*

Αποστολέας Θέμα: Από το 2010 μισθοί ιδιωτικού τομέα  (Αναγνώστηκε 101866 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
Aκουσα οτι ενας που δουλευει στην Κεντρικη Υπηρεσια του Υπεπθ πολλα χρονια παιρνει μισθο 1400 ενω ο αλλος που δουλευει τα ιδια πολλα χρονια στο Υπουργειο Αμυνης παιρνει 3000.Αληθευει ?
Δεν ξέρω για το πόσα παίρνεις αυτός που είναι στο Υπουργείο Αμύνης, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι για το υπουργείο Οικονομικών ισχύει. Τα δύο υπουργεία που απασχολούν τους πιο χαμηλά αμειβόμενους εργαζόμενους είναι το ΥΠΕΠΘ και το Υπουργείο Πολιστισμού.

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
Aκουσα οτι ενας που δουλευει στην Κεντρικη Υπηρεσια του Υπεπθ πολλα χρονια παιρνει μισθο 1400 ενω ο αλλος που δουλευει τα ιδια πολλα χρονια στο Υπουργειο Αμυνης παιρνει 3000.Αληθευει ?

Δεν γνωρίζω, αλλά ενδέχεται να ισχύει. Εξαρτάται τι επιδόματα παίρνουν στο Υπουργείο Αμύνης, τι υπερωρίες κάνουν και πόσο πληρώνονται γι' αυτές. Συνήθως, αυτοί είναι οι λόγοι μισθολογικής διαφοράς.

Σχετικά με την περικοπή επιδομάτων, διάβασα αυτό σήμερα http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1036681&rss=yes, αλλά απ' ό,τι βλέπω είναι οι προτάσεις του ΔΝΤ όχι τα μέτρα που σκέφτεται να πάρει η κυβέρνηση.
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
Ό,τι και να αποφασίσουν τελικά τα "φτωχαδάκια" που παίρνουν.. 6 χιλιαρικάκια (κατά δήλωση ενός εξ' αυτών), είναι ανεπίτρεπτο να γίνει οποιαδήποτε μείωση αποδοχών σε εκπαιδευτικούς. Στην Ελλάδα οι εκπαιδευτικοί είναι οι χαμηλότερα αμοιβώμενοι σε όλη την ΕΕ (των 15), μετά την Πορτογαλία. Πόσο πιο χαμηλά;
Ερώτηση κρίσεως: τον "κεφαλικό" φόρο για αυτούς που παίρνουν από 60.000 και πάνω το χρόνο, οι βουλευτές μας θα τον πληρώσουν ή έχουν αυτοεξαιρεθεί;  >:(
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
Κάπου διάβασα ότι, επειδή το Σύνταγμα λέει ότι ο αριθμός των βουλευτών πρέπει να είναι από 200-300 και ότι 300 είναι το μέγιστο, ο Κωστής Στεφανόπουλος έκανε την πρόταση, λόγω οικονομικής κρίσης, να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών. Ξέρετε, βέβαια, τι έγινε από θέμα αντιδράσεων. Φαντάζομαι ότι απάντησα στην ερώτησή σου Landau. Εγώ, όμως, επιμένω στο κατά πόσο έχουμε εμείς μερίδιο ευθύνης.

ΥΓ: Πάντως, σχεδόν όλες οι εφημερίδες μιλούν για κόψιμο του εξωδιδακτικού επιδόματος. Εσείς που αναφέρετε ότι δε θίγεται το εξωδιδακτικό τι ακριβώς πληροφορίες έχετε;

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος MairyLiscious

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
εξισου εξοργισμενη ειμαι κι εγω
πραγματικα δν θελω πλεον να ασχοληθω αλλο με το δημοσιο
απο το 2004 τυραννιεμαι για να περασω στον καταραμενο ασεπ και δν τα εχω καταφερει και τωρα αν ισχυσει αυτο αν ποτε διοριστω θα παιρνω ψυχουλα
μη διοριστω ποτε καλυτερα
ειμαι 27 χρονων και πλεον δν προκειται να ασχοληθω αλλο με το πως θα βολευτω στο δημοσιο θα κανω οτι καλυτερο για μενα δν θελω τπτ αλλο απο αυτους και αν ξαναδωσω στον επομενο ασεπ θα ναι για την πλακα μου και δν θα χαλασω τη ζαχαρενια μου αλλο !!!
σιγα μη σκασω ολη  μου τη ζωη
ας τους να βολευονται αλλοι
δν χαθηκε κανεις που δεν ειναι στο δημοσιο ........αμαν πια με το @#$* βολεμα

και πολυ θα θελα να βρισω αλλα δν θα το κανω ας μην εκφραστω ασχημα για τους ''απο πανω'' μας
τα ανακοινωνουν σιγα σιγα και καλοκαιριατικα για να μην παρουμε χαμπαρι μες τις διακοπες ......σιχαματα ολοι τους τους σιχαθηκααααα
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 27, 2009, 03:02:01 pm από MairyLiscious »
Μαθαίνω σημαίνει οικοδομώ γνώσεις αλληλεπιδρώντας με τους άλλους.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
δηλαδη, για να καταλαβω? στο δημοσιο θελουμενα μπουμε για να γινουμε ....πλουσιοι?
ποτε ο δημοσιος υπαλληλος δεν ηταν καλοπληρωμενος !!
εμεις θα ειμαστε η εξαιρεση?

