Σύνολο ψηφοφόρων: 98
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
καλημερα...εγω πιστευω οτι δεν εχει να κανει με το συστημα...αλλα ειναι καθαρα θεμα ανθρωπου και συνειδησης.....και αν δεν διαθετεις συνειδηση η δεν το "γουσταρεις" απλα ...καλο ειναι να ασχοληθεις με κατι αλλο............ γιατι το να εισαι καθηγητης η δασκαλος.......ειναι μεγαλη ευθυνη και πρεπει να εχεις θεληση, μερακι....να σου αρεσει αυτο που κανεις και να θελεις να προσφερεις...ολα αυτα πιστευω οτι εχουν να κανουν με την προσωπικοτητα και δεν "διδασκονται" ουτε "παρεχονται " μεσα απο οποιοδηποτε συστημα...ακομη κι αν αυτο ηταν το ιδανικο....
συμβιβάζονται όλοι εε?πωπω,ούτε να το σκέφτομαι δε θέλω...
θα το παρω απο την αναποδη πλευρα. οσοι ανθρωποι πασχιζουν μεσω ωρομισθιας ή αναπληρωσης ή διαβασματος για ασεπ να μπουν στο δημοσιο δε νομιζω οτι το κανουν απλα κ μονο για να μονιμοποιηθουν. σημαινει οτι πραγματικα γουσταρουν αυτο το επαγγελμα. αρα λογικα θα ειναι κ καλοι εκπαιδευτικοι. αντε κ διοριστηκα. ο μισθος μου θα ειναι γυρω στα 1000 ευρω. θα περιπλανιεμαι κ στα χωρια της ελλαδας ποιος ξερει για ποσο καιρο. αρα για να μπω στη διαδικασια να θυσιασω τοσα πραγματα στη ζωη μου για να ζησω αυτες τις συνθηκες σημαινει οτι δεν αγωνιστηκα τοσο καιρο για να ειμαι απλα δημοσιος υπαλληλος. θα μπορουσα να κυνηγησω καποια αλλη θεση στην τραπεζα πχ ή σε αλλους τομεις του δημοσιου ή ακομη κ στον ιδιωτικο τομεα. ( ο μισθος δε διαφερει κ πολυ)αρα το συμπερασμα ειναι οτι εχω τουλαχιστον την ορεξη να ειμαι καλη εκπαιδευτικος. το αν θα γινω ή οχι θα το δειξει η ιστορια. απλα πιστευω οτι τα παιδια που το παλευουν τοσο πολυ εχουν πολυ περισσοτερες πιθανοτητες να γινουν καλοι εκπαιδευτικοι γιατι απλα το θελουν πολυγια μενα το δημοσιο ειναι η σιγουρια που θα με αφησει να κανω σωστα τη δουλεια μου χωρις να εχω το αγχος πού θα βρω τα χρηματα το καλοκαιρι που δεν κανω μαθηματα να πληρωνω το νοικι κτλ κ τιποτα παραπανω. κ μου εξασφαλιζει καλυτερη ποιοτητα ζωης απο την αποψη οτι δεν θα τρεχω σαν το βεγγο απο το ενα σπιτι στο αλλο μεχρι τις 10 το βραδυ κ να μου ακυρωνουν συνεχεια μαθηματα
Ister, σε βρίσκω υπερβολικό. Ευτυχώς ή δυστυχώς, η διδασκαλία είναι πολύ δύσκολη δουλειά και αυτό είναι κάτι που δεν αναγνωρίζεται. Είμαστε 45 λεπτά μέσα στην τάξη, 45 λεπτά τα οποία πρέπει να είμαστε 100% προσηλωμένοι σε αυτό που κάνουμε και δεν έχουμε δικαίωμα να αφαιρεθούμε ούτε λεπτό. Ακόμα και στις πιο σκληρές δουλειές, κάποιος μπορεί να σταματήσει να πάρει μια ανάσα, να κοιτάξει 10 δευτερόλεπτα τον ουρανό, να πάει τουαλέτα βρε αδερφέ, να χασμουρηθεί, να φταρνιστεί. Εμείς όμως πρέπει να είμαστε εκεί, χωρίς κανένα δικαίωμα να πάρουμε ανάσα. Θα μου πεις, δεν συμπεριφέρονται όλοι έτσι, αλλά η σωστή διδασκαλία έτσι πρέπει να είναι.
Ister, κανείς δεν αμφισβητεί ότι υπάρχουν συνάδελφοι, που για διάφορους λόγους έχουν μπει σε μια λογική της όσο δυνατόν λιγότερης εργασίας. Όλοι, λιγότερο ή περισσότερο, έχουμε πέσει πάνω τους και έχουμε φορτωθεί και δική τους δουλειά... Από την άλλη, υπάρχουν και εξαιρετικοί συνάδελφοι, που με πολύ κόπο και χρόνο έχουν κάνει απίστευτα πράγματα στο σχολείο. Ίσως να βρέθηκα εγώ στα σχολεία εξαιρεσεις, τι να πω....Αυτό το οποίο με προβληματίζει είναι ότι σύμφωνα με τη δική σου λογική, πρέπει να επιβαρύνουμε ακόμα περισσότερο τους συναδέλφους -εγώ συνεχίζω να επιμένω ότι είναι πολλοί, είναι σίγουρα περισσότεροι από όσους περίμενα- που κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους, αντί να δώσουμε κίνητρα σε αυτούς που για οποιοδήποτε λόγο έχουν μια δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία. Εξάλλου, με το να τους επιμορφώσεις με το ζόρι το καλοκαίρι, νομίζω ότι θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα... Από την άλλη, αν δημιουργήσεις βιβλιοθήκες στα σχολεία, έχεις εξασφαλίσει ότι θα διαβάσουν όλοι; Όχι, αλλά σίγουρα θα βοηθηθούν αυτοί που θέλουν πραγματικά να δουλέψουν και ίσως παροτρύνουν και τους υπόλοιπους να κάνουν 1-2 πραγματάκια παραπάνω...