0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δηλαδή εσείς θεωρείτε σωστό να αποκτήσουν ΟΛΟΙ παιδαγωγική επάρκεια; Και εμείς που φάγαμε χρόνια και χρήμα για αποκτήσουμε παιδαγωγική επάρκεια (και τα ονειρά μας έχουν καταρρεύσει); Κανονικά δεν πρέπει να γίνει κάτι και για εμάς? Τουλάχιστον να έχουμε κάποιο πλεονέκτημα... νομίζω ότι αυτό είναι το σωστό και δεν νομίζω ότι έχετε κάποια άλλη γνώμη..... Αν είναι άδικο όλοι οι απόφοιτοι των τεχνικών σχολών να πρέπει να πάρουν επιπλέον πτυχίο/α για να αποκτήσουν παιδαγωγική επάρκεια, δεν είναι δύο φορές άδικο να αποκτήσουν όλοι παιδαγωγική κατάρτιση και να έχουν τα ίδια δικαιώματα με αυτούς που αφήσαν δουλειές, εδώσαν χρήματα και τέλος πάντων αγωνιστήκαν και με την αξία τους αποκτήσαν (επιτέλους!!!) παιδαγωγική επάρκεια; Γιατί δεν λέτε ότι ούτε αυτό (δηλαδή να αποκτήσουν όλοι παιδαγωγική κατάρτιση) δεν είναι πραγματικά το σωστό;Νομίζω ότι όποιο και να είναι το συμφέρον κάποιου δεν μπορεί να αμφισβητήσει οτι το απόλυτο δίκαιο είναι να αποκτήσουν όλοι παιδαγωγική κατάρτιση άλλα κάποιοι που πρόλαβαν να αποκτήσουν παιδαγωγική κατάρτιση να έχουν πλεονέκτημα.......
Δηλαδή εσείς θεωρείται σωστό να αποκτήσουν ΟΛΟΙ παιδαγωγική επάρκεια; Και εμείς που φάγαμε χρόνια και χρήμα για αποκτήσουμε παιδαγωγική επάρκεια (και τα ονειρά μας έχουν καταρρεύσει); Κανονικά δεν πρέπει να γίνει κάτι και για εμάς? Τουλάχιστον να έχουμε κάποιο πλεονέκτημα... νομίζω ότι αυτό είναι το σωστό και δεν νομίζω ότι έχετε κάποια άλλη γνώμη.....
Οχι βέβαια δεν πρέπει όλοι. Γι'αυτο ζητάει η ΕΠΕ να γίνει καθορισμός κριτηρίων για τις καθηγητικές σχολές και μετά κάθε σχολή που πληροί τα κριτήρια να μπει. Και τότε να ξέρεις ότι θα μπείτε πρώτοι πρώτοι. Αλλά ως τότε είναι άδικο να χαντακώνονται συνάδελφοι που οι σχολές τους πληρούν τα κριτήρια αυτά, τα οποία δεν έχουν γίνει εσκεμμένα σαφή τόσα χρόνια!Το αίτημα του Συλλόγου σας είναι δικαιότατο (να έλειπε και η παράγραφος ότι είστε διαφορετικοί από όλους τους άλλους, θα ήταν καλύτερα). Δεν τα έχουμε με σας, αλλά με το Υπουργείο, το οποίο δεν καθορίζει τα σαφή κριτήρια ένταξης στις καθηγητικές σχολές. Αλλά επιμένω ότι το θέμα πρέπει να λυθεί ταυτόχρονα για όλους που πληρούν τα κριτήρια. Κι αυτό επιδιώκουμε.
Ποιες πιστεύεις ότι είναι οι σχολές αυτές (ονομαστικά); Για ποιο λόγο προσπαθείτε να βάλετε ΟΛΟΥΣ τους πληροφορικούς να πάρουν το μέρος της ΕΠΕ από τη στιγμή που αυτός ο σύλλογος διεκδικεί δικαιώματα για δυο - τρεις σχολές ακόμη;
Παράθεση από: psych@ra στις Αυγούστου 25, 2009, 06:41:19 pmΠοιες πιστεύεις ότι είναι οι σχολές αυτές (ονομαστικά); Για ποιο λόγο προσπαθείτε να βάλετε ΟΛΟΥΣ τους πληροφορικούς να πάρουν το μέρος της ΕΠΕ από τη στιγμή που αυτός ο σύλλογος διεκδικεί δικαιώματα για δυο - τρεις σχολές ακόμη;Μα καλά, αφού λέμε ότι δεν υπάρχει πλαίσιο που να ορίζει τα κριτήρια για τις καθηγητικές σχολές, πως μου ζητείται να πω ποιες είναι οι σχολές; Επίσης, κακώς με συγχέεις με την ΕΠΕ. Η ΕΠΕ ήρθε μαζί μας στο υπόμνημα αλλά ότι λέω εγλω δεν σημαίνει ότι εκφράζουν την ΕΠΕ!
Έχουν δημιουργηθεί ομάδες που ζητούν τα εξής:Προτεραιότητα στους επιτυχόντες ΑΣΕΠΠροτεραιότητα σε αυτούς που έχουν παιδαγωγική κατάρτισηΝα πετάξουμε έξω αυτούς που διδάσκουν πληροφορική από άλλες ειδικότητες (μαθηματικοί, θεολόγοι κλπ).Να πετάξουμε αποφοίτους μερικών σχολών απ' έξω (κατάργηση του ΠΔ268)Να πετάξουμε αποφοίτους όλων των ΤΕΙΠροτεραιότητα σε αυτούς που έχουν πολυετή προϋπηρεσίαΝα αναγνωρίζεται πάντα η προϋπηρεσία σε ΟΑΕΔΙΤΕΣΝα αναγνωρίζεται πάντα η προϋπηρεσία σε ΠΔΣ, ΣΔΕ κλπΠροτεραιότητα σε πολύτεκνουςΠροτεραιότητα σε ανάπηρουςΠροτεραιότητα σύμφωνα με την ημερομηνία λήψης πτυχίουκαι ξέρω γω τι άλλο μπορεί κανείς να σκεφτεί για να διοριστεί!Μόνο αν οι παραπάνω ομάδες καταλήξουν στο συμπέρασμα για ένα κοινό καλό, ανάπτυξη τεχνολογικού εξοπλισμού στα σχολεία και εισαγωγή της πληροφορικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, μπορεί να μειωθεί η διαμάχη μεταξύ μας.