*

Ψηφοφορία

Τί πιστεύετε οτι πρέπει να γίνει με την ΠΔΣ;

Να εξακολουθήσει να εφαρμόζεται το ισχύον νομικό πλαίσιο.
2 (2.5%)
Να παίρνουν για ΠΔΣ από τους πίνακες των ωρομίσθιων.
61 (77.2%)
Να μπούν κάποια κριτήρια αλλά όχι αυτά του πίνακα των ωρομίσθιων.
16 (20.3%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 79

Η ψηφοφορία έληξε: Σεπτεμβρίου 19, 2009, 12:54:44 pm

Αποστολέας Θέμα: Νομικό πλαίσιο για την ΠΔΣ  (Αναγνώστηκε 9329 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Νομικό πλαίσιο για την ΠΔΣ
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 05, 2009, 09:41:21 pm »
Εξηγείστε μου γιατί ένας τρίτεκνος,ένας ορφανός που πήρε πτυχίο στα 23 πχ,ένας που έχει παλιό πτυχίο δεν είναι άξιος να διδάξει φυσική Α λυκείου.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:31:39 »

Αποσυνδεδεμένος mardz

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 05, 2009, 09:43:45 pm »
>>Η επετηρίδα έχει καταργηθεί, γιατί να επανέλθει τώρα<<

δεν ειπα για επαναφορα της επετηριδας

αλλα για 'αποζημειωση' του χρονου αναμονης
ηταν λογικο που μας ειχαν στο περιμενε και μετα αλλαζουν τους κανονες ?

οσον αφορα για τους πινακες των ωρομισθιων

εχετε καταλαβει οτι η εισοδος των ΟΑΕΔιτων φετος (αλλη κατηγορια του χρονου κτλ)
μετακινουν δραματικα προς τα πανω την βαση

και για προσληψη αναπληρωτων

αλλα και για προσληψη ωρομισθιων

γιαποιον πινακα μιλαμε τοτε

αυτον που προκυπτει απο τον ΑΣΕΠ

ή αυτον που θα προκυπτει καθε χρονο με τα παραθυρακια

ο μοναδικος λογος που καταργηθηκε η επετηριδα ηταν για να ανοιξουν τα παραθυρακια και οι πελατειακες σχεσεις

αυτο ειναι και θα ειναι το κριτηριο

οσο και να σπατε το κεφαλι σας για ποιο δικαιο συστημα
αυτο που θα ψηφιζουν θα ειναι αυτο πους τους ανοιγει δουλειες

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 05, 2009, 09:57:41 pm »
Εξηγείστε μου γιατί ένας τρίτεκνος,ένας ορφανός που πήρε πτυχίο στα 23 πχ,ένας που έχει παλιό πτυχίο δεν είναι άξιος να διδάξει φυσική Α λυκείου.

Επίσης δώστε μου 1 λόγο,σοβαρό και εφικτό,για να μη βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι.

Αποσυνδεδεμένος DOG

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Νυχτα ξελογιαστρα,νυχτα ομορφη.......
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 06, 2009, 12:26:58 am »
δε νομιζω οτι τιθεται θεμα επαναφορας της επετηριδας,αν κριτηριο για πδσ ειναι η ημερομηνια του πτυχιου
η πδσ απο μονη της για να διορισει καποιον θελει 15-20 χρονια-κανεις δε θα σκεφτει να τρεχει για 20 χρονια στο καθε χωριο για να διοριστει μετα-κ αν το κανει τι να πω-χαλαλι του!
εγω θα προτεινα να εφαρμοστει μια ειδους επετηριδα ανα νομο,που να παιζει κ ρολο η εντοπιοτητα(ετσι ωστε να μην πηγαινει ενας παλιος να κανει σε 2-3 νομους) κ να δινονται 4-8 ωρες στον καθενα(ουτε 2,ουτε 10)

