0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράλληλα όμως, ας φορολογηθεί και καμιά τράπεζα! Κοιτούσα τις προάλλες έναν πίνακα που έδειχνε ότι ακόμα και σε συνθήκες κρίσης τα κέρδη όλων των τραπεζών είναι τεράστια! Αυτοί γιατί να φορολογούνται- αν δεν κάνω λάθος- με 7% κι ένας εργαζόμενος π.χ. με 21.000 εισόδημα και ένα παιδί να πληρώνει φόρο γύρω στα 2.100; Σχεδόν 10% δηλαδή η φορολόγηση του συγκεκριμένου μισθωτού τη στιγμή που οι κολοσσοί πληρώνουν λιγότερα.
Εμένα δεν με ενδιαφέρει να πλουτίσω σαν τον Κορωνιά. Με ενδιαφέρει να πληρώνομαι δίκαια, ανάλογα μ' αυτό που προσφέρω.
Δηλαδή αυτό που κάνουμε τώρα είναι να μετακυλίσουμε την κρίση από το χρηματοπιστωτικό τομέα στα ελλείμματα των κρατών..
ΠαράθεσηΕμένα δεν με ενδιαφέρει να πλουτίσω σαν τον Κορωνιά. Με ενδιαφέρει να πληρώνομαι δίκαια, ανάλογα μ' αυτό που προσφέρω.
ουσιαστικά έτσι δεν γίνονται τα ίδια τα κράτη υπόδουλα στην ΕΚΤ μακροπρόθεσμα; δηλαδή στην ουσία μεταφέρονται τα κέντρα αποφάσεων σε πολύ λίγα άτομα όπως ο Τρισέ.Πάλι δηλαδή στους τραπεζίτες καταλήγουμε να μας διαφεντεύουν στην πραγματικότητα...οι οποιοι παρεπιπτόντως είναι και οι άμεσα υπεύθυνοι της χρηματοπιστωτικής κρίσης...έχω αρχίσει να μπερδεύομαι..mixanike...
Παράθεση από: Mixanikos_HY στις Σεπτεμβρίου 08, 2009, 03:47:26 pmΠαράθεσηΕμένα δεν με ενδιαφέρει να πλουτίσω σαν τον Κορωνιά. Με ενδιαφέρει να πληρώνομαι δίκαια, ανάλογα μ' αυτό που προσφέρω.
Και φυσικά πρέπει να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι..πλάκα κάνουμε τώρα? Πειτε μου ένα κράτος της ευρώπης που έχει τόσους δημόσιους υπαλλήλους αναλογικά με τον πληθυσμό του.
η λειτουργία του κόσμου με την ισχυρή αστική τάξη των εμπόρων/τραπεζιτών κάπως έτσι είναι..απλά εκεί που τώρα έχεις την ΕΚΤ και τον Trichet, το 1600 είχες την παγκόσμια Ολλανδική Τράπεζα, μετά τους Αγγλους ύστερα τους Αμερικανούς και στο μέλλον τους Κινέζους..its always the capitalism my friend..."Σε μια καλώς οργανωμένη κυβέρνηση, το κράτος οφείλει να είναι πλούσιο και οι πολίτε φτωχοί" Μακιαβέλι