*

Αποστολέας Θέμα: Οι βάσεις εισαγωγής  (Αναγνώστηκε 58600 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος apuleius

• Πλήρες μέλος
  • Όλα μένουν ίδια αν δεν τ' αγαπάς.....
    • Προφίλ
Απ: Οι βάσεις εισαγωγής
« Απάντηση #154 στις: Ιουνίου 06, 2007, 11:37:38 pm »
Ευχαρίστως rica θα ακούσω την άποψή σου, αν και ομολογουμένως θα έπρεπε να αλλάξουμε όνομα στο topic!Έχουμε ξεφύγει πια και δε συζητάμε για τις βάσεις εισαγωγής, αλλά τέλος πάντων....Αρκεί να μην ενοχλούνται οι υπόλοιποι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:52:40 »

Αποσυνδεδεμένος BOEMISSA

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: Ιουνίου 08, 2007, 10:19:09 am »
Καλημέρα σε όλους. Μια και έχουμε καιρό μπροστά μας μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, διακοπές δεν μπορούμε να πάμε, ας συνεχίσουμε τις προβλέψεις μας. Αν έχουμε όντως καλές επιδόσεις όπως ακούγεται τότε σίγουρα έχουμε γράψει καλά στα Παιδαγωγικά. Αλήθεια πόσο καλά έχτε πάει; Είχε γίνει παλιότερα μια ψηφοφορία. Έχουμε όμως και νέα μέλη στο φόρουμ. Η αλήθεια είναι ότι οι ερωτήσεις ήταν πολύ εύκολες σε σχέση με αυτά που διαβάζαμε. Εγώ προσωπικά αφιέρωσα πολύ χρόνο στα Παιδαγωγικά, είχα μελετήσει πολλά βιβλία και όμως έκανα επιπόλαια λάθη. Ο βαθμός μου είναι 81,16 και δεν είναι καθόλου καλή επίδοση.Φαντάζομαι πως πολλοί από εσάς θα έχετε πάει πολύ καλύτερα.ιΈνα βαθμός από 90 και επάνω μπορεί να βοηθήσει πολύ.
Η μάθηση για όσους ευτυχούν είναι στολίδι και και για όσους ατυχούν καταφύγιο

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
  • "...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: Ιουνίου 08, 2007, 10:57:22 am »
Καλημέρα! Εγώ φεύγω για διήμερη αποσυμπίεση στη Σαμοθράκη...να πάρω δυνάμεις για ν'αντιμετωπίσω αυτό που έρχεται....Για τα Παιδαγωγικά έχω να πω ότι κι εγώ περιμένω από τους φιλολόγους πολύ υψηλές επιδόσεις, από τη στιγμή που ακόμη και οι μαθηματικοί είχαν αρκετά καλούς βαθμούς(άκουσα από γνωστούς μου μαθηματικούς έως και 80+).Προσωπικά, επειδή το 2005,που πήγα απροετοίμαστη εντελώς στα Παιδαγωγικά, το πλήρωσα ακριβά(το 58 τους και η Ιστορία μου στέρησαν το διορισμό), φέτος είπα να κάνω κάτι παραπάνω...Δούλεψα πολύ τα cd που είχε βγάλει ένα περιοδικό και ένα σύγγραμμα Γενικής Διδακτικής(Ματσαγγούρα). Ήμουν πολύ προσεκτική, όταν απαντούσα στις ερωτήσεις...έτσι έχασα 1-2...και μάλλον είμαι μέχρι 96%. Εκτιμώ ότι θα υπάρχουν πολλά γραπτά μας στο 80+ έως 90+ κι αυτό θα ωθήσει τη βάση σε συνδυασμό με καλή διδακτική...
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

Αποσυνδεδεμένος mary02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: Ιουνίου 08, 2007, 12:27:58 pm »
Καλημέρα κι από εμένα. Συγγνώμη αν παρεμβαίνω στην κουβέντα σας, όμως αισθάνομαι την ανάγκη να πω πώς οποιαδήποτε πρόβλεψη αναφορικά με τις βάσεις εισαγωγής είναι τουλάχιστον επισφαλής. Και εξηγούμαι: είναι γεγονός πως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με (σχετική) ακρίβεια τους βαθμούς μας στα τρία από τα συνολικά πέντε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα που τελικά θα καθορίσουν το βαθμό μας. Είναι επίσης γεγονός ότι εκείνο που χαρακτηρίζει τα υπόλοιπα δύο εξετασθέντα αντικείμενα είναι, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ο υποκειμενισμός κατά την αξιολόγηση. Έστω ότι κάποιος από εμάς θεωρεί πως έχει γράψει έναν αξιοπρεπή βαθμό στα Παιδαγωγικά: ας πούμε 85. Σε καμιά περίπτωση ο βαθμός αυτός δεν του διασφαλίζει την επιτυχία. Αν ο βαθμός του στην ειδική διδακτική είναι μέτριος ή κακός, ο μέσος όρος της β' θεματικής μειώνεται θεαματικά. Αν, δηλαδή, κάποιος με 85 στα Παιδαγωγικά γράψει 55 Ειδική Διδακτική, ο Μ.Ο. της
Καλύτερα να κατανοείς λίγα παρά να παρανοείς πολλά...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:52:40 »

