*

Αποστολέας Θέμα: Το lobby των φιλολόγων κτύπησε στο ΕΑΠ  (Αναγνώστηκε 117549 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rodos5

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Το lobby των φιλολόγων κτύπησε στο ΕΑΠ
« Απάντηση #168 στις: Ιουλίου 23, 2009, 08:41:50 pm »
Το πολιτικό κόστος έγκειται στους πολυαριθμους φοιτητές και τους γονείς τους όταν μετά την ελεύθερη εισαγωγή τους, το κάθε Παν/μιο θα κρίνει πως δεν είναι πλέον όλοι  κατάλληλοι για τη συνέχιση των σπουδών τους.
Θα υπάρχει δηλ. μεγάλη απογοήτευση σε όσους εισήχθησαν ελεύθερα και έπειτα θα διαπιστώσουν πώς το σύστημα δεν επιτρέπει και την "ελεύθερη" αποφοίτηση αλλά θέτει υψηλά στάνταρντς λόγω του υψηλού επιπέδου σπουδών.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:46:41 »

Αποσυνδεδεμένος fair_play

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: Ιουλίου 23, 2009, 08:47:16 pm »
Στο ΕΑΠ, ξέρεις, ο καθηγητής δεν κάθεται σαν τον παραμυθά να τους διαβάζει και αυτοί να ροχαλίζουν....

Αγαπητή AntreaEirini έχεις δίκιο. Δυστυχώς έγώ στο δωρεάν Πανεπιστήμιο το έζησα το ροχαλητό.
Αν εσύ δεν το έζησες είσαι πολύ τυχερή.

ok, συμφωνώ. Πώς θέλεις να το λέω; Το "δωρεάν" ή το "άλλο"; Το διαχωρισμό εσύ τον ξεκίνησες. Νομίζω ότι η παραπάνω παράθεση των προηγούμενων λεγομένων σου το δείχνει ξεκάθαρα. Όπως και το εμπρηστικό θέμα που δημιούργησες.

Μην ανησυχείς αγαπητή μου.

Οι υπεύθυνοι για το αίσχος που θίγω στο θέμα αυτό δεν καταλαβαίνουν απο "εμπρηστικές" επιθέσεις.

Αντίθετα είναι στην ασφάλεια του καναπέ τους και βλέπουν εκ του μακρόθεν.

Επιπροσθέτως, έχουν και το θράσος να συμμερίζονται, να υπόσχονται, να δεσμεύονται (χα χα χα) κτλ.

Και όταν έρχεται η ώρα του απολογισμού χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, αποδίδουν σε άλλους ευθύνες και παίζουν το γνωστό παιχνίδι "Διαίρει και βασίλευε".

Αποσυνδεδεμένος Ευ-αγγελία

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Ιουλίου 23, 2009, 09:40:14 pm »

"Δεν χτυπάω έναν κλάδο στον οποίο ανήκουν αρκετοί υπέροχοι άνθρωποι. Κατηγορώ εκείνους τους ανάξιους των θέσεων τους, τους τηλεοπτικούς και mediaκούς αστέρες που δεν διστάζουν να παίζουν με τις ζωές ανθρώπων, μετρώντας κόστη και οφέλη, εξαργυρώνοντας ψήφους και αλληλοϋποστήριξη στις βρωμοδουλειές τους.

Για μένα όλοι αυτοί δεν αξίζουν να λέγονται ούτε φιλόλογοι ούτε επιστήμονες ούτε άνθρωποι.

