*

Αποστολέας Θέμα:  (Αναγνώστηκε 288716 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #518 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2009, 04:20:36 pm »
Είναι εκπληκτικό ότι συνέχεια στον τύπο εμφανίζονται άρθρα για τα κενά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία παρουσιάζονται αναλυτικά, καθιστώντας την έλλειψη δασκάλων περισσότερο παραστατική, ενώ για τα κενά των φιλολόγων δεν γίνεται κανένας λόγος και απ' ό,τι φαίνεται κανείς δεν γνωρίζει πόσα είναι αυτά τα κενά.
Το δικό μας συλλογικό όργανο τι κάνει και γιατί δεν προωθεί και τα δικά μας προβλήματα όπως προωθούνται τα αντίστοιχα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης;

Έχεις απόλυτο δίκιο (όπως και η μη με λησμόνει-Λασκαρίνα). Κι εγώ αυτό αναρωτιέμαι τόσες μέρες! Γιατί κανείς δε μιλάει για τα αμέτρητα κενά στη Δευτεροβάθμια?? Τι γίνεται επιτέλους. Νομίζω πως πρέπει να παραδειγματιστούμε από τους νηπιαγωγούς και να κατακλύσουμε με mail κανάλια, εφημερίδες κλπ. Να κάνουμε γνωστό σε όλους τον εμπαιγμό που υφιστάμεθα ως κλάδος, τον ευτελισμό και την κατρακύλα .. που έχει επιπτώσεις στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας κι όχι μόνο σε μας.
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:34:01 »

Αποσυνδεδεμένος mimelismoni

• Έμπειρο μέλος
  • "παντ΄ανοιχτα παντ΄αγρυπνα τα ματια της ψυχης μου"
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #519 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2009, 04:29:49 pm »

Είναι εκπληκτικό ότι συνέχεια στον τύπο εμφανίζονται άρθρα για τα κενά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία παρουσιάζονται αναλυτικά, καθιστώντας την έλλειψη δασκάλων περισσότερο παραστατική, ενώ για τα κενά των φιλολόγων δεν γίνεται κανένας λόγος και απ' ό,τι φαίνεται κανείς δεν γνωρίζει πόσα είναι αυτά τα κενά.
Το δικό μας συλλογικό όργανο τι κάνει και γιατί δεν προωθεί και τα δικά μας προβλήματα όπως προωθούνται τα αντίστοιχα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης;
για ποιο ακριβως συλλογικο οργανο μιλας?για την ολμε η για την  πανελληνια ενωση φιλολογων?χαχα!Το μοτο της ΠΕΦ και συγγνωμη αν απαξιωνο το ρολο της ειναι "η τεχνη για την τεχνη"!μια μερα τους τηλεφωνησα και δεν ηξεραν ουτε το νομοσχεδιο για την ειδικη αγωγη...δυστυχως δεν εχουμε συνειδητοποιησει πως αν δε δραστηριοποιηθουμε κι αν δεν εστιαζουμε την προσοχη μας σε ζητηματα ησσονος σημασιας οπως ποια ειναι η καλυτερη φιλολογικη σχολη δε θα δουμε ασπρη μερα.το εχω ξαναπει εμεις ειμαστε οι κυριοι υπευθυνοι για την κατασταση μας.παντως μην πιστεψεις επουδενι πως δεν εχω τιποτε καλυτερο να κανω απο το να προσπαθω να κεντρισω το φιλοτιμο μας, ομως πιστευω πως αυτο το ζητημα εχει αμεσο αντικτυπο σε ολους μας και για αυτο το προκρινω.
http://filologoi02.webnode.gr/ το επισημο site του Πανελληνιου Συλλογου Αναπληρωτων Φιλολογων,παρακαλω οι Φιλολογοι πατηστε στο λινκ,εγγραφειτε στο Συλλογο και παρτε μερος στο Φορουμ.Μας αφορα ολους!

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #520 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2009, 04:35:08 pm »
η ολμε περι αλλα τυρβαζει οπως και η ΠΕΦ. θα πρεπει να απαιτησουμε την ιδρυση (κατα τα υπεσχημμενα παντα) ολοημερων γυμνασιων!στην πρωτοβαθμια προσλαμβανονται ενα σωρο ειδικοτητες που εχουν παραλληλα και το δικαιωμα διδασκαλιας στη δευτεροβαθμια κι εμεις(οχι μονο) εχουμε το πλαφον των 11 ωρων.ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ.ευχαριστω.να στε καλα tihea kai dimitrisskar
http://filologoi02.webnode.gr/ το επισημο site του Πανελληνιου Συλλογου Αναπληρωτων Φιλολογων,παρακαλω οι Φιλολογοι πατηστε στο λινκ,εγγραφειτε στο Συλλογο και παρτε μερος στο Φορουμ.Μας αφορα ολους!

