0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να σου εξηγήσω κι εγώ κάτι και θα καταλάβεις τι καταλαβαίνω. Στην οικονομική επιστήμη που υπηρετώ και διδάσκω, ασχολούμαστε εξ`ίσου για το καλό όλων, εργαζομένων και εργοδοτών συμπεριλαμβανομένων. Το καλό marketing λέει λοιπόν ότι ο εργοδότης όταν ενδιαφέρεται πρωτίστως για τις καλές υπηρεσίες που θα προσφέρει και όχι απαραίτητα για το χαμηλότερο κόστος, αυτό συνήθως του αποδίδει μεγαλύτερο κέρδος.
Για την περίπτωση που περιγράφεις, αυτό που φταίει είναι ότι δεν ήξερες. Σε κάθε περίπτωση όμως πάλι ο ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ είναι σε πλεονεκτικότερη θέση διότι ο εργοδότης του επιβαρύνεται με χαμηλότερες εισφορές.
Αυτό είναι μια ωραία θεωρία η οποία όμως δεν αποδεικνύεται στην πράξη. Αν ήταν έτσι, δεν θα ήταν βουτηγμένη η οικονομία στο μαύρο χρήμα. Θα πρόσφεραν όλοι σούπερ υπηρεσίες υψηλού κόστους και θα επιβίωναν οι καλύτεροι. Αν αυτό βλέπεις να γίνεται γύρω σου, ειδικά στο χώρο των φροντιστηρίων, τότε ίσως ζούμε σε άλλη χώρα.
Όσο για δώρα και επιδόματα, εγώ πάντα όσο δούλευα καθηγήτρια πληρωνόμουν όλα τα νόμιμα και τώρα πληρώνω κανονικά τις καθηγήτριές μου. Φίλες που εργάζονται σε φροντιστήρια επίσης πλήρώνονται κανονικά (σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα αυτό είναι εις βάρος τους γιατί χάνουν ώρες εργασίας λόγω του ότι κοστίζουν πολύ).
Δυστυχώς πλέον κανείς εργοδότης δεν μπορεί να σε προσλάβει χωρίς αμοιβή γιατί τα πρόστιμα από το ΙΚΑ και την Επιθεώρηση Εργασίας είναι τσουχτερά.
Σε πλεονεκτική θέση θα είναι μόνο αν δεχτεί να πληρωθεί λιγότερα χρήματα ανά ώρα. Αν επιμείνει να ζητάει το ωρομίσθιο που ζητάει, θα του φάει τη δουλειά κάποιος άλλος με χαμηλότερες οικονομικές απαιτήσεις. Απλά πράγματα.
Από τη δική μου πλευρά ως φροντιστηριούχου, δεν έχουν βγει ακόμα οι απόφοιτοι αγγλικής που έχουν σπουδάσει αυτό το οποίο χρειάζομαι να διδάξουν.
Όσον αφορά τη βουτηγμένη οικονομία στο μαύρο χρήμα θα σου απαντήσω μόλις καταλήξεις κάπου.
Εγώ πάντως ζω στην Ελλάδα!
Σε πλεονεκτικότερη θέση είναι, σύμφωνα με τη λογική σου, διότι θα επιβαρύνει τον εργοδότη του με λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές.
Ίσως και να έχουν βγει αλλά πώς θα τους βρεις αν δεν πληρώσεις;
Εγώ μια χαρά έχω καταλήξει. Εσύ γυρίζεις γύρω-γύρω και δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να κάνεις. Αν προσπαθείς να με ζαλίσεις, έχεις αρχίσει να το καταφέρνεις.
Funny that. Στην Ελλάδα που ζω εγώ κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα καλά φροντιστήρια και επιβιώνουν όσα παρέχουν φτηνές τιμές και γενικότερα φτηνές λύσεις. Κάποιος θα πρέπει να τους πει τι λέει η οικονομική θεωρία
Έχω εξηγήσει τόσες φορές ότι τον εργοδότη ΔΕΝ τον ενδιαφέρουν αυτές καθαυτές οι ασφαλιστικές εισφορές. Δεν ξέρω γιατί δεν το καταλαβαίνεις. Τον εργοδότη τον ενδιαφέρει το συνολικό μεικτό ποσό που πληρώνει, αυτό είναι το κόστος του. Και όχι απλά το μεικτό ανά ώρα αλλά το συνολικό μεικτό που περιλαμβάνει δώρα και επιδόματα. Δεν έχει διαφορά πόσα από τα χρήματα αυτά πάνε στον εργαζόμενο και πόσα στο κράτος. Ειλικρινά αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό, δεν έχει νόημα η κουβέντα.
