*

Αποστολέας Θέμα: α δημοτικου-συμβουλες για τροπο διαβασματος  (Αναγνώστηκε 21549 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bettina

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
α δημοτικου-συμβουλες για τροπο διαβασματος
« στις: Αυγούστου 30, 2009, 02:07:31 pm »
καλησπερα,εχω ενα ανηψακι που θα ξεκινησει α δημοτικου σε λιγες μερες.το διαβασμα θα το κανει με τη μαμα του.περυσι λογω καποιον προβληματων υγειας το παιδακι εχασε αρκετα μαθηματα αλλα απο το νηπιαγωγειο εκριναν οτι δεν υπηρχε λογοσ να μην προχωρησει  στο δημοτικο.το αγχος της μαμας του ειναι αν θα τα καταφερει η θα μεινει πισω σε σχεση με τους συμμαθητες του.δυστυχως δεν εχει την οικονομικη δυνατοτητα να πληρωνει δασκαλα για το διαβασμα.ας ερθω στο διαταυτα.
1) αρκει να κανει μονο της εργασιες που θα δινει η δασκαλα 'η πρεπει να κανει και κατι αλλο?
2)υπαρχει καποιο βιβλιο που να ακολουθει την υλη του σχολειου αν χρειαζεται περισσοτερη εξασκηση?
3)θα του κανει καλο να προχωραει παρακατω ή πρεπει να ακολουθει τους ρυθμους του σχολειου?
4) ποια ωρα θεωρειτε οτι ειναι καλυτερο να διαβαζει το παιδι.αμεσως μετα το σχολειο ή το απογευμα?
5) ποση ωρα περιπου πιστευετε οτι διαρκει το διαβασμα ενος παιδιου πρωτης?ξερω οτι εχει να κανει με το παιδι τις δυνατοτητες του το κατα ποσο ειναι συγκεντρωμενο ποσες ασκησεις εχει κτλ αλλα κατα προσεγγιση ποσο περιπου?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: α δημοτικου-συμβουλες για τροπο διαβασματος
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:16:28 »

Αποσυνδεδεμένος bettina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 30, 2009, 09:51:04 pm »
μα καλα που πηγαν ολοι?
τα φωτα σας........please.............

Αποσυνδεδεμένος Ελένη_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 30, 2009, 11:00:06 pm »
Καταρχάς πες στη μαμά να μην αγχώνεται. Θα το μεταδώσει και στο παιδί και θα φοβηθεί το σχολείο.
Δεν έχω και τρομερή εμπειρία από πρώτη, μόνο μια φορά έχω πάρει αλλά θα σου πω τα εξής με τη σειρά που τα έθεσες.
1.Πρέπει να προσέχει τη δασκάλα στο σχολείο και να κάνει τις εργασίες που θα του δίνονται.
2.Ένα σωρό βιβλία κυκλοφορούν στο εμπόριο, αλλά γνώμη μου είναι πως το πολύ το κύριε ελέησον, το βαριέται κι ο παπάς. Αν εμφανίσει δυσκολία θα το συζητήσει με τη δασκάλα.
3.ΟΧΙ παρακάτω! Ποιος θα το προχωρήσει? Η μητέρα? Γιατί? Αφενός θα το μπερδέψει, αφετέρου θα φορτωθεί και η ίδια με επιπλέον κόπο.
4.Γυρνάει από το σχολείο, τρώει, κοιμάται αν θέλει και μετά. Καλύτερα πάντως να έχει τελειώσει με το διάβασμα και μετά να παίζει, για να μην έχει το άγχος η μαμά και να το κυνηγάει να διαβάσει. Το πότε θα διαβάζει θα πρέπει να συμφωνηθεί από πριν και να είναι σταθερό. Αν αφήσεις το παιδί να παίξει ή να δει τηλεόραση, δύσκολα θα επιστρέψει στη μελέτη του.
5.Εξαρτάται τις ασκήσεις. Μια ώρα σίγουρα, ίσως και δυο. Σημαντικό είναι η μητέρα να συνεργαστεί αρμονικά με τη δασκάλα, η οποία θα μπορέσει να της υποδείξει τρόπους ώστε το διάβασμα να αρέσει στο παιδί και να το βλέπει σαν παιχνίδι.

