*

Αποστολέας Θέμα: Το lobby των φιλολόγων κτύπησε στο ΕΑΠ  (Αναγνώστηκε 117545 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gringa

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Το lobby των φιλολόγων κτύπησε στο ΕΑΠ
« Απάντηση #182 στις: Ιουλίου 25, 2009, 03:30:52 pm »
Θεωρώ πως μαθήματα όπως η Φιλοσοφία ή η Λογοτεχνία δεν είναι ανεξάρτητα από τη γλώσσα. Είναι επιστήμες και αντικείμενα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη γλωσσική καλλιέργεια και μελέτη. Γι' αυτό άλλωστε υπάρχει αυτή η μεγάλη γκάμα μαθημάτων στα Πανεπιστήμια, για να μπορεί κανείς να έχει μία σφαιρικότερη εικόνα της Φιλολογίας.

Και άντε, εγώ σου λέω ότι μπαίνουν στα σχολεία να διδάξουν Λογοτεχνία. Η ελληνική Λογοτεχνία δεν είναι μόνο ο Παλαμάς και ο Σεφέρης (τυχαία ονόματα). Είναι και ο Ροϊδης, ο Παπαδιαμάντης, ο Κοραής, ο Μαυροκορδάτος. Δεν είμαι σίγουρη ότι μπορούν να διδαχθεί το μάθημα της Λογοτεχνίας χωρίς ένα γενικότερο "κλασικό" γλωσσικό υπόβαθρο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:43:43 »

Αποσυνδεδεμένος unsettled

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: Ιουλίου 25, 2009, 03:39:28 pm »
Το ξέρω μιας και τελείωσα την κατεύθυνση Φιλοσοφίας του ΦΠΨ Αθηνών  : ;)
Οι κατευθύνσεις Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής όμως δεν είχαν τόσα μαθήματα φιλοσοφίας όσα εμείς. Οι της Ψυχολογίας είχαν τέσσερα μαθήματα φιλοσοφίας στο πρόγραμμα σπουδών τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να διδάξουν φιλοσοφία. Το ίδιο πιστεύω και για τους αποφοίτους του Ελληνικού Πολιτισμού.
Άλλωστε, όπως είπε και ο Πελέ(γρίνης) στην τελετή ορκωμοσίας, το πανεπιστήμιο σου δίνει τις βασικές γνώσεις και τη μεθοδολογία, από κει και πέρα όλα είναι θέμα προσωπικής δουλειάς.

Σόρρυ gringa, το μήνυμα πήγαινε για τη maryk
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 25, 2009, 03:42:08 pm από unsettled »

Αποσυνδεδεμένος gringa

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: Ιουλίου 25, 2009, 03:54:51 pm »

Σόρρυ gringa, το μήνυμα πήγαινε για τη maryk

No problem! ;)

Αποσυνδεδεμένος fair_play

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #185 στις: Ιουλίου 25, 2009, 04:44:00 pm »
....
Πώς μπορείς να μην αντιδράς σε αυτή την αδικία αλλά να αντιδράς μόνο στον αποκλεισμό των αποφοίτων του Ελληνικού Πολιτισμού; Μήπως εσύ φοράς συντεχνιακές παρωπίδες; Δεν μπορείς να είσαι ανεκτικός στην πρώτη αδικία (όπως φάνηκε από το μήνυμά σου προς την Ελένη) και την ίδια στιγμή να εξαπολύεις μύδρους εναντίον της δεύτερης. Ή είσαι εναντίον της χρήσης δόλιων μέσων ή όχι. Η απόφασή σου όμως πρέπει να ισχύει για όλες τις περιπτώσεις. Δεν μπορείς να βάλεις την αδικία σε ζυγαριά και να πεις ότι ανέχομαι μια άδικη κατάσταση την ώρα που γράφω πύρινους λόγους εναντίον μίας άλλης. Με αυτόν τον τρόπο ακυρώνεις μόνος σου τους πύρινούς σου λόγους και χάνεις το κύρος σου.
......

Αγαπητέ ανήσυχε,

Ασφαλώς και είμαι κάθετα εναντίον της χρήσης δόλιων μέσων. Όμως υπάρχει μια άλλη παράμετρος. Λέγεται ελεύθερη βούληση.

Δεν μπορώ να επιβάλλω σε κάποιον την άποψη μου. Την εκφράζω και αν θέλει συμφωνεί.

