*

Αποστολέας Θέμα: Η "ειδική" κατηγορία των ΠΕ20  (Αναγνώστηκε 16201 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Don Quixote

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Η "ΕΙΔΙΚΗ" ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΕ20
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 10:57:05 pm »
Ιδωμένο υπό το παραπάνω πρίσμα προσωπικά με συγκεκριμένα άτομα απο εσάς δεν είμαστε συνάδελφοι..όπως δεν είμαι συνάδελφος με την κομμώτρια που διδάσκει στο ΤΕΕ του ΟΑΕΔ.Όσο για τα περί ενότητας με κάποιους που επειδή δεν πέρασαν στην πρώτη επιλογή τους που ήταν κομμωτική και βρέθηκαν στο τει τηλεπληροφορικης της ανω καρδιτσομαγουλας δε θέλω και δεν μπορώ να είμαι ενωμένος..

Δεν το ειχα προσεξει αυτο το μηνυμα... Ειναι 100% ρατσιστικο και κακως απαντησα πριν.

@thymiaras, τα μονα ΤΕΙ Πληροφορικης που υπηρχαν ηταν της Αθηνας και της Θεσσαλονικης. Και των Η/Υ Συστηματων στον Πειραια. Το 2000 (νομιζω) ιδρυθηκαν τα υπολοιπα. Και σε περιοχες που ηταν καταδικασμενα να εχουν χαμηλη βαση (Λευκαδα, Σπαρτη, Αρτα, Ναυπακτο, Καστορια, Καβαλα, Σερρες, Γρεβενα, Μεσολογγι). Αντιθετα τα ΑΕΙ ειναι σχεδον ολα Αθηνα - Θεσσαλονικη - Πατρα - Κρητη.
Και ενα τμημα το κρινεις με βαση το προγραμμα σπουδων. Γιατι π.χ. τα παιδαγωγικα πριν μια δεκαετια ειχαν χαμηλη βαση. Και τωρα γραφεις αριστα για να περασεις. Το προγραμμα σπουδων ομως, παραμενει το ιδιο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Η "ειδική" κατηγορία των ΠΕ20
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:01:27 »

Αποσυνδεδεμένος heren

• Έμπειρο μέλος
  • live your life
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 10:59:09 pm »
Δέν μπορώ να μήν παρέμβω:

Ας κανω λίγο τον συνηγορο του διαβολου

Κυριε Mixanikos HY

Γιατι δεν διαλεξες τον ιδιωτικο τομεα ο οποιος σου προσφέρει τα διπλασια και παραπανω χρηματα

Άν μου βρείς δουλειά με 2000 ευρώ, ο πρώτος μισθός δικός σου

Παράθεση
και θελεις απλώς να γίνεις καθηγητακος των 1000
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 11:01:48 pm από heren »

