0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όλοι οι οιωνοί δείχνουν, συνάδελφοι, ότι οι βάσεις "τραβούν την ανηφόρα"!Σε όλους σχεδόν τους κλάδους που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα, υπάρχει άνοδος, φανταστείτε λοιπόν τι θα γίνει στον "διαβαστερό" και μελετηρό κλάδο μας!Το 'χω ξαναγράψει, αλλά το επαναλαμβάνω ότι κατά την προσωπική μου εκτίμηση η βάση δεν θα είναι κάτω από 76-76,5.Η βασική αιτία θα είναι βέβαια τα πανεύκολα παιδαγωγικά, τα οποία μπορούσε να απαντήσει κυριολεκτικά και ένας αδιάβαστος, αν του έκοβε λιγάκι.Για την ευκολία του μεγαλύτερου μέρους του γνωστικού (εκτός της ιστορίας) επιμένω ακόμα, παρά τις αντιρρήσεις που είχαν πολλοί. Αυτά τα δύο ευνοϊκά στοιχεία σε συνδυασμό (1) με τις κατά μέσο όρο καλές επιδόσεις των φιλολόγων κάθε φορά στη διδακτική και (2) με τις τεράστιες δυνατότητες και επιλογές προετοιμασίας που προσφέρονται πλέον πριν από το διαγωνισμό (βλ. φροντιστήρια, βοηθήματα, βιβλιογραφίες κλπ.) θα ανεβάσουν τις βάσεις σε τόσο υψηλά επίπεδα. Αυτό σημαίνει φυσικά ότι σε αυτό το διαγωνισμό, περισσότερο από ό,τι σε κάθε προηγούμενο, η λεπτομέρεια θα είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά και αυτή που θα δώσει ή θα στερήσει το διορισμό. Ακόμα δηλαδή και μια ερώτηση μπορεί να έχει στείλει τον καθένα μας από τον παράδεισο στην κόλαση....Όσοι έχουν υπομονή και όσοι έχουν μειωμένη την αυτοεκτίμησή τους ως φιλόλογοι αλλά και ως άνθρωποι, ας συνεχίσουν να μάχονται σε αυτή την αρένα και σε αυτό τον αλληλοσπαραγμό "για μια θεσούλα", όπου μας έχουν ρίξει εδώ και χρόνια οι "εθνοπατέρες" μας, σχεδιάζοντας δήθεν "για μας", αλλά προφανώς χωρίς εμάς. Εγώ προσωπικά, αν έχω αποτύχει, θα αποχωρήσω για να αραιώνουμε σιγά-σιγά......Όλο και κάτι θα βρεθεί......Έχει ο Θεός.....
κ αν μας κλείσει αυτή την πόρτα ο Θεός σίγουρα θα μας ανοίξει κάποια άλλη,η οποία ίσως μας συμφέρει περισσότερο..άλλωστε δεν είναι το παν σ'αυτή τη ζωή η επιτύχια στον ΑΣΕΠ...
Όσο για τους οιωνούς περί της ανόδου των βάσεων νομίζω ότι είναι και αρκετοί και ξεκάθαροι.