0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΠαράθεσηΑν προσληφθείς ως ΑΜΩ, πας στις ώρες σου μόνο και άσε τον διευθυντή να λέει το οτιδήποτε. Τι θα σου κάνουν; Λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν, έως και καθόλου Τα καθήκοντα του ΑΜΩ είναι ίδια με αυτά του ΑΚΩ. Ο διευθυντής έχει κάθε δικαίωμα πια να σε υποχρεώσει να παραμείνεις στο σχολείο μέχρι τη λήξη της βάρδιας, όπως μπορεί να υποχρεώσει τον μόνιμο και τον αναπληρωτή. Δυστυχώς θα έχει κάθε δικαίωμα να σου ζητήσει να πας σχολείο και μέρα που δεν έχεις μάθημα. Αν η Διαμάντω στείλει έγγραφο στο κάθε σχολείο ζητώντας το προσωπικό του σχολείου να βρίσκεται στη θέση του 8-2 (όπως έκανε κατά τη διάρκεια των εξετάσεων και οι μόνιμοι/αναπληρωτές πήγαιναν στο σχολείο, είτε είχαν είτε δεν είχαν επιτήρηση/εισήγηση) οι ΑΜΩ θα πρέπει να κάνουν το ίδιο. Όπως επίσης να συνοδεύουν σε εκδρομές, να κάνουν εφημερίες, να παρίστανται σε συλλόγους, να γράφουν πρακτικά, να περνούν βαθμολογίες κλπ, κλπ και γενικώς να συμμετέχουν στην όλη εξωδιδακτική εργασία που έχει το κάθε σχολείο...Τώρα το τι μπορεί να σου κάνει ο διευθυντής, δεν το γνωρίζω... Ό,τι μπορεί να κάνει στον μόνιμο ή στον ΑΚΩ αν του ζητήσει να βρίσκεται στη θέση του κι αυτός δεν υπακούσει.Υποθέτω καταγγελία για αμέλεια καθηκόντων... Το δικαίωμα να μην απασχολούμαστε πέραν των διδακτικών μας ωρών το είχαμε μόνο ως ωρομίσθιοι. Με την "αναβάθμισή" μας σε ΑΜΩ το χάνουμε. Πώς αλλιώς θα έβρισκε φθηνό, ευέλικτο δυναμικό να επανδρώσει η κυρά-Διαμάντω τα σχολεία, όταν γνωρίζει ότι οι προσλήψεις μονίμων και αναπληρωτών φέτος θα είναι ελάχιστες; Απλώς αυτή τη φορά το καρότο δεν είναι τα μόρια αλλά τα 100 παραπάνω ευρώ.Μπορεί να νομίζουμε ότι κερδίζουμε περισσότερα χρήματα αλλά αν το διαιρέσει κανείς με τις πραγματικές ώρες εργασίας και όχι με τις ώρες διδασκαλίας θα διαπιστώσει ότι η ώρα βγαίνει ακόμα πιο φθηνή.Πραγματικά καλό κουράγιο σε όσους δηλώσουν ΑΜΩ
Αν προσληφθείς ως ΑΜΩ, πας στις ώρες σου μόνο και άσε τον διευθυντή να λέει το οτιδήποτε. Τι θα σου κάνουν; Λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν, έως και καθόλου
Ξαναρωτάω μήπως και ξέρει κανείς να μου απαντήσει:Έστω ότι με προσλαμβάνουν ως ΑΜΩ ή ΑΚΩ κάπου, και θέλω στα μέσα να φύγω, να παραιτηθώ. Εννοείται ότι αν παραιτηθώ διαγράφομαι, υποθέτω γiα όλη τη χρονιά; Τι άλλες κυρώσεις θα έχω; Τι άλλες κυρώσεις έχει κάποιος που παραιτείται; Μήπως δεν μπορεί και την επόμενη σχολική χρονιά να διοριστεί;
Επειδή πρώτη φορά υποβάλλω αίτηση και δεν ξέρω, θα σας παρακαλούσα να μου απαντήσετε σε δυο πράγματα:- Που υποβάλλουμε τις αιτήσεις; και- Χρειάζεται να προσκομίσω κάποιο χαρτί που θα δηλώνει ότι τελείωσα με τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις ή απλά το δηλώνω, συμπληρώνοντας το κουτάκι στην αίτηση;
Επειδή πρώτη φορά υποβάλλω αίτηση και δεν ξέρω, θα σας παρακαλούσα να μου απαντήσετε σε δυο πράγματα:- Που υποβάλλουμε τις αιτήσεις;
Είναι πραγματικά ΑΙΣΧΟΣ, ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΟΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΟΛΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ!!!!!!!!!!!!!ΝΑ ΕΠΕΜ