Όμως, όποιος μπορεί να πάρει πτυχίο από την πίσω πόρτα θα το κάνει, είτε το θέλουμε είτε όχι.

Είχα ακούσει μια ιστορία ότι οι φοιτητές στη Γαλλία γράφουν εξετάσεις χωρίς επιτήρηση. Και δεν διανοούνται να αντιγράψουν.

Σκέψου να γινόταν αυτό στην Ελλάδα.  :D .

Διαφωνώ κάθετα με τη χρήση δόλιων μέσων αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο.

Π.χ. διαφωνώ κάθετα με τα παράθυρα στους διορισμούς. Τι να κάνω παραπάνω; Δες τώρα τι γίνεται με την Ειδική Αγωγή. Ποιοί έμαθαν για τα σεμινάρια που θα τους εξασφαλίσουν μόνιμο διορισμό εις βάρος πολλών αξιότερων συναδέλφων που δεν είχαν την υπόγεια πληροφόρηση;

Οι πιο πολλοί θα τους πουν ξύπνιους και θα ήθελαν πολύ να είναι στη θέση τους.

Σκέψου και το εξής: Ένας διεφθαρμένος φορέας εξουσίας διαφθείρει χιλιάδες πολίτες. Ένας διεφθαρμένος πολίτης (όπως ο υποψήφιος πελάτης της Ελένης) ποιόν διαφθείρει;

.... Πώς μπορείς να λες ότι είσαι υπέρ της αξιοκρατίας όταν δίνεις συμβουλές του στυλ Ελένη γερά παρ' τους τα λεφτά (δεν το είπες έτσι, ας μου επιτρέψεις το γηπεδικό ύφος. Αν σε ενοχλεί η πρόταση, ανακαλώ. Πάντως το νόημα αυτό ήταν) συντηρώντας μια αρρωστημένη κατάσταση; Δεν το βλέπεις ότι υπάρχει μία λογική αντίφαση σε αυτό; .....

Όχι. Το lobby χειρίζεται τις τύχες χιλιάδων ανθρώπων παίζοντας παιχνίδια δύναμης, χρήματος και εξουσίας. Και επηρεάζουν τις τύχες όλων, άξιων και ανάξιων.

Η Ελένη κάνει μια συμφωνία για το αντίτιμο του ιδρώτα της. Και οι πελάτες της σαφώς δεν ανήκουν στους άξιους.

Είπες: "Κι όσο για τους πελάτες της τι να σου πώ. Ευτυχώς την πόρτα του ΑΣΕΠ δεν την ανοίγει το χρήμα."
Δηλαδή να έχουν το δικαίωμα να δώσουν και ΑΣΕΠ; Δεν έιναι αναγκαία η θέσπιση αυστηρότατων ελέγχων ώστε αυτοί να διαγράφονται και να μην φτάνουν στο πτυχίο και στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ;

Οι αυστηρότατοι έλεγχοι υπάρχουν, ως θεσμός. Ενίοτε εφαρμόζονται κιόλας. Στο ΕΑΠ έχουν πιαστεί και αποβληθεί κάποιοι φοιτητές. Πάντως οι φελλοί δεν πάνε μέσω ΑΣΕΠ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:43:43 »

Αποσυνδεδεμένος rodos5

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: Ιουλίου 25, 2009, 07:58:23 pm »
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 25, 2009, 08:00:04 pm από rodos5 »

Αποσυνδεδεμένος unsettled

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: Ιουλίου 26, 2009, 11:12:56 am »
.... Πώς μπορείς να λες ότι είσαι υπέρ της αξιοκρατίας όταν δίνεις συμβουλές του στυλ Ελένη γερά παρ' τους τα λεφτά (δεν το είπες έτσι, ας μου επιτρέψεις το γηπεδικό ύφος. Αν σε ενοχλεί η πρόταση, ανακαλώ. Πάντως το νόημα αυτό ήταν) συντηρώντας μια αρρωστημένη κατάσταση; Δεν το βλέπεις ότι υπάρχει μία λογική αντίφαση σε αυτό; .....

Όχι. Το lobby χειρίζεται τις τύχες χιλιάδων ανθρώπων παίζοντας παιχνίδια δύναμης, χρήματος και εξουσίας. Και επηρεάζουν τις τύχες όλων, άξιων και ανάξιων.