ειναι δυσκολο γενικα να θεσπιστουν κριτηρια κ δημιουργουνται κ πολλα προβληματα αν παει με τους πινακες ωρομισθιων σε συνδυασμο με την επιτυχια σε ασεπ
ποσα μορια θα παιρνεις αποτην επιτυχια?
οι 2 επιτυχιες θα μοριοδοτουνται διπλα?
οι πινακες θα ειναι ανα νομο η ανα περιφερεια?
γιατι φανταζομαι πχ στην περιφερεια μου,ποσα τηλεφωνα θα πρεπει να κανει η 2βαθμια για να δωσει 2 ωρες πχ στα χανια,κ να πρεπει να παρει τηλ πρωτα (καθως ο πινακας ειναι ολης της κρητης) πιθανοτατα παιδια απο ηρακλειο,λασιθι,ρεθυμνο που εχουν σειρα,αλλα μαλλον δε θα πανε εκει για 2 ωρες..κ η αντιστροφα διαδικασια για ενα σχολειο στο ηρακλειο κ παει λεγοντας... οτι τους προκαλει πολυ περισσοτερη δουλεια,δε νομιζω να το κανουν....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:31:39 »

Αποσυνδεδεμένος resquer

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 06, 2009, 12:46:12 am »
Ετσι οπως εχουμε φτασει με τα κοινωνικα κριτηρια, θα ζηταμε να υπαρχει κριτηριο για οποιον πληρωνει τα περισσοτερα σε παμπερς και μπιμπερο

Αποσυνδεδεμένος ts

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 06, 2009, 11:54:21 am »
Ψήφισα την 3η επιλογή: προϋπόθεση να είναι η επιτυχία στον ΑΣΕΠ.

Συμφωνώ κ ας μην "έπιασα" τη βάση στον Ασεπ, όσο μπόρω να δίνω ελπίζω  :P

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 06, 2009, 04:39:11 pm »
Έχω ψηφίσει το 2... αλλά δεν είμαι απόλυτος σε αυτό!
Είμαι απόλυτος στο να μήν ψηφίσω το 1 γιατι αυτή η κορο'ι'δία πρέπει επιτέλους να σταματίσει.
(Χαίρομαι αλλά και εντυποσιάζομαι που προς το παρών κανείς δεν έχει ψηφίσει το 1)

Από τα κριτήρια που διάβασα:

Ο βαθμός πτυχίου:
Ειναι ένα κριτήριο που μου ακούγεται λογικό (κι ας ξέρουμε όλοι οτι δέν είναι και κάτι τόσο βαρυσήμαντο αφού από σχολή σε σχολή αλλάζει η δυσκολία)

Η ημερομηνία κτήσης πτυχίου γιατί;
(Έχω πτυχίο του 2007 αλλά ο λόγος που δε με καλύπτει αυτό το κριτήριο δεν είναι οτι δε με συμφαίρει...) Απλώς το μυαλό μου δεν μπορεί να συλάβει την ανωτερότητα κάποιου που πήρε πτυχίο π.χ. το 1980. Τι σημαίνει αυτό;... ο παλιότερος πρέπει να έχει προνόμια; Στρατός είναι; Άσε που προσεγγίζει λίγο την  επετηρίδα με την οποία είμαι κάθετα αντίθετος ότι μορφή κι αν έχει. Τέλος δε μπορώ να συνδέσω αυτό το κριτήριο με εμπειρία για ευνόητους λόγους.
Είναι όμως η άποψη κάποιων από εσάς... και για να κάνω λίγο το συνήγορό τους... καταλαβαίνω πόσο άσχημο είναι να είσαι στην επετηρίδα έτοιμος να διοριστείς και ξαφνικά να αλλάζει το σύστημα και να μένεις έξω! Μου θυμίζει λίγο προβλήματα και εντάσεις που δημιούργησε η πρόσφατη είσοδος των ΟΑΕΔιτών στους πίνακες... και μάλιστα πολύ πιο έντονες εντάσεις!
Για να τελειώνω με αυτό, αν κάποιος απο αυτούς που υποστηρίζουν την ημερομηνία κτήσης πτυχίου ως κριτήριο με πείσει οτί είναι προς το συμφαίρων της Παιδίας... τότε υπογράφω και ψήφισμα σε αυτή την κατεύθυνση κι ας πάρω ΠΔΣ στα 50 μου...

Για τα διάφορα κοινωνικά κριτήρια:
Αν και είμαι κι εγώ τέκνο πολύτεκνης οικογένειας... δε βλέπω το λόγο να έχω κάποιο προνόμιο ως εκπαιδευτικός... Τι να πώ; Εχω μαθει να επικοινωνώ με περισσότερα αδέρφια... άρα θα επικοινωνώ καλύτερα και με τους μαθητές;;; Αστείο δεν είναι σαν επιχείρημα;
Θα συμφωνίσω εδώ με τον El_Pikpo και τον air...
Η Παιδεία καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του κάθε τόπου... Και συγχωρίστε μου την έκφραση αλλά δε μπορούμε να "παίξουμε" με αυτήν! Ναί στην κοινωνική πολητική... Όχι έτσι όμως! Και για να απαντήσω και στον ΤΕΜ... Δεν είπε κανείς να αποκλείουμε από εκπαιδευτικούς τα άτομα αυτά... Απλώς να μην τους πριμοδοτούμε!