Μεγάλο ρόλο παίζει η αυτο-εκπληρούμενη προφητεία. Να πεις στην μητέρα πως το παιδί θα έχει την απόδοση που η ίδια περιμένει ότι θα έχει.  Γι' αυτό να σκέφτεται θετικά, να επιβραβεύει το παιδί της και ότι πρόβλημα αντιμετωπίζει να το συζητάει με τη δασκάλα.
Το ιστολόγιο της τάξης μου
http://e-taksi.blogspot.com

Αποσυνδεδεμένος fotnu

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 30, 2009, 11:23:44 pm »
καλησπερα,εχω ενα ανηψακι που θα ξεκινησει α δημοτικου σε λιγες μερες.το διαβασμα θα το κανει με τη μαμα του.περυσι λογω καποιον προβληματων υγειας το παιδακι εχασε αρκετα μαθηματα αλλα απο το νηπιαγωγειο εκριναν οτι δεν υπηρχε λογοσ να μην προχωρησει  στο δημοτικο.το αγχος της μαμας του ειναι αν θα τα καταφερει η θα μεινει πισω σε σχεση με τους συμμαθητες του.δυστυχως δεν εχει την οικονομικη δυνατοτητα να πληρωνει δασκαλα για το διαβασμα.ας ερθω στο διαταυτα.
1) αρκει να κανει μονο της εργασιες που θα δινει η δασκαλα 'η πρεπει να κανει και κατι αλλο?
2)υπαρχει καποιο βιβλιο που να ακολουθει την υλη του σχολειου αν χρειαζεται περισσοτερη εξασκηση?
3)θα του κανει καλο να προχωραει παρακατω ή πρεπει να ακολουθει τους ρυθμους του σχολειου?
4) ποια ωρα θεωρειτε οτι ειναι καλυτερο να διαβαζει το παιδι.αμεσως μετα το σχολειο ή το απογευμα?
5) ποση ωρα περιπου πιστευετε οτι διαρκει το διαβασμα ενος παιδιου πρωτης?ξερω οτι εχει να κανει με το παιδι τις δυνατοτητες του το κατα ποσο ειναι συγκεντρωμενο ποσες ασκησεις εχει κτλ αλλα κατα προσεγγιση ποσο περιπου?
Έχοντας δύο χρόνια πρώτη σου λέω τα εξής:
1)Μόνο τις εργασίες που δίνει η δασκάλα γιατί τα παιδιά στην Πρώτη κουράζονται κ δεν πρέπει.
2)Δεν χρειάζεται παραπάνω εξάσκηση αρκεί να γράφει κ να εμπεδώνει καλά το κάθε γράμμα.Μεγάλη προσοχή στη φορά των γραμμάτων.
3)Ποτέ παρακάτω μόνο επανάληψη τα προηγούμενα.
4)Όταν το παιδί θα έχει ξεκουραστεί από το σχολείο.
5)Το πολύ 1 ώρα΄!ΟΧΙ παραπάνω!Δεν 8α καταφέρει τπτ με το να διαβάσει 2-3 ώρες!

*Αν δίνονται εργασίες για το σπίτι δε θα τις λύνει η μαμά όπως σε αρκετά παιδάκια πέρυσι!ότι δεν καταλαβαίνει θα ρωτάει τη δασκάλα του την άλλη μέρα!
Αυτά είπα κ στους γονείς πέρυσι κ πρόπερσι κ έμεινα πάρα πολυ ευχαριστημένη τόσο εγω όσο κ οι γονείς!Καλή σχολική χρονιά!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:16:28 »

Αποσυνδεδεμένος bettina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 30, 2009, 11:48:17 pm »
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.κατι ανλογο της ειπα και εγω αλλα ξερετε πως κανουν οι γονεις ειδικα τωρα που ειναι αρχη

