0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στριμώχνουν λοιπόν αυτούς που μπορούν ή, αν προτιμάς, αυτούς που έχουν δεδομένους.
Ναι αλλά μόνο λόγια είμαστε και εμείς!Δεν κάνουμε τίποτα!Με το να σηζητάμε μόνο εδώ μέσα τι θα βγει?Πότε θα κινηθούμε?Όταν θα έχει ψηφιστεί βράδυ και θα μας το ανακοινώσουν επίσημα το πρωί από τα ΜΜΕ?Τότε η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη!Τώρα που εμείς είμαστε σε περίοδο διακοπών,τώρα αυτοί ετοιμάζουν το νομοσχέδιο!Τυχαία νομίζετε διάλεξαν αυτή την περίοδο?Ιούλιο-Αύγουστο όλοι λείπουν σε διακοπές!
Παράθεση από: tina_nt στις Ιουλίου 28, 2009, 08:17:24 pmΝαι αλλά μόνο λόγια είμαστε και εμείς!Δεν κάνουμε τίποτα!Με το να σηζητάμε μόνο εδώ μέσα τι θα βγει?Πότε θα κινηθούμε?Όταν θα έχει ψηφιστεί βράδυ και θα μας το ανακοινώσουν επίσημα το πρωί από τα ΜΜΕ?Τότε η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη!Τώρα που εμείς είμαστε σε περίοδο διακοπών,τώρα αυτοί ετοιμάζουν το νομοσχέδιο!Τυχαία νομίζετε διάλεξαν αυτή την περίοδο?Ιούλιο-Αύγουστο όλοι λείπουν σε διακοπές!H
λοιπον ρωτησα τον πατερα μου που ειναι δικαστικος. μου ειπε τα εξης:απο πρωτη ματια φαινεται αντισυνταγματικο αφου αντιτιθεται στην αρχη της ισοτητας του συνταγματος. η μεγαλυτερη αντιφατικοτητα του νομοσχεδιου εγκειται στο οτι δε γινεται στο ιδιο σχολειο να δουλευουν καθηγητες οι οποιοι προσφερουν ακριβως τις ιδιες υπηρεσιες κ να αμειβονται διαφορετικα. οπως κ να εχει ομως μου ειπε οτι ο νομος επιδεχεται πολλες ερμηνειες κ για διαφορα θεματα πολλοι νομικοι διαφωνουν. αν θελουν ισως μπορουν να βρουν παραθυρακι κ να το εφαρμοσουν. ομως θα γινει μεγαλος χαμος, θα πανε στα δικαστηρια κ τελικα θα δικαιωθουμε. το ιδιο εγινε κ με την εισφορα που προσφατα επεβαλε η κυβερνηση, η οποια κριθηκε απο το δικαστηριο αντισυνταγματικη. βεβαια ειναι μια διαδικασια χρονια. δικαιωνεσαι μετα απο χρονια.παντως απο την πρωτη στιγμη που το ειπα στους γονεις μου με διαβεβαιωσαν οτι αυτο το νομοσχεδιο δεν προκειται να ισχυσει με τιποτα. τωρα θα μου πειτε κ τι ειναι οι γονεις μου να το ξερουν σιγουρα? καθαρα εμπειρικα το λενε
Εμένα αυτό που μου άρεσε πιο πολύ είναι η φοβερή δικαιολογητική βάση της απόφασης αυτής που κυκλοφορεί μεταξύ των κυβερνητικών πολιτικών και δημοσιεύτηκε πρόσφατα και στον τύπο: Επειδή, λέει, ο δημόσιος τομέας παρέχει περισσότερα προνόμια απ' τον ιδιωτικό, έχει μεγάλη ζήτηση απ' τους υποψήφιους εργαζόμενους, που προκειμένου να έξασφαλίσουν την περιπόθητη θεσούλα στο δημόσιο καταφεύγουν και σε παράνομα και ανήθικα μέσα (βλ. ρουσφέτια). Οι καλοί μας πολιτικοί λοιπόν που δεν θέλουν, λέει, να τους πιέζουν για τέτοιου είδους εξυπηρετήσεις, αφού σέβονται απόλυτα τη νομιμότητα (εδώ γελάνε), αποφάσισαν να κάνουν το δημόσιο τομέα λιγότερο ελκυστικό ώστε να μειωθεί η πίεση για διορισμούς (λες και δεν υπήρχε άλλος τρόπος γι' αυτό, όπως π.χ. ένα απόλυτα αξιοκρατικό σύστημα προσλήψεων χωρίς παραθυράκια). Μια πολύ φτηνή δικιαιολογία για να επιτύχουν αυτό που μόνιμα επιδιώκουν στη χώρα μας, την εξίσωση όλων προς τα κάτω. Δεν ξέρω φυσικά αν θα το πετύχουν τελικά ή όχι, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει όλοι να θυμόμαστε ότι το προσπάθησαν, και πριν τις εκλογές και την ημέρα των εκλογών.
Με όλους όσους το έχω συζητήσει μου λένε ότι αποκλείεται να συμβει κάτι τέτοιο