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 11:03:24 pm »
... θεωρώ ότι ανακλά μια στρεβλή αντίληψη για το ποιοί θεωρεί το κράτος ότι πρέπει να στελεχώνουν αυτό που λέμε δημόσια διοίκηση ...
κατ' αρχάς , νομίζω ότι εννοείς "δημόσια εκπαίδευση" και όχι δημόσια διοίκηση, διότι οι ΠΕ19-20 είναι καθηγητές, όχι διοικητικοί υπάλληλοι.
Και με βάση αυτό, η στρεβλή αντίληψη του κράτους ως προς το ποιους προσλαμβάνει για να στελεχώνουν την δημόσια εκπαίδευση, φαίνεται περίτρανα και από το γεγονός ότι προσλαμβάνει μηχανικούς ΗΥ.προσωπικά στα 2 χρόνια που βρέθηκα μέσα σε τάξη, χρησιμοποίησα μόλις και μετά βίας ένα 10% θα έλεγα από ότι έμαθα στην σχολή μου. και το ποσοστό είναι ανεβασμένο διότι έκανα και μια χρονιά σε τεχνικό λύκειο που έκαναν ακόμα μαθήματα δικτύων και βάσεις δεδομένων.
 Διότι μία πολυτεχνική σχολή πληροφορικής έχει τόση σχέση με την εκπαίδευση, όση έχουν οι ανανάδες με τα αχλάδια. Μία σχολή ΤΕΙ πληροφορικής, όση τα μάνγκο με τα αχλάδια. Και μία σχολή από τις λεγόμενες "καθηγητικές" (μαθηματικό, φυσικό κτλ) , όση τα μήλα με τα αχλάδια.
Εν ολίγης, καμία από αυτές τις σχολές δεν έχει ως στόχο της να βγάλει αποφοίτους επιστήμονες παιδαγωγούς. Η πολυτεχνική βγάζει μηχανικούς, το ΤΕΙ τεχνίτες (περίπου) και το μαθηματικό, μαθηματικούς. Οι μόνες σχολές που εκπαιδεύουν ανθρώπους για να γίνουν καθηγητές και δάσκαλοι, είναι το παιδαγωγικό και η ΑΣΠΑΙΤΕ.
οπότε εάν συγκρίνουμε την καταλληλότητα των ΠΕ19 και των ΠΕ20 ως καθηγητές, θα έλεγα πως είναι και οι δύο τελείως ακατάλληλοι. εάν τους συγκρίνουμε ως προς την ικανότητά τους να πετύχουν μεγάλο σκορ στον ΑΣΕΠ, θα έλεγα ......... ποιος νοιάζεται;;; από πότε ο ΑΣΕΠ αποτελεί αποδεικτικό για κάτι;;

Αποσυνδεδεμένος heren

• Έμπειρο μέλος
  • live your life
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 11:27:15 pm »
Συμφωνω εν μερη με την αποψη του/της happiness απλα θα συμπληρωσω οτι επιστημονες παιδαγωγοι με τιτλο μπορει να μην ειμαστε αλλα  μπορουμε  την ιδιοτητα του παιδαγωγου να την καλλιεργησουμε, να την αναπτυξουμε και να την εξελιξουμε μεσα απο τη δουλεια, τα σεμηναρια και το διαβασμα...και τον αυτοέλεγχο
 Την δεκαετια του 90 και στις αρχες της επομενης δεκαετιας  υπηρχε 100% της 100% αποροφητικοτητα των πληροφορικων  αυτο εκανε πολλους αποφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ να στραφουν στην εκπαιδευση
τα τελευται χρονια ο κλαδος μπλοκαρε και ολη αυτη η δυσαρεστη κατασταση προκαλεσε ολη αυτη την αντιπαραθεση
σε 1-2 χρονια θα ειμαστε σαν τους γυμναστες και τους μαθηματικους
Απο το 2020 περιπου και επειτα που θα αρχισουν οι πρωτοι πληροφορικοι να βγαινουν σε συνταξη τοτε θα αρχισουν να ανοιγουν ετησιως καποιες θεσεις.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:01:27 »

Αποσυνδεδεμένος carina

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 11:53:20 pm »
Καλημέρα, μια ερώτηση μονάχα.. εσείς κύριε Μηχανικέ_ΗΥ, τί είστε;
Με κάθε σεβασμό.. διορισμένος, αδιόριστος, επιτυχών, αναπληρωτής, ωρομίσθιος, ιδ. υπάλληλος;
Αν θέλετε μου απαντάτε.. :-[
Δε σου απαντάω γιατί δε θέλω να νοθεύσω την κρίση σου ως προς τα γραφόμενά μου..αν σου πω ότι ειμαι αδιόριστος μπορεί θεωρήσεις ότι τα λέω από θυμο, αν είμαι διορισμένος μπορεί να θεωρήσεις ότι τα λέω από κακία,κοκ..Εγώ απλά περιγράφω με έντονο τρόπο μια πραγματικότητα η οποία θεωρώ ότι ανακλά μια στρεβλή αντίληψη για το ποιοί θεωρεί το κράτος ότι πρέπει να στελεχώνουν αυτό που λέμε δημόσια διοίκηση και γιατί ως κράτος πάμε κατά διαόλου..γιατί σε όλους σχεδόν τους τομείς έχουμε μια δικτατορία των μετρίων (αυτό το λέωι γενικά σε περίπτωση που κάποιοι εύθικτοι σπεύσουν να τσιμπήσουν...)

