*

Ψηφοφορία

Τί πιστεύετε οτι πρέπει να γίνει με την ΠΔΣ;

Να εξακολουθήσει να εφαρμόζεται το ισχύον νομικό πλαίσιο.
2 (2.5%)
Να παίρνουν για ΠΔΣ από τους πίνακες των ωρομίσθιων.
61 (77.2%)
Να μπούν κάποια κριτήρια αλλά όχι αυτά του πίνακα των ωρομίσθιων.
16 (20.3%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 79

Η ψηφοφορία έληξε: Σεπτεμβρίου 19, 2009, 12:54:44 pm

Αποστολέας Θέμα: Νομικό πλαίσιο για την ΠΔΣ  (Αναγνώστηκε 9317 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
Νομικό πλαίσιο για την ΠΔΣ
« στις: Αυγούστου 05, 2009, 12:54:44 pm »
Καιρός για μια ψηφοφορία πάνω σε αυτό το θέμα που αφορά όλους όσους ασχολούνται με την εκπαίδευση...

Υ.Γ.: Οσοι από εσάς επιλέξετε την τρίτη επιλογή καλό θα είναι να κάνετε και μία συγκεκριμένη πρόταση.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Νομικό πλαίσιο για την ΠΔΣ
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:54:18 »

Αποσυνδεδεμένος BALLET

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 05, 2009, 01:26:14 pm »
Πιστευω οτι θα επρεπε να ληφθει υποψη τουλαχιστον  στην ΠΔΣ εκτος απο τη σειρα στον πινακα ωρομισθίων και  η ημερομηνία λήψης πτυχίου.

Αποσυνδεδεμένος dora3110

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Νήδυμος Ύπνος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 05, 2009, 01:34:50 pm »
ημερομηνια κτησης πτυχιου σιγουρα θα ταν καλο...αλλα και βαθμος πτυχιου....μετα θα ελεγα οτι καλο θα ηταν να ληφθουν καποια κοινωνικα κριτηρια. εγω για παραδειγμα ειμαι τεκνο πολυτεκνης οικογενειας και δε λαμβανεται καθολου υπ οψη! λιγο πιο σοβαρα να επαιρναν καποια πραγματα αυτοι που εκαστοτε πολιτικολογουν....
Νήδυμος Ύπνος

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 05, 2009, 01:43:10 pm »
Πιστεύω ότι θα ήταν καλό να υπάρχουν και κάποια κοινωνικά κριτήρια,σαν επιπλέον μοριοδότηση
για παιδιά που έχουν χάσει γονείς (σαν οικονομική υποστήριξα και ευκαιρία για να ξεκινήσουν κάτι στη ζωή τους,κυρίως παιδιά που έχασαν γονιό πριν το πτυχίο ή λίγο μετά),
για πολύτεκνους (αυτά ήδη υπάρχουν,αλλά νομίζω ισχύουν για τους γονείς),
για άτομα με αναπηρία,
για εκπαιδευτικούς που είναι καιρό άνεργοι (να έχουν προτεραιότητα σε σχέση με αυτούς που δουλεύουν σε φροντιστήρια)
για εκπαιδευτικούς που προτιμούν οι μαθητές (αυτοί έρχονται σε επαφή με τον καθηγητή,αν είναι ευχαριστημένοι από κάποιον και κρατήθηκε το τμήμα,γιατί να μην τον ξαναέχουν?)Επίσης πιστεύω ότι αυτό που γίνεται να δίνουν 2 ώρες στον κάθε ένα για να πάρουν όλοι,δεν οδηγεί πουθενά,η γνώμη μου είναι να δίνονται σε καποιον τουλάχιστον 6 ώρες σε κάθε έναν,ώστε να παίρνει μόρια κάποιος που να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει άμεσα αν χρειαστεί,λόγω καλής θέσης στον ασεπ.