Αποσυνδεδεμένος kyra_daskala

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 31, 2009, 11:56:13 am »
Θα συμφωνήσω με τις προγράφουσες  ;) και μετέφερε στη συγγενή σου, ότι η δασκάλα θα τους καλέσει σίγουρα να τους εξηγήσει με ποιον τρόπο θα δουλέψει και τι θα περιμένει από τους γονείς.
Επίσης σημαντικό είναι να μάθει στο παιδί της να είναι αυτόνομο και να μπορεί να ετοιμάζει την κασετίνα και τη σάκα του μόνο του.
Τέλος σημαντικό είναι και ο αποχαιρετισμός τις πρώτες μέρες....
φιλάκι, αγκαλίτσα ή ό,τι τελοσπάντων είναι ο τρόπος της να επικοινωνεί με το παιδί της, γειά σου και φεύγουμε. Αν μείνει να το βλέπει να απομακρύνεται και την πάρουν τα κλάματα, πάει το χάσαμε το παιχνίδι, θα κλαίει και το παιδί, θα κλαίνε και τα υπόλοιπα...
Σίγουρα όχι  υποσχέσεις του στυλ, η μαμά θα είναι απ΄έξω, αν χρειαστείς κάτι γιατί στο εγγυώμαι ότι θα χρειαστεί.
Τέλος καλό θα ήταν να το πάρει μια από αυτές τις μέρες και να πάνε στο σχολείο μαζί, να δει το κτίριο, μπορεί να συναντήσουν και τη δασκάλα του.
https://www.youtube.com/watch?v=MwRNvpGydzw
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

Αποσυνδεδεμένος Melina04

• Πλήρες μέλος
  • Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 31, 2009, 12:07:52 pm »
Θα συμφωνήσω με τις προγράφουσες  ;) και μετέφερε στη συγγενή σου, ότι η δασκάλα θα τους καλέσει σίγουρα να τους εξηγήσει με ποιον τρόπο θα δουλέψει και τι θα περιμένει από τους γονείς.
Επίσης σημαντικό είναι να μάθει στο παιδί της να είναι αυτόνομο και να μπορεί να ετοιμάζει την κασετίνα και τη σάκα του μόνο του.
Τέλος σημαντικό είναι και ο αποχαιρετισμός τις πρώτες μέρες....
φιλάκι, αγκαλίτσα ή ό,τι τελοσπάντων είναι ο τρόπος της να επικοινωνεί με το παιδί της, γειά σου και φεύγουμε. Αν μείνει να το βλέπει να απομακρύνεται και την πάρουν τα κλάματα, πάει το χάσαμε το παιχνίδι, θα κλαίει και το παιδί, θα κλαίνε και τα υπόλοιπα...
Σίγουρα όχι  υποσχέσεις του στυλ, η μαμά θα είναι απ΄έξω, αν χρειαστείς κάτι γιατί στο εγγυώμαι ότι θα χρειαστεί.
Τέλος καλό θα ήταν να το πάρει μια από αυτές τις μέρες και να πάνε στο σχολείο μαζί, να δει το κτίριο, μπορεί να συναντήσουν και τη δασκάλα του.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Αποσυνδεδεμένος Ελένη_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 31, 2009, 01:24:09 pm »
Καλά τα λες Κυρά δασκάλα! Εμείς φέτος είχαμε παιδί πρώτης δημοτικού που γατζωνότανε πάνω στη μητέρα του κάθε πρωί! Έλεος ;D σχολείο έρχονται, δεν πάνε για εκτέλεση!!!

Αποσυνδεδεμένος bettina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 31, 2009, 03:05:05 pm »
Καλά τα λες Κυρά δασκάλα! Εμείς φέτος είχαμε παιδί πρώτης δημοτικού που γατζωνότανε πάνω στη μητέρα του κάθε πρωί! Έλεος ;D σχολείο έρχονται, δεν πάνε για εκτέλεση!!!

ως προς αυτο δεν νομιζω να αντιμετωπισει ποβλημα.περυσι πηγαινε ολο χαρα στο νηπιαγωγειο και απογοητευοτανε πολυ αν καποια μερα εχανε μαθημα.

Αποσυνδεδεμένος lena!!!

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2009, 09:12:21 am »
Φίλη μου Δασκαλα, σκεφτεται να παρει Α δημοτικου φετος. Ειναι η δευτερη χρονια που διδασκει και περσυ ειχε την ταξη του ολοημερου.

Μήπως μπορείτε να μου πειτε μερικες ιδεες για το τι μπορει να κανει τις πρωτες μερες στο σχολειο; Πως ξεκινατε;

Αποσυνδεδεμένος help!!!!

