0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
μα, (Σωκρατης παλι εγω ) αφου υπαρχει ο φανατισμος χωρις να υπαρχει η κατηχηση, αρα δεν φταιει η κατηχηση. Παμε εκκλησια την Κυριακη και ακουμε την ερμηνεια του ευαγγελιου. Αυτο ειναι κακο? που μας βλαπτει?, φιλη apri (που θα ελεγε και ο Σωκρατης)
Πολύ έχει πλατιάσει η συζήτηση και δεν είναι αυτό το θέμα του thread. Ο killbill ρώτησε άλλο πράμα. Και η απάντηση σε αυτό που ρώτησε είναι ότι ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ η πρωινή προσευχή ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με την σύνταξη των μαθητών, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και είναι ευθύνη των εφημερεύοντων καθηγητών.http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_fa/3_prosefxi.htmΆρα killbill , το ότι δεν γίνεται πρωινή σύνταξη και προσευχή στο σχολείο σας είναι παράνομο. Ο νόμος δεν φαίνεται να αναφέρει ότι στην συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει να είναι παρόν ο διευθυντής (δεν ξέρω εάν υπάρχει κάποιος άλλος νόμος), άρα υπεύθυνοι για την παρανομία είναι οι εφημερεύοντες καθηγητές.
η πρωινή προσευχή ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με την σύνταξη των μαθητών, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και είναι ευθύνη των εφημερεύοντων καθηγητών.http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_fa/3_prosefxi.htmΆρα killbill , το ότι δεν γίνεται πρωινή σύνταξη και προσευχή στο σχολείο σας είναι παράνομο. Ο νόμος δεν φαίνεται να αναφέρει ότι στην συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει να είναι παρόν ο διευθυντής (δεν ξέρω εάν υπάρχει κάποιος άλλος νόμος), άρα υπεύθυνοι για την παρανομία είναι οι εφημερεύοντες καθηγητές.
Παράθεση από: eva7 στις Απριλίου 15, 2011, 09:39:47 amTo σχολείο πρέπει να παραμένει ουδέτερο από θρησκοεθνικοκεντρικές προσεγγίσεις. Σύμφωνα με ποιον; Εγώ ξέρω ότι το σχολείο υπάρχει για να εξυπηρετεί τις όποιες περιβάλλουσες κοινωνικές ανάγκες. Ποιος λέει λοιπόν ότι θρησκευτικά και εθνικά είμαστε τόσο "large" ώστε κάθε συναφές στοιχείο να είναι καταδικαστέο και αποβλητέο από τα σχολεία; Διότι η καθημερινότητα που βλέπουμε γύρω μας μάλλον προς το εντελώς αντίθετο παραπέμπει, ειδικά ως προς το "εθνικά". (σημείωση:
To σχολείο πρέπει να παραμένει ουδέτερο από θρησκοεθνικοκεντρικές προσεγγίσεις.
Παράθεση από: Alex100 στις Απριλίου 15, 2011, 12:55:33 pmΠαράθεση από: eva7 στις Απριλίου 15, 2011, 09:39:47 amTo σχολείο πρέπει να παραμένει ουδέτερο από θρησκοεθνικοκεντρικές προσεγγίσεις. Σύμφωνα με ποιον; Εγώ ξέρω ότι το σχολείο υπάρχει για να εξυπηρετεί τις όποιες περιβάλλουσες κοινωνικές ανάγκες. Ποιος λέει λοιπόν ότι θρησκευτικά και εθνικά είμαστε τόσο "large" ώστε κάθε συναφές στοιχείο να είναι καταδικαστέο και αποβλητέο από τα σχολεία; Διότι η καθημερινότητα που βλέπουμε γύρω μας μάλλον προς το εντελώς αντίθετο παραπέμπει, ειδικά ως προς το "εθνικά". (σημείωση:
Παράθεση από: happiness στις Απριλίου 15, 2011, 01:30:58 pmη πρωινή προσευχή ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με την σύνταξη των μαθητών, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και είναι ευθύνη των εφημερεύοντων καθηγητών.http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_fa/3_prosefxi.htmΆρα killbill , το ότι δεν γίνεται πρωινή σύνταξη και προσευχή στο σχολείο σας είναι παράνομο. Ο νόμος δεν φαίνεται να αναφέρει ότι στην συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει να είναι παρόν ο διευθυντής (δεν ξέρω εάν υπάρχει κάποιος άλλος νόμος), άρα υπεύθυνοι για την παρανομία είναι οι εφημερεύοντες καθηγητές.Κατάλαβα. ΆΡα είμαι και εγώ παράνομος που ενώ έχω εφημερία 1η ώρα και παρόλο που ο διευθυντής δεν έρχεται ποτε το πρωι στις 8:15, και όλοι οι καθηγητές καπνιζουν (2η παρανομία!) στην αίθουσα καθηγητών, εγώ δεν πράττω αυτό που πρέπει δηλαδή ΜΟΝΟΣ μου να μαζέψω ολόκληρο σχολείο, να πάρω το μικρόφωνο και να προσπαθώ να επιβάλλω μια τάξη. Δεν μας τα λέει καλά ο νόμος. Θα έπρεπε όλοι οι έχοντες την 1η ώρα καθηγητές να είναι παρών στη πρωινή συγκέντρωση. Μόνο ο καθηγητής που έχει εφημερία δεν μπορεί να μαζέψει ολόκληρο σχολείο και να τον υπολογίζουν τα παιδιά.