Δεν πειράζει... με αποπήρατε.. να ξέρετε όμως πως δε θα νοθεύατε την κρίση μου όποια και αν ήταν η απάντησή σας.. μια απλή απορία είχα..ταξιδεύει πολύ το μυαλό σας.. σας ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο έστω να γράψετε κάτι.. Να είστε καλά και καλή τύχη...!!!

Αποσυνδεδεμένος sartr

• Πλήρες μέλος
  • hesta la vista
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 11:57:04 pm »
Εγώ απλά περιγράφω με έντονο τρόπο μια πραγματικότητα η οποία θεωρώ ότι ανακλά μια στρεβλή αντίληψη για το ποιοί θεωρεί το κράτος ότι πρέπει να στελεχώνουν αυτό που λέμε δημόσια διοίκηση και γιατί ως κράτος πάμε κατά διαόλου..γιατί σε όλους σχεδόν τους τομείς έχουμε μια δικτατορία των μετρίων (αυτό το λέωι γενικά σε περίπτωση που κάποιοι εύθικτοι σπεύσουν να τσιμπήσουν...)

Ειδικά κάτι  ΠΕ20 που διορίστηκαν χωρίς ΑΣΕΠ, μόνο με κάτι 3μηνα προϋπηρεσίας, είναι τελείως αμόρφωτοι.
Ο εγκληματίας Καλός Γεώργιος, τότε υφυπουργός, ευθύνεται για αυτή την κατάσταση.  

Αποσυνδεδεμένος kshl

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2009, 01:08:50 am »
Ενα ΤΕΙ "ειδικης " κατηγοριας-οπως τα αποκαλειτε- με λιγοτερο διαβασμα και λιγοτερα χρονια σου δινει ακριβως την ιδια επαγγελματικη αποκατασταση

Μα σε αυτή την περίπτωση δέν δίνει την ίδια, δίνει πολύ μεγαλύτερη, αφού με 20 βαθμούς λιγότερο διορίζεσαι στην ίδια θέση που ο άλλος μένει απ'έξω.

Το "ειδικής" πάει στο προνομιακής κατηγορίας άν σου διαφεύγει  

Μηπως "ιδια επαγγελματικη αποκατασταση" ειναι αυτο που σας ενοχλει??- επειδη συνειδητοποιησατε οτι ολα τα ονειρα σας για το πολυτεχνειο ηταν ματαια.....

Δέν με ενοχλεί, ίσα ίσα ευελπιστώ κάποια στιγμή τα ΑΕΙ να αναβαθμιστούν και να εξισωθούν με τα ΤΕΙ, ώστε να δίνουμε μαζί εξετάσεις

Για να κανεις την ερευνα σου πηγαινε σε αυτους που σε εχουν πεισει οτι το πολυτεχνειο ειναι η "τελεια" σχολη που σου ανοιγει τα φτερα να γινεις ενας λαμπρος επιστημονας
Αυτό που είπες είναι απαράδεκτο και θα σου εξηγήσω το γιατί.

Με γνωρίζεις προσωπικά;
Απο πού το συμπέρανες αυτό που λές;
Τα πρώτα χρόνια που σπούδαζα, όταν με ρωτούσαν έλεγα οτι σπουδάζω σκέτο ηλεκτρολόγος και όχι ηλεκτρολόγος μηχανικός. Ο λόγος ήταν ότι κάτι ανθρωπάκια κόμπαζαν λές και ανήκουν σε καμια ελίτ επειδή είναι μηχανικοί, και ντρεπόμουν για λογαριασμό τους. Και τώρα κατηγορούμε εγώ για αυτό, χωρίς ποτέ  να έχω μιλήσει αρνητικά για το επίπεδο των ΤΕΙ. Μπορείς να φανταστείς τώρα πόσο προσβλητικά είναι τα λόγια σου.

