0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Απλά έμαθα ότι στη Δ Δωδεκανήσου χρειάζονται 1 φιλόλογο, ενώ στη Γ Δωδεκανήσου γύρω στους 3-4. Άρα αν σκέφτεσαι Αιγαίο, μάλλον Ανατολικό ή Κυκλάδες...Τα Δωδεκάνησα φαίνεται να κλείνουν με
ενα ασμα ειδικα αφιερωμενο στο υπουργειο κ δε χτυπαει το τηλεφωνο με πνιγει το παραμονο,κ εχει γινει η αγωνια μου βουνο που δεν καταλαβες ποτε μου τι περνω
Συνάδελφοι, συμπάσχω μαζί σας και αν και είμαι της Α΄φάσης (τακτοποιημενη θεωρητικά) τραβιέμαι όπως και ίσως άλλοι αναπληρωτές της α΄φάσης. Για ακόμη μια φορά μας τοποθετούν αρχικά σε σχολείο και μετά μας διώχνουν. Αυτή τη φορά ήρθαν οι βυσματούχοι των αποσπάσεων και εμείς οι αναπληρωτές είμαστε έρμαια της κάθε δευτεροβάθμιας. Αίσχος! Καλά όσον αφορά τα κενά των φιλολόγων είναι πολλά. Το απαράδεκτο είναι όντως με τις αναθέσεις του μαθήματος της Ιστορίας στους ξενόγλωσσους καθηγητές και είναι θέμα και υπόθεση όλων μας. Πάντως σημαντικο ρόλο μπορούν να παίξουν και οι σχολικοί σύμβουλοι των φιλολόγων, οι οποίοι μπορούν να μην επιτρέψουν τη διδασκαλία τους μαθήματος σε άλλους καθηγητές πέρα των φιλολόγων. Το λέω από προσωπική εμπειρία, ο σχολικός σύμβουλος στο σχολείο που ήμουν πέρσι ήταν κατηγορηματικός σε αυτό, μάλιστα προσλαμβάνονταν ωρομίσθιοι φιλόλογοι για συμπλήρωση ωραρίου των φιλολογικών μαθημάτων.Σαφώς και πρέπει να κινηθούμε όλοι μας και να διεκδικήσουμε τα κεκτημένα μας. Μέσω της ΠΕΑΕ μπορούμε να συντάξουμε και να αποστείλουμε ένα κείμενο διαμαρτυρίας. Καλά η Πανελλήνια ένωση φιλολόγων γιατί σιγεί;
Παράθεση από: BOEMISSA στις Σεπτεμβρίου 10, 2009, 06:12:25 pmΣυνάδελφοι, συμπάσχω μαζί σας και αν και είμαι της Α΄φάσης (τακτοποιημενη θεωρητικά) τραβιέμαι όπως και ίσως άλλοι αναπληρωτές της α΄φάσης. Για ακόμη μια φορά μας τοποθετούν αρχικά σε σχολείο και μετά μας διώχνουν. Αυτή τη φορά ήρθαν οι βυσματούχοι των αποσπάσεων και εμείς οι αναπληρωτές είμαστε έρμαια της κάθε δευτεροβάθμιας. Αίσχος! Καλά όσον αφορά τα κενά των φιλολόγων είναι πολλά. Το απαράδεκτο είναι όντως με τις αναθέσεις του μαθήματος της Ιστορίας στους ξενόγλωσσους καθηγητές και είναι θέμα και υπόθεση όλων μας. Πάντως σημαντικο ρόλο μπορούν να παίξουν και οι σχολικοί σύμβουλοι των φιλολόγων, οι οποίοι μπορούν να μην επιτρέψουν τη διδασκαλία τους μαθήματος σε άλλους καθηγητές πέρα των φιλολόγων. Το λέω από προσωπική εμπειρία, ο σχολικός σύμβουλος στο σχολείο που ήμουν πέρσι ήταν κατηγορηματικός σε αυτό, μάλιστα προσλαμβάνονταν ωρομίσθιοι φιλόλογοι για συμπλήρωση ωραρίου των φιλολογικών μαθημάτων.Σαφώς και πρέπει να κινηθούμε όλοι μας και να διεκδικήσουμε τα κεκτημένα μας. Μέσω της ΠΕΑΕ μπορούμε να συντάξουμε και να αποστείλουμε ένα κείμενο διαμαρτυρίας. Καλά η Πανελλήνια ένωση φιλολόγων γιατί σιγεί;Εσύ τουλάχιστον τοποθετήθηκες κάπου ,έστω και προσωρινά. Γιατί εμείς εδώ στη Θεσσαλονίκη δεν έχουμε τοποθετηθεί πουθενά. Εχουμε προσληφθει από την περασμένη Τετάρτη ,αλλά σχολείο ακόμη δεν έχουμε. Αύριο τελειώνουν τα ΠΕΚ , ανοίγουν τα σχολεία για αγιασμό ,αλλά τοποθέτηση δεν υπάρχει. Λέτε να μαζευτούμε στον Άγιο Δημήτριο να κάνουμε εμείς της α' φάσης που δεν τοποθετηθήκαμε ακόμη έναν αγιασμό μόνοι μας ;
Mimelismoni kai dimitrh συγχαρητήρια!! Νομίζω είστε στη σωστή κατεύθυνση...!! Πρέπει να αντιδράσουμε. Καλή η ιδέα του υπομνήματος. Πρέπει να γίνουν γνωστά τα προβλήματα του κλάδου για αν ασκήσουμε πίεση. Η β φάση μπορεί να μας καίει όλους αλλά είναι επουσιώδες μπροστά στο ουσιώδες που είναι η υποτίμηση του κλάδου των φιλολόγων. Είμαι μαζί σας!