Αυτά προς το παρόν,αν μου έρθει και καμιά άλλη ιδέα,θα σας τη γράψω.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:54:18 »

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 05, 2009, 03:12:21 pm »
Ψήφισα την 3η επιλογή: προϋπόθεση να είναι η επιτυχία στον ΑΣΕΠ.
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 05, 2009, 04:40:30 pm »
Το 3.
Με προϋπόθεση α) επιτυχία/ες στον ΑΣΕΠ, β) ημερομηνία κτήσης πτυχίου, γ) εντοπιότητα, δ) κοινωνικά κριτήρια. Δεν βάζω τη συνολική προϋπηρεσία (οπότε σ' αυτή την περίπτωση θα ψήφιζα το 2), γιατί υπάρχουν χιλιάδες ατομα στους ωρομίσθιους με 10, 13, 15 μόρια προϋπηρεσίας ολης από ΠΔΣ και καμία επιτυχία στον ΑΣΕΠ.
Δεν θα ξεχάσω τι μου είπε ένας συναδερφος φιλόλογος στην ΠΔΣ 10 χρόνια μικρότερος από μένα και με 10ωρα κάθε χρόνο: "γιατί να δώσω ΑΣΕΠ και να τρέχω ωρομίσθιος όπου τύχει; Παίρνω το 10ωρο που ούτως ή άλλως θα έπαιρνα ως ωρομίσθιος στο πρωινό πρόγραμμα στην ΠΔΣ και είμαι και κοντά στο σπίτι μου και με τα ίδια σχεδόν μόρια"! Δίκιο έχει το παιδί, δεν έχει;
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος El_Pikpo

• Πλήρες μέλος
  • ■Δόξα και τιμή σε αυτούς που χάθηκαν χωρίς ίχνη...
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 05, 2009, 05:08:04 pm »
Αν το κατάλαβα καλά το θέμα, η ερώτηση είναι ποιά κριτήρια βολεύουν ΕΜΑΣ. Ή δεν το κατάλαβα καλά;

Αν κάνουμε όμως το ερώτημα ποιά κριτήρια βολεύουν τους ΜΑΘΗΤΕΣ, τότε τι απάντηση θα δίναμε;

Ας πούμε, να έχουμε ΑΣΕΠ, αλλά να μετράει κυρίως η επίδοση στη διδακτική, ο παπαγάλος που δεν μπορεί να μεταδώσει τίποτε είναι άχρηστος αν σκεφτούμε τι συμφέρει το μαθητή. Είναι όμως άξιος να γίνει Δημόσιος Υπάλληλος (και να την αράξει ισόβια), περί αυτού καμία αντίρρηση.

Ή ας πούμε, να μετράει η προϋπηρεσία σε φροντιστήρια, οι μαθητές τέτοια ποιότητα διδασκαλίας χρειάζονται, κάποιος που έχει χρόνια σε φροντιστήρια ξέρει πως να καλύψει τα κενά των μαθητών, αντίθετα ένας παπαγάλος του ΑΣΕΠ τι ακριβώς ξέρει να κάνει;

Τώρα το έτος κτήσης πτυχίου μπορεί να μας βολεύει (κάποιους) αλλά δεν στέκει σαν σοβαρό κριτήριο σε τίποτε (εκτός του κοινωνικού θέματος αποκατάστασης αναξιοπαθούντων ας πούμε) και σίγουρα δεν ενδιαφέρει τους μαθητές πότε τελείωσε κάποιος, αλλά το τι κάνει και λέει μέσα στην τάξη.

Όσο για το άλλο, περί κριτηρίου με την ημερομηνία θανάτου γονέως, και το συσχετισμό της με την ημερομηνία λήψης πτυχίου (Κύριε Ελέησον, μόνο στην Ελλάδα μπορεί να γίνει νόμος για το γούστο του κάθε πικραμένου), αυτό και αν σίγουρα ενδιαφέρει τους μαθητές...

Επειδή όμως τα παραπάνω αναφέρονται σε συμφέροντα των ΜΑΘΗΤΩΝ και όχι στο τι συμφέρει ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ, μπορείτε φυσικά να τα αγνοήσετε.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 05, 2009, 05:15:04 pm από El_Pikpo »
Nulla in mundo pax sincera... 

