0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
καλησπερα,εχω ενα ανηψακι που θα ξεκινησει α δημοτικου σε λιγες μερες.το διαβασμα θα το κανει με τη μαμα του.περυσι λογω καποιον προβληματων υγειας το παιδακι εχασε αρκετα μαθηματα αλλα απο το νηπιαγωγειο εκριναν οτι δεν υπηρχε λογοσ να μην προχωρησει στο δημοτικο.το αγχος της μαμας του ειναι αν θα τα καταφερει η θα μεινει πισω σε σχεση με τους συμμαθητες του.δυστυχως δεν εχει την οικονομικη δυνατοτητα να πληρωνει δασκαλα για το διαβασμα.ας ερθω στο διαταυτα.1) αρκει να κανει μονο της εργασιες που θα δινει η δασκαλα 'η πρεπει να κανει και κατι αλλο?2)υπαρχει καποιο βιβλιο που να ακολουθει την υλη του σχολειου αν χρειαζεται περισσοτερη εξασκηση?3)θα του κανει καλο να προχωραει παρακατω ή πρεπει να ακολουθει τους ρυθμους του σχολειου?4) ποια ωρα θεωρειτε οτι ειναι καλυτερο να διαβαζει το παιδι.αμεσως μετα το σχολειο ή το απογευμα?5) ποση ωρα περιπου πιστευετε οτι διαρκει το διαβασμα ενος παιδιου πρωτης?ξερω οτι εχει να κανει με το παιδι τις δυνατοτητες του το κατα ποσο ειναι συγκεντρωμενο ποσες ασκησεις εχει κτλ αλλα κατα προσεγγιση ποσο περιπου?
Θα συμφωνήσω με τις προγράφουσες και μετέφερε στη συγγενή σου, ότι η δασκάλα θα τους καλέσει σίγουρα να τους εξηγήσει με ποιον τρόπο θα δουλέψει και τι θα περιμένει από τους γονείς.Επίσης σημαντικό είναι να μάθει στο παιδί της να είναι αυτόνομο και να μπορεί να ετοιμάζει την κασετίνα και τη σάκα του μόνο του. Τέλος σημαντικό είναι και ο αποχαιρετισμός τις πρώτες μέρες....φιλάκι, αγκαλίτσα ή ό,τι τελοσπάντων είναι ο τρόπος της να επικοινωνεί με το παιδί της, γειά σου και φεύγουμε. Αν μείνει να το βλέπει να απομακρύνεται και την πάρουν τα κλάματα, πάει το χάσαμε το παιχνίδι, θα κλαίει και το παιδί, θα κλαίνε και τα υπόλοιπα...Σίγουρα όχι υποσχέσεις του στυλ, η μαμά θα είναι απ΄έξω, αν χρειαστείς κάτι γιατί στο εγγυώμαι ότι θα χρειαστεί.Τέλος καλό θα ήταν να το πάρει μια από αυτές τις μέρες και να πάνε στο σχολείο μαζί, να δει το κτίριο, μπορεί να συναντήσουν και τη δασκάλα του.
Καλά τα λες Κυρά δασκάλα! Εμείς φέτος είχαμε παιδί πρώτης δημοτικού που γατζωνότανε πάνω στη μητέρα του κάθε πρωί! Έλεος σχολείο έρχονται, δεν πάνε για εκτέλεση!!!
Φίλη μου Δασκαλα, σκεφτεται να παρει Α δημοτικου φετος. Ειναι η δευτερη χρονια που διδασκει και περσυ ειχε την ταξη του ολοημερου.Μήπως μπορείτε να μου πειτε μερικες ιδεες για το τι μπορει να κανει τις πρωτες μερες στο σχολειο; Πως ξεκινατε;
Στο site του γραφούλη έχει φύλλα εργασίας και οδηγίες για κάθε μάθημα της πρώτης στη γλώσσα και στα μαθηματικά. Με βοήθησε κι εμένα όταν ημουν σε παρόμοια κατάσταση, δηλαδή σε μονοθεσιο με α' και γ' ταξη. Καλή επιτυχία στο έργο σου!!!!www.grafoulis.gr