*

Αποστολέας Θέμα: Συμβουλές σε νέο καθηγητή κατ'οίκον (Μαθηματικά/Αγγλικά)  (Αναγνώστηκε 44807 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bettina

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές σε νέο καθηγητή κατ'οίκον (Μαθηματικά/Αγγλικά)
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 22, 2009, 06:43:34 pm »
Εγω θα πω το εξής:οι της αγγλικης φιλολογίας συνάδελφοι είναι και αυτοί φιλόλογοι όπως και της ελλήνικής φιλολογίας. Το ξέρετε ότι ειμαστέ η μόνη χώρα στο κόσμο που δίνει δικαίωμα στον κάτοχο του proficiency να διδάσκει αγγλικά.Μπορείτε να μου πείτε γιατί στην Αγγλία ή στην Αμερική που τα αντίστοιχα πανεπιστήμια "μοιράζουν" έναντι αμοιβής τα "πιστοιποιητικά" γλωσσομάθειας και ΟΧΙ ΠΤΥΧΙΑ γιατί δεν δίνουν το δικαίωμα διδασκαλίας?Συνάδελφοι αν θέλουμε να πάει καλά η παιδεία σε αυτό το τόπο πρέπει ο καθενάς να διδάσκει αυτό για το οποίο ειδικεύτηκε.Εγώ είμαι φυσικός και δεν μπορώ να δεχτώ κανέναν ο οποίος δεν έχει σπουδάσει την φυσική να κάνει φυσική σε παιδία.Αυτά σας τα λέω γιατί η γυναικά μου έχει τελειώσει την αγγλική φιλολογία του αριστοτέλειου πανεπιστημίου και δεν διδάσκονταν μόνο πως να κλίνουν το ρήμα του "be" αλλά μάθαιναν και αμερικάνικη και αγγλική λογοτεχνία,ιστορία,ποίηση και άλλα που ένας κάτοχος του proficiency με ένα τρίωρο εξετάσεων που του πήρε για να πάρει το πιστοποιητικό δεν μπορεί ούτε κάν να διανοηθεί τι είναι όλα αυτά.Σκεφτήτε πως θα φαινόταν στον καθένα απο εσάς αν βρίσκατε κάποιον ο οποίος δίδασκε το αντικέιμενο σας και το "έπαιζε" συναδελφος σας......

συμφωνω απολυτως ας ασχοληθει ο καθενας με το αντικειμενο του.υπαρχει δουλεια για ολους στην ειδικοτητα τους.βεβαια ενας θεολογος πχ τι θα διδαξει?θρησκευτικα?σε ποιον?τι να κανουμε ? το ηξερε οταν δηλωσε αυτη τη σχολη οτι δεν εχει αποροφηση σε σχολεια οποτε...........

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος semeli ΠΕ02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 22, 2009, 06:48:19 pm »
Ακριβώς, jimkold. Όπως τα λες είναι. Αφού όμως δεν ελέγχεται τίποτα σε αυτήν την χώρα, τι περιμένεις;; Έχω ακούσει για ένα σωρό αποφοίτους λυκείου που παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα. ΟΛΑ !! Και λέω έλεος, απωθημένο το έχουν όλοι στην Ελλάδα να δηλώνουν καθηγητές;; Μία γνωστή μου, με απολυτήριο λυκείου και Proficiency το οποίο πήρε πριν 10 χρόνια ( έχει μόνο αυτά στο βιογραφικό της, δεν έχει κάνει κάτι άλλο), με ρωτάει το εξής: '' Πόσα παίρνεις την ώρα για ιδιαίτερο Αρχαίων"; Της είπα μια τιμή, π.χ. 20ευρώ. Και μου λέει " Τότε καλά έκανα και εγώ και έκανα αύξηση, φέτος παίρνω 20ευρώ την ώρα, όχι 15 πια !!! Αφού και εγώ καθηγήτρια είμαι !!!"... Η ίδια μου είπε ότι ούτε προετοιμάζεται στο σπίτι, γιατί ισχυρίζεται ότι δεν χρειάζεται, καθώς τα ξέρει ήδη, ούτε ετοιμάζει σημειώσεις. Επίσης προετοιμάζει και για Lower!!! Έχω ακούσει άτομα με Proficiency να προετοιμάζουν άλλους για Proficiency !! Αν είναι δυνατόν !! Και αναρωτιέμαι, αν ο κάτοχος Proficiency ζητάει 20ευρώ την ώρα, ο πτυχιούχος αγγλικής φιλολογίας τι θα ζητήσει;50; Και θα έχει και δίκιο! Έλεος σε αυτήν την χώρα. Όπως ξαναείπα, είσαι ό,τι δηλώσεις.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 22, 2009, 06:49:51 pm από semeli ΠΕ02 »

