0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΜΕΛΙΝΑΚΙ τα σεβη μου κοριτσακι μου... χαιρομαι που απο την αρχη εκοψα τι αστερι εισαι,οταν σε καλεσουν στειλε μου πμ που θα σαι μπας και ειμαι κοντα και τα λεμε...ειλικρινα τα παιδακια σου θα ειναι πολυ τυχερα με σενα δασκαλα...μακαρι αυτο τον ενθουσιασμο να τον κρατησεις ετσι... εννοειται οτι κραταμε καποια στοιχεια που μπορουμε να ενσωματωσουμε στο δικο μας στυλ και αλλα τα τροποποιουμε...αυτο δεν μπορει να ειναι πανακεια για ολες τις ταξεις ...τα συγκεκριμενα παιδια εχουν δουλευτει για να δωσουν αυτη την εικονα...δεν τη δινουν ολα απ'την αρχη...!
ειναι ωραιες μεθοδοι συναδελφε καθηγητη λυκειου... κριμα που περα απο το αντικειμενο σας,οι περισσοτεροι γνωριζετε ελαχιστα απο παιδαγωγικα...ισως γι αυτο και δυσκολα επιβαλλεστε στις ταξεις σας
Παράθεση από: dimitra68 στις Σεπτεμβρίου 01, 2009, 06:39:48 pmειναι ωραιες μεθοδοι συναδελφε καθηγητη λυκειου... κριμα που περα απο το αντικειμενο σας,οι περισσοτεροι γνωριζετε ελαχιστα απο παιδαγωγικα...ισως γι αυτο και δυσκολα επιβαλλεστε στις ταξεις σαςΑυτό πως το συμπέρανες; Μόνο και μόνο που είμαι σε αυτό το topic και μιλάω (αλλά και σε άλλα θέματα του forum όπως το Σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας, laptop στην τάξη κλπ κάνε μια αναζήτηση και θα με βρεις παντού!!), δείχνει το ενδιαφέρον και την όρεξή μου για νέες παιδαγωγικές μεθόδους. Μιας και απευθύνθηκες σε μένα προσωπικά, σε πληροφορώ ότι κάνω το μάθημα των μαθηματικών με ιδιόκτητο laptop και βιντεοπροβολέα, απλά γιατί γουστάρω τρελά να δίνω άλλη διάσταση στο μάθημά μου και να χαίρομαι να διδάσκω. Και όπως έχω αναφέρει και αλλού στο forum, δεν περιμένω καμία κυβέρνηση να μου φτιάξει αίθουσες με εξοπλισμό για να κάνω το μάθημα σύγχρονο και ενδιαφέρον. Τα βάζω όλα από την τσέπη μου γιατί απλά έχω τρέλα με την εκπαίδευση. Για την νέα σχολική χρονιά διέθεσα άλλα 400 ευρώ για να αγοράσω αυτή τη συσκευή http://www.youtube.com/watch?v=vm2231gWc3o, που πιστεύω θα με βοηθήσει στο τρόπο που κάνω το μάθημα.Εφαρμόζω και πειραματίζομαι με το κάθε τι καινούργιο που ακούω και βλέπω στον χώρο της εκπαίδευσης.Το ότι εξέφρασα κάποιες απορίες που δεν καταλαβα την χρησιμότητα της νέας αυτής μεθόδου του Power teaching δεν σημαίνει ότι την ειρωνεύτηκα ή ότι είμαι αρνητικός σε νέες επαναστατικές μεθόδους στον χώρο της εκπαίδευσης. Ίσα ίσα, το αντίθετο!Φιλικά,ο συνάδελφος καθηγητής Λυκείου
Το 1ο βίντεο δείχνει μόνο μια αίθουσα νηπιαγωγείου και νόμισα στην αρχή ότι η μέθοδος αυτή είναι για νηπιαγωγούς.
ειναι ωραιες μεθοδοι συναδελφε καθηγητη λυκειου...
αλλα κι εσενα το σχολιο σου για τη whole brain ηταν σαν να ειναι λιγο για την πλακα...αυτο δεν ειναι σχολιο ειρωνικο..?.το βρηκες αστειο...ΟΚ γνωμη σου οπως κι εγω εχω αλλη...
....αν και δε συμφωνω με τη λυση του να βαζεις το χερι στην τσεπη ,που κι εγω το κανω απο παρορμηση,γιατι ετσι βολευονται καποιοι και δεν πιεζουν εκει που πρεπει για τα κονδυλια που χρειαζομαστε στα σχολεια
Παράθεση από: dimitra68 στις Σεπτεμβρίου 01, 2009, 06:39:48 pmειναι ωραιες μεθοδοι συναδελφε καθηγητη λυκειου... Μάλλον δεν μιλάς στον πληθυντικό....
Παράθεση από: dimitra68 στις Σεπτεμβρίου 01, 2009, 06:39:48 pmειναι ωραιες μεθοδοι συναδελφε καθηγητη λυκειου... κριμα που περα απο το αντικειμενο σας,οι περισσοτεροι γνωριζετε ελαχιστα απο παιδαγωγικα...ισως γι αυτο και δυσκολα επιβαλλεστε στις ταξεις σας
vasilikiP, dimitra68, Mafalda2, μπράβο σας εξηγείτε πολύ εύστοχα τα όσα διαβάζω τόση ώρα με μια μόνο ματιά στη μέθοδο!Ritalamp, sophie, καταλαβαίνω το σκεπτικό σας πολλά απ' όσα είπατε φαίνονται όντως έτσι.Killbill βρήκα αυτό για το λύκειο δεν ξέρω αν βοηθά καθόλου αλλά σκεφτηκα ότι ισως δίνει μια εικόνα. http://http://www.youtube.com/watch?v=h6WJdsb0dfM
Ευχαριστώ Μελίνα. Όταν θα έχω χρόνο σίγουρα θα το κοιτάξω. Άλλωστε όπως προαναφέρθηκε ποτέ δεν εντάσσουμε αυτούσια μια μέθοδο, πάντα κρατάμε τα θετικά της στοιχεία ή εκείνα που μας ταιριάζουν. Καλό είναι να βλέπουμε καινούρια πράγματα να κουνιέται λίγο κι ο εγκέφαλός μας.