0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και εγώ αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα.Ένα παιδάκι της α γυμνασίου έχει δυσλεξία και έχει φέρει χαρτί από το ΚΔΑΥ.Όταν τον εξετάζω προφορικά στα αρχαία,τα πάει πολύ καλά,στα γραπτά,όμως,υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.Πρέπει να μην λαμβάνω υπόψιν μου καθόλου τα γραπτά?
Παράθεση από: stenies στις Δεκεμβρίου 20, 2009, 05:43:34 pmΚαι εγώ αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα.Ένα παιδάκι της α γυμνασίου έχει δυσλεξία και έχει φέρει χαρτί από το ΚΔΑΥ.Όταν τον εξετάζω προφορικά στα αρχαία,τα πάει πολύ καλά,στα γραπτά,όμως,υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.Πρέπει να μην λαμβάνω υπόψιν μου καθόλου τα γραπτά?Δεν θα λαμβάνεις καθόλου υπόψη σου τα γραπτά. Θα είναι σαν να μην υπάρχουν! Αν τα πάιρνεις υπόψη σου αδικείς το παιδί, για΄τι αυτή ακριβώς είναι η δυσκολία του, ενώ διαβάζει και προσπαθεί, αυτό που ξέρει δεν μπορεί να το γράψει. Θα εξετάζεις το παιδί προφορικά, και αν το ίδιο θέλει να γράφει για να μην είναι διαφορετικό από τα άλλα, ή θα σκίζεις αμέσως το γραπτό (όχι μπροστά του!!!) ή δεν θα διορθώνεις τα ορθογραφικά και τους τόνους (πράγμα πολύ δύσκολο στα αρχαία) ή απλά δεν θα παίρνεις υπόψη σου καθόλου το γραπτό (θα είναι σαν να μην το έγραψε). Μπορείς να εξετάζεις το παιδί προφορικά, αφού κάνετε κάποια συμφωνία με το παιδί για το πότε θα γίνεται αυτή η εξέταση σε περίπτωση διαγωνίσματος ή τεστ (δηλαδή, θα είναι στο γραφείο πριν το διαγώνισμα; θα είναι σε κάποια φάση που θα κάθεται κάποιος συνάδελφος για 10 λεπτά στην τάξη; Κάποιο τρόπο μπορείτε να βρείτε).Και να έχεις υπόψη σου ότι αυτό το παιδί στις εξετάσεις θα δώσει μόνο προφορικά.Για όποια απορία απευθύνδου στο ΚΕΔΔΥ, είμαι σίγουρη ότι θα σε βοηθήσουν σε όλες σου τις απορίες/προβληματισμούς.
Ειναι πολυ ευχαριστο και αξιεπαινο που ασχολεισαι με την ειδικη αγωγη αλλά από πού προκύπτει λογοθεραπευτης να ασχολειται με τη δουλεια μιας δασκαλας ή φιλολογου; Γενικα, με την λογοθεραπεια εχει ξεφυγει πολυ το θεμα και μπαινετε στα χωραφια αλλων επιστημων
το παιδι εχει διαγνωση μαθησιακη διαταραχη θεωρειται οτι πιο καταλληλος να ασχολειθει ειναι μια δασκαλα και οχι μια λογοθεραπευτρια ?ο λογοθεραπευτης ειναι μεσα στα πλαισια της ειδικοτητας του να ασχολειται με το μαθησιακο κομματι σε μαθητες με διαγνωση διαταραχης και οχι δεν μπλεκομαστε σε κανενος χωραφια ! Θα μπορουσε μια δασκαλα να κανει αξιολογηση , διαγνωση και θεραπεια μαθησιακης διαταραχης ? απο οτι ξερω οχι . θα παρεεπεμπε σε λογοθεραπευτη ΄΄ή ειδικο εκπαιδευτικο , αρα?
Το αντικέιμενο των λογοθεραπευτών είναι "Αξιολόγηση της ανθρώπινης Επικοινωνίας – Φωνής, Ομιλίας, Λόγου .Ο Λογος ομως δεν ειναι μονο προφορικος αλλα και γραπτος . Τα περισσοτερα παιδια με μαθησιακες δυσκολιες εχουν και προβλημα φωνολογικης ενημερωτητας που ειναι η αρχη της θεραπευτικης διαδικασιας στα μαθησιακα .Προσωπικα πιστευω οτι ο συνδιασμος λογοθεραπευτικης και ειδικης παιδαγωγικης παρεμβασης ισως ειναι η πιο ιδανικη