μερικοι εχουν παρεξηγησει το "ελευθερο πνευμα" που ομως ετσι οπως το παρουσιαζουν δειχνει αποστεομενο απο καθε ρεαλιστικη βαση! "ελευθερα" πνευματα, ....σε σας μιλω. Στις δυσκολες ωρες θελω να σας δω απο μια μερια...
Παράθεση από: killbill στις Απριλίου 15, 2011, 03:18:12 pmΠαράθεση από: happiness στις Απριλίου 15, 2011, 01:30:58 pmη πρωινή προσευχή ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με την σύνταξη των μαθητών, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και είναι ευθύνη των εφημερεύοντων καθηγητών.http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_fa/3_prosefxi.htmΆρα killbill , το ότι δεν γίνεται πρωινή σύνταξη και προσευχή στο σχολείο σας είναι παράνομο. Ο νόμος δεν φαίνεται να αναφέρει ότι στην συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει να είναι παρόν ο διευθυντής (δεν ξέρω εάν υπάρχει κάποιος άλλος νόμος), άρα υπεύθυνοι για την παρανομία είναι οι εφημερεύοντες καθηγητές.Κατάλαβα. ΆΡα είμαι και εγώ παράνομος που ενώ έχω εφημερία 1η ώρα και παρόλο που ο διευθυντής δεν έρχεται ποτε το πρωι στις 8:15, και όλοι οι καθηγητές καπνιζουν (2η παρανομία!) στην αίθουσα καθηγητών, εγώ δεν πράττω αυτό που πρέπει δηλαδή ΜΟΝΟΣ μου να μαζέψω ολόκληρο σχολείο, να πάρω το μικρόφωνο και να προσπαθώ να επιβάλλω μια τάξη. Δεν μας τα λέει καλά ο νόμος. Θα έπρεπε όλοι οι έχοντες την 1η ώρα καθηγητές να είναι παρών στη πρωινή συγκέντρωση. Μόνο ο καθηγητής που έχει εφημερία δεν μπορεί να μαζέψει ολόκληρο σχολείο και να τον υπολογίζουν τα παιδιά.δεν θα έλεγα ότι είσαι παράνομος - μάλλον οι υπόλοιποι εκπ/κοί ειναι γιατί και αυτοί ΟΦΕΙΛΟΥΝ να βρισκονται στο χώρο της πρωϊνής προσευχής....για κοίτα εδώ, στο καθηκοντολόγιο, στο νούμερο 12: (για τους εκπ/κούς)http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_education/5_kathik_kath_syll.htmκαι επίσης για τους διευθυντές το αρ. 28, παρ. 2http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_education/5_kathik_diefthides_ypodiefthides.htm
Παράθεση από: MARKOS στις Απριλίου 15, 2011, 03:39:13 pmμερικοι εχουν παρεξηγησει το "ελευθερο πνευμα" που ομως ετσι οπως το παρουσιαζουν δειχνει αποστεομενο απο καθε ρεαλιστικη βαση! "ελευθερα" πνευματα, ....σε σας μιλω. Στις δυσκολες ωρες θελω να σας δω απο μια μερια... Στις δύσκολες ώρες τα "ελεύθερα" πνεύματα χωρίς ρίζες και σημεία αναφοράς, είτε καταρρέουν είτε την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια για άλλη παραλία...