Εκπαιδευτικοί που προτιμούν οι μαθητές:
Σωστά... αλλά αυτό ήδη γίνεται από μια άποψη: Αν ο εκπαιδευτικός δεν καλύπτει τους μαθητές... αυτοί φεύγουν και το τμήμα κλείνει... Τι άλλο θα μπορούσε να γίνει; Να βάλουμε τους μαθητές να ψηφίζουν τον καλύτερο;

Προυπόθεση η επιτυχία στον ΑΣΕΠ:
Αυτό το μέτρο όντως κλείνει κάποια παραθυράκια. Διάβασα από τον DOG οτι δεν υπάρχει λόγος να δίνουμε συνέχεια ΑΣΕΠ για να μαζέψουμε 1-2 μόρια το χρόνο και να διοριστούμε σε 15 χρόνια... Διαφωνώ και απλώς σας υπενθυμίζω οτι υπάρχουν άτομα που μαζεύουν 7 μόρια τη χρονιά από ΠΔΣ! Τουτέστιν γύρω στα 4 χρόνια με τα σημερινά δεδομένα! Χωρίς παλαιότητα πτυχίου... χωρίς ΑΣΕΠ... ίσως και χωρίς προσόντα! Ωστόσο δεν έχω αλλάξει ακόμα την ψήφο μου από το 2 στο 3 γιατί σκεφτόμενος το ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ καλύπτομαι από τη 2η επιλογή. Για να γίνω πιό συγκεκριμένος: Πολλοί έχουν μαζέψει μόρια από ΠΔΣ "με το σπαθί τους"... δεν θα τους τα διαγράψουμε κι ας βολευτούν και κάποιοι "παραθυράκιδες" μαζί τους. Αν από εδώ και πέρα προσλαμβάνονται στην ΠΔΣ από τον πίνακα τον ωρομίσθιων... θα πάψουν να γενιούνται "παραθυράκιδες"... θα πρέπει να δώσουν πρώτα ΑΣΕΠ! Ναι μεν αυτή τη στιγμή θα βρώ αρκετούς από αυτούς μπροστά μου... Όμως το σύστημα θα έχει ήδη βελτιωθεί αρκετά!
Μην παρεξηγηθώ εδώ... Δε θεωρώ τον ΑΣΕΠ άψογο... είναι όμως το όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή υπέρ της αξιοκρατίας... Σίγουρα θέλει βελτιώσεις και απαίτείται να παλέψουμε γι αυτές. Όμως δεν θελώ να ξεφύγω από το θέμα και το θέμα είναι η ΠΔΣ σαν πρώτο βήμα βελτίωσης του συστήματος!

Εντοπιότητα:
Χωρίς να θέλω να γίνω ειρωνικός... μου ακούγεται σαν πλεονέκτιμα έδρας! Άν εγώ για διάφορους λόγους αποφασίσω να αφήσω τα Χανιά και πάω στη Θεσσαλονίκη γίνομαι χειρότερος εκπαιδευτικός από ότι ήμουν στα Χανιά;;; Δέν καταλαβαίνω γιατί να μήν τρέχει κάποιος σε 2 ή 3 νομούς... Αν θέλει ας το κάνει... Με την αξία του όμως!

Προυπηρεσία σε φροντηστήρια:
Με συμφαίρει κάπως αλλά όχι... Θα κλείσουμε τα παραθυράκια του δημοσίου για να ανοίξουμε καινούρια από τον ιδιωτικό τομέα;;; Ναι... αναγνωρίζω οτι υπάρχουν εκπαιδευτικοί στα φροντιστήρια που έχουν πείρα, μεταδοτικότητα, γνώσεις... εκπαιδευτικοί που κάνουν πολύ καλύτερα τη δουλειά τους από πολλούς διορισμένους... Όμως ο κάθε απόφοιτος θα μπορεί έτσι να ανοίγει ένα δικό του φροντιστήριο... να αυτοασφαλίζεται πλήρως για όσα χρόνια χρειαστεί και να "αγοράζει" τα μόριά του...