Υ.Γ. Αυτή η παυλίτσα στο nickname σου μου αρέσει πολύ"

αγαπητέ fair_ play

Συμφωνώ τοτε οτι ειναι πολιτικό το παρασκήνιο,το αιώνιο πρόβλημα...Μαζί σου κ εγω!
Υ.Γ θέλω να ελπίζω οτι το όνομα μου θα φέρνει τύχη!!  ;)
"Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά"(Νίκος Καζαντζάκης)

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: Ιουλίου 23, 2009, 10:14:43 pm »
Υ.Γ θέλω να ελπίζω οτι το όνομα μου θα φέρνει τύχη!!  ;)

Να είσαι καλά λοιπόν και η τύχη να είναι μαζί σου!  :)

Και μαζί μας, για τη γρήγορη ώρα της δικαίωσης!  :)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:46:41 »

Αποσυνδεδεμένος unsettled

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Ιουλίου 24, 2009, 02:27:55 pm »
Ελένη, δεν βλέπω κάτι ανήθικο. Δουλεύεις και πληρώνεσαι για τον κόπο σου. Και καλά κάνεις!

Τώρα για την τιμή, όλα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης.

Κτύπα ψηλά. Δες τι θα απαντήσουν. Αν δεν βρούνε άλλον πιο φτηνά θα πάρεις τη δουλειά.

Με το καλό!

Ανήθικο δεν είναι να κάνει η κοπέλα εργασίες για άλλους και να πληρώνεται, ανήθικο είναι πως αυτοί που πληρώνουν αύριο θα λέγονται επιστήμονες και στο δικό μας κλάδο εκπαιδευτικοί. Μήπως διαφωνεί κανείς με αυτό;
Για να λέμε και τα δικά μας είναι το ίδιο ανήθικο ο αιώνιος φοιτητής κομματάρχης άσχετος να γίνεται λέκτορας ή καθηγητής σε σχολείο.
Αν κατακρίνουμε τον έναν πρέπει να κατακρίνουμε και τον άλλο.
Αν πάλι αφήνουμε την ηθική στην άκρη και σαν ανώτερη αξία σεβόμαστε τη δύναμη, επικροτώντας αυτούς που έχουν τη δύναμη να πληρώνουν και να παίρνουν πτυχία, δεν έχουμε το δικαίωμα να κατηγορούμε το λόμπυ των φιλολόγων που έχει τη δύναμη να κινηθεί παρασκηνιακά και συντεχνιακά και να αποκλείσει έστω και άδικα άλλους αποφοίτους.
Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Για να μην παρεξηγηθώ η άποψή μου είναι ότι οι απόφοιτοι του Ελληνικού Πολιτισμού πρέπει να έχουν το δικαίωμα να διδάξουν μαθήματα όπως λογοτεχνία, ιστορία και φιλοσοφία, με μόνη επιφύλαξη την έλλειψη παιδαγωγικών και το θέμα με τις έτοιμες εργασίες.

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Ιουλίου 24, 2009, 03:32:46 pm »
Τι από τα δύο σέβεσαι περισσότερο fair play;
Την ηθική οπότε μάλλον δεν κατάλαβα καλά την παράθεση από το παραπάνω post ή τη δύναμη ακυρώνοντας ο ίδιος όλες τις ηθικολογίες που γράφεις από την αρχή μέχρι το τέλος του θέματος που άνοιξες;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 24, 2009, 03:44:32 pm από unsettled »

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: Ιουλίου 24, 2009, 11:36:42 pm »
Το να θέλετε να ενταχθείτε σε έναν άλλο κλάδο δεν είναι και τόσο αθώο, όπως λεει και η marsa, γιατί θα σας δώσουν λίγα μαθήματα και για να συμληρώσετε ωράριο θα παίρνετε ώρες από ΠΕ02 που ήδη τους τα παίρνουν άλλοι ως δεύτερες αναθέσεις. 'Οσο για το ότι είστε διατεθειμένοι να τρέχετε και σε τρία σχολεία για να συμπληρωνετε ωράριο, αυτό πως θα γίνει στα νησιά; πετώντας;

Αγαπητέ Syllas,

Να σου δώσω μια αντιστοιχία: Από το τμήμα ΜΙΘΕ θα διοριστούν φέτος 6 άτομα συνολικά.