eleftheria

• Επισκέπτης
« Απάντηση #158 στις: Ιουνίου 08, 2007, 01:41:15 pm »
Ακριβώς όπως το είπες: προβλέπουμε δεν προεξοφλούμε!

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: Ιουνίου 08, 2007, 01:47:49 pm »
Προσπαθούσαμε να προβλέψουμε τάσεις σε γενικές γραμμές, πάντα σε σύγκριση με προηγούμενους διαγωνισμούς, με στατιστικά στοιχεία και λαμβάνοντας υπόψη τη δυσκολία των φετινών θεμάτων. Απλά με τις επίσημες απαντήσεις και μόνο δεν μπορείς να βγάλεις συμεράσματα γιατί αντιπροσωπεύουν μόνο το 57% του συνολικού βαθμού (16,6% ιστορ. 16,6% νέα, 4,15% αρχαία και 20% παιδαγωγικά).

Αποσυνδεδεμένος pariel

• Έμπειρο μέλος
  • Για να πετύχεις, μην παίρνεις τίποτε προσωπικά
    • Προφίλ
« Απάντηση #160 στις: Ιουνίου 08, 2007, 02:29:15 pm »
92,5 είναι ο δικός μου βαθμός στα παιδαγωγικά. Έχασα δύο ερωτήσεις.

Αποσυνδεδεμένος apuleius

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: Ιουνίου 08, 2007, 04:40:21 pm »
Όλοι οι οιωνοί δείχνουν, συνάδελφοι, ότι οι βάσεις "τραβούν την ανηφόρα"!Σε όλους σχεδόν τους κλάδους που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα, υπάρχει άνοδος, φανταστείτε λοιπόν τι θα γίνει στον "διαβαστερό" και μελετηρό κλάδο μας!Το 'χω ξαναγράψει, αλλά το επαναλαμβάνω ότι κατά την προσωπική μου εκτίμηση η βάση δεν θα είναι κάτω από 76-76,5.
Η βασική αιτία θα είναι βέβαια τα πανεύκολα παιδαγωγικά, τα οποία μπορούσε να απαντήσει κυριολεκτικά και ένας αδιάβαστος, αν του έκοβε λιγάκι.Για την ευκολία του μεγαλύτερου μέρους του γνωστικού (εκτός της ιστορίας) επιμένω ακόμα, παρά τις αντιρρήσεις που είχαν πολλοί. Αυτά τα δύο ευνοϊκά στοιχεία σε συνδυασμό (1) με τις κατά μέσο όρο καλές επιδόσεις των φιλολόγων κάθε φορά στη διδακτική και (2) με τις τεράστιες δυνατότητες και επιλογές προετοιμασίας που προσφέρονται πλέον πριν από το διαγωνισμό (βλ. φροντιστήρια, βοηθήματα, βιβλιογραφίες κλπ.) θα ανεβάσουν τις βάσεις σε τόσο υψηλά επίπεδα. Αυτό σημαίνει φυσικά ότι σε αυτό το διαγωνισμό, περισσότερο από ό,τι σε κάθε προηγούμενο, η λεπτομέρεια θα είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά και αυτή που θα δώσει ή θα στερήσει το διορισμό. Ακόμα δηλαδή και μια ερώτηση μπορεί να έχει στείλει τον καθένα μας από τον παράδεισο στην κόλαση....
Όσοι έχουν υπομονή και όσοι έχουν μειωμένη την αυτοεκτίμησή τους ως φιλόλογοι αλλά και ως άνθρωποι, ας συνεχίσουν να μάχονται σε αυτή την αρένα και σε αυτό τον αλληλοσπαραγμό "για μια θεσούλα", όπου μας έχουν ρίξει εδώ και χρόνια οι "εθνοπατέρες" μας, σχεδιάζοντας δήθεν "για μας", αλλά προφανώς χωρίς εμάς. Εγώ προσωπικά, αν έχω αποτύχει, θα αποχωρήσω για να αραιώνουμε σιγά-σιγά......Όλο και κάτι θα βρεθεί......Έχει ο Θεός.....