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 22, 2009, 06:54:01 pm »
Για μια στιγμή ρε παιδιά! Αφού υπάρχουν γονείς που τους τα δίνουν! Καλά τους κάνουν!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Αυγούστου 22, 2009, 06:56:54 pm »
Pano, επί του θέματος, θα σε συμβούλευα να ασχοληθείς επισταμένα με το αντικείμενό σου που είναι και δύσκολο και θέλει πολλή δουλειά. Η πολυδιάσπαση πιστεύω ότι δεν θα σε ωφελήσει, θα σε κουράσει και γιατί να το κάνεις άλλωστε; Το αντικείμενό σου έχει ζήτηση σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα. Να ξέρεις όμως ότι και τα φροντιστήρια ζορίζουν πλέον αρκετά,υπάρχει υπερπροσφορά και πολύς ανταγωνισμός και χρειάζεται προσπάθεια για να "σταθείς" , θέλει δηλαδή καλή προετοιμασία, να διαβάσεις και να οργανώσεις την ύλη, να ετοιμάσεις σημειώσεις κ.λπ. Είμαι φιλόλογος σε φροντιστήριο και βλέπω ότι αυτά που σου προανέφερα ισχύουν για όλες τις ειδικότητες. Και θα αρχίσεις μετά σιγά-σιγά να παίρνεις και λύκειο.Καλή αρχή !
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 22, 2009, 06:58:59 pm από semeli ΠΕ02 »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος bettina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Αυγούστου 22, 2009, 06:57:32 pm »
Για μια στιγμή ρε παιδιά! Αφού υπάρχουν γονείς που τους τα δίνουν! Καλά τους κάνουν!

ναι αλλα ξερουν οι γονεις οτι ειναι πχ επαρκειουχοι ή αποφοιτοι τει ιχθυοκαλλιεργειας ή τους παραμυθιαζουν?αν βαλω εναν χημικο να κανει γερμανικα στο παιδι μου ειμαι μ.....ς

Συνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Αυγούστου 22, 2009, 06:59:02 pm »

Ε, τότε καλά κάνουν και οι γιατροί που ζητάνε φακελάκια... αφού υπάρχουν ασθενείς που τα δίνουν... Τι λογική είναι αυτή τώρα;  ???