Δηλαδή 6x21=126 ώρες.

Ας πούμε ότι καλύπτουν τις μισές με τις αυτοδίκαιες αναθέσεις τους.

Περισσεύουν 63 ώρες. Θα πάρουν ρετάλια, θα πάνε δεξιά αριστερά και θα συμπληρώσουν ωράριο με την ψυχή στο στόμα.

Όμως, και πολύ καλώς, τους δόθηκε το Δ Ι Κ Α Ι Ω Μ Α να επιλέξουν αυτή την εργασιακή διέξοδο (Γολγοθά δηλαδή).

Κι αν δεις τα στατιστικά τους στον ΑΣΕΠ θα καταλάβεις ότι υπάρχουν πολλοί που είναι έτοιμοι για όλα.

Δεν μπορείς να συμπληρώσεις ωράρια από νησί σε νησί, όσο πρόθυμος και να είσαι. Αυτό σημαίνει ότι θα πάρετε ως δεύτερη ανάθεση μαθήματα που πρέπει να διδάσκουν οι του ΠΕ 02. Στο κάτω-κάτω μπορεί τα lobby των ξενόγλωσσών να σας εμπόδισαν για να μην τους πάρετε τις δέυτερες αναθέσεις και τρέχουν αυτοί από νησί σε νησί  ;D ;D). Και εγώ είμαι έτοιμη να πάω και σε 5 σχολεία αν μου πουνε ότι έχει στα πέντε από 4 ώρες το καθένα. Μα τι νομίζετε ότι οι ΠΕ02 δεν είναι πρόθυμοι να πάνε όπου τους στέιλουν, τι είναι κάτι κακομαθημένοι γκρινιάρηδες;

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #175 στις: Ιουλίου 25, 2009, 02:25:55 am »
Τι από τα δύο σέβεσαι περισσότερο fair play;
Την ηθική οπότε μάλλον δεν κατάλαβα καλά την παράθεση από το παραπάνω post ή τη δύναμη ακυρώνοντας ο ίδιος όλες τις ηθικολογίες που γράφεις από την αρχή μέχρι το τέλος του θέματος που άνοιξες;

Αγαπητέ "αβέβαιε",

Μπλέχτηκα. 'Ωστε ηθικολογίες έγραψα; Δηλαδή εσύ συμφωνείς με την στέρηση δικαιωμάτων από ομάδες του πληθυσμού πρός όφελος άλλων ομάδων; Αυτό είναι ηθική για σένα;

Κι όσο για τη δύναμη που αναφέρεις. Το χρήμα όπως όλοι γνωρίζουμε είναι το κλειδί που ανοίγει πολλές πόρτες. Διαφωνείς;

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Ιουλίου 25, 2009, 02:41:08 am »
.... Μα τι νομίζετε ότι οι ΠΕ02 δεν είναι πρόθυμοι να πάνε όπου τους στέιλουν, τι είναι κάτι κακομαθημένοι γκρινιάρηδες;

Αγαπητή Syllas,

Μια χαρά είναι οι ΠΕ02, συμφωνώ.

Να ξέρεις όμως πως όλοι οι καλοί χωράνε.

Και εσείς οι ΠΕ02 και οι ξενόγλωσσοι.

Και οι 12 ΜΙΘΕ που πάλεψαν και κέρδισαν με την αξία τους τη θέση τους στην Εκπαίδευση. (Μπράβο παιδιά!)

Και οι ελάχιστοι πρωτοπόροι του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Πολιτισμού που θα διοριστούν με τον επόμενο ΑΣΕΠ.

Πίστεψε με! Η διαμάχη δεν είναι μεταξύ μας. Είναι εναντίον αυτών που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. (Ξέρει ο ποιητής!)

Υ.Γ. Συγνώμη που σου άλλαξα φύλο σε προηγούμενα post. To όνομα σου βλέπεις...

