι 4, όπως αναφέρεις. Η κάθε ενότητα αντιστοιχεί σε 3 μαθήματα του συμβατικού πανεπιστημίου, άρα μιλάμε για 36 μαθήματα! Επιπλέον, η κάθε θεματική ενότητα αφορά τη διδακτέα ύλη 3 εξαμήνων του αντίστοιχου συμβατικού, ενώ ταυτόχρονα εκπονούνται κατά τη διάρκεια κάθε θεματικής ενότητας 4 γραπτές εργασίες 2.500 λέξεων, η κάθε μια με αντίστοιχη συνοδεία ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας. Το επίπεδο σπουδών είναι εξαιρετικά αναβαθμισμένο, εξάλλου οι διδάσκοντες στον Ελληνικό Πολιτισμό είναι τα ίδια πρόσωπα που διδάσκουν στο συμβατικό των φιλοσοφικών σχολών. Οι ίδιοι αναφέρουν πως οι σπουδές στο ΕΑΠ αντιστοιχούν σε επίπεδο μεταπτυχιακής εκπαίδευσης. Μια ανάγνωση της διάρθρωσης του προγράμματος σπουδών και της αντιστοιχίας των μαθημάτων με τη φιλοσοφική θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις γιατί οι απόφοιτοι διεκδικούν δίκαια τη θέση τους στη δημόσια εκπαίδευση.ΥΓ: Μια και αναφέρεις τα αρχαία ή τα λατινικά, θα σου πω πως και οι νυν φιλόλογοι, από το ιστορικό αρχαιολογικό ουδέποτε διδάχθηκαν στο πανεπιστήμιο λατινικά, ωστόσο όμως τα διδάσκουν σήμερα στο σχολείο, χωρίς φόβο και πάθος!
Παράθεση από: fair_play στις Ιουλίου 20, 2009, 06:32:11 pmΓια άλλη μια φορά το lobby των φιλολόγων κτύπησε.Αυτή τη φορά στο ΕΑΠ.Στις 11 Ιουνίου με Προεδρικό Διάταγμα ( http://www2.eap.gr/frameset.jsp?locale=el , κάτω δεξιά Ανακοινώσεις -> Προς τους Φοιτητές του ΕΑΠ -> 6η κουκίδα) καθορίστηκαν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των τμημάτων:α) Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό,β) Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό,γ) Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός.Τα 2 τελευταία τμήματα απόκτησαν δικαίωμα διορισμού στην Δευτεροβάθμια Εκπ/ση.Εξαιρέθηκαν του δικαιώματος οι απόφοιτοι του Ελληνικού Πολιτισμού.Φοβήθηκαν μη χάσουν τις ωρίτσες τους οι Φιλόλογοι, πίεσαν και το κατάφεραν.Ντροπή σας κύριοι Φιλόλογοι.Έτσι μάθατε να δράττε, υπόγεια και παρασκηνιακά.Ντροπή και σε κείνους που γλείφετε και σας κάνουν τα χατήρια.Όταν λές : "Ντροπή σας κύριοι Φιλόλογοι.Έτσι μάθατε να δράττε, υπόγεια και παρασκηνιακά.Ντροπή και σε κείνους που γλείφετε και σας κάνουν τα χατήρια", αναφέρεσαι σε ΟΛΟΥΣ τους φιλολόγους ; Γιατί αν ανφέρεσαι σε όλους η ντροπή είναι μόνο δική σου ! Σου επιστρέφουν ΟΛΟΙ οι φιλόλογοι τις ύβρεις σου ...Επιτέλους, η ανοησία θα πρέπει να έχει κάποια όρια !
Για άλλη μια φορά το lobby των φιλολόγων κτύπησε.Αυτή τη φορά στο ΕΑΠ.Στις 11 Ιουνίου με Προεδρικό Διάταγμα ( http://www2.eap.gr/frameset.jsp?locale=el , κάτω δεξιά Ανακοινώσεις -> Προς τους Φοιτητές του ΕΑΠ -> 6η κουκίδα) καθορίστηκαν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των τμημάτων:α) Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό,β) Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό,γ) Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός.Τα 2 τελευταία τμήματα απόκτησαν δικαίωμα διορισμού στην Δευτεροβάθμια Εκπ/ση.Εξαιρέθηκαν του δικαιώματος οι απόφοιτοι του Ελληνικού Πολιτισμού.Φοβήθηκαν μη χάσουν τις ωρίτσες τους οι Φιλόλογοι, πίεσαν και το κατάφεραν.Ντροπή σας κύριοι Φιλόλογοι.Έτσι μάθατε να δράττε, υπόγεια και παρασκηνιακά.Ντροπή και σε κείνους που γλείφετε και σας κάνουν τα χατήρια.
...Για να συμπληρώσω τις προλαλήσασες , και όσοι ήμασταν στο φιλολογικό τμήμα διδαχθήκαμε κάμποσες ιστορίες (τουλάχιστον στα Γιάννενα που φοίτησα κι εγώ.)Σε σχέση με τις δεύτερες αναθέσεις, πιστεύω πως το θέμα είναι κατά κύριο λόγο οικονομικό. Για παράδειγμα ένας πρωτοδιόριστος ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07 σε μικρό επαρχιακό σχολείο δε συγκεντρώνει πάνω από 13 ώρες την εβδομάδα ακόμη κι αν τον στείλουν και σε δημοτικά. Οι υπόλοιπες 8 ώρες από τις 21 που πρέπει να έχει την εβδομάδα είναι... ό,τι περισσεύει στο σχολείο, από ιστορία, κείμενα ,ΚΠΑ έως γεωγραφία, ΣΕΠ κλπ.. Έτσι δε φορτώνονται με υπερωρίες οι παλιότεροι ούτε αναγκάζονται οι διευθύνσεις να προσλάβουν ωρομίσθιους ή και αναπληρωτές και είναι όλοι ευχαριστημένοι...
Όσον αφορά στο ανοικτό πανεπιστήμιο και τα μεταπτυχιακά που προσφέρει, μπορεί να γίνεται αξιόλογη δουλειά, αλλά δεν μπορούμε να τα εξισώσουμε με τα συμβατικά πανεπιστήμια. Η κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων πρέπει να αφορά στο αντικείμενο τους. Στο όνομα του κέρδους, δηλαδή, τους τοποθετούμε στην εκπαίδευση να κάνουν φιλολογικά μαθήματα; Εντάξει, θέλουν αύξηση της πελατείας, αλλά όχι και έτσι.
Τα παιδιά να δείτε πόσο δυσαρεστημένα είναι! Επιμένω ότι είναι ντροπή και από την πλευρά μας να επιχειρούμε να διδάξουμε ένα αντικείμενο που δεν το γνωρίζουμε με ελαφρά συνείδηση. Αφού είναι επιβεβλημένο να το διδάξεις, διάβασε λιγάκι προτού μπεις στην τάξη. Δεν ντρέπονται μερικοί να μπαίνουν στην τάξη απροετοίμαστοι και να διδάσκουν αναγιγνώσκοντας το βιβλίο και βάζοντας τα παιδιά να υπογραμμίζουν; .....
b]αλλα, και το αλλο που ακουσα?!!!! οτι δηλ επειδη του φιλολογικου εκαναν 1-2 μαθηματα παιδαγωγικης γνωριζουν και απο παιδαγωγικα και αρα ειμαι "ικανοι" να δωσουν, λιγη σοβαροτητα δεν βλεπτει[/b].