Αποσυνδεδεμένος suomaf

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Ιουνίου 08, 2007, 06:06:40 pm »
     Το θέμα είναι ότι μόνο ο ΑΣΕΠ -δυστυχώς- μας εξασφαλίζει επαγγελματικά! Αξίζει κάποιος να θυσιάσει πολλά κ να δώσει μια φορά σίγουρα,ίσως κ δεύτερη κ τρίτη...αλλά ο κόπος κ το διάβασμα δεν εξασφαλίζουν πάντα την επιτυχία! Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε κ συνέχεια εξετάσεις ΑΣΕΠ !Η κατάσταση είναι πολλή απογοητευτική κ οι ελπίδες διορισμού (παρά το πολύ διάβασμα κ τον κόπο) μηδαμινές...αλλά γίνονται θαύματα ακόμη...ας δούμε τα αποτελέσματα πρώτα... κ αν μας κλείσει αυτή την πόρτα ο Θεός σίγουρα θα μας ανοίξει κάποια άλλη,η οποία ίσως μας συμφέρει περισσότερο..άλλωστε δεν είναι το παν σ'αυτή τη ζωή η επιτύχια στον ΑΣΕΠ...
αν μπορείς να γεμίζεις το αμείλιχτο ένα λεπτό της κάθε ώρας
στην αξία των εξήντα μοιραίων δευτερολέπτων της διαδρομής του....

Αποσυνδεδεμένος agg

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: Ιουνίου 08, 2007, 07:31:22 pm »
Όλοι οι οιωνοί δείχνουν, συνάδελφοι, ότι οι βάσεις "τραβούν την ανηφόρα"!Σε όλους σχεδόν τους κλάδους που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα, υπάρχει άνοδος, φανταστείτε λοιπόν τι θα γίνει στον "διαβαστερό" και μελετηρό κλάδο μας!Το 'χω ξαναγράψει, αλλά το επαναλαμβάνω ότι κατά την προσωπική μου εκτίμηση η βάση δεν θα είναι κάτω από 76-76,5.
Η βασική αιτία θα είναι βέβαια τα πανεύκολα παιδαγωγικά, τα οποία μπορούσε να απαντήσει κυριολεκτικά και ένας αδιάβαστος, αν του έκοβε λιγάκι.Για την ευκολία του μεγαλύτερου μέρους του γνωστικού (εκτός της ιστορίας) επιμένω ακόμα, παρά τις αντιρρήσεις που είχαν πολλοί. Αυτά τα δύο ευνοϊκά στοιχεία σε συνδυασμό (1) με τις κατά μέσο όρο καλές επιδόσεις των φιλολόγων κάθε φορά στη διδακτική και (2) με τις τεράστιες δυνατότητες και επιλογές προετοιμασίας που προσφέρονται πλέον πριν από το διαγωνισμό (βλ. φροντιστήρια, βοηθήματα, βιβλιογραφίες κλπ.) θα ανεβάσουν τις βάσεις σε τόσο υψηλά επίπεδα. Αυτό σημαίνει φυσικά ότι σε αυτό το διαγωνισμό, περισσότερο από ό,τι σε κάθε προηγούμενο, η λεπτομέρεια θα είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά και αυτή που θα δώσει ή θα στερήσει το διορισμό. Ακόμα δηλαδή και μια ερώτηση μπορεί να έχει στείλει τον καθένα μας από τον παράδεισο στην κόλαση....
Όσοι έχουν υπομονή και όσοι έχουν μειωμένη την αυτοεκτίμησή τους ως φιλόλογοι αλλά και ως άνθρωποι, ας συνεχίσουν να μάχονται σε αυτή την αρένα και σε αυτό τον αλληλοσπαραγμό "για μια θεσούλα", όπου μας έχουν ρίξει εδώ και χρόνια οι "εθνοπατέρες" μας, σχεδιάζοντας δήθεν "για μας", αλλά προφανώς χωρίς εμάς. Εγώ προσωπικά, αν έχω αποτύχει, θα αποχωρήσω για να αραιώνουμε σιγά-σιγά......Όλο και κάτι θα βρεθεί......Έχει ο Θεός.....