Αποσυνδεδεμένος anthios

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • πάμε γι' άλλα..
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #521 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2009, 04:46:24 pm »
Υπάρχει και σύλλογος για τα αιτήματα...
http://syllogosadioristwnekpaideytikwn.blogspot.com
Γιατί δεν έρχεστε σε επαφή εφόσον θέλετε να συνεισφέρετε και δεν αποτελούν ατομικά σας αιτήματα αλλά συλλογικά;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:34:01 »

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #522 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2009, 04:53:06 pm »
Υπάρχει και σύλλογος για τα αιτήματα...
http://syllogosadioristwnekpaideytikwn.blogspot.com
Γιατί δεν έρχεστε σε επαφή εφόσον θέλετε να συνεισφέρετε και δεν αποτελούν ατομικά σας αιτήματα αλλά συλλογικά;
anthios ευχαριστουμε.φυσικα και αυτα τα ζητηματα μας αφορουν ολους, ομως εμεις δεν εχουμε δικο μας συλλογο (φιλολογων εννοω), δεν τον γνωριζω τουλαχιστον.εγω γνωριζα προς το παρον την ΠΕΑ και το συντονιστικο ωρομισθιων.παντως η συλλογικη δραση μεγιστοποιει τις πιθανοτητες θετικης αποδοχης των αιτηματων μας η τουλαχιστον μας βγαζει απο την αδρανεια.χαρακτηριστικο παραδειγμα οι ενστασεις οχι κατα των οαεδιτων, οπως αναφερεται, αλλα κατα του αντιστοιχου νομοθετημστος του ypepth.ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος anthios

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • πάμε γι' άλλα..
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #523 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2009, 05:06:31 pm »
Η Πανελλήνια Ένωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών δημιουργήθηκε από αυτές εδώ ακριβώς τις συζητήσεις στο διαδίκτυο. Οι παρεμβάσεις της υπήρξαν καίριες αρκετές φορές καί για τα ζητήματα όλων των αδιορίστων αλλά και των φιλολόγων. Παράδειγμα η μείωση της ύλης στον προηγούμενο ΑΣΕΠ κατόπιν καταγγελίας της ΠΕΑΕ για διαρροή της ύλης και αίτημα για μείωσή της. Θεωρώ ότι μας λείπει  αυτή τη στιγμή η συσπείρωση και η ενεργός δραστηριοποίηση  των εκπαιδευτικών στο σύνολό τους  και όχι μόνο των φιλολόγων.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #524 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2009, 05:46:34 pm »
anthios εχεις δικιο.το εχω υποψη μου.θα ηθελα να προσθεσω οτι δεν το παιζω τσε γκεβαρα αλλα δεν ειμαι και δον κιχωτης.ειμαι καινουρια στο φορουμ και δεν ξερω τι εχει προηγηθει σε συζητησεις, συγγνωμη αν αγνοω κατι.το τελευταιο που θα ηθελα να υποννοησω ειναι οτι ειμαι η μονη που ενδιαφερεται για τον κλαδο μας.συγχωρηστε με ομως γιατι ειμαι αγανακτισμενη με αυτην την αδρανεια που βγαζουμε προς τα εξω.ευχαριστω.επισης κατανοω της απογοητευση ορισμενων, αλλα πιστευω πως αν ενεργοποιηθουμε ισως καταφερουμε κατι...εστω και μικρο.ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος pambi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #525 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2009, 05:50:13 pm »
E αι στο........Τετοιο δουλεμα καταντα πια απανθρωπο...Ολοκληρη γεν.γραμματεας και εκτεθηκε στη νετ οτι οι φασεις θα βγαινανε 10 ΚΑΙ 11 του μηνα.Το αποτελεσμα ΣΙΩΠΗ.......Εχουμε καταντησει πια ψυχωτικοι με τετραγωνα ματια .Τετοια αναισθησια πια..Και αυτο με το εγγραφο που περιμενουν?Τα φαξ δεν τα εχουν εφευρει ακομα στο υπουργειο?ΔΟΥΛΕΜΑ..........

