*

Αποστολέας Θέμα: Οι βάσεις εισαγωγής  (Αναγνώστηκε 58648 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος BOEMISSA

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Οι βάσεις εισαγωγής
« Απάντηση #182 στις: Ιουνίου 11, 2007, 10:29:19 pm »
Αναφέρεστε στους μαθηματικούς. Δεν ξέρω αν μπορούμε να τους έχουμε ως μέτρο σύγκρισης, αλλά έχουν την τάση να γράφουν πολύ καλούς βαθμούς στο γνωστικό. Κάτι τέτοιο έγινε και αυτή τη φορά. Εμείς δεν ξέρω αν έχουμε κάποια σταθερή τάση και πορεία. Μάλλον όλα παίζονται σε εμάς.
Η μάθηση για όσους ευτυχούν είναι στολίδι και και για όσους ατυχούν καταφύγιο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:49:01 »

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
  • "...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: Ιουνίου 11, 2007, 10:44:34 pm »
Αναφερόμουν-φυσικά- σε διοριστέους με τη μόνη προασαύξηση που έχουμε πολλοί: τις 1-2 μονάδες του πτυχίου.
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: Ιουνίου 11, 2007, 11:20:10 pm »
Ευχαριστούμε ioanna89, από τα στατιστικά που μας έδωσες συμπεραίνω ότι ο πολύ ψηλός βαθμός στη διδακτική έχει κάποια σχέση με το διορισμό, αλλά όχι απόλυτα. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πόσο λίγοι διορίζονται όταν έχουν γράψει διδακτική από 40-60!
Πάντως φέτος και στις ειδικότητες των οποίων τα αποτελέσματα έχουν βγει, δεν είναι καθόλου σπάνιο το φαινόμενο των διοριστέων με 50 διδακτική. Προσωπικά γνωρίζω μαθηματικούς που είναι διοριστέοι με 50αρια και υπάρχει σχετική μαρτυρία και εδώ, στο forum.
Αυτό συνέβη στους μαθηματικούς γιατί έχουν πάρα πολύ ψηλό γνωστικό.

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #185 στις: Ιουνίου 12, 2007, 01:14:16 am »
Ναι ,το γνωρίζω αυτό αλλά να προσθέσω ότι οι διοριστέοι μαθηματικοί είχαν και ανεκτό έως καλό βαθμό Παιδαγωγικά.Γνωστοί μου με πολύ υψηλό βαθμό στο γνωστικό τους και κάτω του 70 Παιδαγωγικά ήταν μη διοριστέοι για 10-20 θέσεις...
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:49:01 »

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: Ιουνίου 12, 2007, 02:14:11 am »
Πράγματι παιδιά,κι εγώ είμαι διοριστέα ΠΕ03  με 50 ειδική διδακτική και μάλιστα στη φετινή φουρνιά.Γνωστικό έγραψα 93 και παιδαγωγικά 81,25.Μην σας φαίνεται όμως τόσο απλό το να γράψει κανείς υψηλό βαθμό μαθηματικά!!!Γνωρίζω από φίλες φιλόλογους ότι σε σας είναι σχεδόν απίθανο να γράψει κανείς τόσο ψηλά γνωστικό.
Εύχομαι σε όλους καλά αποτελέσματα και καλή επιτυχία!!!

Αποσυνδεδεμένος agg

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: Ιουνίου 12, 2007, 02:36:18 pm »
Οπότε ας μην γενικεύουμε και ας μην συγκρίνουμε με άλλους κλάδους. Μας έμειναν ακόμη 3-4 βδομάδες. Τότε θα ξέρουμε και θα βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα για τις επιδόσεις των φιλολόγων.
ΥΓ. Εμένα πάντως με τρώει η περιέργεια όχι τόσο για την διδακτική όσο για το γνωστικό της ιστορίας. Θα 'θελα να μάθω πως τα πήγαν οι περισσότεροι, έτσι εγκυκλοπαιδικά. Αν, παρά τα θέματα, τα πήγαν καλά, σημαίνει πως οι φιλόλογοι δεν παιζόμαστε και τα βγάζουμε πέρα και στα πιο κουφά θέματα.