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Ιουλίου 25, 2009, 12:20:30 pm »
Το unsettled μπορεί να ερμηνευτεί ως αβέβαιος, ανισόρροπος και ανήσυχος. Προτιμάω το τελευταίο και με αυτή την ερμηνεία το χρησιμοποιώ. Αγαπητέ "ανήσυχε" λοιπόν.

Είπες: "Δυστυχώς φίλε μου, την ανηθικότητα τη φέρνει η ζήτηση και όχι η προσφορά." και "Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι να τις αγοράσουν. Και πάντα θα υπάρχουν, το ξέρεις καλά." (Τις έτοιμες εργασίες)

Συμφωνούμε απόλυτα! Μην ξεχνάς ότι αυτοί που πληρώνουν για τις εργασίες αύριο θα λέγονται εκπαιδευτικοί.

Πώς μπορείς να μην αντιδράς σε αυτή την αδικία αλλά να αντιδράς μόνο στον αποκλεισμό των αποφοίτων του Ελληνικού Πολιτισμού; Μήπως εσύ φοράς συντεχνιακές παρωπίδες; Δεν μπορείς να είσαι ανεκτικός στην πρώτη αδικία (όπως φάνηκε από το μήνυμά σου προς την Ελένη) και την ίδια στιγμή να εξαπολύεις μύδρους εναντίον της δεύτερης. Ή είσαι εναντίον της χρήσης δόλιων μέσων ή όχι. Η απόφασή σου όμως πρέπει να ισχύει για όλες τις περιπτώσεις. Δεν μπορείς να βάλεις την αδικία σε ζυγαριά και να πεις ότι ανέχομαι μια άδικη κατάσταση την ώρα που γράφω πύρινους λόγους εναντίον μίας άλλης. Με αυτόν τον τρόπο ακυρώνεις μόνος σου τους πύρινούς σου λόγους και χάνεις το κύρος σου.

Πώς μπορείς να λες ότι είσαι υπέρ της αξιοκρατίας όταν δίνεις συμβουλές του στυλ Ελένη γερά παρ' τους τα λεφτά (δεν το είπες έτσι, ας μου επιτρέψεις το γηπεδικό ύφος. Αν σε ενοχλεί η πρόταση, ανακαλώ. Πάντως το νόημα αυτό ήταν) συντηρώντας μια αρρωστημένη κατάσταση; Δεν το βλέπεις ότι υπάρχει μία λογική αντίφαση σε αυτό;

Είπες: "Κι όσο για τους πελάτες της τι να σου πώ. Ευτυχώς την πόρτα του ΑΣΕΠ δεν την ανοίγει το χρήμα."
Δηλαδή να έχουν το δικαίωμα να δώσουν και ΑΣΕΠ; Δεν έιναι αναγκαία η θέσπιση αυστηρότατων ελέγχων ώστε αυτοί να διαγράφονται και να μην φτάνουν στο πτυχίο και στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 25, 2009, 03:23:51 pm από unsettled »

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: Ιουλίου 25, 2009, 12:32:30 pm »
.... Μα τι νομίζετε ότι οι ΠΕ02 δεν είναι πρόθυμοι να πάνε όπου τους στέιλουν, τι είναι κάτι κακομαθημένοι γκρινιάρηδες;

Αγαπητή Syllas,

Μια χαρά είναι οι ΠΕ02, συμφωνώ.

Και οι 12 ΜΙΘΕ που πάλεψαν και κέρδισαν με την αξία τους τη θέση τους στην Εκπαίδευση. (Μπράβο παιδιά!)

Και οι ελάχιστοι πρωτοπόροι του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Πολιτισμού που θα διοριστούν με τον επόμενο ΑΣΕΠ.

Πίστεψε με! Η διαμάχη δεν είναι μεταξύ μας. Είναι εναντίον αυτών που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. (Ξέρει ο ποιητής!)