Μεγάλο μήνυμα και συγνώμη αν σας κούρασα... Τελειώνοντας θα σας υπενθυμίσω οτι αυτές οι μέρες είναι κρίσιμες για το θέμα που συζητάμε... Με αφορμή τα εως τώρα αποτελέσαματα της ψηφοφορίας (άν και το δείγμα είναι μικρό για να κάνουμε στατιστική) όλοι θέλουμε να αλλάξει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυτή η κορο'ι'δία... Άσχετα λοιπόν με το άν συμφωνείτε ή διαφωνείται μαζί μου πρέπει όλοι μαζί να κινηθούμε δυναμικά:

Προτείνω να στείλουμε μηνύματα στο www.meafora.gr   ....

Επίσης προτείνω σε όσους συμφωνούν έστω και με κάποια από αυτά που λέει ο κύριος Αντωνέλλης http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=13599.msg196056#msg196056
να στείλουν email στο epityxontes.asep@gmail.com παραθέτοντας τη συγκατάθεσή τους αλλά και τις τυχόν επιμέρους διαφωνίες τους.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Αποσυνδεδεμένος DOG

• Πλήρες μέλος
  • Νυχτα ξελογιαστρα,νυχτα ομορφη.......
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 06, 2009, 05:40:47 pm »

Προυπόθεση η επιτυχία στον ΑΣΕΠ:
Αυτό το μέτρο όντως κλείνει κάποια παραθυράκια. Διάβασα από τον DOG οτι δεν υπάρχει λόγος να δίνουμε συνέχεια ΑΣΕΠ για να μαζέψουμε 1-2 μόρια το χρόνο και να διοριστούμε σε 15 χρόνια... Διαφωνώ και απλώς σας υπενθυμίζω οτι υπάρχουν άτομα που μαζεύουν 7 μόρια τη χρονιά από ΠΔΣ! Τουτέστιν γύρω στα 4 χρόνια με τα σημερινά δεδομένα! Χωρίς παλαιότητα πτυχίου... χωρίς ΑΣΕΠ... ίσως και χωρίς προσόντα! !

Προυπηρεσία σε φροντηστήρια:
Με συμφαίρει κάπως αλλά όχι... Θα κλείσουμε τα παραθυράκια του δημοσίου για να ανοίξουμε καινούρια από τον ιδιωτικό τομέα;;; Ναι... αναγνωρίζω οτι υπάρχουν εκπαιδευτικοί στα φροντιστήρια που έχουν πείρα, μεταδοτικότητα, γνώσεις... εκπαιδευτικοί που κάνουν πολύ καλύτερα τη δουλειά τους από πολλούς διορισμένους... Όμως ο κάθε απόφοιτος θα μπορεί έτσι να ανοίγει ένα δικό του φροντιστήριο... να αυτοασφαλίζεται πλήρως για όσα χρόνια χρειαστεί και να "αγοράζει" τα μόριά του...

φιλε koleygr

αν κ διαφωνουμε σε πολλα θα συμφωνησω απολυτα  σε αυτο που λες για τα φροντιστηρια.
αν αναγνωριστει η προυπηρεσια απο φροντιστηρια,οχι μονο θα γινει αυτο που λες,αλλα θα λαδωνουν φροντιστηριουχους κ θα τους πληρωνουν τα ενσημα,για να φαινεται οτι εχουν προυπηρεσια χωρις να εχουν...θα γινουν τρελα σκηνικα...
ειδαμε κ για το ecdl που το κανουν ιδιωτες-γνωστοι μου πληρωνουν τα διπλα κ παιρνουν το πτυχιο χωρις καν να εχουν δωσει!!

ως προς το ποσα χρονια θες να διοριστεις απο πδσ,ξερω οτ ι γινονται αυτα τα βυσματικα που λες(10 ωρες σε δυσπροσιτο x 4 χρονια=24 μορια περιπου).ομως δεν ειναι αυτο ο κανονας,τα περισσοτερα παιδια παιρνουν κανα 4ωρο μη δυσπροσιτο(=1 μοριο).γι αυτο κ προτεινα 4-8 ωρες κ για τα δυσπροσιτα να προσθεσω η να σπανε τις ωρες η να παιζει ρολο η εντοπιοτητα(παροτι ειδα οτι διαφωνεις με αυτο!)