Το μόνο που θέλω είναι να δίνουμε μαζί εξετάσεις

Και ακούω εδώ μέσα πόσα παίρνει ο βαρβάτος απόφοιτος τει, πόσα θα έπρεπε να παίρνω εγώ, πού θα πρέπει να δουλέψω, πού όχι, τί ήθελα να κάνω όταν μπήκα στο πανεπιστήμιο, άν δικαιούμαι η όχι να αλλάξω γνώμη αργότερα, άν δικαιούμαι η όχι να θέλω να γίνω εκπαιδευτικός γιατι έχω την επιλογή να κάνω και κάτι άλλο το οποίο κάποιος άγνωστος απο το ιντερνετ θα μου επιβάλλει  , ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΣΧΕΤΟ ΚΑΙ ΑΓΕΝΕΣ σε ανθρώπινο επίπεδο.

Στην ορκομωσία μου δέν ήθελα να έρθουν (και δέν ήρθαν) ούτε οι γονείς μου, γιατί θεωρούσα (κακώς ίσως) οτι τα χαρτιά δέν λένε τίποτα, αυτό που μετράει είναι ο ίδιος ο άνθρωπος και οι ικανότητες του. Δόξα το θεό, χιλιάδες πανάσχετοι αποφοιτούν κάθε χρόνο απο τις "καλύτερες σχολές" και το αντίστροφο. Και τώρα κατηγορούμαι για παραμυθιασμόνος με το πολυτεχνείο. Άς το ξαναγράψω για δεύτερη φορά

Το μόνο που θέλω είναι να δίνουμε μαζί εξετάσεις! Τίποτε άλλο. Και άς περιέχουν οι εξετάσεις αυτές πώς συνδέουμε - αποσυνδέουμε ηλεκτρονικές συσκευές τύπου modem. Ποσώς με ενδιαφέρει.

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 04, 2009, 01:19:53 am από kshl »
Ώς απόφοιτος ΑΕΙ θεωρώ τους απόφοιτους ΤΕΙ εν δυνάμει ισάξιους ή και καλύτερους σε κάθε επίπεδο.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2009, 09:45:26 am »
Συμφωνω εν μερη με την αποψη του/της happiness απλα θα συμπληρωσω οτι επιστημονες παιδαγωγοι με τιτλο μπορει να μην ειμαστε αλλα  μπορουμε  την ιδιοτητα του παιδαγωγου να την καλλιεργησουμε, να την αναπτυξουμε και να την εξελιξουμε μεσα απο τη δουλεια, τα σεμηναρια και το διαβασμα...και τον αυτοέλεγχο
Και την ιδιότητα της μαίας μπορώ να την καλλιεργήσω, να την αναπτύξω και να την εξελίξω μέσα από την δουλειά και τα σεμινάρια και το διάβασμα (οι παλιές τα καταφέρναν και με λιγότερα), αλλά ποιο κράτος που είναι στα συγκαλά του θα με προσλάβει σε δημόσιο νοσοκομείο για να κάνω αυτή την δουλειά και να περάσω τα πρώτα χ χρόνια μαθαίνοντάς την ουσιαστικά εκ του μηδενός στου κασίδι (νεογέννητων/μαθητών) το κεφάλι;;;
Το ξέρω ότι η εμπειρία , που έρχεται μόνο με τον χρόνο, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στην δουλειά του εκπαιδευτικού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζονται συγκεκριμένες σπουδές για να την κάνεις. Επειδή γνωρίζουμε μία επιστήμη , δεν σημαίνει ότι μπορούμε να την διδάξουμε και μάλιστα σε ηλικίες όπου μαθαίνουν ακόμα τα βασικά και υπολείπονται σε γνώσεις και εξασκημένη σκέψη.

