0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για το ΠΕ Ιστορικών Τέχνης (όποιος ξέρει την δυσκολία να ενταχθείς εκεί έχει μια ιδέα για τι πρόκειται) εντάσσεται όπως ακούγεται ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός, ο οποίος όμως διαθέτει υποχρεωτικά μαθήματα κορμού Ιστορίας της Τέχνης.
ΠΕ02 είναι απόφοιτοι της φιλοσοφικής. Δε θα έπρεπε να εντάσσεται το ιστορικό-αρχαιολογικό στους ΠΕ02; Για όνομα του θεού! Πληροφοριακά πάντα, το 1/3 των μαθημάτων που διδασκόμαστε είναι φιλολογικά (λατινικά, αρχαία, φιλοσοφία κτλ.). Πάντα πληροφοριακά, το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας στον ΑΣΕΠ το έχουν οι απόφοιτοι του ιστορικού-αρχαιολογικού. Τέλος, στα σχολεία διδάσκεται και ιστορία, μην το ξεχνάμε. Μήπως πρέπει να μας αφαιρεθεί και το δικαίωμα να κάνουμε ιστορία; Προφανώς, θα εννοείς ότι δεν πρέπει να μας αποκαλούν φιλολόγους. Μα ούτε και εμείς θέλουμε, γιατί απλά δεν είμαστε.
Ακριβώς αυτό εννοώ. Οχι δλδ μια ενιαία κατηγορία. ΠΧ οι φιλόλογοι αρχαία - λατινικά οι του ιστορικού- αρχαιολογικού ιστορία. Απλώς δίνω ένα παράδειγμα διαχωρισμού μαθηματωνΠροκειται ασφαλώς για προσωπική μου άποψη.
Παράθεση από: rodos5 στις Ιουλίου 22, 2009, 06:25:52 pmΑκριβώς αυτό εννοώ. Οχι δλδ μια ενιαία κατηγορία. ΠΧ οι φιλόλογοι αρχαία - λατινικά οι του ιστορικού- αρχαιολογικού ιστορία. Απλώς δίνω ένα παράδειγμα διαχωρισμού μαθηματωνΠροκειται ασφαλώς για προσωπική μου άποψη.Δηλαδή να μπουν και άλλοι, να χωριστούμε κιόλας! Έλεος!
Μια χαρά έγινε αυτό και στον ΠΕ04.
Στο ζήτημα που αναφέρεις για τη συγκεκριμένη επαγγελματική ταυτότητα που πρέπει να έχει ένα τμήμα προκειμένου να ενταχθεί σε μια ΠΕ δεν καταλαβαίνω αυτή την άποψη. Δλδ τι επαγγελματική ταυτότητα να έχει ένα Θεωρητικό τμήμα? Αυτή θα εξαρτάται πάντα από τα αντικείμενα που διδάσκεται και στα οποία διαθέτει κάποια επαγγελματική επάρκεια (όπως αποφασίζεται από τα αρμόδια όργανα: ΣΑΠΕ, Υπουργειο, Κοσμητεια κλπ).