Υ.Γ. Συγνώμη που σου άλλαξα φύλο σε προηγούμενα post. To όνομα σου βλέπεις...
Πόσοι καλοί χωράνε σε 480 θέσεις;
Φυσικά και για τις λίγες θέσεις φταίει το υπεπθ και όλες αυτές οι κυβερνήσεις που φροντιζουν να μειώνεται σε 2,5% τα χρήματα για την παιδεία. Όταν όμως οι ξενόγλωσσοι πχ γερμανικών έχουν 400 θέσεις για 2000 υποψήφιους και όλοι δουλεύουν στη δημόσια εκπαίδευση δεν μπορώ να δεχτώ ότι χωράνε και αυτοί στους λιγοστούς 720 φιλολόγους. Τους δίνουν τόσες θέσεις και πρέπει να παίρνουν δεύτερες αναθέσεις από ΠΕ02; Γιατί ένας απόφοιτος του γερμανικού μπορεί να διδάσκει ιστορία (μπορέι τώρα λέμε  >:() και δεν μπορώ εγώ να διδάσκω γαλλικά με το sorbonne στη δημόσια εκπαίδευση για να συμπληρώνω ωράριο;
1000 καλοί δεν χωράνε σε 720. Γι' αυτό και πολλοί καλοί μένουν εκτός.

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: Ιουλίου 25, 2009, 01:56:11 pm »
Από το τμήμα ΜΙΘΕ θα διοριστούν φέτος 6 άτομα συνολικά. ...........Κι αν δεις τα στατιστικά τους στον ΑΣΕΠ θα καταλάβεις ότι υπάρχουν πολλοί που είναι έτοιμοι για όλα.
Θέλω να σε ενημερώσω ότι τα στατιστικά επιτυχίας του μιθε ήταν πολύ καλύτερα από τα δικά μας!

Τα  μαθήματα που θα διδάξουν είναι μαθήματα που μέχρι πρώτινος τα είχαν φιλόλογοι ως α ανάθεση.
Εκεί που όλοι συμφωνούν ότι ο κλάδος φιλολόγων είναι ένας κορεσμένος κλάδος πώς ζητάνε να μπουν επιπλέον ειδικότητες που θα πάρουν φιλολογικά μαθήματα;Και μάλιστα ειδικότητες που κατά τη γνώμη μ ου δεν έχουν επαρκή κατάρτιση για τα μαθήματα που τελικά θα διδάξουν!

Ξέρεις κάτι;Κανένας ξενόγλωσσος δε χωράει κατά τη γνώμη μου στα φιλολογικά μαθήματα.Γι'αυτό τα παιδιά μας δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν τις δύο εθνικές μας γιορτές...Κ αυτό είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί αρκετά!

Ακούστηκε η άποψη περί του να διδάσκουν φιλοσοφία οι του εαπ..Ερώτηση:Από που και ως πού?Τόσοι απόφοιτοι φιλοσοφικών σχολών άδικα σπούδασαν?Μήπως να πάρουν και τα λατινικά αφού ανήκουν σε μια αρχαία ευρωπαική γλώσσα?

Δεν είπα να μη δουλέψουν αλλά πείτε μου όσοι υποστηρίζεται ότι πρέπει να διοριστούν άμεσα στην εκπαίδευση...Οι κοινωνιολόγοι π.χ γιατί να δίνουν ασπαιτε κ αυτοί όχι;Μήπως η σχολή τους παρέχει και παιδαγωγική κατάρτιση;

Δεν είναι μεταξύ μας η διαμάχη;Εμένα γιατί μου δίνει άλλη εντύπωση αυτό το μήνυμα:

Για άλλη μια φορά το lobby των φιλολόγων κτύπησε.
........
Φοβήθηκαν μη χάσουν τις ωρίτσες τους οι Φιλόλογοι, πίεσαν και το κατάφεραν.

Ντροπή σας κύριοι Φιλόλογοι.

Έτσι μάθατε να δράττε, υπόγεια και παρασκηνιακά.