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 05, 2009, 05:37:59 pm »
Θεωρείς κακό να βοηθήσεις ένα 24χρονο που έχασε τον πατέρα του και δε ξέρει πως να τα βγάλει πέρα?
Είναι δεδομένο ότι δε θα κάνει καλή δουλειά?
Θεωρείς κακό να πάρει κανένα μόριο κάποιος που έχει 3 παιδιά?
Θεωρείς κακό να δουλέψει στην πδσ ένας που για 2 χρόνια ας πούμε δε δούλεψε καθόλου? κλέφτης θα γίνει?
Θεωρείς κακό να κάνει πδσ ένας που πέτυχε στον ασεπ?
Θεωρείς κακό να πάρει πδσ κάποιος που έχει παλιό πτυχίο? τόσα χρόνια με φροντιστήρια και ιδιαίτερα δεν ασχολείται?
Σύμφωνα με όσα λες,μόνο τα μεγάλα ονόματα των ιδιαίτερων θα έπρεπε να πάρουν ώρες,έχουν πείρα,έχουν δουλέψει χρόνια σε φρονστιστήρια,έχουν παλιό πτυχίο (κάτι που δε σου άρεσε ???)
Οι υπόλοιποι θα γίνουν κλέφτες? Είναι βέβαιο ότι θα αποτύχουν?
Από κάπου δε ξεκινήσαμε όλοι μας?
Κάτι που προφανώς δε ξέρεις,είναι ότι οι μαθητές της πδσ,αν έχουν παράπονα από έναν καθηγητή τον αλλάζουν,δεν είναι ισόβια η θέση.
Αυτά που λες,μόνο εντυπώσεις προκαλούν,αντίδραση για την αντίδραση,επί της ουσίας ο ίδιος με κάθε πρόταση που έγραψες αναιρούσες την προηγούμενη.
Αλήθεια,τι ειδικότητα είσαι? Αν είσαι.....
Αλλά τι λέω,σιγά μην απαντήσεις,τόσες φορές σε ρώτησαν και δεν απάντησες,τώρα θα κάνεις εξαίρεση... :P
Θα πεις πάλι,ότι δεν είδες το μήνυμα κι ας σε έπιασα να το διαβάζεις.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 05, 2009, 05:54:19 pm από TEM »

Αποσυνδεδεμένος mardz

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 05, 2009, 06:42:36 pm »
Το 3.
Με προϋπόθεση α) επιτυχία/ες στον ΑΣΕΠ, β) ημερομηνία κτήσης πτυχίου, γ) εντοπιότητα, δ) κοινωνικά κριτήρια. Δεν βάζω τη συνολική προϋπηρεσία (οπότε σ' αυτή την περίπτωση θα ψήφιζα το 2), γιατί υπάρχουν χιλιάδες ατομα στους ωρομίσθιους με 10, 13, 15 μόρια προϋπηρεσίας ολης από ΠΔΣ και καμία επιτυχία στον ΑΣΕΠ.
Δεν θα ξεχάσω τι μου είπε ένας συναδερφος φιλόλογος στην ΠΔΣ 10 χρόνια μικρότερος από μένα και με 10ωρα κάθε χρόνο: "γιατί να δώσω ΑΣΕΠ και να τρέχω ωρομίσθιος όπου τύχει; Παίρνω το 10ωρο που ούτως ή άλλως θα έπαιρνα ως ωρομίσθιος στο πρωινό πρόγραμμα στην ΠΔΣ και είμαι και κοντά στο σπίτι μου και με τα ίδια σχεδόν μόρια"! Δίκιο έχει το παιδί, δεν έχει;

συμφωνω με τα παραπανω ,

αφου μπηκε ο ΑΣΕΠ δεν μπορουμε να τον παρακαμπτουμε ,

οσον αφορα το οτι καποιοι διαφωνουν με την ημερομηνια κτησης 

θα πω οτι οχι μονο συμφωνω σαν ελαχιστο μετρο

αλλα αν ηταν στο χερι μου θα προτειινα για τα ατομα που ηταν στην επετηριδα που καταργηθηκε να μοριοδοτηθουν

ετσω με 1 ή 0,5μορια για καθε ετος αναμονης μεχρι εναρξης των διαγωνισμων ΑΣΕΠ,

φαινεται παραλογο ?

