0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σε παιδάκι τόσο μικρής ηλικίας είναι δύσκολο να διδάξεις γράμματα, από την στιγμή που δεν γνωρίζουν καλά ακόμη την ελληνική αλφαβήτα. Εγώ έκανα το Play and Learn του Γρίβα το οποίο έχει αναλυτικές πληροφορίες για κάθε δραστηριότητα. Ως επί το πλείστον οι δραστηριότητες είναι προφορικές (speaking and listening). Στο τέλος της χρονιάς δεν πίστευα ότι το κοριτσάκι είχε μάθει να λέει τόσες λέξεις και φράσεις. Χωρίς φυσικά να τις γράφει, αλλά ακόμη και στις τάξεις Junior υποτίθεται ότι πρέπει να μας ενδιαφέρει περισσότερο ο προφορικός από τον γραπτό λόγο, τουλάχιστον στην αρχή.
Καλησπέρα! Πρόκειται ν'αναλάβω σε ιδιαίτερο ένα κοριτσάκι της β' δημοτικού. Είναι η πρώτη χρόνια που κάνει αγγλικά στο σχολείο και γενικότερα ( άρα μιλάμε για pre-junior), έχει όμως πρόβλημα δυσλεξίας. Θ'ακολουθήσουμε τα βιβλία του σχολείου, εφόσον τώρα ξεκινάνε, θέλω όμως να ρωτήσω πόση ώρα και πόσες φορές την εβδομάδα θα ήταν καλό να κάνουμε, εφόσον μιλάμε για πρόβλημα δυσλεξίας; Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και κάποιο περαιτέρω συμπληρωματικό υλικό πέραν του βιβλίου; Ελπίζω να μην έγινα κουραστική αλλά τώρα αρχίζω σιγά σιγά...
Παράθεση από: Mary... στις Σεπτεμβρίου 13, 2010, 05:15:09 pmΚαλησπέρα! Πρόκειται ν'αναλάβω σε ιδιαίτερο ένα κοριτσάκι της β' δημοτικού. Είναι η πρώτη χρόνια που κάνει αγγλικά στο σχολείο και γενικότερα ( άρα μιλάμε για pre-junior), έχει όμως πρόβλημα δυσλεξίας. Θ'ακολουθήσουμε τα βιβλία του σχολείου, εφόσον τώρα ξεκινάνε, θέλω όμως να ρωτήσω πόση ώρα και πόσες φορές την εβδομάδα θα ήταν καλό να κάνουμε, εφόσον μιλάμε για πρόβλημα δυσλεξίας; Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και κάποιο περαιτέρω συμπληρωματικό υλικό πέραν του βιβλίου; Ελπίζω να μην έγινα κουραστική αλλά τώρα αρχίζω σιγά σιγά...θα εχουν βιβλιο τελικα στο σχολειο?
Οχι δεν υπάχει βιβλίο. Οδηγίες για τη διδασκαλία των Αγγλικών στην Α+