Άρα το lobby των φιλολόγων, δηλαδή το συνδικαλιστικό τους όργανο, είναι η αιτία που η αξιοκρατία έχει γίνει ουτοπία, αφού όλοι μαζί, άξιοι και ανάξιοι, βράζουμε στο καζάνι που ανακατεύει με τις κουτάλες του το lobby των φιλολόγων.

Είναι η άποψή σου. Καθένας μπορεί να διαβάσει το θέμα και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: Αυγούστου 10, 2009, 01:54:43 pm »
alfavita.gr: Ποια μαθήματα μπορούν να διδάξουν στο σχολείο οι απόφοιτοι   του ΠΣ «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του ΕΑΠ σύμφωνα με απόφαση της Κοσμητείας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Κοσμητεία Σ.Α.Σ.
Σαχτούρη 23
262 22 ΠΑΤΡΑ
Τηλ. 2610-367431 Πάτρα, 7/7/2009
Fax 2610-367427 Αρ.Πρωτ.- Σ.Α.Σ.: 292
e-mail: alexandri@eap.gr

Προς το Δ.Σ. της
Ένωσης φοιτητών και αποφοίτων του ΠΣ ΕΛΠ
«Εκαταίος»

Κοινοποίηση:
Τμήμα Εκπαίδευσης

Σε απάντηση των με αριθμ. πρωτ. 23/30-6-2009 και 24/30-6-2009 επιστολών σας, σας γνωρίζουμε ότι:
Α) Σε ό,τι αφορά τα μαθήματα που δυνητικά μπορούν να διδάξουν οι απόφοιτοι του ΠΣ «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό», η απόφαση της Κοσμητείας (συνεδρίαση 72η /1-7-2009) είναι η εξής: οι απόφοιτοι του ΠΣ «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» έχουν επάρκεια να διδάξουν τα εξής μαθήματα:

Στο Γενικό Λύκειο:
1. Στην
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος anthios

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • πάμε γι' άλλα..
    • Προφίλ
« Απάντηση #189 στις: Αυγούστου 10, 2009, 07:58:03 pm »
Τι σημαίνει αυτό ρε παιδιά; Η έγκριση από την κοσμητεία είναι κάτι σαν προέγκριση ώστε να δικαιούνται να δώσουν στο διαγωνισμό;

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #190 στις: Αυγούστου 10, 2009, 08:04:36 pm »
 Σόρι αλλά διδασκονται σε κάποιο Λύκειο στην Ελλάδα τα παραπάνω μαθήματα; ή θα προσλάμβανονται μόνο ως ωρομίσθιοι αν  κι εφόσον κάποιοι μαθητές επιλέξουν τα μαθήματα αυτά ως επιλογής;  ??? ??? Μπας και τους βάλουν κι αυτούς στους ΠΕ02 και τρέχουμε πάλι;
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: Αυγούστου 11, 2009, 01:35:42 am »
Τι σημαίνει αυτό ρε παιδιά; Η έγκριση από την κοσμητεία είναι κάτι σαν προέγκριση ώστε να δικαιούνται να δώσουν στο διαγωνισμό;
Μπας και τους βάλουν κι αυτούς στους ΠΕ02 και τρέχουμε πάλι;

Είναι μια γνωμοδότηση από την κοσμητεία. Την είχα παραθέσει κι εγώ μερικές σελίδες πίσω (είπαμε να κοιτάμε και τις προηγούμενες σελίδες, bikini -δε σε "μαλώνω"  :P:)
http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=13331.msg188725#msg188725
Το αν θα τους δοθούν επαγγελματικά δικαιώματα στην εκπαίδευση θα αποφασιστεί από το Συμβούλιο των Πρυτάνεων, από το Π.Ι. και στη συνέχεια από το ΥΠΕΠΘ. Πάντως, απ' ό,τι είπαν στις προηγούμενες σελίδες, δε ζητάνε να ενταχθούν στους ΠΕ02. Μπορεί όμως, να τους δοθούν ως β΄ανάθεση κάποια φιλολογικά, οπότε...