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: Ιουνίου 12, 2007, 02:50:11 pm »
Όταν θα βγούν τα αποτελέσματα θα είναι αργά για υποθέσεις και δεν θα μας ενδιαφέρουν τα στατιστικά, αλλά μόνο το αν είμαστε στους 840 ή όχι. Δηλαδή αν γράψανε οι άλλοι χάλια στην ιστορία θα χαιρόμαστε εμείς και θα σημαίνει ότι περνάμε; Θα γελάει και το ασεπ που με ελαφριά καρδιά θα βάλει την επόμενη φορά 3 φορές χειρότερα. Αν γράψουμε πολλοί από μας χαμηλούς βαθμούς, δική μας κατάντια θα είναι που δεν τους ρίχνουμε κανένα αβγό, κανένα γιαούρτι, καμιά πέτρα, αλλά λέμε ότι δεν είμαστε 'άξιοι φιλόλογοι'.

Αποσυνδεδεμένος ovidius

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
    • Ασεπάδικο2
« Απάντηση #189 στις: Ιουνίου 12, 2007, 03:04:05 pm »
Όταν κάποιος δεν είναι στους διοριστέους φταίει ο ίδιος που δεν έστρωσε κώλο να διαβάσει και όχι αυτοί που του ταξαν 840 θέσεις στους 20.000
Όταν εγκλωβιστώ στο δρόμο λόγω μιας πορείας φταίει ο παλιοτεμπέλης που βγήκε στο δρόμο να διαδηλώσει και όχι οι λόγοι  που τον έβγαλαν.
Όταν το παιδί μου χάνει τη μισή σχολική χρονιά λόγω απεργίας των δασκάλων, φταίει ο δασκαλάκος που είναι στο δημόσιο και θέλει και τα ρέστα και όχι οι λόγοι της απεργίας.

Πάντα το άτομο θα φταίει. Δεν κατάφερε να αρπάξει τις ευκαιρίες που του πρόσφερε η ανταγωνιστική κοινωνία μας. Ας πρόσεχε... Το πολύ πολύ για να μην έχουμε τύψεις ως Κράτος να καθιερώσουμε καμιά Παγκόσμια Ημέρα του Αποτυχημένου Πολίτη και να προτρέψουμε καμιά Μη Κυβερνητική Οργάνωση να ασχοληθεί κάπως με το θέμα γιατί έχουμε και δουλειές....
CARPE DIEM

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #190 στις: Ιουνίου 12, 2007, 03:55:10 pm »
Όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο πολύ αηδιάζω με δαύτους και τόσο πιο γλυκό μου φαίνεται το τσιγάρο. Αρχίζω να πιστεύω ότι και όλη η συζήτηση για τις βάσεις, για τη διδακτική, για το πότε θα βγούν τα αποτελέσματα είναι τελικά το δικό τους παιχνίδι.

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: Ιουνίου 12, 2007, 04:44:04 pm »
Στο διαγωνισμό του 2002 ο 840 είχε 70,82 μόρια, ενώ το 2004 είχε 75,63. Η άνοδος αυτή δικαιολογείται γιατί το 2004 τα θέματα ήταν πολλαπλής επιλογής και σχετικά εύκολα. Σκεφτείτε ότι εγώ ήμουν στους επιτυχόντες σειρά βέβαια κλάψτα, γύρω στις 3000) χωρίς να έχω ανοίξει βιβλίο, είχα πάει για να δω πως είναι. Το μόνο μάθημα που διάβασα ήταν οι εισαγωγές των σχολικών βιβλίων στα νέα ελληνικά μια μέρα πριν το διαγωνισμό και έγραψα 80! Αν είχα κάνει τότε το διάβασμα που έκανα φέτος θα είχα διοριστεί και μάλιστα από τους πρώτους! Τι θέλω να πω μ' αυτό; Πώς πιστεύω ότι φέτος οι βάσεις θα πέσουν 2-3 μόρια. Γιατί όχι μόνο οι περισσότεροι τα πήγαν χάλια στην ιστορία (προσωπικά διάβασα παρα πολύ και τελικά έγραψα γύρω στο 54!), αλλά και οι ερωτήσεις στα νέα και το κείμενο και οι ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών στα αρχαία ήταν πιο δύσκολα σε σχέση με τον διαγωνισμό του 2004. Μόνο τα παιδαγωγικά ήταν πολύ εύκολα, αλλά από την άλλη ήταν πολύ απαιτητική η ειδική διδακτική. Το β΄ερώτημα (έγραψα διδακτική αρχαίων) δεν πρόλαβα να το απαντήσω όπως ήθελα και τό έγραψα πολύ τσάτρα πάτρα.
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος BOEMISSA