πως θα σας φαινονταν ολων εσας ,
αν τωρα περνονταν αποφαση να κατργηθουν ολες οι προυπηρεσιες και να γινεται η αξιολογηση με βαση το βαθμο πτυχιου ή κατι αλλο πιο"αξιοκρατικο"

πως σε καποιον του λες περιμενε και οταν εχει χρονια αναμονης προκυπτει κατι αλλο

για πειτε μου

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 05, 2009, 07:14:09 pm »
Δε με συμφέρει,αλλά έχω το πτυχίο 4 χρόνια και κοντεύω να τρελαθώ από την ανεργία και την ανασφάλεια,πως θα ήμουν αν το είχα 14?

Αποσυνδεδεμένος DOG

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Νυχτα ξελογιαστρα,νυχτα ομορφη.......
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 05, 2009, 07:20:17 pm »
για μενα θα επρεπε να μετραει μονο η ημερομηνια κτησης πτυχιου(κ δεν ειμαι παλιος,μη βιαστειτε να πειτε οτι το λεω επειδη με βολευει)
καταφερατε να μας κανετε να πιστεψουμε οτι οποιος ειναι επιτυχων η εχει γραψει πολυ καλα κ διοριστηκε μεσω ασεπ ειναι κ αξιος εκπαιδευτικος,ενω οι αλλοι οχι(θεωρω οτι διευκολυνει αυτους που εχουν οικονομικη ανεση κ εξεταζει κυριως την παπαγαλια,αλλα επειδη εχω πει τις αποψεις μου για το διαγωνισμο σε αλλα topic,δεν βοηθα να τα αναλυσω κ εδω-δεν ειναι του παροντος topic)
δεν πιστευω οτι ειναι καλο να μπει το κριτηριο του πινακα των ωρομισθιων-θεωρω ειναι ανουσιο να μπαινουμε σε μια διαδικασια ανταγωνισμου-να τα δινουμε παλι ολα στον καθε ασεπ(αυτοι που μπορουν να τα δωσουν τουλαχιστον)για ποιο λογο?για να παρουμε ωρες πδσ κ να μαζεψουμε ολο το χρονο 1-2 μορια,που θα μας διορισουν σε 15 χρονια!!σιγα το πραγμα!
δεν αξιζει τοσος κοπος που προυποθετει η επιτυχια σε ασεπ κ κυριως το να παρεις μορια απο ασεπ,για να μαζεψεις 1 μοριο το χρονο
επισης πρεπει να καταργηθει κ το ισχυον συστημα που παιρνει ωρες οποιος εχει βυσμα-ημαρτον πια
ας δωσουμε την ευκαιρια σε καποια παιδια που δεν εχουν χρονο κ χρημα για ασεπ να παρουν ενα 4ωρο(δε θα τους διορισει αυτο το 4ωρο),να μπουν στην ταξη κ να εχουν μια επαφη με το αντικειμενο κ την ταξη
επαναλαμβανω οτι το κριτηριο που προτεινω ειναι μονο η ημερομηνια κτησης πτυχιου
να μην εμπεριεχεται στα κριτηρια με οποιαδηποτε μορφη ο υποτιθεμενος <αξιοκρατικος ασεπ>
δεν χρειαζεται να ξεσκιστουμε στο διαβασμα για να αποδειξουμε οτι μπορουμε να παρουμε 4 ωρες τη εβδομαδα-νισαφι πια!εχουμε κ ενα πτυχιο!

κ ως προς το καλο των παιδιων,ας σκεφτει καλυτερα το κρατος πως μπορει να κανει αποδοτικο μαθημα ενας ωρομισθιος με 300 ευρω,που συνηθως κανει κ χιλιες δυο αλλες δουλεις για να συντηρηθει,κ μετα να σκεφτει πως θα διαλεξει τον καλυτερο μεταξυ 2 πτυχιουχων για ενα 4ωρο

Αποσυνδεδεμένος air

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 05, 2009, 08:47:05 pm »
Προσωπικα, ΣΕ ΣΧΕΣΗ με την επιλογη εκπαιδευτικων, απορριπτω οποιοδηποτε ''κοινωνικο κριτηριο'', αρχιζοντας απο τους τριτεκνους εως και τις οποιεσδηποτε Ειδικες Κατηγοριες. Αν το κρατος θελει να κανει κοινωνικη πολιτικη, ας τους παρει σε αλλες δουλειες (υπαρχουν απειρες στο Δημοσιο τομεα), ας τους δωσει και επιδοματα, αλλα οχι να διδασκουν στα παιδια μας ΧΩΡΙΣ κανενα αλλο κριτηριο (αν πληρουν τα κριτηρια, κανενα προβλημα).