Αποσυνδεδεμένος billimember

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #192 στις: Αυγούστου 11, 2009, 10:23:09 am »
καποτε ο θυμιος καρακατσανης σε μια παρασταση του ειχε πει πως ολα τα ειδη μπορουν καποτε να εξαφανιστουν αλλα οι φιλολογοι ποτε.Τι κριμα εχουμε τοσες λιγες φιλολογικες σχολες , γιατι μωρε δεν ανοιγουμε ακομη λιγες;

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #193 στις: Αυγούστου 13, 2009, 02:53:15 pm »
σχετικα με κατι που ειπωθηκε εδω,η syllas,το ανεφερε νομιζω δεν θυμαμαι,οτι δεν χωραει κανενας ξενογλωσσος στα φιλολογικα και οτι καποιος με  sorbonne μπορει να διδαξει στο σχολειο.το πτυχιο μας,των ξενογλωσσων λεει"περι την γλωσσαν και φιλολογιαν την τε ελληνικην και γαλλικην...σπουδασασα'"η γραφουσα εχει κανει  αρχαια και λατινικα καθως και ιστορια.καποιος με sorbonne δεν μπορει να διδαξει ουτε στο δημοτικο π.χ.ναι,μην απορειτε.εχει καποιος υποψη του τα νεα αναλυτικα προγραμματα του δμοτικου;μιας και αναφερομαι σ αυτο.πρεπει υποχρεωτικα να γνωριζει φωνολογια-φωνητικη(η συγκεκριμενη δεξιοτητα,η φωνολογικη ειναι απολυτη προτεραιοτητα)   και αλλα,να μην σας κουρασω τωρα,και μην μου πειτε ειναι απλο αυτο,γιατι στο συγκεκριμενο μαθημα στο πανεπιστημιο κοβανε αβερτα,ασε που χρειαζεται και στον ασεπ στην ειδικη.με sorbonne μπορουσα κι εγω να διδαξω οταν το ειχα παρει,οπως και το proficiency,στο φροντιστηριο.τωρα για την αναθεση ιστοριας,εχω ξαναγραψει γι αυτο.θα σταθω μονο σε ενα σημειο.δεν φταιμε εμεις για την αναθεση.εμεις ειχαμε ωραια ωραια 3 ωρες στην δευτεροβαθμια και μας πηρανε την μια για τα αρχαια.ετσι δεν συμπληρωνουμε ωραριο.στενοχωριεμαι για την απαξιωση του ξενογλωσσου μαθηματος,δεν του αξιζει,την στιγμη που οι ΠΕ05 βαδιζουμε με αναλογιες στον ασεπ,1προς 50,1προς 25 και 1προς 20...αυτα

Αποσυνδεδεμένος androniki

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #194 στις: Αυγούστου 17, 2009, 09:39:31 pm »
Όταν πήγαινα εγώ σχολείο, πάντως, μας έκανε γεωγραφία η καθηγήτρια μουσικής. Η οποία δεν ήταν καν από το μουσικών σπουδών πανεπιστημίου, απλώς είχε τελειώσει Ωδείο.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι ποιοι αναλαμβάνουν τις δεύτερες αναθέσεις, αλλά με ποιων την προτροπή και την ανοχή.

Είμαι ΠΕ06 και είμαι πολύ ευτυχής που κάνω 24 ώρες ΑΓΓΛΙΚΑ σε δημοτικά σχολεία. Το προτιμώ από το να έκανα 21 ώρες (αν είναι τόσες) και να μην ήταν όλες στο αντικείμενό μου. Είναι ένας από τους λόγους που ήθελα να διοριστώ στην πρωτοβάθμια.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν ασκώ κριτική στους συναδέρφους με 2η ανάθεση, απλώς εμένα δεν μου αρέσει ούτε σαν ιδέα.
“Never doubt that a small group of thoughtful committed citizens can change the world; indeed it is the only thing that ever has.”

Αποσυνδεδεμένος fair_play

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #195 στις: Αυγούστου 18, 2009, 11:16:06 pm »
Μπας και τους βάλουν κι αυτούς στους ΠΕ02 και τρέχουμε πάλι;

..... Μπορεί όμως, να τους δοθούν ως β΄ανάθεση κάποια φιλολογικά, οπότε...

Παιδιά σταματήστε να σκέφτεστε με αυτή τη στενή συντεχνιακή λογική.

Δεν σας αξίζει.

Απαντώ στις σκέψεις σας με 2 στιχάκια:

1) "Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα".
Αυτό για όλους μας.

2) "Και τι ζητάω; Μια ευκαιρία στον παράδεισο να πάω".
Αυτό για τους απέξω.....

Καλές βουτιές!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182628
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653