Μα τι απαισιοδοξία είναι αυτή!!! Έλεος άλλο πια!
Και ποιοι οιωνοί δείχνουν για ανέβασμα των βάσεων δεν μπορώ να καταλάβω. Ακόμη και αν ανέβουν, τι σημαίνει αυτό;;;;;;;

Οι βάσεις της αγγλικής πάντως έπεσαν αρκετά. Από 79,30 σε 76,32. Και να σκεφτείτε πως ο 917ος που το 2005 διοριζόταν με 79,30 τώρα η ίδια θέση έχει 71,06.

eleftheria

• Επισκέπτης
« Απάντηση #164 στις: Ιουνίου 08, 2007, 10:53:11 pm »
κ αν μας κλείσει αυτή την πόρτα ο Θεός σίγουρα θα μας ανοίξει κάποια άλλη,η οποία ίσως μας συμφέρει περισσότερο..άλλωστε δεν είναι το παν σ'αυτή τη ζωή η επιτύχια στον ΑΣΕΠ...

Ουδεν κακόν αμιγές καλού, έχεις απόλυτο δίκιο και προσωπικά σ' ευχαριστώ γι' αυτά τα δευτερόλεπτα αισιοδοξίας που μου πρόσφερες μέσα στη μαυρίλα των τελευταίων ημερών.  :)

Κι εγώ, θέλετε από προαίσθημα, θέλετε επειδή μύρισα το νύχι μου, δεν ξέρω έχω την αίσθηση ότι θα ανέβουν. Οι επιδόσεις της Ιστορίας πιστεύω δεν είναι ικανές να ρίξουν τη βάση, αρχαία - νέα - διδακτική θα παίξουν στα ίδια, άρα...

Όπως και να'χει... υπομονή (όση μας έχει μείνει)! 
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 08, 2007, 10:58:24 pm από rica »

Αποσυνδεδεμένος apuleius

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #165 στις: Ιουνίου 08, 2007, 11:47:23 pm »
Παράθεση
Και ποιοι οιωνοί δείχνουν για ανέβασμα των βάσεων δεν μπορώ να καταλάβω. Ακόμη και αν ανέβουν, τι σημαίνει αυτό;;;;;;;
Παράθεση

Για κάποιους (για αυτούς δηλαδή που έχουν γράψει καλά....) μια πιθανή άνοδος των βάσεων δε σημαίνει απολύτως τίποτα και δεν τους καίγεται καρφί γιατί είναι σίγουροι!Για τους άλλους όμως που βρίσκονται μεταξύ....φθοράς και αφθαρσίας (όπως και η αφεντιά μου), η άνοδος των βάσεων θα είναι καταστροφή!
Όσο για τους οιωνούς περί της ανόδου των βάσεων νομίζω ότι είναι και αρκετοί και ξεκάθαροι.Μένει να αποδειχτεί.....Ελπίζω πάντως να διαψευστώ!

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Ιουνίου 09, 2007, 02:27:06 am »
Σε όλη τη συζήτηση, apuleius, μιλούσαμε για διαμόρφωση της βάσης στο επίπεδο 2005 +2, οπότε σε αυτό δεν διαφωνούμε. Οι περισσότεροι νιώθουμε οριακά διοριστέοι ή οριακά μη διοριστέοι, όλοι εκεί γύρω είμαστε, από το 75,50 ως το 77 είναι τόσα πολλά άτομα και η διαφορά αυτή είναι 2 ερωτήσεις πολλαπλής (κάνω λάθος;). Όταν είσαι οριακά παίζει πλέον και η τύχη. Όσο για το ενδεχόμενο να ξαναδώσουμε ασεπ, είχαμε αντίστοιχο τόπικ και όλοι είχαν δηλώσει ότι θα ξαναδώσουν. Τα έχεις δώσει όλα και είναι δύσκολο να το ξανααποφασίσεις, αλλα΄έτσι όπως έχω καταλάβει είναι το μόνο που σου αρέσει και γι' αυτό δεν υπάρχουν άλλες επιλογές δυστυχώς, ίσως το λες επειδή δίνεις πρώτη φορά. Συζητούσα με οικεία πρόσωπα περί ασεπ και έλεγα ότι όλοι στο φόρουμ έχουν γράψει καλά και ίσως και πολλοί άλλοι και μου απάντησαν ότι 'μα αυτοί όλοι θα περάσουν, αυτές είναι οι καλύτερες επιδόσεις, γι' αυτό και συζητάνε συνεχώς, αυτοί είναι όμως λίγοι για τους 840', οπότε πιστεύω οι περισσότεροι από μας θα είμαστε πράγματι διοριστέοι.

Αποσυνδεδεμένος agg

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: Ιουνίου 09, 2007, 03:06:52 am »
Όσο για τους οιωνούς περί της ανόδου των βάσεων νομίζω ότι είναι και αρκετοί και ξεκάθαροι.

Και πάλι δεν απαντάς. Το να εκτοξεύουμε γενικολογίες χωρίς επιχειρήματα δεν βοηθά.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182649
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 662
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)