0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
.... Αυτό ρωτάω τόση ώρα, και απάντηση δεν παίρνω: να χωριστούν ή όχι οι φιλόλογοι σε επι μέρους κλάδους;
Παράθεση από: Martha72 στις Απριλίου 26, 2010, 10:01:35 amνα ρωτήσω κάτι η αφελής ξανθιά; Δεν είμαι φιλόλογος αλλά θέλω την άποψη φιλολόγων: το βρίσκετε σωστό να μην υπάρχει διαχωρισμός στον κλάδο σας; Δηλαδή, λέγεστε όλοι φιλόλογοι ( απο 23 τμήματα ανά τη χώρα βγαίνουν...φιλόλογοι) και καλούνται να διδάξουν πχ λατινικά - απόφοιτοι του ιστορικού λογοτεχνία - απόφοιτοι της εθνολογίας ιστορία - απόφοιτοι του κλασσικού.... δε θα έπρεπε να διδάσκει καθένας αυτό στο οποίο ειδικεύτηκε; (κάτι παρόμοιο γινεται με φυσικούς, χημικούς, βιολόγους κτλ.) καταλαβαίνω ότι έτσι θίγονται πολλές οργανικές θέσεις, ωστόσο, εκπαιδευτικά, αντικειμενικά και συλλογιζόμενοι το λειτούργημά μας, εσείς τι γνώμη έχετε; Δεν είναι παράλογο να ακούγεται μία τέτοια άποψη (για το διαχωρισμό στον κλάδο των φιλολόγων) ειδικά από κάποιον που δεν είναι φιλόλογος .(Εδώ και μεταξύ μας ακούγονται παρόμοια). Ωστόσο, τα όρια στα φιλολογικά μαθήματα δεν είναι τόσο διακριτά, όπως συμβαίνει με τη
να ρωτήσω κάτι η αφελής ξανθιά; Δεν είμαι φιλόλογος αλλά θέλω την άποψη φιλολόγων: το βρίσκετε σωστό να μην υπάρχει διαχωρισμός στον κλάδο σας; Δηλαδή, λέγεστε όλοι φιλόλογοι ( απο 23 τμήματα ανά τη χώρα βγαίνουν...φιλόλογοι) και καλούνται να διδάξουν πχ λατινικά - απόφοιτοι του ιστορικού λογοτεχνία - απόφοιτοι της εθνολογίας ιστορία - απόφοιτοι του κλασσικού.... δε θα έπρεπε να διδάσκει καθένας αυτό στο οποίο ειδικεύτηκε; (κάτι παρόμοιο γινεται με φυσικούς, χημικούς, βιολόγους κτλ.) καταλαβαίνω ότι έτσι θίγονται πολλές οργανικές θέσεις, ωστόσο, εκπαιδευτικά, αντικειμενικά και συλλογιζόμενοι το λειτούργημά μας, εσείς τι γνώμη έχετε;
Παράθεση από: Martha72 στις Απριλίου 26, 2010, 08:38:53 pm.... Αυτό ρωτάω τόση ώρα, και απάντηση δεν παίρνω: να χωριστούν ή όχι οι φιλόλογοι σε επι μέρους κλάδους; ειπαμε : Ο - Χ - Ι
αυτό ακριβώς λέω τόση ώρα βρε Ιωάννα!!! ότι θα έπρεπε - καίτοι οι πρακτικές δυσκολίες είναι πολλές - ο κλάδος των φιλολόγων να χωριστεί ανάλογα με το τι έχει τελειώσει ο καθένας. Και αυτό για να διδάσκουμε πιο σωστά ο καθένας το αντικείμενο του. Και αντι ο φιλόλογος να έχει 8 και 10 αντικείμενα, να έχει 1 ή 2. Όσο για το δικό μου πτυχίο, όχι δεν είπα αυτό. Κάθε άλλο. Απάντησα απλά στον συνάδελφο που είπε να κάνουνε και αγγλικά ως συμπλήρωση ωραρίου οι φιλόλογοι εφόσον έχουν κάνει και ξένη γλώσσα στη σχολή. Και είπα, να γίνει εφόσον το αναγράφει το πτυχίο τους - όπως κάνει ο ξενόγλωσσος ιστορίας - λάθος κατ εμέ- εφόσον το αναγράφει το δικο του πτυχίο. Αλλά κατά βάση, συμφωνούμε λοιπόν. Αυτό ρωτάω τόση ώρα, και απάντηση δεν παίρνω: να χωριστούν ή όχι οι φιλόλογοι σε επι μέρους κλάδους;
Παράθεση από: MARKOS στις Απριλίου 26, 2010, 08:55:54 pmΠαράθεση από: Martha72 στις Απριλίου 26, 2010, 08:38:53 pm.... Αυτό ρωτάω τόση ώρα, και απάντηση δεν παίρνω: να χωριστούν ή όχι οι φιλόλογοι σε επι μέρους κλάδους; ειπαμε : Ο - Χ - Ι άτσα και ο πληθυντικός μεγαλοπρεπείας!!! χεχε... ευτυχώς που βρέθηκε η syrrahm να απαντήσει πάντως...καλό βράδυ σε όλους.
Μάρκο μου αγαπημένε - σλουρπ σλουρπ - η διαφορά της syrrahm από τους υπόλοιπους είναι ότι επιχειρηματολόγησε αρκούντως τη θέση της και την κατέστησε κατανοητή ( το ...είπαμε Ο-Χ-Ι το δικό σου, δεν είναι και πολύ καλό επιχείρημα, έτσι; )