Πρακτική ερώτηση: Αν όλοι οι άλλοι είναι παράνομοι και λουφάρουν, τους το επισημάνει ο killbill, αλλά αυτοί συνεχίσουν να το παίζουν τουρίστες, τι μπορεί να κάνει;α. Να τους καταγγείλει στο γραφείο;β. Να λουφάρει κι αυτός; γ. Κάτι άλλο;
Παράθεση από: bitch στις Απριλίου 15, 2011, 03:49:14 pmΠαράθεση από: killbill στις Απριλίου 15, 2011, 03:18:12 pmΠαράθεση από: happiness στις Απριλίου 15, 2011, 01:30:58 pmη πρωινή προσευχή ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με την σύνταξη των μαθητών, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και είναι ευθύνη των εφημερεύοντων καθηγητών.http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_fa/3_prosefxi.htmΆρα killbill , το ότι δεν γίνεται πρωινή σύνταξη και προσευχή στο σχολείο σας είναι παράνομο. Ο νόμος δεν φαίνεται να αναφέρει ότι στην συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει να είναι παρόν ο διευθυντής (δεν ξέρω εάν υπάρχει κάποιος άλλος νόμος), άρα υπεύθυνοι για την παρανομία είναι οι εφημερεύοντες καθηγητές.Κατάλαβα. ΆΡα είμαι και εγώ παράνομος που ενώ έχω εφημερία 1η ώρα και παρόλο που ο διευθυντής δεν έρχεται ποτε το πρωι στις 8:15, και όλοι οι καθηγητές καπνιζουν (2η παρανομία!) στην αίθουσα καθηγητών, εγώ δεν πράττω αυτό που πρέπει δηλαδή ΜΟΝΟΣ μου να μαζέψω ολόκληρο σχολείο, να πάρω το μικρόφωνο και να προσπαθώ να επιβάλλω μια τάξη. Δεν μας τα λέει καλά ο νόμος. Θα έπρεπε όλοι οι έχοντες την 1η ώρα καθηγητές να είναι παρών στη πρωινή συγκέντρωση. Μόνο ο καθηγητής που έχει εφημερία δεν μπορεί να μαζέψει ολόκληρο σχολείο και να τον υπολογίζουν τα παιδιά.δεν θα έλεγα ότι είσαι παράνομος - μάλλον οι υπόλοιποι εκπ/κοί ειναι γιατί και αυτοί ΟΦΕΙΛΟΥΝ να βρισκονται στο χώρο της πρωϊνής προσευχής....για κοίτα εδώ, στο καθηκοντολόγιο, στο νούμερο 12: (για τους εκπ/κούς)http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_education/5_kathik_kath_syll.htmκαι επίσης για τους διευθυντές το αρ. 28, παρ. 2http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_education/5_kathik_diefthides_ypodiefthides.htm Πρακτική ερώτηση: Αν όλοι οι άλλοι είναι παράνομοι και λουφάρουν, τους το επισημάνει ο killbill, αλλά αυτοί συνεχίσουν να το παίζουν τουρίστες, τι μπορεί να κάνει;α. Να τους καταγγείλει στο γραφείο;β. Να λουφάρει κι αυτός; γ. Κάτι άλλο;
αρχικά να συζητήσεις την κατάσταση με τον διευθυντή - ακομα και αν σε γράψει κανονικότατα. Μετά να του εξηγήσεις ότι θα προβείς σε έγγραφη καταγγελία της κατάστασης. και στη συνέχεια να πράξεις ακριβώς αυτό - να αναφέρεις εγγράφως και με αριθμό πρωτοκόλλου στον δ/ντή την κατάσταση ( ότι δηλ. επειδή ο δ/ντής λείπει και ότι τον έχεις ενημερώσει προφορικά ήδη κτλ κτλ και επειδή οι καθηγητές κάνουν την πάπια κτλ κτλ) και να το κοινοποιήσεις στην διεύθυνση ( και αν ο προϊστάμενος ειναι κολλητός του διευθυντή) στην περιφέρεια!! Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά ΔΕΝ είναι! Γιατί έτσι, σε περίπτωση που γίνει κάτι και ζητηθούν ευθύνες, εσύ θα την βγάλει καθαρή.τις περισσότερες φορές, στην προσπάθειά μας να ειμαστε διακριτικοί ή να χειριστουμε με τακτ μια κατάσταση, ή προκειμένου να μη γίνουμε τα ...μαύρα πρόβατα, νομιμοποιούμε καταστάσεις παράνομες και χρονίζουσες που μόνο προβλήματα δημιουργούν. Καιρός να απενεχοποιηθούμε και να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
Παράθεση από: bitch στις Απριλίου 15, 2011, 04:12:55 pmαρχικά να συζητήσεις την κατάσταση με τον διευθυντή - ακομα και αν σε γράψει κανονικότατα. Μετά να του εξηγήσεις ότι θα προβείς σε έγγραφη καταγγελία της κατάστασης. και στη συνέχεια να πράξεις ακριβώς αυτό - να αναφέρεις εγγράφως και με αριθμό πρωτοκόλλου στον δ/ντή την κατάσταση ( ότι δηλ. επειδή ο δ/ντής λείπει και ότι τον έχεις ενημερώσει προφορικά ήδη κτλ κτλ και επειδή οι καθηγητές κάνουν την πάπια κτλ κτλ) και να το κοινοποιήσεις στην διεύθυνση ( και αν ο προϊστάμενος ειναι κολλητός του διευθυντή) στην περιφέρεια!! Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά ΔΕΝ είναι! Γιατί έτσι, σε περίπτωση που γίνει κάτι και ζητηθούν ευθύνες, εσύ θα την βγάλει καθαρή.τις περισσότερες φορές, στην προσπάθειά μας να ειμαστε διακριτικοί ή να χειριστουμε με τακτ μια κατάσταση, ή προκειμένου να μη γίνουμε τα ...μαύρα πρόβατα, νομιμοποιούμε καταστάσεις παράνομες και χρονίζουσες που μόνο προβλήματα δημιουργούν. Καιρός να απενεχοποιηθούμε και να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.Ας είμαστε και λίγο ρεαλιστές! Αν κάνει αυτό που προτείνεις, δε θα μπορεί να σταθεί στο σχολείο.