Αποσυνδεδεμένος Vera_Sp

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Αυγούστου 22, 2009, 06:59:22 pm »
Εγω θα πω το εξής:οι της αγγλικης φιλολογίας συνάδελφοι είναι και αυτοί φιλόλογοι όπως και της ελλήνικής φιλολογίας. Το ξέρετε ότι ειμαστέ η μόνη χώρα στο κόσμο που δίνει δικαίωμα στον κάτοχο του proficiency να διδάσκει αγγλικά.Μπορείτε να μου πείτε γιατί στην Αγγλία ή στην Αμερική που τα αντίστοιχα πανεπιστήμια "μοιράζουν" έναντι αμοιβής τα "πιστοιποιητικά" γλωσσομάθειας και ΟΧΙ ΠΤΥΧΙΑ γιατί δεν δίνουν το δικαίωμα διδασκαλίας?Συνάδελφοι αν θέλουμε να πάει καλά η παιδεία σε αυτό το τόπο πρέπει ο καθενάς να διδάσκει αυτό για το οποίο ειδικεύτηκε.Εγώ είμαι φυσικός και δεν μπορώ να δεχτώ κανέναν ο οποίος δεν έχει σπουδάσει την φυσική να κάνει φυσική σε παιδία.Αυτά σας τα λέω γιατί η γυναικά μου έχει τελειώσει την αγγλική φιλολογία του αριστοτέλειου πανεπιστημίου και δεν διδάσκονταν μόνο πως να κλίνουν το ρήμα του "be" αλλά μάθαιναν και αμερικάνικη και αγγλική λογοτεχνία,ιστορία,ποίηση και άλλα που ένας κάτοχος του proficiency με ένα τρίωρο εξετάσεων που του πήρε για να πάρει το πιστοποιητικό δεν μπορεί ούτε κάν να διανοηθεί τι είναι όλα αυτά.Σκεφτήτε πως θα φαινόταν στον καθένα απο εσάς αν βρίσκατε κάποιον ο οποίος δίδασκε το αντικέιμενο σας και το "έπαιζε" συναδελφος σας......
Κι όχι μόνο ιστορία, λογοτεχνία και τα συναφή. Κάναμε και μαθήματα μεθοδολογίας και γλωσσολογίας κτιλ, κτλ. Θα συμφωνήσω με τη συνάδελφο Drew που ανέφερε και τα phonemes που βρίσκονται στα λεξικά και στα περισσότερα βιβλία πλέον. Κι εκεί ρωτάνε τα παιδάκια "τί είναι αυτά τα σύμβολα κυρία?" Κι άντε να εξηγήσεις, αν δεν έχεις ιδέα. Ή που ο καθένας προφέρει και τονίζει την κάθε λέξη όπως θέλει. Γι'αυτό υπάρχουν αυτά τα σύμβολα κυρίες και κύριοι για να ξέρεις πώς να προφέρεις την λέξη σωστά.
Αλλά, όπως είπε και η Semeli, στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις.
Ούτε εμένα με ενδιφέρουν οι απόψες σας, κύριε Πάνο. Ασχολούμαι μόνο με πραγματικούς συναδέλφους.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 22, 2009, 07:02:00 pm από Vera_Sp »

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Αυγούστου 22, 2009, 07:01:28 pm »

Ε, τότε καλά κάνουν και οι γιατροί που ζητάνε φακελάκια... αφού υπάρχουν ασθενείς που τα δίνουν... Τι λογική είναι αυτή τώρα;  ???

Συγκρίνεις έναν ασθενή που δεν είναι σε θέση να κρίνει τι του λέει ο γιατρός του, με έναν γονιό που διαλέγει καθηγητή για το παιδί του?
Δεδομένου ότι ξέρουν την αλήθεια έτσι?
Γιατί άμα ο άλλος σου πουλάει παραμύθι ότι έχει μεταπτυχιακό στις μαθησιακές δυσκολίες και δεν έχει πάρει καν πτυχίο.......την πάτησες.
Έτσι απλά.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Αυγούστου 22, 2009, 07:03:29 pm »
Από όσες περιπτώσεις έχω ακούσει, οι κάτοχοι Proficiency στα ιδιαίτερα ισχυρίζονται ότι είναι πτυχιούχοι αγγλικής φιλολογίας ( δεν ξέρω αν το κάνουν όλοι). Στα φροντιστήρια όμως;;; Προφανώς λένε την αλήθεια. Άρα μήπως έχουν ευθύνη και αυτοί που τους προσλαμβάνουν;;; Και μάλιστα με ίδια αμοιβή ανά ώρα με τους πτυχιούχους πανεπιστημίου;;; Οι καθηγητές αγγλικής είναι πιο αρμόδιοι από μένα να μιλήσουν επί του θέματος. Πιστεύω ότι αδικούνται πολύ με αυτήν την ιστορία, όπως και εμείς με τους φοιτητές και τους απόφοιτους οποιασδήποτε σχολής που παραδίδουν φιλολογικά, αν είναι δυνατόν...
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 22, 2009, 07:06:00 pm από semeli ΠΕ02 »