Ντροπή και σε κείνους που γλείφετε και σας κάνουν τα χατήρια.
Αυτή δεν είναι διαμάχη με όσους αποφασίζουν.Αν ήθελες να τα βάλεις μαζί τους ας απαιτούσες να μη δημιουργηθούν άλλα "εμπορικά" και μόνο τμήματα...Αυτό είναι άδικη λασπολογία κατά των φιλολόγων και απαξίωση του προσωπικού τους αγώνα...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 25, 2009, 01:58:34 pm από maryk »
ΠΕ02

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #180 στις: Ιουλίου 25, 2009, 03:01:28 pm »
"Ακούστηκε η άποψη περί του να διδάσκουν φιλοσοφία οι του εαπ..Ερώτηση:Από που και ως πού?Τόσοι απόφοιτοι φιλοσοφικών σχολών άδικα σπούδασαν?Μήπως να πάρουν και τα λατινικά αφού ανήκουν σε μια αρχαία ευρωπαική γλώσσα?"

Είμαι ΠΕ02 και υποστηρίζω την άποψη με το σκεπτικό ότι οι απόφοιτοι του Ελληνικού Πολιτισμού διδάσκονται πέντε υποενότητες φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο. Μπορεί να μην έχουν τόσα μαθήματα φιλοσοφίας όσα οι απόφοιτοι της κατεύθυνσης Φιλοσοφίας του ΦΠΨ, έχουν όμως τα ίδια με τους αποφοίτους κατεύθυνσης Ψυχολογίας του ίδιου τμήματος, οι οποίοι είναι ικανοί να διδάξουν το αντικείμενο. Η άποψή μου είναι ότι η γνώση δεν είναι μονοπώλιο κανενός. Δε νιώθω ότι σπούδασα άδικα επειδή υπάρχει ένα ακόμα τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών πανεπιστημιακού επιπέδου. Αν είναι δυνατόν!

Για τα λατινικά, τα αρχαία και την έκθεση έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν διεκδικούν το δικαίωμα διδασκαλίας αυτών των μαθημάτων και γι' αυτό δεν διεκδικούν την ένταξή τους στους ΠΕ02. Σίγουρα θα είναι πολύ άδικο για μας να διδάξουν άλλοι αυτά τα μαθήματα, δεν είναι άδικο όμως να αποκλέιονται από την εκπαίδευση και αυτοί που έχουν κάνει τόσα μαθήματα ιστορίας, λογοτεχνίας και φιλοσοφίας;

Για την έλλειψη παιδαγωγικής κατάρτισης με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο και έχει επισημανθεί από πολλούς συναδέλφους. Οι ίδιοι οι απόφοιτοι του ΕΑΠ ζητάνε να ενταχτούν παιδαγωγικά μαθήματα στο πρόγραμμα σπουδών τους. Μέχρι τότε η ΑΣΠΑΙΤΕ κατά τη γνώμη μου είναι αναγκαία ώστε να αποκτήσουν παιδαγωγική κατάρτιση.

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: Ιουλίου 25, 2009, 03:18:11 pm »
Είμαι ΠΕ02 και υποστηρίζω την άποψη με το σκεπτικό ότι οι απόφοιτοι του Ελληνικού Πολιτισμού διδάσκονται πέντε υποενότητες φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο. Μπορεί να μην έχουν τόσα μαθήματα φιλοσοφίας όσα οι απόφοιτοι της κατεύθυνσης Φιλοσοφίας του ΦΠΨ, έχουν όμως τα ίδια με τους αποφοίτους κατεύθυνσης Ψυχολογίας του ίδιου τμήματος, οι οποίοι είναι ικανοί να διδάξουν το αντικείμενο.
Ξέρεις πόσα τμηματα αναγνωρισμένα ως πε02 διδάσκονται περισσότερη φιλοσοφία;
ΠΕ02

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182628
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653