Οπως και καθε λογικα σκεπτομενος ανθρωπος, απορριπτω την χρονολογια κτησης πτυχιου ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ, καθως ολοι μας γνωριζουμε ανθρωπους που πηραν πτυχιο πριν απο 15-20 χρονια και δουλευουν π.χ. σε τραπεζες, βιοτεχνιες, καφετεριες, μπαρακια, μπουτικ, κ.λ.π. Ολοι αυτοι δηλ. οταν καποτε ερθει (αν ερθει σε αυτη τη ζωη) η σειρα τους, θα 'μεταμορφωθουν' (φανταζομαι πατωντας ενα ..κουμπι) σε εκπαιδευτικους και θα μπουν στην ταξη να διδαξουν?

Τους υπαρχοντες πινακες ωρομισθιων, δεν μπορουμε να τους αγνοησουμε, καθοσον πολλοι συναδελφοι εχουν αποδεδειγμενα μπει στην ταξη, και η εμπειρια καλο ειναι να αξιοποιειται. Πως ομως θα αποφυγουμε τα βυσματα?

Κατα τη γνωμη μου, με ΑΝΑΓΚΑΙΑ προυποθεση την προσφατη/ες επιτυχια ΑΣΕΠ, μπορει καλλιστα να "ενεργοποιειται" η προυπηρεσια, η χρονολογια κτησης πτυχιου, και επικουρικα (με μικρη βαρυτητα) αλλα δευτερευοντα κριτηρια (π.χ. βαθμος πτυχιου, μεταπτυχιακα, οικογενειακη κατασταση κ.λ.π.)

Σε γενικες γραμμες, συμφωνω με τον συναδελφο El Pikpo, καθως το ζητουμενο ειναι το οφελος των μαθητων (μοναδικη ενσταση, το κριτηριο της Διδακτικης η οποια οπως εξεταζεται στον ΑΣΕΠ, δεν εχει καμμια σχεση με την πραγματικοτητα της ταξης), και αν μπορουσε να προσμετρηθει αντικειμενικα ενδεχομενη φροντιστηριακη εμπειρια, δεν θα ημουν αρνητικος.

Αποσυνδεδεμένος pdxrisoyla

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ02 Σιγᾶν τήν ἀλήθειαν χρυσόν ἐστι θάπτειν
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 05, 2009, 08:52:23 pm »
Συμφωνώ γενικά με όσα λες DOG για τον ΑΣΕΠ. Παρόλα αυτά ο ΑΣΕΠ είναι πραγματικότητα και αφού συνεχίζει να υφίσταται θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να ληφθεί υπόψιν και για την ΠΔΣ. Ας καταργηθεί πρώτα και συζητούμε σε άλλη βάση τότε.
Όλα τα κριτήρια που αναφέρθηκαν σωστά είναι, αλλά ως κυριότερο κρίνω ΑΣΕΠ και εντοπιότητα. Η ημερομηνία κτήσης πτυχίου γιατί; Η επετηρίδα έχει καταργηθεί, γιατί να επανέλθει τώρα. Το λέω, αν και έχω 10 χρόνια που πήρα πτυχίο και στα τρία τελευταία χρόνια κατάφερα να πάρω μόνο 2 ώρες ΠΔΣ, να προσπαθώ με ΑΣΕΠ και να διαπίστώνω εκ των υστέρων ότι τα 0,5 που συγκέντρωσα δεν επάρκουν για να βελτιώσουν τη θέση μου.
Μου αρέσει εκείνος που η ψυχή του είναι πιο βαθιά απ΄την πληγή του.
Νίτσε

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 05, 2009, 09:19:05 pm »
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182833
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 704
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)