μονο το οικονομικο ειναι το θεμα μας?
αν εινα,  τοτε καλυτερα ας μη διοριστουμε ποτε αφου ποτε δεν θα παρουμε οσα θελουμε.
(ας ανοιξω ....μασατζίδικο καλυτερα!!)

καλα τα λες MairyLiscious
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
δν θελουμε να γινουμε πλουσιοι
νομιζουμε οτι θα μαστε καλυτερα διασφαλισμενοι επειδη ειμαστε σιγουροι και βολευτηκαμε και δν μας ξεκουναει κανεις απο τη θεση μας και οτι βρεξει χιονισει θα χουμε το μισθο
αλλα οχι ομως να μας κοροιδευουν κι απο πανω !! εδω πασχιζει τοσος κοσμος να χει ενα μισθο απο 1000 ευρω και πανω δημοσιου και τωρα λενε οτι θα το μειωσουν ??? ειμαστε σοβαροι ??
η επιθυμια μου δν ειναι να γεμισω το πορτοφολι ειναι να μαι κοντα στα παιδια και να κανω μια δουλεια να νιωθω οτι προσφερω σαν ανθρωπος και καθε μερα γινομαι καλυτερη μεσα απο τη δουλεια μου
λαθος μου που νομιζα τοσο καιρο οτι μονο στο δημοσιο μπορω να κανω κατι τετοιο(επειδη ειχα πεισει τον εαυτο μου οτι τα ιδιωτικα μας κοροιδευουν -εκανα μεγα λαθος )
τουλαχιστον το συνειδητοποιησα εστω και τωρα

Αποσυνδεδεμένος sofaki!!!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
ελπιζω να μην γινει κατι τετοιο και να ειναι ολα αυτα φημες........το ευχομαι ολοψυχα...........ουτε εγω θελω να γινω πλουσια αλλα να μπορω να καλυπτω τις αναγκες μου και να κανω ηρεμα την δουλεια μου...γιατι αν παιρνω 700 ευρω μονο τον νου στο σχολειο δεν θα τον εχω αλλα το πως να πληρωσω τα εξοδα που τρεχουν........

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
ηρεμειστε ρε παιδια!!!!
 μα ακουτε αυτεs τις μ@@@@@κιες?

σοβαροι ανθρωποι!!! απορω! χανω πασα ιδεα για σας!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 27, 2009, 04:09:39 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος thermosifo

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Παιδιά και εγώ θα διοριστώ με ΑΣΕΠ την πρώτη φουρνιά.

Δεν έχει σημασία, κανένας δεν θα γλιτώσει, αυτό θα είναι μόνο η αρχή. Θα πάνε και όλοι στο ΙΚΑ και τελικά όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα γίνουν το πολύ αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου.

Πρέπει τώρα να αντιδράσουμε!

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
Eπίσης, υπάρχει η πολύ σοβαρή περίπτωση να λειτουργήσουν ξανά τόποι εξορίας, όπως η Μακρόνησος, να μας στέλνει εκεί το υπουργείο για κάνα δύο χρόνια και όσους αντέχουμε να μας διορίζει.  :P

Ας ηρεμήσουμε λίγο, μέχρι να δούμε τι γίνεται! Μη μας πιάνει ο πανικός. Επειδή έχω καλούς φίλους εδώ και χρόνια διορισμένους,  μαθαίνω κατά καιρούς για τερατώδη σχέδια που ποτέ δεν εφαρμόστηκαν. Αν ξεκινήσει η μείωση μισθών, είμαστε το τελευταίο υπουργείο που θίγεται, γιατί είμαστε οι πιο χαμηλά αμειβόμενοι. Ας ξεκινήσουν πρώτα από το δικαστικό κλάδο και βλέπουμε.

Μ. Μπρεχτ

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
 απο αυτους που δν εχουν θα τα παρουν δλδ εμας που ειμαστε οι πιο χαμηλα αμειβομενοι !!

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
Λοιπόν, θα πω το εξής και όποιος θέλει ας το καταλάβει. Είναι πολύ δύσκολο ένα πολιτικό σύστημα να τα βάλλει με τους ψηφοφόρους του. Πρέπει να είμαστε αφελείς για να πιστεύουμε ότι αυτό το ποσοστό του κόσμου που ψηφίζει τα δύο μεγάλα κόμματα είναι τρελοί ή ζάπλουτοι.  ;) Πηγαίνετε για μικρό χρονικό διάστημα σε δημόσια υπηρεσία και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος karavolias

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
η αλήθεια είναι πικρή. κάποτε πριν μερικά χρόνια για να πας στο δημόσιο σε παρακαλούσαν γιατί οι μισθοί ήταν χαμηλοί. στη πορεία το σκηνικό άλλαξε και το πολιτικό σύστημα λόγω ρουσφετιών ψήφιζε μεγαλύτερους μισθούς και επιδόματα. όμως τώρα δεν υπάρχουν από κάπου έσοδα για να συνεχίζονται οι ίδιοι μισθοί γιατί όσοι δουλεύουν στον ιδιωτικό δεν αρκούν για να πληρώνουν τους δημοσίους. έτσι αναγκαταστικά θα ξαναγίνει μείωση μισθών, αν όχι για όλους τουλάχιστον για τους νέους. οι παλιές εποχές της λιτότητας ξαναγυρίζουν...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)