Αν δηλαδή πληρώσω κάτι παραπάνω θα βρεθούν με κάποιο μαγικό τρόπο απόφοιτοι αγγλικής με εμπειρία διδασκαλίας σε παιδιά προσχολικής / πρώτης σχολικής ηλικίας και πιστοποιητικά; Θαύμα, θαύμα!! Δεν ήξερα ότι υπάρχουν αυτοί οι απόφοιτοι και ότι το μόνο που τους εμπόδιζε να εμφανιστούν στην αγορά εργασίας ήταν τα χρήματα. Και πού δουλεύουν δηλαδή ως τώρα, σε παιδικούς σταθμούς όπου πληρώνονται 6 ευρώ την ώρα μαύρα; Ή τους έχουν πάρει όλους στο British Council και στην HAU;
Δε χρειάζεται καμιά προσπάθεια. Θα ήταν προτιμότερο πάντως να μας πεις ποια από τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις σου υποστηρίζεις σήμερα.
Κλείνουν οι επιχειρήσεις που στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν την ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων τους έχοντας ως μοναδική τους μέριμνα τη μείωση του κόστους. Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν γνώριζαν όλοι οι επιχειρηματίες οικονομική θεωρία (και πράξη).
Κι εγώ σου έχω εξηγήσει άλλες τόσες φορές ότι αυτά τα ποσά είναι ανάλογα. Σε απλά ελληνικά, όταν αυξάνεται η ασφαλιστική εισφορά τότε αυξάνεται και το συνολικό κόστος και όταν μειώνεται η ασφαλιστική εισφορά μειώνεται και το συνολικό κόστος.Τι δεν καταλαβαίνεις;
Χωρίς θαύματα και ειρωνείες θα σου εξηγήσω μόνο ότι απορρίπτοντας εκπαιδευτικούς που ζητούν 1
Δεν έχω ιδέα τι εννοείς. Αλλά να σου κάνω μια ερώτηση: έχεις την παραμικρή εμπειρία από φροντιστήριο ξένων γλωσσών; Από το χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης γενικότερα; Γιατί η εντύπωση που σχηματίζω είναι πως όχι.
Πάμε πάλι τα ίδια... Όχι καλό μου παιδί. Όσον αφορά στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, δεν κλείνουν τα χειρότερα. Κλείνουν τα ακριβότερα, ενώ επιβιώνουν τα μέτρια και τα κακά, είτε κάνουν καλή δουλειά (σπάνιο), είτε όχι (πιο σύνηθες). Μην μου λες θεωρίες από τα βιβλία σου. Δεν ισχύουν.
Τα ποσά μπορεί να είναι ανάλογα αλλά οι αναλογίες δεν παίζουν ρόλο για τον εργοδότη. Αυτό που παίζει ρόλο είναι το συνολικό κόστος. Με άλλα λόγια, αν έρθει ένας καθηγητής ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ και ζητήσει 10 ευρώ καθαρά την ώρα, εγώ θα πληρώσω 11 ευρώ. Αν έρθει ένας άλλος ασφαλισμένος στο ΙΚΑ και ζητήσει 7 ευρώ καθαρά την ώρα, εγώ θα πληρώσω 10 ευρώ. Ο καθηγητής με το ΙΚΑ είναι πιο φτηνός κι ας πληρώνω 40% εργοδοτικές εισφορές. Αν ο καθηγητής με τον ΟΑΕΕ θέλει να τον ανταγωνιστεί, θα πρέπει να ρίξει την τιμή του στα 8,5-9 ευρώ καθαρά. Κάτι φορές έχω την εντύπωση ότι μιλάμε σε παράλληλο σύμπαν. Πήρες ένα σχόλιο που έχω κάνει για άλλο θέμα και το λιβανίζεις για να αποδείξεις κάτι άσχετο. Ναι, σαφώς απορρίπτοντας κάποιον που ζητάει 1
Σημασία δεν έχει πόση εμπειρία έχω εγώ από τη ξενόγλωσση εκπαίδευση αλλά τι γνώση έχεις εσύ από επιχειρηματικότητα.
Για ποιο λόγο γίνεται αυτό; Γιατί να πληρώνεις διπλή ασφάλιση;