0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το γνωρίζω ότι μόνο ο Ελληνικός Πολιτισμός έχει αποκλειστεί από την εκπαίδευση. Παρέλειψα να το γράψω γιατί αναφέρεται συνέχεια σε όλα τα προηγούμενα posts.Το τμήμα όπως έχουμε ήδη πει δεν έχει μαθήματα παιδαγωγικών στο πρόγραμμα σπουδών του http://www.eap.gr/programmes/diarthrosi/elp.htmΌμως ούτε ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός έχει μαθήματα παιδαγωγικών http://www.eap.gr/programmes/diarthrosi/epo_new_dia_04_05.htmΔιόρθωσέ με αν κάνω λάθος ή αν έχει ανανεωθεί το πρόγραμμα σπουδών. Ευχαριστώ.
Το να θέλετε να ενταχθείτε σε έναν άλλο κλάδο δεν είναι και τόσο αθώο, όπως λεει και η marsa, γιατί θα σας δώσουν λίγα μαθήματα και για να συμληρώσετε ωράριο θα παίρνετε ώρες από ΠΕ02 που ήδη τους τα παίρνουν άλλοι ως δεύτερες αναθέσεις. 'Οσο για το ότι είστε διατεθειμένοι να τρέχετε και σε τρία σχολεία για να συμπληρωνετε ωράριο, αυτό πως θα γίνει στα νησιά; πετώντας;
.....,αλλα αγαπητέ φιλε fairplay μη χτυπάς κ εσυ εναν κλάδο που εχει πληγεί κ απαξιωθεί τοσο πολυ απο το ελληνικό κράτος..
Αγαπητή φίλη,ως απόφοιτος του τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού του ΕΑΠ θα ήθελα να σε ενημερώσω πως υπάρχουν πολλές περιπτώσεις φοιτητών, οι οποίοι στα 18 τους έδωσαν Πανελλαδικές εξετάσεις για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες. Λόγοι οικονομικοί τους εμπόδισαν να παρακολουθήσουν μαθήματα φροντηστηρίου ή αντίστοιχα οικογενειακές αντιξοότητες, να διεκπεραιώσουν τις σπουδές τους σε επαρχιακή πόλη. Έτσι, δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, παρά τις επίπονες προσπάθειες που κατέβαλαν. Θα σου θυμήσω πως πριν 20 χρόνια οι φιλοσοφικές σχολές δεν είχαν τις βάσεις που έχουν σήμερα, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός. Προσωπικά, έδινα Πανελλαδικές επί τρία συνεχή χρόνια με στόχο τη Φιλοσοφική Αθηνών και με απολυτήριο Άριστα, χωρίς αποτέλεσμα όμως, καθώς δεν μπορούσα να ξενιτευτώ σε άλλη πόλη. Πολύ αργότερα, μου δόθηκε η δυνατότητα να σπουδάσω στο ΕΑΠ. Το ότι κληρώθηκα ωστόσο, δεν συνιστά για μένα τύχη, αλλά μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μου. Δεν σημαίνει δηλαδή πως αυτοί που κληρώνονται, ντε και καλά, υπήρξαν ρέμπελοι στην προηγούμενη ζωή τους. Το αντίθετο μάλιστα! Κόπιασαν κι αυτοί, όπως εσείς, σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, εφόσον δεν πρόκειτο για 18άρηδες εφήβους αλλά 35άρηδες οικογενειάρχες και εργαζόμενους. Η διαδικασία δε περάτωσης των σπουδών εντός του Πανεπιστημίου απαιτεί τεράστιες και επίπονες προσπάθειες. Αυτός που κατορθώνει να φτάσει στο τέρμα, δεν τερματίζει αβασάνιστα, επειδή εισήλθε με κλήρωση ή με μέσον, όπως ισχυρίζεσαι. Τα ρουσφέτια θα τα βρεις στους κόλπους των δημοσίων πανεπιστημίων που για να γίνει κανείς δεκτός σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα πρέπει να έχει τον πανεπιστημιακό μπάρμπα! Θα επισημάνω επίσης, πως το γεγονός ότι πλήρωνα τα δίδακτρά μου μόνη μου επί 4 χρόνια με καθιστά υπερήφανη, καθώς προσωπικά ανέλαβα τα έξοδα των σπουδών μου, χωρίς να περιμένω τον μπαμπάκα μου να με συνδράμει. Το ότι θίγεις το θέμα των διδάκτρων ως μέσο απόκτησης του πτυχίου είναι τουλάχιστον προσβλητικό...Καταβάλαμε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια πληρώνοντας αναγκαστικά, χωρίς να απολαμβάνουμε το ευεργέτημα της δημόσιας δωρεάν παιδείας όπως εσείς, καθώς δεν μπορούσαμε να πράξουμε αλλιώς. Ε μην κατηγορούμαστε λοιπόν και για καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, για ρουσφέτια, κ.λ.π., γιατί αυτό παραπάει! Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει...
