0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Vera άσε καλύτερα δεν πρέπει να συζητάμε με ανθρώπους που εθελοτυφλούν. Ασε τους 2 παραπάνω μαθηματικούς να προσβάλουν και να λένε ότι τραγικά εύκολα τα αγγλικά. Και για μας τα μαθηματικά είναι τραγικά εύκολα, λοιπόν!!!
Εγώ θεωρώ ότι τα αγγλικά είναι υπερβολικά δύσκολη γλώσσα. Είναι πολύ εύκολο να μάθεις να συννενοείσαι, αλλά για να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο, είναι αδιανόητα δύσκολο. Πρώτον, γιατί είναι μια εξαιρετικά ιδιωματική γλώσσα (για όποιον έχει αμφιβολίες, ας θυμηθεί τα phrasal verbs ή τη σύνταξη των προθέσεων...) , δεύτερον, γιατί είναι η μητρική γλώσσα πολλών διαφορετικών πληθυσμιακών ομάδων, άρα υπάρχει μεγάλη πληθώρα διαλέκτων και προφορών, τρίτον, γιατί η ίδια λέξη μπορεί να είναι ταυτόχρονα ουσιαστικό, επίθετο, ρήμα και επίρρημα και τέταρτον, γιατί έχει καταπληκτική ικανότητα απορρόφησης νέων όρων και δημιουργίας νέων -ιδιωματικών συνήθως- εκφράσεων, με αποτέλεσμα να αλλάζει και να επεκτείνει το λεξιλόγιο της υπερβολικά γρήγορα.
Θέλεις δηλ. να μου πεις ότι οι επαρκειούχοι ξέρουν να προφέρουν σωστά τις λέξεις ή ότι μπορούν να πιάσουν ένα λεξικό και να διαβάσουν πως προφέρεται η λέξη;
Παράθεση από: drew στις Αυγούστου 22, 2009, 04:30:53 pmΘέλεις δηλ. να μου πεις ότι οι επαρκειούχοι ξέρουν να προφέρουν σωστά τις λέξεις ή ότι μπορούν να πιάσουν ένα λεξικό και να διαβάσουν πως προφέρεται η λέξη; Πω πω κόμπλεξ! Ηρεμήστε ρε παιδιά, μια σχολή βγάλατε, δεν γίνατε αστροναύτες. Αυτό το κόμπλεξ, την κακία και τη ζήλια μόνο από απόφοιτους αγγλικής φιλολογίας το έχω δεί. Το θυμάμαι από τότε που ήμουν μαθήτρια στο σχολείο. Οι "Αγγλικούδες" ήταν οι χειρότερες. Κι εγώ που είμαι νηπιαγωγός από Πανεπιστήμιο δεν μου αρέσει να βλέπω κοπέλες από ΙΕΚ, ΤΕΕ, ΤΕΙ να βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά από μένα, αλλά πάντα βοηθάω και δεν τις κατηγορώ. Κι αυτές κάπως πρέπει να ζήσουν. Και αφού το ίδιο το Υπουργείο δίνει άδειες διδασκαλίας σε αυτούς που έχουν proficiency, να κοιτάτε τη δουλειά σας και πώς να την κάνετε εσείς καλύτερα.
Παράθεση από: kiki_sach στις Αυγούστου 30, 2010, 02:53:41 amΠαράθεση από: drew στις Αυγούστου 22, 2009, 04:30:53 pmΘέλεις δηλ. να μου πεις ότι οι επαρκειούχοι ξέρουν να προφέρουν σωστά τις λέξεις ή ότι μπορούν να πιάσουν ένα λεξικό και να διαβάσουν πως προφέρεται η λέξη; Πω πω κόμπλεξ! Ηρεμήστε ρε παιδιά, μια σχολή βγάλατε, δεν γίνατε αστροναύτες. Αυτό το κόμπλεξ, την κακία και τη ζήλια μόνο από απόφοιτους αγγλικής φιλολογίας το έχω δεί. Το θυμάμαι από τότε που ήμουν μαθήτρια στο σχολείο. Οι "Αγγλικούδες" ήταν οι χειρότερες. Κι εγώ που είμαι νηπιαγωγός από Πανεπιστήμιο δεν μου αρέσει να βλέπω κοπέλες από ΙΕΚ, ΤΕΕ, ΤΕΙ να βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά από μένα, αλλά πάντα βοηθάω και δεν τις κατηγορώ. Κι αυτές κάπως πρέπει να ζήσουν. Και αφού το ίδιο το Υπουργείο δίνει άδειες διδασκαλίας σε αυτούς που έχουν proficiency, να κοιτάτε τη δουλειά σας και πώς να την κάνετε εσείς καλύτερα. κομπλεξ? μαλλον εσυ εχεις ..δν μπορεσες να μπεις αγγλικη? για αυτο το υποτιμητικο αγγλικουδες? εδω λεμε οτι δν εχουμε επαγγελματικα δικαιωματα..ο καθενας μπορει να μου παρει τη δουλεια,χωρις τ αναλογα προσοντα..τι κομπλεξ και κουραφεξαλα αραδιαζεις?και αυτο γινεται μονο στ αγγλικα.