0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Προσωπική μου θέση (την έχω εκφράσει και στο παρελθόν): 1. Πρέπει να διαχωριστεί η "παιδαγωγική επάρκεια" από την "διδακτική επάρκεια". "Παιδαγωγική" = "διδακτική ανηλίκων"2. Τα υφιστάμενα τμήματα να έχουν "διδακτική επάρκεια" αλλά όχι "παιδαγωγική επάρκεια". (Το παιδί μου θέλω να το διδάσκει κάποιος που ξέρει να διδάσκει σε παιδιά, όχι απλά κάποιος που έχει τις αντίστοιχες γνώσεις μόνο..).3. Για τη διδασκαλία σε Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο, να απαιτείται "παιδαγωγική επάρκεια". Για οποιαδήποτε άλλη διδασκαλία (ενηλίκων) να αρκεί μόνο η "διδακτική επάρκεια".4. Τα τμήματα Πληροφορικής να δημιουργήσουν 4 κατευθύνσεις (hardware, software, επικοινωνίες-δίκτυα, εκπαίδευση) και μόνο η 4η κατεύθυνση να έχει "παιδαγωγική επάρκεια" (με κατάλληλα παιδαγωγικά μαθήματα), ενώ οι άλλες όλες να έχουν "διδακτική επάρκεια". --Φώτης Κ. ΛιοτόπουλοςΓ.Γ. Δ.Σ. ΕΠΕ
Καλά τα πήγαμε με ζούγλα και τροκτικό το θέμα είναι να δούμε τη μπορούμε να κάνουμε με τηλεώραση, γιατι εκει θα δοθει μεγάλη δημοσιότητα. Ο απλώς κοσμος δεν διαβάζει internet. Και τη κυβερνηση την ενδιαφέρει να μην ξεφτιλιστεί στην τηλεώραση. Και κανα κλησιμο κανενος δρομου αν καταφερουμε καλά θα είναι αν και δυσκολο μέσα στο καλοκαιρι.
Παράθεση από: ka69 στις Ιουλίου 28, 2009, 03:11:29 pm Προσωπική μου θέση (την έχω εκφράσει και στο παρελθόν): 1. Πρέπει να διαχωριστεί η "παιδαγωγική επάρκεια" από την "διδακτική επάρκεια". "Παιδαγωγική" = "διδακτική ανηλίκων"2. Τα υφιστάμενα τμήματα να έχουν "διδακτική επάρκεια" αλλά όχι "παιδαγωγική επάρκεια". (Το παιδί μου θέλω να το διδάσκει κάποιος που ξέρει να διδάσκει σε παιδιά, όχι απλά κάποιος που έχει τις αντίστοιχες γνώσεις μόνο..).3. Για τη διδασκαλία σε Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο, να απαιτείται "παιδαγωγική επάρκεια". Για οποιαδήποτε άλλη διδασκαλία (ενηλίκων) να αρκεί μόνο η "διδακτική επάρκεια".4. Τα τμήματα Πληροφορικής να δημιουργήσουν 4 κατευθύνσεις (hardware, software, επικοινωνίες-δίκτυα, εκπαίδευση) και μόνο η 4η κατεύθυνση να έχει "παιδαγωγική επάρκεια" (με κατάλληλα παιδαγωγικά μαθήματα), ενώ οι άλλες όλες να έχουν "διδακτική επάρκεια". --Φώτης Κ. ΛιοτόπουλοςΓ.Γ. Δ.Σ. ΕΠΕΈβγαλε κανείς κάποιο συμπέρασμα από όλα αυτά; Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι η ΕΠΕ για μία ακόμα φορά μας αφήνει στη μοίρα μας. Και μετά διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν κόσμο...