.... εγώ θεωρώ ασέβεια τις δηλώσεις του αγαπητού σου fair play για το δημόσιο πανεπιστήμιο......
......ο τρόπος εισαγωγής ή το ποσό των εξοδών που δαπανά ένας φοιτητής δεν επηρεάζουν την ποιότητα των ακαδημαϊκών του γνώσεων όταν αυτός αποφοιτήσει........
....Προσωπικά είμαι υπέρ της καθολικής ελεύθερης εισαγωγής σε όλα τα ΑΕΙ και από εκεί να γίνεται το ξεσκαρτάρισμα.
Εγώ κατηγόρησα πουθενά το "δημόσιο" Πανεπιστήμιο;Παράθεση από: fair_play στις Ιουλίου 22, 2009, 01:03:20 pmΩς προς τη λογοτεχνία, το ίδιο ακριβώς γνωστικό αντικείμενο σε ύλη και περιεχόμενο έχεις διδαχθεί εσύ όπως και ένας απόφοιτος του ΕΑΠ , από τον ίδιο πανεπιστημιακό καθηγητή με εσένα, αλλά με τη διαφορά πως αυτός έχει εκπονήσει και 4 γραπτές εργασίες υπό την επίβλεψή του και έχει παρακολουθήσει και ευρωπαϊκή λογοτεχνία, άρα διαθέτει σφαιρικότερη γνώσει του αντικειμένου. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θα μπορούσε να διδάξει επαρκώς; Γιατί αμφιβάλεις ή αμφισβητείς ότι και κάποιοι άλλοι διαθέτουν επάρκεια εκτός από εσάς; Μήπως υπάρχει προκατάληψη; Γιατί αυτό διακρίνω. Στο ΕΑΠ, ξέρεις, ο καθηγητής δεν κάθεται σαν τον παραμυθά να τους διαβάζει και αυτοί να ροχαλίζουν....
Ως προς τη λογοτεχνία, το ίδιο ακριβώς γνωστικό αντικείμενο σε ύλη και περιεχόμενο έχεις διδαχθεί εσύ όπως και ένας απόφοιτος του ΕΑΠ , από τον ίδιο πανεπιστημιακό καθηγητή με εσένα, αλλά με τη διαφορά πως αυτός έχει εκπονήσει και 4 γραπτές εργασίες υπό την επίβλεψή του και έχει παρακολουθήσει και ευρωπαϊκή λογοτεχνία, άρα διαθέτει σφαιρικότερη γνώσει του αντικειμένου. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θα μπορούσε να διδάξει επαρκώς; Γιατί αμφιβάλεις ή αμφισβητείς ότι και κάποιοι άλλοι διαθέτουν επάρκεια εκτός από εσάς; Μήπως υπάρχει προκατάληψη; Γιατί αυτό διακρίνω. Στο ΕΑΠ, ξέρεις, ο καθηγητής δεν κάθεται σαν τον παραμυθά να τους διαβάζει και αυτοί να ροχαλίζουν....
Παρεμπιπτόντως, το ΕΑΠ είναι δημόσιο Πανεπιστήμιο όπως και τα άλλα. Τι διαχωρισμός είναι αυτός που κάνεις;Δηλαδή το ΕΑΠ επειδή έχει δίδακρα δεν είναι δημόσιο;;; Τόσα Μεταπτυχιακά που έχουν δίδακτρα που γίνονται;