0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και εγώ στα ελληνικά έγραψα, αλλά επειδή διάβαζα και αγγλικά και ιταλικά σχέδια μαθήματος τελικά μπερδεύτηκα.Υπάρχει κάποιο βιβλίο ειδικής διδακτικής που να συστήνετε; Δεν έχω κρατήσει σημειώσεις από τη σχολή και πραγματικά πελάγωσα στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ.Grazie in anticipo
Καλημέρα. Εγω έκανα σχέδιο μαθήματος στο γνωστό φροντιστήριο της αθήνας, ονόματα δεν λέμε, με γνωστό καθηγητή, που άκου σύμπτωση ήμασταν και στη σχολή θεσ.κης συμφοιτητές. Με βοήθησαν τα μαθήματα να καταλάβω τι εννοούμε σχέδιο. ΄Εμαθα τους 2 τύπους σχεδίου. Πιστεύω ότι παγιδευτήκαμε λίγο στα βήματα των σχεδίων που μάθαμε. Προσωπικά δεν κατάφερα να το εξελίξω. Φαντασία και δημιουργικότητα ζητούν, ωραία, αλλά ο χρόνος είναι λίγος 45', και αν ακολουθήσουμε σε πραγματικό χρόνο ότι λέει το σχέδιο,, θα είναι σαν να βλέπουμε ταινία σε frwrd
Παράθεση από: Kekaki στις Σεπτεμβρίου 04, 2009, 10:28:17 amΚαλημέρα. Εγω έκανα σχέδιο μαθήματος στο γνωστό φροντιστήριο της αθήνας, ονόματα δεν λέμε, με γνωστό καθηγητή, που άκου σύμπτωση ήμασταν και στη σχολή θεσ.κης συμφοιτητές. Με βοήθησαν τα μαθήματα να καταλάβω τι εννοούμε σχέδιο. ΄Εμαθα τους 2 τύπους σχεδίου. Πιστεύω ότι παγιδευτήκαμε λίγο στα βήματα των σχεδίων που μάθαμε. Προσωπικά δεν κατάφερα να το εξελίξω. Φαντασία και δημιουργικότητα ζητούν, ωραία, αλλά ο χρόνος είναι λίγος 45', και αν ακολουθήσουμε σε πραγματικό χρόνο ότι λέει το σχέδιο,, θα είναι σαν να βλέπουμε ταινία σε frwrdΌταν λες τους δύο τύπους σχεδίου, αναφέρεσαι στο PPP (presentation-practice-production) και στο task-based?Εγώ διάβασα και ένα ιταλικό βιβλίο (μου διαφεύγει τώρα το όνομα) το οποίο ονόμαζε διαφορετικά τα στάδια του σχέδιου μαθήματος (σύνθεση κλπ.), πράγμα που με μπέρδεψε. Όταν πήγα στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, δεν ήξερα τελικώς πως να ονομάσω τα διάφορα στάδια!