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #192 στις: Ιουνίου 12, 2007, 04:56:35 pm »
Θα συμφωνήσω με τη συνάδελφο oigalia. Στο όριο βρίσκομαι και εγώ με βάση τους υπολογισμούς μου και το πιο πιθανό πιο κάτω από αυτό, αφού αρχαία δεν έχω πάει καλά και για τη Διδακτική (Νέων) όλα παίζονται. Όλοι μας έχουμε την εμπειρία παλιών διαγωνισμών και έχω να πω ότι αυτός ήταν ο πιο ύπουλος.Να περιμένουμε σίγουρα εκπλήξεις. Όσον αφορά τις επιδόσεις μας στην Ιστορία, νομίζω πως δεν είναι το μοναδικό μάθημα στο οποίο δεν πήγαμε καλά, κάτι ανάλογο συμβαίνει στα Αρχαία και το συζητάμε εδώ και πολύ καιρό. Ακόμη και τα Νέα κατάφεραν να μας παγιδέψουν με τον παραλογισμό των ερωτήσεων. Εγώ προσωπικά είμαι ευχαριστημένη από την Ιστορία, έχω γράψει 75,76, αν και θα μπορούσα να είχα πάει καλύτερα με το διάβασμα που έκανα. Τα αρχαία με καίνε, οπότε όλοι μας έχουμε ένα σίγουρο γνωστικό που μας καίει. Πείτε μου σας παρακαλώ ποια ήταν η βάση το 2005, νομίζω πως ήταν κοντά στο 74. Καλή μας τύχη.
Η μάθηση για όσους ευτυχούν είναι στολίδι και και για όσους ατυχούν καταφύγιο

eleftheria

• Επισκέπτης
« Απάντηση #193 στις: Ιουνίου 13, 2007, 01:08:24 pm »
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 13, 2007, 03:35:29 pm από rica »

eleftheria

• Επισκέπτης
« Απάντηση #194 στις: Ιουνίου 13, 2007, 03:38:31 pm »
Να ρωτήσω κάτι άλλο: όταν πάτε να υπολογίσετε πού περίπου βρίσκεστε, υποθέτοντας βέβαια τους βαθμούς που δεν ξέρουμε, και βρίσκετε π.χ. ότι παίζετε περίπου στο 75, βάζετε μέσα τις προσαυξήσεις ;;; Γιατί εμένα το κινητό μου έχει πάρει φωτιά να κάνω υπολογισμούς και θα ήθελα να ξέρω κι εσείς πώς τα υπολογίζετε.

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #195 στις: Ιουνίου 13, 2007, 03:54:27 pm »
Εγώ υπολογίζω πάντα καθαρό βαθμό γραπτής εξέτασης...για να έχω μια πιο "απογοητευτική" εικόνα μπροστά μου...και να μην παίρνουν τα μυαλά μου αέρα και να μην ελπίζω....Θα' πρεπε μάλλον να πω "υπολόγιζα", γιατί ,από τότε που είδα τη "σφαγή των αμνών" στη Διδακτική των άλλων ειδικοτήτων, έπαψα να υπολογίζω οτιδήποτε...και περιμένω να έρθει και η σειρά μου(ό μη γένοιτο)...
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30