Αποσυνδεδεμένος Mixanikos_HY

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2009, 11:23:10 am »
Καταρχας ορισμένοι απο σας καθεστε και προσωποποιείτε το 8εμα κοπτόμενοι γιατι 8ελω να γινω καθηγητης και διαφορα άλλα..αν ενδιαφέρει κάποιον αυτο ο γραφων δεν εχει οικονομικο προβλημα δραστηριοποιειται σε τομεις της εικονικης οικονομιας και καθαριζει ποσα που καποιος μεσος δ.υ χρειαζεται 3 και 4 χρονια για να τα βγαλει..Για τους γνωρίζοντες οικονομικά..ο δυνητικός στανταρ μισθος του δημοσιου για μενα αποτελεί κάλυψη ενδεχόμενων επισφαλειών ή ανάληψη επιπλέον επιχειρηματικού κινδύνου..αυτα επι προσωπικού.  Οποιος θέλει παραπάνω προσωπικές πληροφορίες δίνω κινητό offiline  ;D. Τώρα για να ξαναγυρισουμε στο δασος και τα σοβαρά...εγω ειπα γιατί οι ΠΕ20 που θελουν να είναι ισοτιμοι δέχονται να αντιμετωπίζονται ως ειδική κατηγορία..αυτό ρώτησα και αρχίσατε να μου αραδιάζετε φιλοσοφίες..μπορεί να μου απαντήσει κάποιος σε αυτό? Και κάτι άλλο: Μπορεί τα ΠΣ των περιφερειακών ΤΕΙ να είναι εφάμιλλα του MIT αλλά: όταν κάποιος γράφει 7 Μαθηματικά και 9 Προγραμματισμό και το κράτος του δίνει δυνοτότητα να διδάξει για μένα προσωπικά είναι κατάντια..αυτά..κατα τα άλλα γενικώς και αορίστως συμφωνώ με όλες τις αμπελοφιλοσοφιες που ακούστηκαν εδω μέσα περι επαγγελματικών δικαιωμάτων, αποτελεσματικής διδασκαλίας, γνωστικού υπόβαθρου, μισθών ιδιωτικού-δημοσίου τομέα μπουρου μπουρουμπούρου..και επαναλαμβάνω όσο και αν σε κάποιους φαντάζει δυσνόητο..δεν με νοιάζει για μένα αλλά για την φουκαριάρα την ειδικότητά μου.. ;D
Αυτά δεν πρόκειται να ξαναενοχλήσω στο συγκεκριμένο τοπικ...bb
"Ουδεις μωρότερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι" Μια είναι η λύση: Μηχανικοί στην Εκπαίδευση

Αποσυνδεδεμένος heren

• Έμπειρο μέλος
  • live your life
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2009, 11:27:37 am »
Αγαπητε/η kshl

Δεν σε γνωριζω ουτε εχω τιποτα προσωπικο μαζι σου
απλα δεν εχεις πιασει το σκεπτικο μου και δεν σε κατηγορω γι'αυτο
το κακο ειναι οτι εχεις σταθει μονο σε καποιες προτασεις και δεν βλεπεις το νοημα ολου του μηνυματος
και εχω βαρεθει να απαναλαμβανω τα λογια μου
απλα εθεσα μια αλλη οπτικη γωνια του θεματος και κλεινω εδω γιατι κουραστηκα

Αγαπητε/η harriness

Εγραψα και για διαβασμα (προσωπικη προσπαθεια βελτιωσης) σεμηναρια (απο φορεις, Πανεπιστημια, Ασπαιτε , ΥΠΕΠΘκλπ.)
Πιστευω οτι στο εμποριο κυκλοφορουν πολλα αξιολογα βιβλια και επισης βοηθουν πολλοι και οι συμβουλοι
Εαν αναζητησεις πληροφοριες και βοηθεια μπορεις να βρεις....
Επεισης καποιες σχολες εχουν και παιδαγωγικα μαθηματα που σου δινουν καποιες βασεις

Αποσυνδεδεμένος Mixanikos_HY

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2009, 11:35:12 am »
α και κάτι τελυταιο σορρυ που ξαναενοχλω..σας παραθέτω το ΠΣ του τμηματος ΤΕΙ Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων (σαν ειδικότητα ΙΕΚ ηχεί στα αυτιά μου)
Θαυμάστε ακαδημαικά μαθηματα που κατά την προσωπική ταπεινή μου άποψη είναι για γέλια (μονο που δεν έχουν ακαδημαικό μάθημα Word Excel Powerpoint)
Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος