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2009, 09:11:46 am »
Φίλη μου Δασκαλα, σκεφτεται να παρει Α δημοτικου φετος. Ειναι η δευτερη χρονια που διδασκει και περσυ ειχε την ταξη του ολοημερου.

Μήπως μπορείτε να μου πειτε μερικες ιδεες για το τι μπορει να κανει τις πρωτες μερες στο σχολειο; Πως ξεκινατε;
ειμαι σε διθέσιο σχολειο και έχω α γ δ τάξη. επειδή είναι πρώτη φορά που έχω α τάξη ξέρει κάποιος site που θα με βοηθήσουν η βιβλία να πάρω?

Αποσυνδεδεμένος Ελένη_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2009, 11:15:47 am »
Στο site του γραφούλη έχει φύλλα εργασίας και οδηγίες για κάθε μάθημα της πρώτης στη γλώσσα και στα μαθηματικά. Με βοήθησε κι εμένα όταν ημουν σε παρόμοια κατάσταση, δηλαδή σε μονοθεσιο με α' και γ' ταξη. Καλή επιτυχία στο έργο σου!!!!

www.grafoulis.gr

Αποσυνδεδεμένος help!!!!

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2009, 11:28:28 am »
Στο site του γραφούλη έχει φύλλα εργασίας και οδηγίες για κάθε μάθημα της πρώτης στη γλώσσα και στα μαθηματικά. Με βοήθησε κι εμένα όταν ημουν σε παρόμοια κατάσταση, δηλαδή σε μονοθεσιο με α' και γ' ταξη. Καλή επιτυχία στο έργο σου!!!!

www.grafoulis.gr
να είσαι καλά , σε ευχαριστώ!!!!!

Αποσυνδεδεμένος dimitra26

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2009, 12:27:34 pm »
Παιδιά να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Κατ' αρχην να πώ ότι δεν είμαι δασκάλα αλλά φιλόλογος (εχει να κάνει με την εμπειρία που σίγουρα έχω λιγότερη από εσας.
Λοιπόν, έχω αναλάβει να διαβάζω στο σπίτι ένα παιδάκι α' δημοτικού. Το έχω ξανακάνει αυτό, αλλά τώρα είναι λίγο διαφορετικά. Το παιδί το έχω αναλάβει εξ' ολοκλήρου (σε λίγο θα το υιοθετήσω κιόλας). Η μαμά του δεν ξέρει να διαβάζει και ο μπαμπάς του δεν ασχολείται σχεδόν καθόλου. Έτσι μου ζήτησαν με το διάβασμα να ασχολούμε μόνο εγώ. Θέλω να σας πώ πως κάνω μάθημα και να μου πείτε καμία συμβουλη και αν κάνω κάτι λάθος να το αλλάξω.
Πάω κάθε μέρα και διαβάζουμε. Τον βάζω να γράφει μόνος του αυτά που έχε κι εγώ τον κοιτάω, αν κάνει κάποιο λάθος του λέω με ωραίο τροπό αν το γραμματάκι που έγραψε του φαίνεται ωραίο και σωστό, τώρα έχει μάθει σχεδόν και τα διορθώνει μόνος του. Όταν τελειώνουμε γράφουμε για παραπάνω εξάσκηση το καινούργιο γράμμα που έμαθε. Φτιάξαμε επίσης μαζί ένα ώραιο κουτάκι για να το πάει στο σχολείο που θα έχει τις μπογιές και τα υπόλοιπα.
Κάποιοα γράμματα τα γράφει με ανάποδη φορά π.χ. το ο. Πρέπει να τον πιέσω να τα γράψει με την σωστή;
Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κάνω;;;;;;;;;;;;;;

Υ.Γ. Την Τρίτη θα πάω να μιλήσω με την δασκάλα του. Το ζήτησε και η ίδια αφού εγώ είμαι αυτή που ασχολείται με το διάβασμά του.   
Υ.Γ.2: Αν αναρωτιέστε γιατί πήραν μια φιλόλογο και όχι δασκάλα, εδώ και 3 χρόνια κάνω μάθημα στον μεγάλο αδερφό που πάει γυμνάσιου και είμαι της οικογενείας.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)