Αποσυνδεδεμένος bettina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Αυγούστου 22, 2009, 07:07:10 pm »
προσωπικα ξερω πολλα φροντιστηρια (επαρχια)  που προτιμουν κατοχους proficiency και οχι πτυχιουχους γιατι ξερουν οτι θα τους εχουν για χρονια και δεν θα φυγουν για ωρομισθιες αναπληρωσεις κτλ.

Συνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Αυγούστου 22, 2009, 07:12:14 pm »
Vera και Drew, μην γίνεστε υπερβολικοί... Phonemes κάνουμε και οι φιλόλογοι, ειδικά στη γλωσσολογία και οι αρχαιολόγοι, μη σας πω και οι κοινωνιολόγοι και οι ανθρωπολόγοι. Και στην τελική, είναι κάτι που μαθαίνεται και θα σας πει κάποιος ότι όσοι δεν έχουν ξανακούσει μια λέξη τα χρειάζονται, αυτοί που ξέρουν αγγλικά, ξέρουν πώς προφέρεται η λέξη.  :P Δεν είναι ποσοτικό το ζήτημα, είναι ποιοτικό. Κι εγώ συμφωνώ απόλυτα ότι ένα Proficiency, ούτε κι αν είναι του Cambridge, δεν καθιστά κάποιον επαρκή για να διδάξει αγγλικά. Το Proficiency έχει μια συγκεκριμένη τυπολογία ασκήσεων και αυτό είναι όλο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποιοι με Proficiency που έχουν μεράκι, αγαπάνε τα αγγλικά, για διάφορους λόγους έχουν καλή επαφή με την αγγλική λογοτεχνία και κατά συνέπεια, θα μπορούσαν να διδάξουν χαμηλά επίπεδα αγγλικών... Έχω την εντύπωση ότι είναι ελάχιστοι. Αλλά και από την άλλη, αρκετοί συνάδελφοι αγγλικών έχουν μια τραγική προφορά, οπότε δεν τους σώζουν τα phonemes  :P Ας μην φτάνουμε σε ακρότητες και σε προσωπικές αντιπαραθέσεις. Καλό είναι να διδάσκει ο καθένας αυτό το οποίο έχει σπουδάσει και τον ενδιαφέρει, για να είναι καλός και αποτελεσματικός. Σαφώς και υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά ας παραμείνουν εξαιρέσεις, ας μην γίνουν κανόνας.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Αυγούστου 22, 2009, 07:17:20 pm »
elranna, δεν νομίζω ότι είναι υπερβολικοί οι συνάδελφοι της αγγλικής, λένε τα πράγματα όπως είναι. Συμφωνώ μαζί σου, ας ασχοληθεί ο καθένας με αυτό που έχει σπουδάσει, αρκεί ΟΝΤΩΣ να το έχει σπουδάσει και να το αγαπά. Επίσης δεν νομίζω ότι τελικά τα χαμηλά επίπεδα αγγλικών είναι τόσο εύκολα όσο νομίζουμε.

Αποσυνδεδεμένος bettina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Αυγούστου 22, 2009, 07:21:49 pm »
τα χαμηλα επιπεδα ειναι πιο δυσκολα.αν δεν μπουν τοτε οι βασεις μετα ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα.την αλφαβητα το ρημα be have got κτλ τα ξερουν και οι κατοχοι λοουερ μηπως να διδαξουν τις ταξεις a junior-b senior?

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Αυγούστου 22, 2009, 07:26:35 pm »
Κάποτε γινόταν και αυτό. Ελπίζω να μην ισχύει ακόμα. Αν και στην Ελλάδα, αν έχεις γνωστούς και δικτυωθείς, όλα γίνονται ! ;)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182561
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 661
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)