Α' Εξάμηνο
. Μικροοικονομική
. Οικονομική της Διοίκησης Ι
. Εμπορικό Δίκαιο
. Γενικά Μαθηματικά Ι
. Εισαγωγή στην Πληροφορική των Επιχειρήσεων
. Λογιστική Ι

"Ουδεις μωρότερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι" Μια είναι η λύση: Μηχανικοί στην Εκπαίδευση

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2009, 01:37:09 pm »
Αγαπητε/η harriness

Εγραψα και για διαβασμα (προσωπικη προσπαθεια βελτιωσης) σεμηναρια (απο φορεις, Πανεπιστημια, Ασπαιτε , ΥΠΕΠΘκλπ.)
Πιστευω οτι στο εμποριο κυκλοφορουν πολλα αξιολογα βιβλια και επισης βοηθουν πολλοι και οι συμβουλοι
Εαν αναζητησεις πληροφοριες και βοηθεια μπορεις να βρεις....
Επεισης καποιες σχολες εχουν και παιδαγωγικα μαθηματα που σου δινουν καποιες βασεις
Εγώ δεν είπα ότι τώρα που μπήκαμε στον χορό δεν υπάρχουν τρόποι να βοηθηθούμε να χορέψουμε, αλλά δεν μπορεί να ισχυρίζεσαι σοβαρα ότι το να διορίζει το κράτος ανθρώπους που δεν είναι επιστήμονες εκπαιδευτικοί και να επαφίεται στο διάβασμα και στα σεμινάρια, αποτελεί σοβαρή αντιμετώπιση της παιδείας. Διότι επαναλαμβάνω, με την ίδια λογική, εγώ θα πάω να γίνω μαία στο νοσοκομείο. Θα διαβάσω, θα επιμορφωθώ, θα αποκτήσω εμπειρία ..... εσύ θα μου την στείλεις την γυναίκα σου/θα έρθεις η ίδια, να την/σε ξεγεννήσω;

@Mixanikos_HY
τα bold τα σημείωσες εσύ ως αντίστοιχα του "Word Excel Powerpoint" ;
και όσο αφορά την ερώτησή σου, εάν θα έπρεπε να εξετάζονται ΠΕ19 και ΠΕ20 μαζί...ναι. αλλά ο ΑΣΕΠ είναι τόσο απαξιωμένος και επιζήμιος στο μυαλό μου, που προσωπικά... σκασίλα μου. για το αν θα έπρεπε να υπάρχει ποσόστοση...όχι.
και για το
Παράθεση
Και κάτι άλλο: Μπορεί τα ΠΣ των περιφερειακών ΤΕΙ να είναι εφάμιλλα του MIT αλλά: όταν κάποιος γράφει 7 Μαθηματικά και 9 Προγραμματισμό και το κράτος του δίνει δυνοτότητα να διδάξει για μένα προσωπικά είναι κατάντια..
Ο απόφοιτος του ΤΕΙ με ΠΣ εφάμιλλο του ΜΙΤ, είναι του αντίστοιχου επιπέδου και δεν είναι υποχρεωμένος να αποδείξει την ικανότητά του και τις γνώσεις του σε κανέναν συνάδελφο και σε κανέναν ΑΣΕΠ. Αυτό σημαίνει "παίρνω πτυχίο". Σημαίνει ότι εξετάστηκα για το εάν είμαι ικανός να ανταποκριθώ στο ΠΣ της σχολής μου, και τα κατάφερα. Στην μετά-πτυχίο εποχή, ο βαθμός εισαγωγής του καθενός μας στην σχολή, δεν αφορά κανέναν. Επίσης να σημείωσω, ότι επιμένεις να αγνοείς επιδεικτικά τις ανάγκες του επαγγέλματος του καθηγητή σε παιδαγωγικές γνώσεις και εστιάζεις στο θέμα του επιπέδου των γνώσεων πάνω στην επιστήμη της πληροφορικής. Αλήθεια θεωρείς ότι ένας απόφοιτος ΤΕΙ δεν έχει αρκετές γνώσεις (στο γνωστικό) για να διδάξει το μάθημα πληροφορικής στο γυμνάσιο ή τα μαθήματα επιλογής στο λύκειο ή το μάθημα προγραμματισμού για τις πανελλήνιες;; Εσύ ποια μαθήματα έχεις κάνει και θεώρησες ότι ένας απόφοιτος ΤΕΙ θα υπολειπόταν στο γνωστικό αντικείμενο;
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 04, 2009, 02:01:58 pm από happiness »