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 06, 2009, 11:49:27 pm »
Αν αρχίσουμε το τι θέλουμε εμείς και το τι θέλετε εσείς, άκρη δεν θα βγάλουμε. Νόμος υπάρχει και να εφαρμοστεί και σε αυτή τη περίπτωση. Όπως κάποιος προσλαμβάνεται για ωρομίσθιος έτσι από τους πίνακες να προσλαμβάνεται και για ΠΔΣ και ίσως για πρακτικούς λόγους να προστεθεί σε αυτήν την περίπτωση ο τόπος κατοικίας. Αλλιώς με τα παραθυράκια που θα δημιουργηθούν δεν θα αλλάξει η κατάσταση προς το καλύτερο.

Τώρα  El_Pikpo  για την προυπηρεσία στα φροντιστήρια είναι ένα άλλο θέμα που και μένα με ενδιαφέρει και συμφέρει αλλά μάλλον θα γίνει χαμός..
Η εμπειρία ενός συναδέλφου σε φροντιστηριακά μαθήματα δεν έρχεται σε αντίθεση με την επίδοση του στον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Για μας τους φυσικούς ή χημικούς ή βιολόγους ή γεωλόγους ΠΕ04 και πιστεύω και τους φιλολόγους θα πρέπει να ζητάνε λογικά πράγματα στο γνωστικό! Τώρα για την διδακτική νομίζω ότι καθένας μας θα πρέπει να διαβάσει μερικά πράγματα...
Συμφωνώ πάντως ότι το ΑΣΕΠ δεν αξιολογεί σε μεγάλο βαθμό την τέχνη της διδασκαλίας του εκπαιδευτικού στην τάξη. Αυτό όμως μπορεί να διορθωθεί με καλύτερα θέματα  (όχι προβλέψιμα, τετριμμένα) π.χ. στην ειδική διδακτική. Την εμπειρία ο εκπαιδευτικός την αποκτά και στην πορεία μετά την πρόσληψη. Πέρα από αυτό ο ΑΣΕΠ παρά τα όποια τρωτά συσχετίζεται με το ίσες ευκαιρίες για όλους ενώ η παραβίαση του 60/40 με όλα τα παράθυρα συσχετίζεται με τους ΄΄δικούς τους΄΄.
Πάντως συμφωνώ απόλυτα με το κριτήριο επιλογής που θέτεις. Το σημαντικό τι είναι καλύτερο για τους μαθητές και όχι για μας. Εμείς του φροντιστηριακού χώρου ξέρουμε πολύ καλά ότι για να πάρεις κάποια θέση πρέπει απλά να είσαι αποτελεσματικός στην δουλειά σου και μετράνε μόνο τα ουσιαστικά προσόντα. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια το υπουργείο παιδείας μπέρδεψε την κοινωνική πολιτική με το ευαίσθητο χώρο της παιδείας και κρατά τους πολλούς ικανούς συναδέλφους έξω από την δημόσιο σχολείο. Και το χειρότερο με τις τροπολογίες του άνοιξε ένα σωρό παράθυρα...

Ψηφίζω το δεύτερο.

Αποσυνδεδεμένος resquer

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 07, 2009, 02:10:13 pm »
koleygr ειπες για την ΠΔΣ,τα κριτηρια ΑΣΕΠ και απο τον πινακα ωρομισθιων.
 Εγραψες:
Αν από εδώ και πέρα προσλαμβάνονται στην ΠΔΣ από τον πίνακα τον ωρομίσθιων... θα πάψουν να γενιούνται "παραθυράκιδες"... θα πρέπει να δώσουν πρώτα ΑΣΕΠ! Ναι μεν αυτή τη στιγμή θα βρώ αρκετούς από αυτούς μπροστά μου... Όμως το σύστημα θα έχει ήδη βελτιωθεί αρκετά!

Συγγνωμη θες να πεις να βαλουν ΑΣΕΠ + πινακα ωρομισθιων/αναπληρωτων στην ΠΔΣ, αλλα τα κριτηρια στον πινακα ωρομισθιων/αναπληρωτων να μεινουν ως εχουν;;;