σε ολες τις υπολοιπες ξενες γλωσσες για παρεις επαρκεια πρεπει να διδαχτεις λογοτεχνια,να παρακολουθησεις μαθηματα στο αναλογο ινστιτουτο κτλ,κτλ .αχ μητερα τερεζα..με συγκινει αυτος σου ο αλτρουισμος για τις κοπελες των ιεκ,τεε,εγω παντως οταν βλεπω επαρκειουχους στο φροντιστηριο να μν μπορουν να διορθωσουν μια εκθεση,να με ρωτανε πραγματα που καλλιστα θα μπορουσαν να τα βρουν σ ενα ρημαδολεξικο,να κανουν τραγικα λαθη στο λεξιλογιο ή στην γραμματικη και να μν τα διορθωνουν κ απο πανω αλλα να πληρωνονται οσο ακριβως κ εγω, τα βλεπω κοκκινα,τα παιρνω στο κρανιο! η απολυτη ξεφτιλα στο επαγγελμα μαςμια κακια ζηλιαρα κομπλεξικη αγγλικου
Παράθεση από: tapairnwstokranious!!! στις Σεπτεμβρίου 20, 2010, 02:28:32 amΠαράθεση από: kiki_sach στις Αυγούστου 30, 2010, 02:53:41 amΠαράθεση από: drew στις Αυγούστου 22, 2009, 04:30:53 pmΘέλεις δηλ. να μου πεις ότι οι επαρκειούχοι ξέρουν να προφέρουν σωστά τις λέξεις ή ότι μπορούν να πιάσουν ένα λεξικό και να διαβάσουν πως προφέρεται η λέξη; Πω πω κόμπλεξ! Ηρεμήστε ρε παιδιά, μια σχολή βγάλατε, δεν γίνατε αστροναύτες. Αυτό το κόμπλεξ, την κακία και τη ζήλια μόνο από απόφοιτους αγγλικής φιλολογίας το έχω δεί. Το θυμάμαι από τότε που ήμουν μαθήτρια στο σχολείο. Οι "Αγγλικούδες" ήταν οι χειρότερες. Κι εγώ που είμαι νηπιαγωγός από Πανεπιστήμιο δεν μου αρέσει να βλέπω κοπέλες από ΙΕΚ, ΤΕΕ, ΤΕΙ να βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά από μένα, αλλά πάντα βοηθάω και δεν τις κατηγορώ. Κι αυτές κάπως πρέπει να ζήσουν. Και αφού το ίδιο το Υπουργείο δίνει άδειες διδασκαλίας σε αυτούς που έχουν proficiency, να κοιτάτε τη δουλειά σας και πώς να την κάνετε εσείς καλύτερα. κομπλεξ? μαλλον εσυ εχεις ..δν μπορεσες να μπεις αγγλικη? για αυτο το υποτιμητικο αγγλικουδες? εδω λεμε οτι δν εχουμε επαγγελματικα δικαιωματα..ο καθενας μπορει να μου παρει τη δουλεια,χωρις τ αναλογα προσοντα..τι κομπλεξ και κουραφεξαλα αραδιαζεις?και αυτο γινεται μονο στ αγγλικα.σε ολες τις υπολοιπες ξενες γλωσσες για παρεις επαρκεια πρεπει να διδαχτεις λογοτεχνια,να παρακολουθησεις μαθηματα στο αναλογο ινστιτουτο κτλ,κτλ .αχ μητερα τερεζα..με συγκινει αυτος σου ο αλτρουισμος για τις κοπελες των ιεκ,τεε,εγω παντως οταν βλεπω επαρκειουχους στο φροντιστηριο να μν μπορουν να διορθωσουν μια εκθεση,να με ρωτανε πραγματα που καλλιστα θα μπορουσαν να τα βρουν σ ενα ρημαδολεξικο,να κανουν τραγικα λαθη στο λεξιλογιο ή στην γραμματικη και να μν τα διορθωνουν κ απο πανω αλλα να πληρωνονται οσο ακριβως κ εγω, τα βλεπω κοκκινα,τα παιρνω στο κρανιο! η απολυτη ξεφτιλα στο επαγγελμα μαςμια κακια ζηλιαρα κομπλεξικη αγγλικου Γι'αυτό δεν πάμε μπροστά... Λοιπόν άκουσε να δείς ΦΥΣΙΚΑ και βοηθάω τις συναδέλφους μου (και τις θεωρώ συναδέλφους μου, κι όχι κατώτερες όπως εσύ) και αν δώ ότι έχουν ελλιπείς γνώσεις θα προσπαθήσω να τους προτείνω εγώ πράγματα που θα μπορούσαν να κάνουν. Δεν κοιτάζω μόνο την πάρτη μου. Και αν λες ότι είσαι τόοοσο καλή στη δουλειά σου, θα έπρεπε να ξέρεις ότι παίζει βασικό ρόλο και η συνεργασία ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς. Μην κοιτάς μόνο την πάρτη σου. Εφόσον δεν μπορείς να αλλάξεις το γεγονός ότι υπαρχουν επακειούχοι που δουλεύουν όπως εσύ, προσπάθησε τουλάχιστον να τους βοηθάς για το καλό και των παιδιών. Αν έχεις τις γνώσεις να τους βοηθήσεις!