Αποσυνδεδεμένος apostolis_veria

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2009, 02:32:24 pm »
παιδιά μην τρελένεστε, ο μηχανικός λέει αλήθειες...Εννοείται ότι η πορεία του καθενός εξαρτάται περισσότερο από το μεράκι που έχει πάρα από το τμήμα που τελείωσε αλλά μην κάνετε πως δεν βλέπετε την αλήθεια!Είναι τμήμα πληροφορικής το παραπάνω;Σας γεμίζει το πρόγραμμα σπουδών που έχει;Στο Παπει ο κύριος Λυκουρεντζος μετρούσε τα παιδαγωγικά μαθήματα και έδωσε παιδαγωγική κατάρτιση, σε αυτό το τμήμα να τον ρωτήσω πως το έκανε τμήμα πληροφορικής;Δεν μέτρησε τα λιγοστά μαθήματα πληροφορικής που κάνουν;να είχε έλλειψη και ο κλάδος μας να το δεχόμουν..Χιλιάδες είμαστε..Αλλά εμείς να αλλάζουμε δουλειές γιατί έχουμε συναδέλφους με 6 μαθήματα πληροφορικής δεν το δέχομαι..Είναι ντροπή, αυτή είναι η άληθεια.
Δεν έχω κάτι με τους απόφοιτους του συγκεκριμένου τμήματος, θύματα είναι και αυτοί του Υπουργείου που τους έδωσε δουλειά για 5 χρόνια και τώρα τους λέει να αλλάξουν επάγγελμα!
Δεν εχει σημασία τι τελειώσαμε εμείς, σημασία έχει να λέμε την αλήθεια όσο και αν πονάει.
Αν αμφιβάλετε δεν έχετε παρά:
1)Ρωτήστε στον ιδιωτικό τομέα για την άποψη που έχουν για εμάς και θα καταλάβετε..
2)Κάντε μάθημα σε κάποια τμήματα πληροφορικής στην επαρχία και τότε τα ξαναλέμε..
Ας λέμε σε αυτό τον τόπο και τις αλήθειες δεν είναι κακό, καλό θα κάνουμε στα παιδιά μας..

Αποσυνδεδεμένος mixafr

• Νέο μέλος
  • *
  • 1/5 των ανθρώπων στον κόσμο δεν μπορεί να διαβάσει
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2009, 06:00:44 pm »
@Mixanikos_HY: το πρόγραμμα σπουδών είναι του ΤΕΙ Πάτρας που λειτουργεί μόνο την κατεύθυνση Επιχειρηματικού Σχεδιασμού - και όχι Πληροφοριακών Συστημάτων.

Αν κοιτάξεις το πρόγραμμα σπουδών στο Τμήμα Επιχειρηματικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Κρήτης (Αγίου Νικόλαου)
http://www.bpis.teicrete.gr/ τα μαθήματα Πληροφορικής που έχει είναι τα εξής:
Α εξάμηνο
Εισαγωγή στην Πληροφορική-Αρχιτεκτονική Υπολογιστών
Αλγόριθμοι και Πολυπλοκότητα
Θα πω για εμένα μόνο ότι αν κάνω για 50η φορά ένα μάθημα, θα αλλάξω για 52η φορά τις σημειώσεις μου

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182739
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 679
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)