0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: fair_play στις Ιουλίου 21, 2009, 04:06:57 pmΑπάντηση: Επικάλυψη αντικειμένων με τους Φιλολόγους. (Προκύπτει με την κοινή λογική).Άρα ποιός πίεσε και πέτυχε τον αποκλεισμό: Οι άμεσα θιγόμενοι.Θιγόμενοι, τρόπος του λέγειν. Αν δηλαδή στον επόμενο ΑΣΕΠ προκηρύσσονταν 40 θέσεις Ελληνικού Πολιτισμούθα φούντωνε η ανεργία των Φιλολόγων;;;Αλλά τόση είναι η ξεφτίλα κάποιων.Τώρα, κάτι για πελάτες κλπ που είπαν ορισμένοι, τι να σχολιάσει κανείς. Κρυβόμαστε πίαω από το δάκτυλο μας.Προφανώς εσύ πιστεύεις ότι αντικείμενα τα οποία υποτίθεται ότι "αλληλοκαλύπτονται" μπορούν να διδαχτούν και από τους δύο. Εγώ όχι, και υποθέτω ότι δεν είμαι η μόνη. Η λογοτεχνία διδάσκεται από καθηγητή φιλόλογο, όχι απ' όποιον έχει κάνει μαθήματα λογοτεχνίας. Ένας νηπιαγωγός δηλ. που έχει επιλέξει λογοτεχνία από το φιλολογικό μπορεί και να τη διδάξει; Και δεν υποτιμώ σε καμία περίπτωση το έργο των νηπιαγωγών, απλά ένα παράδειγμα φέρνω.Καλύτερα να προσέχουμε λιγάκι όταν μιλάμε για ξεφτίλα, προσβάλλεις υπερβολικά μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Και μάλιστα με βάση ένα εντελώς αυθαίρετο συμπέρασμα. Αφού δεν αναγνωρίστηκε, θα φταίνε οι φιλόλογοι. Σκέφτηκες ότι μπορεί απλά να πρόκειται για αναντιστοιχία ανάμεσα στα αντικείμενα; Η ότι στη τελική υπάρχουν (αρκετά) τμήματα περισσότερο αρμόδια γι' αυτή τη δουλειά; Εσύ εξοργίζεσαι από το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζεται το πρόγραμμα, το "lobby" ενδεχομένως να εξοργίζεται από το γεγονός ότι θεωρητικές σπουδές χωρίς συγκεκριμένο επαγγελματικό σκοπό διεκδικούν να διδάσκουν αντικείμενα των φιλολόγων. Όταν ιδρύθηκε αυτό το τμήμα ποιο σκοπό υποτίθεται ότι θα υπηρετουσε; Και κυρίως, οι σπουδαστές του τι θεωρούσαν ότι θα κάνουν μετά, αφού δεν υπήρχε αναγνώριση; Όσο για τις πελατειακές σχέσεις τι σου φαίνεται περίεργο; Ένα πανεπιστήμιο που προσφέρει προγράμματα αναγνωρισμένα από τον ΑΣΕΠ θα έχει πολύ περισσότερους υποψήφιους φοιτητές. Εσύ σκέφτηκες ότι μπορεί η αναγνώριση να επιδιώχθηκε από το ΕΑΠ με στόχο το οικονομικό κέρδος;
Απάντηση: Επικάλυψη αντικειμένων με τους Φιλολόγους. (Προκύπτει με την κοινή λογική).Άρα ποιός πίεσε και πέτυχε τον αποκλεισμό: Οι άμεσα θιγόμενοι.Θιγόμενοι, τρόπος του λέγειν. Αν δηλαδή στον επόμενο ΑΣΕΠ προκηρύσσονταν 40 θέσεις Ελληνικού Πολιτισμούθα φούντωνε η ανεργία των Φιλολόγων;;;Αλλά τόση είναι η ξεφτίλα κάποιων.Τώρα, κάτι για πελάτες κλπ που είπαν ορισμένοι, τι να σχολιάσει κανείς. Κρυβόμαστε πίαω από το δάκτυλο μας.
Προφανώς εσύ πιστεύεις ότι αντικείμενα τα οποία υποτίθεται ότι "αλληλοκαλύπτονται" μπορούν να διδαχτούν και από τους δύο. Εγώ όχι, και υποθέτω ότι δεν είμαι η μόνη. Η λογοτεχνία διδάσκεται από καθηγητή φιλόλογο, όχι απ' όποιον έχει κάνει μαθήματα λογοτεχνίας.
Ως προς τη λογοτεχνία, το ίδιο ακριβώς γνωστικό αντικείμενο σε ύλη και περιεχόμενο έχεις διδαχθεί εσύ όπως και ένας απόφοιτος του ΕΑΠ , από τον ίδιο πανεπιστημιακό καθηγητή με εσένα, αλλά με τη διαφορά πως αυτός έχει εκπονήσει και 4 γραπτές εργασίες υπό την επίβλεψή του και έχει παρακολουθήσει και ευρωπαϊκή λογοτεχνία, άρα διαθέτει σφαιρικότερη γνώσει του αντικειμένου. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θα μπορούσε να διδάξει επαρκώς; Γιατί αμφιβάλεις ή αμφισβητείς ότι και κάποιοι άλλοι διαθέτουν επάρκεια εκτός από εσάς; Μήπως υπάρχει προκατάληψη; Γιατί αυτό διακρίνω. Στο ΕΑΠ, ξέρεις, ο καθηγητής δεν κάθεται σαν τον παραμυθά να τους διαβάζει και αυτοί να ροχαλίζουν....
Παράθεση από: AntreaEirini στις Ιουλίου 21, 2009, 04:38:36 pmΠροφανώς εσύ πιστεύεις ότι αντικείμενα τα οποία υποτίθεται ότι "αλληλοκαλύπτονται" μπορούν να διδαχτούν και από τους δύο. Εγώ όχι, και υποθέτω ότι δεν είμαι η μόνη. Η λογοτεχνία διδάσκεται από καθηγητή φιλόλογο, όχι απ' όποιον έχει κάνει μαθήματα λογοτεχνίας. Καλά συγγνώμη, ο Καθήγητης πώς προέκυψε, από παρθενογένεση?Δεν παρακολούθησε μαθήματα λογοτεχνίας, φιλοσοφίας κλπ?Εκτός αν υποστηρίζεις ότι στα σχολεία θα πρέπει να προσλαμβάνονται μόνο κάτοχοι διδακτορικού (αν αυτούς θεωρείς ως "καθηγητές" με την πλήρη έννοια του όρου).Καλά είναι να προσέχουμε τι λέμε για να μη βγάζουμε μόνοι τα μάτια μας γιατί μας διαβάζει και κόσμος.
Καθηγητής (στη δευτεροβάθμια) είναι όποιος διορίζεται στην εκπαίδευση.Ο αδιοριστός απόφοιτος είναι απλά πτυχιούχος.
Αλήθεια; Οσοι δηλαδή δουλεύουμε σε ιδαίτερα, φροντιστήρια, ωρομισθίες και αναπληρώσεις δεν είμαστε καθηγητές; Επίτρεψε μου να έχω την άποψη ότι είμαστε πολύ περισσότερο από πολλούς διορισμένους που γνωρίζω.
Γενικά, πιστευω πως το κάθε τμήμα θα πρέπει να κρίνεται με εξατομικευμένο τρόπο. Για ιστορικο- αρχαιολογικό που αναφέρεις η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να εντάσσεται τουλάχιστον στην ΠΕ02. Δεν το λέω αυτό για να μειώσω την αξία του απλώς πιστεύω ότι είναι άλλος ο χαρακτήρας του.