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 08, 2009, 11:12:17 am »
resquer,
Αυτό που προσπαθώ να πώ είναι οτι αν απο εδώ και πέρα παίρνουν για ΠΔΣ από τον πίνακα τον ωρομίσθιων (ως έχει)... για να πάρει κάποιος με μηδεν μόρια ΠΔΣ (για πρώτη φορά) θα υποχρεώνεται πρώτα να δώσει ΑΣΕΠ ωστε να μαζέψει μόρια και να ανεβεί στον πίνακα. (Ίσως βέβαια να υπάρξουν και σχολεία που θα προσλάβουν άτομα με μηδέν μόρια άν κανένας άλλος δεν πηγαίνει στα σχολεία αυτά... εδώ όμως σηκώνει καινούρια συζήτηση γιατι όλα θα εξαρτηθούν με το αν θα δίνουμε βιογραφικά στα σχολεία ή αν θα μας στέλνουν απευθείας από τη Δευτεροβάθμια στα σχολεία χωρίς βιογραφικά.)
Αυτό εννοώ οτι θα πάψουν να γενιούνται "παραθυράκιδες"... Δεν θα υπάρχουν πλεον άτομα που θα μαζευουν μόρια απευθείας από την ΠΔΣ χωρίς κανένα κριτήριο...
"Αυτή τη στιγμή θα βρώ αρκετούς από αυτούς μπροστά μου" : Εννοώ οτι πάρχουν άτομα που ήδη έχουν μαζεψει μόρια απο ύποπτες προυπηρεσίες (όπως η ΠΔΣ με τα σημερινά δεδομένα) και δε ζητάω σε καμία περίπτωση να μηδενιστούν τέτοιου είδους μόρια... Άρα θα μείνουν κάποια άτομα που πρόλαβαν να εποφελιθούν της παρούσας κατάστασης... Απλώς θα σταματίσουν να αυξάνονται...
Κατα τα άλλα δεν είμαι απόλυτος για το αν κάποια από τα κριτήρια στον πίνακα των ωρομίσθιων ή των αναπληρωτών θα έπρεπε να αλλάξουν ή να μείνουν ως έχουν... Ίσως κάποια από αυτά να πρέπει να αλλάξουν... αισθάνομαι όμως οτι η συζήτηση αυτή αρχίζει να ξεφεύγει λίγο από το θέμα...
Δεν ξέρω αν σε κατατόπισα στο τι εννοώ... Αν όχι ξαναστείλε γιατι ίσως να μήν κατάλαβα καλά την ερώτησή σου...

Και με την  ευκαιρία για όσους δεν το έχουν ήδη κάνει:
Ρίξτε μιά ματιά στο http://www.meafora.gr/?p=2518...
την καινούρια επιστολή του  κ.Αντωνέλλη προς τον υπουργό παιδείας...

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 08, 2009, 12:05:19 pm »
Η κατάσταση της πδσ,δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται.
Πες ότι παίρνουν όσους έχουν επιτυχία στον ασεπ. Πως θα εξασφαλιστεί ότι θα έχουν όλα τα σχολεία της επικράτειας καθηγητές?
Πες ότι θα παίρνουν μόνο ντόπιους,πως θα εξασφαλιστεί ότι θα φτάσουν για όλες τις ανάγκες,ειδικότητες,τμήματα?
Πες ότι παίρνουν με παλαιότητα πτυχίου. Οι παλιότεροι έχουν πιαστεί πολύ καλά με τα ιδιαίτερα,θα έχουν χρόνο για πδσ όταν τους καλέσουν?
Για εμένα,δε θα έπρεπε το κάθε ένα από αυτά,να αποτελεί μοναδικό κριτήριο πρόσληψης της πδσ,αλλά προσόν για να κληθεί κάποιος από τους πρώτους
και για να πάρει περισσότερες ώρες.
Αυτό με τα 2ωρα,πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Ή ώρες που να πιάνουν τόπο,ή τίποτα.

Αποσυνδεδεμένος pdxrisoyla

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02 Σιγᾶν τήν ἀλήθειαν χρυσόν ἐστι θάπτειν
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 08, 2009, 12:16:28 pm »
Αυτό με τα 2ωρα,πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Ή ώρες που να πιάνουν τόπο,ή τίποτα.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Μου αρέσει εκείνος που η ψυχή του είναι πιο βαθιά απ΄την πληγή του.
Νίτσε

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 08, 2009, 01:03:04 pm »
Ε ναι ρε παιδί μου! 2-2 ώρες ο κάθε ένας! Ίσα ίσα δηλαδή να μας κοροιδεύουν δηλαδή. >:(
Ούτε αυτοί που είναι κοντά στο διορισμό ή την αναπλήρωση να κάνουν δουλειά,ούτε αυτοί που είναι χαμηλά να ανεβαίνουν,με τρόπο που να φαίνεται.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182834
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 704
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)