Αποσυνδεδεμένος BOEMISSA

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #526 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2009, 06:12:25 pm »
Συνάδελφοι, συμπάσχω μαζί σας και αν και είμαι της Α΄φάσης (τακτοποιημενη θεωρητικά) τραβιέμαι όπως και ίσως άλλοι αναπληρωτές της α΄φάσης. Για ακόμη μια φορά μας τοποθετούν αρχικά σε σχολείο και μετά μας διώχνουν. Αυτή τη φορά ήρθαν οι βυσματούχοι των αποσπάσεων και εμείς οι αναπληρωτές είμαστε έρμαια της κάθε δευτεροβάθμιας. Αίσχος!
Καλά όσον αφορά τα κενά των φιλολόγων είναι πολλά. Το απαράδεκτο είναι όντως με τις αναθέσεις του μαθήματος της Ιστορίας στους ξενόγλωσσους καθηγητές και είναι θέμα και υπόθεση όλων μας. Πάντως σημαντικο ρόλο μπορούν να παίξουν και οι σχολικοί σύμβουλοι των φιλολόγων, οι οποίοι μπορούν να μην επιτρέψουν τη διδασκαλία τους μαθήματος σε άλλους καθηγητές πέρα των φιλολόγων. Το λέω από προσωπική εμπειρία, ο σχολικός σύμβουλος στο σχολείο που ήμουν πέρσι ήταν κατηγορηματικός σε αυτό, μάλιστα προσλαμβάνονταν ωρομίσθιοι φιλόλογοι για συμπλήρωση ωραρίου των φιλολογικών μαθημάτων.
Σαφώς και πρέπει να κινηθούμε όλοι μας και να διεκδικήσουμε τα κεκτημένα μας. Μέσω της ΠΕΑΕ μπορούμε να συντάξουμε και να αποστείλουμε ένα κείμενο διαμαρτυρίας. Καλά η Πανελλήνια ένωση φιλολόγων γιατί σιγεί;
Η μάθηση για όσους ευτυχούν είναι στολίδι και και για όσους ατυχούν καταφύγιο

Αποσυνδεδεμένος sofia@d

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #527 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2009, 06:44:41 pm »
καλησπερα συναδερφοι.τι γινεται πια με αυτές τις δηλωσεις?εχει καποιος κατι νεοτερο για το πολυποθητο εγγραφο ή για β φαση?στο alfavita τιποτα ακομη...τι εμπαιγμος ειναι αυτος?τα νευρα μου εχουν γινει κροσια απο την αναμονη... >:( >:( >:(

Αποσυνδεδεμένος billimember

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #528 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2009, 06:50:08 pm »
Ειλικρινα αν δεν τα βγαλουν κ αυριο θα προκειται για χοντρο δουλεμα.Περιμενουν λενε ενα χαρτι αλλα μαλλον χαθηκε στο δρομο!!!ΝΤΡΟΠΗ  κ ΑΙΣΧΟΣ

Αποσυνδεδεμένος kwnstantina

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #529 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2009, 07:04:27 pm »

adigoni

• Επισκέπτης
Απ:
« Απάντηση #530 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2009, 07:15:23 pm »
(Και για όποιον απορεί, είμαι φύσει αισιόδοξη, δεν πήρα τίποτα ουσίες!!!) :P

Α, εγώ είμαι φύσει υπεραισιόδοξη ή υπεραπαισιόδοξη. Μέση αισιοδοξία ή απαισιοδοξία, κατά Αριστοτέλη, ούκ έχω......(αν και μέση απαισιοδοξία είναι φύσει αδύνατον να υπάρχει λόγω στερητικού α. ) Ευτυχώς που λόγω λειτουργήματος είμαστε και φιλοσοφούντες-ούσες....Από αύριο ξεκινάμε τα τηλεφωνήματα στο ΥΠΕΠΘ συντονισμένα...και να μη βλέπω κατσούφηδες...έχουμε και μια αξιοπρέπεια, αν και το Υπουργείο φαίνεται ότι έχει ""υπεροψίαν και μέθη" ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

Αποσυνδεδεμένος kwnstantina

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #531 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2009, 07:21:23 pm »
Κοίτα, με την απαισιοδοξία δεν κερδίζουμε τίποτα. Όλα γίνονται με καλά διάθεση και λίγη υπομονή. Ας εκμεταλλευτούμε λίγο τις μέρες αυτές, γιατί από αύριο ή από βδομάδα ή ακόμα και σε δύο βδομάδες αν πάμε με την τρίτη φάση θα ταξιδεύουμε ποιος ξέρει για που... διοτί εγώ, ως γνωστή αισιόδοξη φύση, έβαλα και όλο το αιγαίο!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182597
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)